Viimeisin neuvolakäyntisi

Keskustelun 'Kesäkuiset 2020' aloitti Vargynja, 17 syys 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Jigi Ihastunut foorumiin Toukoäidit 2020 Maalismammat 2018

  Mulla oli eka neuvola käynti eilen. Ilokseni sama tuttu hoitaja jolla olemme esikoisen kanssa käyneet lasten neuvolassakin. Ei paasannut ylipainostani eikä muutenkaan ollut mitenkään tuomitseva. Kannusti liikkumaan, mikä oli pelkästään mukavaa.
  Paljastui että saa syödä kaikki juustot jotka ovat valmistettu pastöroidusta maidosta, mikä oli huuuuikea uutinen tällaiselle juuston ystävälle. :woot:

  Seuraava neuvola vasta 5.12. On varmaan harvemmin nyt kun ei ole esikoinen. Nt-ultra kuukauden päästä. :cat: Hoitaja varasi sekä labrat että ultrat, tosi mukavaa.
  • Tykkää Tykkää x 6
 2. Donitsi Ihastunut foorumiin Huhtikuiset 2021 Kesämammat 2018

  Ensimmäinen, mutta epävirallinen, neuvola käynti oli eilen, ultrasi ja syke löytyi❤️
  • Tykkää Tykkää x 8
 3. annsofi Tuttu foorumilla Kesä-äidit 2020

  Mulla oli eilen eka neuvola-aika. Hirveästi annettiin lappusia ja äitisykortinkin sain, iih:love7
  Mies oli töissä, eikä töiltään ehtinyt mukaan, mutta se ei haitannut. Neuvolantäti oli sijainen, ja vasta seuraavalla käynnillä 2.12 nähdään sitten se meidän oma neuvolatäti. Minä itse varaan uä-ajan, sain siihen ohjeet. Myös labralähetteet laittoi.
  Sokerirasitukseen joudun suvun diabetes-taipumuksen takia..:sick009 Oli jännittävä kokemus! Ei kuunneltu sydänääniä, vaikka sitä vähän salaa toivoin, kuulemma vasta myöhemmin sitten.
  • Tykkää Tykkää x 5
  Last edited: 16 loka 2019
 4. Donitsi Ihastunut foorumiin Huhtikuiset 2021 Kesämammat 2018


  Joo taitaa olla suositus että vasta rv12 jälkeen rupeevat kuuntelemaan sykkeitä, että ei tule vanhemmille hätää jos ei löydykkään :)
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 3
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 5. -mimosa- Naimisissa foorumin kanssa Kesä-äidit 2020 Toukomammat 2018 Huhtimammat 2017

  Tää on näköjään muuttunut taas :hilarious:
  Eka raskaus 2016 sai syödä pastöroituja pehmeitä juustoja sekä pastöroimattomia kovia juustoja, 2017 kaikki pastöroidutkin juustot piti kuumentaa ja nyt taas eri ohjeet... :rolleyes:
 6. Jigi Ihastunut foorumiin Toukoäidit 2020 Maalismammat 2018

  Joo, olin raskaana 2018 ja nämä muuttuneet sen jälkeen. Edelleen silti homejuustot ja kittijuustot pannassa. Eviran sivuilta kannattaa lukea tarkemmin.
 7. SeRit Peruskäyttäjä

  Sain viimeinkin varattua ajan neuvolaan 30.10 olis eka käynti. Neuvolassa silloin eka ultra. Täällä päin ainakin tulee nt-ultraan keskussairaalasta kutsukirje kotiin.
  • Tykkää Tykkää x 1
 8. -mimosa- Naimisissa foorumin kanssa Kesä-äidit 2020 Toukomammat 2018 Huhtimammat 2017

  Mäkin sain vihdoin varattua neuvola ajan. Meni marraskuun puoliväliin.
  • Tykkää Tykkää x 1
 9. Cimps Uusi käyttäjä

  Mulla on lapsettomuuspolilla varhaisultra 30.10. Ajattelin soittaa vasta sen jälkeen neuvolaan. Takana yks kkm melkeen 2 vuotta sitten ja yritystä takana melkeen 4v. Vahvat raskausoireet kylläkin- jotenkin kroppa kertoo et tä on ja pysyy
 10. Haaveilija993 Aloittelija

  Tänään oli ensimmäinen neuvolakäynti :) todella mukava neuvolatäti ja opiskelija olivat. Ensimmäinen raskaus joten paljon kaikkea tietoa tuli kerralla mut eiköhän tämä tästä, aikoja varaamaan :hilarious:

