Viimeisin hankintasi vauvallesi?

Keskustelun 'Elokuiset 2021' aloitti Vargynja, 19 marras 2020.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Repo Luottohahmo langoilla Elokuiset 2021 Joulumammat 2018 Maalismammat 2017

  Meillä ei ole ihan kauheasti pieniä vauvanvaatteita jäljellä, kun piti edellisen jäädä viimeiseksi vauvaksi :joyful:. Ihan muutamia kivoimpia on säästetty, mutta kyllä niistäkin varmasti kertyy. Ja sitten tulee äitiyspakkaus. Muutaman vaatteen olen jo ostanutkin. Odotan kanssa tietoa sukupuolesta, meillä on vain poikavaatteita :rolleyes:.
  • Tykkään Tykkään x 1
 2. Mantaray Jostain jotain jo tietävä Elokuiset 2021

  Mulla on hyvin samanlainen olo. Varmaan se on aika tavallista keskenmenon jälkeen? Mutta pitäisi silti yrittää murehtia vähemmän, ei siitä kuitenkaan mitään apua olisi jos jotain ikävää kävisikin.

  Ja sama suunnitelma on ollut, rakenneultran jälkeen viimeistän kyllä ostan jotain!
  • Tykkään Tykkään x 2
 3. Hannan Puuhakas puhuja Elokuiset 2021 Heinäkuun äidit 2019

  Olen aiemmin ollut tosi varovainen ja jättänyt kaikki hankinnat vasta rv21 jälkeen. Nyt olen kuitenkin jo pari vaatetta ostanut kirpparilta. Hirveästi ei edes tarvi mitään hankkia kun paljon on jo valmiiksi. Ja turhat ostot jää pois kun jo tietää mitä tarvii ja mitä ei.
  • Tykkään Tykkään x 2
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 4. Jolie Jostain jotain jo tietävä Elokuiset 2021

  Miten te joilla sisaruksia, aiotteko ottaa äitiyspakkauksen vai rahan? Itse olen kahden vaiheilla. Meillä vuonna 19 syntynyt lapsi, niin hänen äitiyspakkauksesta on paljon kyllä vielä tallessa. Toisaalta rahan, jos ottaisi, niin voisi itse valita, mitä ostaa vauvalle. En osaa päättää. Odottelen, että tässä kuussa pitäisi Kelan julkaista uusi äitiyspakkaus, jos näyttää hyvältä, niin sitten varmaan otan sen
 5. Jolie Jostain jotain jo tietävä Elokuiset 2021

  Siis tulevalla lapsella, jos on sisaruksia... on taas sekava mun viesti, kun väsyneenä kirjoitan
 6. Hannan Puuhakas puhuja Elokuiset 2021 Heinäkuun äidit 2019

  Tänne tulossa neljäs ja varsinaista tarvetta äitiyspakkaukselle ei ole, mutta olen sen ottanut muillekin ja säästänyt tietyt jutut ja tuntuisi väärältä että tää neljäs ei saisi. Toisaalta voisin ostaa ihan millaisen makuupussin vaan... En tiiä, teen päätöksen kunhan kela julkaisee uuden pakkauksen. Niin tein edellisenkin kohdalla (eli en olisi ottanut vanhaa, mutta uusi ehti juuri tulla jakoon) ja itse asiassa kakkosen kohdalla jo oli sama eli odotin uutta. Ja onhan sitä pakkausta ihana avata ja tutkia.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 3
 7. Repo Luottohahmo langoilla Elokuiset 2021 Joulumammat 2018 Maalismammat 2017

  Meillä on vähän sama tilanne Hannan kanssa. Oikeastaan pakettia ei välttämättä tarvitsisi, mutta kun kaikilla viidellä edelliselläkin on, niin kyllä tämä viimeinenkin sen saa. Sinne laatikkoon säilötään sitten aarteita vuosien varrelta. Ihan järkyttävän tilan ne mokomat vie varastosta :woot:.
  • Tykkään Tykkään x 1
 8. Nipanderi Luottohahmo langoilla Elokuiset 2021 Joulukuun mammat 2017

  Rahana otetaan. En ollut tyytyväinen esikoisen äitiyspakkauksen laatuun (tiedetään, pitää olla kiitollinen, että meillä on näin hieno järjestelmä). Molemmille lapsille tulen varmasti säästämään jotain, mutta tuskin kuitenkaan äitiyspakkauksen vertaa.
  • Tykkään Tykkään x 1
 9. NL Piirimestaruustason postaaja Elokuiset 2021 Joulukuun mammat 2017

  Samat ajatukset kuin Nipanderilla. Ja kun ne kaikki vaatteet (mitä on enää tallessa), haalari, makuupussi ym on vielä käyttökelpoisia ja tallessa niin miksi hankkia kaikki samat uusiksi. Säilön siitä yhdestä pakkauksesta jotain muistoksi molemmille yhteisesti. :happy:

  Olen kyllä kiitollinen siitä, että Suomessa on tällainen järjestelmä ja pakkauksen mukana tuli paljon hyödyllistä ja tarpeellista esikoiselle! :happy:
  • Tykkään Tykkään x 2
 10. Shooky90 Kommentoinnin ninja Elokuiset 2021 Elokuun äidit 2019

