Yleistä alkuvuoden höpinää

Keskustelun 'Lokakuiset 2021' aloitti Daiya, 2 helmi 2021.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Mustikka_ Aloittelija Lokakuiset 2021

  Vielä jokunen viesti "täytyy" kirjoittaa, jotta tarvittava määrä olisi kasassa:gen014
  • Tykkää Tykkää x 1
 2. Vaapukka Tuttu foorumilla Lokakuiset 2021

  Noni! Hienoa! =)
  • Tykkää Tykkää x 1
 3. Daiya Rakastunut foorumiin Lokakuiset 2021 Toukokuun äidit 2019

  Joka ketjuun vaan jotain niin äkkiä on viestit kasassa :grin
  • Tykkää Tykkää x 1
 4. Elly_ Tuttu foorumilla Lokakuiset 2021

  Ja tuonne leikkinurkkaan kun käy päivittäin laittamassa oman odotusajan ja kirjottelee mitä syö, ni silläkin saa jo monta viestiä kasaan.
  • Tykkää Tykkää x 1
 5. Meibibeibi Peruskäyttäjä Lokakuiset 2021

  Mulla sama että leikkinurkkaan postailin vaikka sun mitä, niin tuli viestit täyteen :happy:
  • Tykkää Tykkää x 1
 6. Mustikka_ Aloittelija Lokakuiset 2021

  Hyvä idea tuo leikkinurkka, en ollut siihen tutustunutkaan vielä:cheers
  Huomaan, että tätä omaa aktiivisuutta rajoittaa ajoittain päätä nostava pelko, kun tulee epävarmuus siitä onko kaikki hyvin, huomaan hieman vetäytyväni. Kai se on joku hölmö tapa suojella itseään, ettei liikaa lähde juttuihin mukaan, jos kaikki ei menisikään hyvin. Älytöntä.:banghead:
  Pieni jännitys nostaa nyt vahvasti päätään, kun ultra on ensi viikolla. Vinkkejä miten nämä päivät saa kulumaan nopeasti?laughing7
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
 7. k3ttu Tuttu foorumilla Lokakuiset 2021

  Mulla ihan sama aina ajoittain, silloin kun eniten stressaa ja jännittää onko kaikki ok, on vaikeampi kirjoittaa. Ymmärrän siis!

  Nyt vaan jotain puuhastelua ja tekemistä paljon (sopivasti) niin päivät hujahtaa hyvää vauhtia odotellessa!
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 8. Mustikka_ Aloittelija Lokakuiset 2021

  Se on niin ikävä tunne, kun se vie mennessään. Onneksi täältä löytyy ymmärrystä.:Heartred

  Ja jep, nyt vaan täytyy keksiä tekemistä ja vaikka ulkoilla paljon, eiköhän nämä päivät sillä mene:whacky011
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 9. Kyfileida Aloittelija Lokakuiset 2021

  Heippa! Onko kellään kilpirauhasen vajaatoimintaa? Jos on, niin olisin kiinnostunut kuulemaan kuinka teidän lääkitystä on muokattu!

  Itse olen hieman skeptinen omaan hoitooni Tk:ssa, ja ajattelinkin ottaa huomenna yhteyttä keskussairaalan äitiyspoliklinikalle ja kysyä heidän näkemystään lääkityksestä..
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 10. Sopuli30 Peruskäyttäjä Lokakuiset 2021

  Mulla löytyy. Sekä esikoisen aikana että nyt annosta nostettiin plussan jälkeen 25 mikrog / pv. Näin siis riippumatta siitä, mikä annostus on käytössä. Kontrolliverikokeet 6vkoa noston jälkeen. Jos arvot ok, jossain vaiheessa pitää ottaa myöhemmin raskautta uudet kokeet. Mulla esikoisen aikana aika nihkeästi suostuivat annoksen nostoon loppuraskaudessa, vaikka arvot oli jonkin verran pielessä. Nostin sitten omin päin lääkärisiskon kehotuksesta. Sen mitä olen oppinut, tsh pitäisi olla raskausaikana ehdottomasti alle 2,5. Näin siis neuvolalääkäri minulle ohjeisti, kun ensimmäinen raskaus aikoinaan meni kesken ja sain samalla diagnoosin vajaatoiminnasta (arvot veteli siis jopa normiviitearvojen ohi, joten ei tod. ollut tsh alle 2,5...)
 11. Kyfileida Aloittelija Lokakuiset 2021

  Mulla todettu vuosi sitten toukokuussa, ja viime syksynä oli kertaalleen ok olo ja tsh alle 1. Siitä eteenpäin vointi huonontunut ja arvot huonontuneet, annosnostoista huolimatta.

