Mulla diagnosoitiin raskausajan diabetes viikolla 27. Alkuun oli järkytys, vaikka oikeastaan sukurasitetta on sen verran, että eihän tämä mikään ihme ole. Arvot on sen seitsemän viikkoa ollu pääasiassa normaalit, vaikka mulla on ollutkin mystinen ongelma: Verensokeriarvot tahtovat pysytellä aterian jälkeen kiltisti alhaalla, mutta kohoavat sinne 6-7:n paikkeille vasta viiveellä ruokailusta. Tällöin ongelmana on se, että seuraavan aterian koittaessa ei arvot ole ehtiny vielä laskea tarpeeksi alas! Otin asian puheeksi äitiyspolilla viime käynnillä, kun tehtiin sikiön kokoarviota. Mua kehotettiin entisestään lisäämään kasviksia ja juureksia jokaisellle aterialle kaveriksi, niin verensokerit palaavat nopeammin alas aterian jälkeen.
Nyt on siinä mielessä mennyt paremmin. Ateriavälejä ei tarvitse turhaan pitkittää... Ainoa pienoinen pohdittava on kuitenkin aamupala: Aamulla tuntuu verensokeri jonkun verran nousevan -ehkä helpommin kuin muiden aterioiden jälkeen. Olen hirveän nälkäinen juuri aamuisin! Siis oon ollut aina. Tarviin kunnon aamupalan. Oikeasti tulisin täyteen jos syön esim. puurolautasellisen, muutaman leivän päällyksineen, kaksi hedelmää, mahdollisesti maitorahkan ja jonkun juoman! Jotta tulisin täyteen niin, että verensokeri pysyy kohtuullisena, pitäisi varmaan syödä kaksi kiloa kasviksia! Nyt tällä hetkellä ravinto-oppaiden avulla/siihen verraten syödyt aamiaiset tuo mulle nälän jo tunnin päästä, että sillee!
Onko mitään hyviä vinkkejä aamun syömiseen, että hiilarimäärät olis pienehköt, mutta saisin syödä kunnolla??
Niin ja mä komppaan kanssa, että vähäisinä määrinä herkut on ok, kunhan niitä ei vedetä tyhjään vatsaan, vaan jälkiruuaksi. Mitä tyhjempi vatsa, sitä enemmän verensokerit voi kohota yllättävästi.