Vauvojen taidot

Keskustelun 'Laskettu aika syyskuussa 2010' aloitti Thilduska, 12 marras 2010.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Maru^ Peruskäyttäjä

  Vauvat oppinu paljon uusia taitoja, hienoa! emoticon

  Meillä poika on opppinu kiljumaan..osaa ton "taidon" jo melko kovaakin :D Kieli on myös hokattu ja sillä välissä värkkäillään :P Hymyilyjen yhteydessä höhötellään. Mies onkin sanonu että multa ton "naurun" oppinut, kun minä kuulemma nauran joskus höhöttäen (eeen tunnusta :D )

  Leluihin tartutaan kii ja yritetään viedä ne suuhun. Oli lelu kädessä tai ei, nii nyrkit on kyllä kokoajan matkalla suuhun. ja PEUKKUA imetään ://  (tuota ei kyll voi taidoksi sanoa emoticon)

  Meilläkään ei vielä päässä mahalta selälleen ilman avustusta, yritys on kyllä kova!! =) 
 2. Kaika Rakastunut foorumiin

  Äidin tyttö oppi tänään ryömimään 3 kk 1 vko vanhana.
  Mun meikkien luokse ;) möngersi kokonaisen metrin ♥♥
 3. Maru^ Peruskäyttäjä

  Tänään se tapahtui.. nimittäin selältä mahalleen kääntyminen! emoticonVoe että oli pikkumieskin ihan innoissaan kun pääs ihan omin avuin nuin kääntymään, naama oli ku naantalin aurinko!emoticon  Ikää poitsulla 3 kk ja 3 vkoa.
 4. Lhr_86 Aloittelija

  Meillä kans käännyttiin eilen ite selältä mahalleen. nyt onnistuu pyöriminen lattialla. Ja kun vauhtiin pääsi niin nyt sitä tehään kokoajan :D ja ikää oli 3kk 3vk

  ja täälä kans opittu toi kiljuminen. Niin ja peittoo oli niin kiva syödä ja yks aamu kun menin kattoon niin kaveri oli peiton alla ja piti käsillä kiinni sitä naaman edessä joten me käytiin ostaan unipussi. Hyvä sinänsäkin ettei potki peittoo pois.

  Lelut: pysyy paremmin hallitusti kädessä ja kaikki pitäs saada suuhun.
 5. Vesseli2010 Peruskäyttäjä

  Meillä myös käännytään selältä masulleen, mut ei toisinpäin ja pyöritään lattialla. Nyrkit usein suussa ja kaikki lelut mitä vaan antaa, ni menee suuhun. Kovasti haluais sylissä ollessaan jo nousta istumaan..
 6. Mamma_76 Tuttu foorumilla

  Noniin, meillä on opittu pärisyttämään oikein kunnolla. En siis tarkota mitään pikkupärinää, vaan niin että n.30-40cm sylkysuihku tulee samalla.emoticon
   Eiliseen asti se nauratti, mutta kun se suihku tuli just mustikasoseen ollessa suussa, ja kimpoillen pitkin keittiön uutta tapettia, meinasi mulla tulla itku. Onneksi kylmällä vedellä sain pyyhkästyä, eikä mun silmään ainakaan näy läiskiä. emoticon

  Lenny oppi myös alku viikosta uuden äänen, kuulostaa hinkuyskäiseltä pikkupossulta emoticon  Isäntä nauroi puhelimessa katketakseen, kun kuuli sen äänen. Lenny on nyt uusi eläinlöytö KuuttiPossu.Kuutti tulee tavasta möyriä masullaan.

   
 7. piia84 Ihastunut foorumiin

  täällä on vihdoin opittu kääntymään kyljelleen, tosin ei halua kääntyä ku vasemmalle!emoticon


  Eilisesti lähtien myös jumppaili tässä sylissä kun olin koneella posteja kattomassa, silleen punnersi itteesä pari kertaa istumaan ja ajattelin että ihan vahingossa.... mutta ku tänään se jatku samantien ku vaan tähän työtuoliin istuu niin ei se voi olla enää sattumaa :)
 8. Kaika Rakastunut foorumiin

  Meidän hätähousu otti just äsken konttausasennos ja pääsi kuin pääsikin yhden kontin eteenpäin.

  Mutta muuten ryömitään ja kuolataan.
 9. iines76 Aloittelija

  Jospa tannekin kerrankin kirjoittaisi. Eilen kirjoitinkin pitkan sepustuksen ja sitten se havis jonnekin bittiavaruuteen.
  Tuntuu, etta meidan poika on oppinut ihan hirveesti asioita viimeisen kuukauden aikana. Nyt siis ollaan 4kk+1vk.

  Selalta mahalle kaantyminen tapahtu ensimmaisen kerran 3kk ja 3pv vanhana, ja 3 kertaakin testattiin. :) Sitten ei muutamaan viikkoon kaantyily kiinostanu, mutta nyt mennaan jo hetkessa molempien puolien kautta mahalle. Nykyaan mahallaankin viihdytaankin jo tosi pitkaan.

  Viikko sitten kaannyttiin tarkoituksellisesti pari kertaa mahalta selalle. Vahingossa alkoi kaantymaan jo 1vk vanhana, joten niita kaantyilyja en ole laskenu. Onneksi viela ei olla opittu kierimaan, mutta sita kauhulla odotellessa... rauhalliset hetket koneen aaressa on sitten ohi.