  Lottovoittona sokerirasitus x2 tän raskauden aikana :yuck: (molempien isän puolelta sukua diabetes riskiä)
  • Tykkää Tykkää x 1
  Last edited: 22 loka 2019
 11. Riviera Ihastunut foorumiin Kesä-äidit 2020 Maaliskuun äidit 2019

  Meillä ois toukan eka neuvola 13.11. Joudun hyvin todennäköisesti ite kans useampaan sokerirasitukseen, kun ei tää elopaino ole viime syksystä niin paljoa muuttunut. Viime kerralla pitkäpaasto oli 0,1 yli sallitun ja loppuraskaus menikin sit sokeriarvoja mittaillessa. Onneksi silloin meni ihan pelkällä ruokavaliohoidolla ja arvojen ylityksiä ei tullut sen jälkeen.
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Vanha Vanha x 1
 12. Plussapallo2 Tuttu foorumilla Kesä-äidit 2020 Elomammat 2017

  Mulla oli eka neuvola ja th oli tosi mukava. Informaatio kaikkeen tarvittavaan ja sit heihei, tykkäsin ettei näin tokalla kerralla turhaa liirumlaarumia:grin
  • Tykkää Tykkää x 2
 13. Mini2 Peruskäyttäjä

  Minulla myös eka neuvola, ei mitään erityistä enempi juuri "muistat varmaan esikoisen ajalta" :) ainut ero että meillä myös vaihtunut niin että ultra pitää varata itse, antoi ohjeet siihen ja toivon että saan varattua ensimmäisellle mahdolliselle ajalle :angelic:
  • Tykkää Tykkää x 1
 14. nmg Tuttu foorumilla Kesä-äidit 2020

  Eka neuvola takana, jännitti kyllä ku ei tienny yhtään mitä odottaa. Käytiin kaikki hommelit läpi ja ku olin tehny paljon esitietojuttuja, niin juteltiin niistä. Täytyy käydä ylimääräsellä lääkärikäynnillä juttelemassa ASA-lääkityksistä, kun olen allerginen aspiriinille ja varattiin aikoja ja mukaan lähti nippu papereita ja esitteitä ja ohjeita. Sit pitäs varata aika sikiöseulonnan verikokeeseen ja sokerirasitukseen. Sokerirasituksia tulee kaks, kun mummolla diabetes ja bmi sen verran korkea :hungover: ällöttää jo valmiiks, oon kerran käyny siinä pari vuotta sitte.

  Mutta kauheen kivat neuvolantädit ja heidän kanssa oli helppo jutskailla kaikesta. :cat: Nt-ultra varattiin vajaan neljän viikon päähän, superjännittävää :woot:
  • Tykkää Tykkää x 3
 15. Tynkky Rakastunut foorumiin Joulukuiset 2021 Kesä-äidit 2020

  Kuinka kauan teillä on ensinmäine neuvolakäynti kestänyt? Erityisesti te jotka ootatte ensimmäistä. Mulla on keskiviikkona aamulla eka aika ja mietin tässä pitääkö töihin ilmoittaa, että saatan myöhästyä aamulla.
 16. nmg Tuttu foorumilla Kesä-äidit 2020

  Mulla taisi kestää jotain 1h 40min :rolleyes:
  • Tykkää Tykkää x 1
 17. Cipri Peruskäyttäjä Kesä-äidit 2020

  Meillä oli varattu 1,5h, mutta meni noin 45 min. Esikoinen kyseessä, mutta meillä ei ollut paljoa kysymyksiä.
  • Tykkää Tykkää x 1
 18. -mimosa- Naimisissa foorumin kanssa Kesä-äidit 2020 Toukomammat 2018 Huhtimammat 2017

  .
  Muistaakseni n tunti on mennyt. Riippuu onko sulla paljon kysyttävää. :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 19. Haaveilija993 Aloittelija

  Meilläkin kesti alle tunnin. Ei ollut paljon kysymyksiä kun ollaan paljon otettu selvää etukäteen :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 20. Tynkky Rakastunut foorumiin Joulukuiset 2021 Kesä-äidit 2020

  Meillä meni lopulta 35min ja minä kun panikoin ehdinkö töihin :laughing001

  Toki oli ennalta täyttänyt muutaman kyselyn mihin neuvolan nettisivut olivat ohjeistaneet tutustumaan etukäteen, ei tarvinnut niihin käyttää niin paljon aikaa. Neuvolatäti vaikutti mukavalta, valitettavasti on sijaistamassa maaliskuuhun asti:sorry:
  • Tykkää Tykkää x 1

Jaa tämä sivu