  22.12. Tsh oli 1.26 ja t4v 18.4. Annosta nostettiin yht. 100 mkrg / viikko. (Juuri ennen raskautumista)

  11.2. tsh 1.5 ja t4v 16,4. Annosta suostuttiin nostamaan vain yhteensä 100 mkrg / viikko. Tämä siis neuvolalääkärin mielestä riittävä nosto, koska sikiöllä oma kilpirauhanen ka raskaus muuttaa tilannetta koska kuljettajaproteiinien osuus muuttuu jne... :blackeye:

  22.3. Tsh 3.3 t4v 15.2, annosta nostettiin jälleen vain yhteensä 100 mkrg / viikko. Ja olo sen mukainen. Uudet labrat vasta parin viikon päästä ja pelkään (tiedän) että arvot on edelleen huonontunut ja että mitä se tekee vauvalle :sad010

  oon jo nyt ihan loppu tuon lääkärin kanssa keskusteluun, koska tuntuu ettei tiedä mitään, miten vt-äitiä hoidetaan, vaikka koitin selittää mm. TAYS:n ohjeet+terveyskylän tietoja lähteinä käyttäen.. ”sikiöllä on oma kilpirauhanen ja tässä hoidetaan nyt vaan sun kilpirauhasen vajaatoimintaa”...
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 12. Rinttastiina Ihastunut foorumiin Lokakuiset 2021

  Soita ihmeessä äitipolille, ei pitäisi tsh:ta päästää noin nousemaan. Arvojen ylitys on toistaiseksi aika maltillista joten en olisi sen suhteen vielä kovin huolissani. Sikiön oma kilpirauhanen alkaa toimia vasta joskus raskauden puolivälin jälkeen joten ihan pihalla tuo lääkäri.

  Mulla hoidettu hyvin, tosin oon myös itse nostanut annostusta labrojen mukaan.
 13. Kyfileida Aloittelija Lokakuiset 2021

  Hei, kiito todella paljon! Et uskokaan kuinka paljon tämä helpotti :Heartbigred ja myös ihana kuulla etten ole ihan ”hullu” tai tyhmä kun en lääkärin puheita ole niellyt :wink
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 14. Sopuli30 Peruskäyttäjä Lokakuiset 2021

  Samaa mieltä Rinttastiinan kanssa, että tsh on liian korkea. Kyllä äidin arvoilla on merkitystä raskauden kannalta, mutta ei nuo arvot onneksi vielä kovin hälyttävät ole. Ole kuitenkin ihmeessä yhteydessä johonkin (toivottavasti) fiksumpaan lääkäriin! Välillä tuntuu, että vajaatoiminnan kanssa joutuu tosissaan kamppailemaan saadakseen asianmukaista hoitoa. Voimia :Heartred
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 15. Rinttastiina Ihastunut foorumiin Lokakuiset 2021

  Kilpirauhasliiton sivuilla on hyvä artikkeli raskausajan hoidosta ja arvojen viitteistä. Myös terveyskirjaston käypähoitosuositukset on potilaalle näkyvillä. Jos lääkäri siis jotain inttää niin on ihan mustaa valkoisella, hyvillä lähteillä.
 16. Kyfileida Aloittelija Lokakuiset 2021

  Nämä lääkärille kerrottu, mutta ei ollut avoin keskustelulle ja väitti näistä kuljettajaproteiineista, sikiön omasta kilpirauhasesta, viitearvoissa pysytty jne.. Eli soitan suosiolla huomenna aamusta äitiyspolille, josko siellä huoli sairauden hoidosta otettaisiin tosissaan..
  • Tykkää Tykkää x 1
 17. Rinttastiina Ihastunut foorumiin Lokakuiset 2021

  Ahaa, hän oli siis liian hyvä lääkäri kuunnellakseen potilasta :banghead:
  Toivottavasti äitiyspolin kautta saat hyvää hoitoa. Terveyskeskuksessa voi myös vaihtaa lääkäriä, mutta jos tämä sinun lääkäri on jossain johtavassa seniorilääkärin asemassa niin voi olla puljun "yleinen linjaus", vaikka on vastaan nykyisiä käypähoitosuosituksia. Tää jaksaa aina äimistyttää ettei uskota tutkittua tietoa...
 18. Kyfileida Aloittelija Lokakuiset 2021

  Jep, kai sitä voisi kokeill vaihtaa, mutta ylilääkäri samanlainen, ”arvot ok, jatketaan annostuksella”, eikä kysymystäkään miten voin :meh:

  Ja tämä lääkäri on kuitenkin meidän äitiysajan lääkäri, tai siis tk:n ”äitiyslääkäri”, vaikka yleislääkäri onkin. Ja pieni Tk, ei taida olla hirveesti valinnanvaraa, ennen kuin kesäsijaiset saapuvat kaupunkiin :smiley-ashamed004
  • En tykkää En tykkää x 1
 19. Kyfileida Aloittelija Lokakuiset 2021

  Taitaa mennä neuvola vaihtoon. Äitiyspolin lääkäri ei ota kantaa ilman lähetettä, ja neuvolaterkka ei tee lähetettä ilman äitiyslääkärin puoltavaa sanaa. Huomenna tuo asia selviää.
  • En tykkää En tykkää x 2
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 20. Rinttastiina Ihastunut foorumiin Lokakuiset 2021

  Älytöntä, kaikki käypähoitosuositus et sotivat lääkärien sanaa vastaan...
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1

Jaa tämä sivu