  Minä otan pakkauksen tälle toisellekin lapselle. Se raha ei minusta riitä kattamaan sitä jos ostaisi kaiken erikseen. Olin erittäin tyytyväinen viime kerran laatikkoon (2018 laatikko) ja haluan myös säästä edes osan laatikon sisällöstä lapselle tämän aikuistuttua. Äitini säästi minullekin omani ja osan sen sisällöstä, aika ihana muisto. :)
  • Tykkään Tykkään x 1
 11. Pauliina0 Jostain jotain jo tietävä

  Täällä piti odotella reippaasti rakenneuän ohi ennen mitään hankintoja mutta nyt on kirpparilta haalittu jo pieni läjä housuja, bodyjä ja sukkia+yks pipo ja baby sling kapalo. :nailbiting: Toki isommat jutut sitten myöhemmin. On muutenkin epäselvää tuleeko uudet vaunut kun vanhat on jo aika rämät. Samoin turvakaukaloa pohditaan mennäänkö vielä edellisellä vai hommataanko uusi. :sour: Nuo jutut tuntuu kuitenkin pieniltä kun kaiken päälle vielä pitäisi laittaa AUTO vaihtoon :dead: äitiyspakkauksen olen ajatellut ottaa. Neljäs lapsi ottaa jo sen verran enemmän tilaa autosta :meh: mut jee ihanaa kun vauva ilmoittelee itsestään potkuilla nyt ja tää odotus viimein tuntuu hieman todellammalta. Myös minulle ollut vaikeaa km:n jälkeen tuntea nautintoa kasvavaa masua kohtaan ja selvästi on pelottava kiintyä jos sittenkin menee taas kesken..:palemutta ei se katastrofi ajattelu mitään hyödytä. Päivä kerrallaan :Heartpink
  • Tykkään Tykkään x 3
 12. Hannan Puuhakas puhuja Elokuiset 2021 Heinäkuun äidit 2019

  Täällä myös painetaan tuon auto asian kanssa. Mitä autoa olette miettinyt? Meillä on jo 7paikkanen, mutta kolmannelle riville on mahdoton päästä jos molemmissa keskirivin penkeissä on turvaistuimet. Ja lisäksi pitäisi mahtua kaksi turvavyöistuinta. Ja tietysti konttiin kaikki tavarat, tuplavaunuista lähtien
 13. Repo Luottohahmo langoilla Elokuiset 2021 Joulumammat 2018 Maalismammat 2017

  Meillä on sama tilanne. Auto olisi pakko vaihtaa. Mutta kun kaikki 8-9 paikkaiset on jo niin valtavia, että mun on vaikea kuvitella itseni sellaisen kuskiksi. On tässä pyöritelty kaikkia erilaisia vaihtoehtoja, että jos pitäydytään 7 paikkaisessa ja lainataan pikkubussia jos tulee tarve koko perheen retkille. Tai entä jos ostetaan kaksi autoa, mutta siinä taas on valtavat kulut vakuutusmaksuista ja muutenkin. Kulkemaan kuitenkin pitäisi päästä, julkiset kun eivät ole vaihtoehto. Huoh, otetaan vinkkejä vastaan pienikokoisista 8 paikkaisista :grin.
 14. Enya Hyväntuulinen höpöttäjä Elokuiset 2021

  Vielä ei olla mitään hankittu, kun nuorimmaiselta on kaikkea vielä tallessa. Rakenneultran jälkeen varmasti ostan jonkun pienen bodyn tms, niin pääsee hypistelemään :happy:
  • Tykkään Tykkään x 1
 15. Enya Hyväntuulinen höpöttäjä Elokuiset 2021

  En hirveästi autoista tiedä, mutta käsittääkseni on sellaisiakin malleja, joihin taaimmaiselle riville pääsisi myös takaoven kautta.
 16. Hannan Puuhakas puhuja Elokuiset 2021 Heinäkuun äidit 2019

  12.3 Julkaistaan uusi äitiyspakkaus :wav
  • Tykkään Tykkään x 7
  • Informatiivinen Informatiivinen x 2
 17. Plumeria Hyväntuulinen höpöttäjä Elokuiset 2021

  Oi! Niin pian jo :hello2
 18. Pauliina0 Jostain jotain jo tietävä

  Miehen heiniä on onneks miettiä näitä täällä suunnassa :hungover: en osaa siis sanoa mitään!
 19. Repo Luottohahmo langoilla Elokuiset 2021 Joulumammat 2018 Maalismammat 2017

  Jee ensi viikolla jo :smiley-bounce013
 20. Repo Luottohahmo langoilla Elokuiset 2021 Joulumammat 2018 Maalismammat 2017

  Joo periaatteessa täälläkin, mutta toisaalta täytyy pitää puolensa. Eli skarppina on oltava. En voi olettaa että jos mies ajaa työkseen koneita, niin se ymmärtäisi miltä musta tuntuu ratissa :joyful: :woot:.
  • Hauska Hauska x 1