  Alku viikosta loydettiin omat jalat. Nyt jalkoja jumpataan jatkuvalla syotolla ja vaipan vaihtokin on hakaloitunu, kun jalkoja yritettaan suuta tai kattoa kohti.

  Meilla ei viela ryomimista yriteta, mutta ollaan keksitty kuinka lelut saa liikkumatta lahemmas. Meilla on lattialla viltin paalla viela ohuempi harso suojana. Nyt on keksitty, etta jos harsosta vetaa, niin lelu tulee lahemmas ja pitkan ahellyksen tuloksena se saadaan tarpeeksi lahelle, etta siita saa kiinni. Aiti on fiksusta pojastaan tosi ylpea!

  Kunnolla ollaan naurettu vasta muutama kerta ja sita ihanuutta tarjoillaan todella harvakseltaan. Yleensa enemmakin kikatellaan. Varsinkin kun naama illalla putsataan.

  Siina taisi olla taman hetken kohokohdat. Kuolaa tulee ja kaikki tungetaan suuhun jatkuu... Aiti jaa jannityksella odottamaan, mita opitaan seuraavaksi.emoticon
 10. recto Aloittelija

  Täällä on kans löydetty varpaat. Muutaman kerran käynyt huulilla, muttei kuitenkaan oo alkanu luttuuttaan niitä. Meillä on pidemmän aikaa jo osattu kääntyä selältä masulleen, ja liikkuminen tapahtuu kellonviisarin tavoin paikoillaan pyörien, eikä vielä kertaakaan oo ryömimisliikkeitä koittanutkaan, vaikka koira ja kissa olisi kuinka jänniä otuksia kun ne ohi kulkee.emoticon  Mut eilen tyttö otti ensimmäisen kerran konttaus asentoa, samalla puoli vahingossa pyörähti selälleen ja sehän se vasta olikin hauskaa.
  Neiti vaan nauraa hekotteli siinä selällään jonkun tovin.emoticon  Ja ei menny kauaakaan ku se oli taas masullaan ja jalkoja tunki pyllyn alle, käsillä nosti ylävartaloa ilmaan. Vartalon saa jo jalkojen ja käsien avulla ilmaan, mut pää vielä jurraa lattiassa. Vaan tovin se neiti jo jaksaa kannatella vartaloaan, sillä monta sekuntia pitää sitä ilmassa. Toivottavasti ei ihan heti vielä hoksaa noita konttausken saloja vaan harjoittelisi vielä tovin.
  Äitin mussukka...emoticon
 11. *Tiitiäinen* Aloittelija

  Hienosti teidän pienet kasvaneet emoticon

  Meillä nyrkkiä pistellään suuhun kovaa tahtia, samoin leluja. Mahalta selälleen käännytään silloin tällöin mutta toisinpäin ei. 
  Lusikan jos antaa pienelle käteen tietää hän minne se pitää laittaa, suuhun tietysti ja ohjaa sen sinne :D

  Kovasti keinutaan sylissä ja naureskellaan ihmisten kasvoille. 
  Lattialla ollessa yritetään peppua nostamalla mennä eteenpäin. 
  Kun johonkin asiaan kovasti keskitytään kieli tekee sellaisen hassun liikkeen (tulee ulos). 

  Nauraa röhötetään ja kiljutaan myös. 
 12. henuli1 Aloittelija

  Ajattelin nyt tännekin kirjoittaa. Tuntuu että kaikkien vauvat on kasvanu hurjaa vauhtia ja kehitystä on tullut paljon. Meidän tytöllä ikää nyt 7kk ja vielä ei ryömitä, mutta kova yritys on, kierimällä mennään senkin edestä, niin ettei samasta paikasta enää löydy mihin jättää. Uusin juttu on nyt kyljellään poseeraaminen, hassun näköistä kun nostaa itsensä niin.

  Syöttötuolissa istutaan hienosti, muuten ei vielä istutakkaan. Kiljutaan ja räkätetään todella kovaa ja kova kantiset/lehtiset kirjat kiinnostavat. Hampaita on tullu jo 8 näkyville.

  Liikkeelle lähtö on nyt se juttu mikä neitiä kiinnostaa ja harmitus on kova, kun leluihin ei yletytä. Eli sitä hetkeä tässä odotellaan.
 13. Kirsikka86 Peruskäyttäjä

  Tuntuu, että monien vauvat jo on niin kovin kehittyneitä...äkkiä tämä aika menee ja kaikki on niin erilaisia silti emoticon

  Meillä istutaan syöttötuolissa ruokailun ajan hyvin mutta muuten istuminen ei hotsita yhtään vaan punkee itsensä suoraksi. Konttausasennossa on oltu jo pariviikkoa ja nyt on alkanut nostaa itsenä "karhunkävely" asentoon eli varpaat maassa, jalat suorana pylly korkealla ja kädet suorana ja äitiä hirvittää. emoticon Välillä lennetään naamalleen kun jalat liikkuu mutta käsiä ei vielä ole hoksannut siirtää eteenpäin. peruuttaen mennään siis vielä jos johonkin liikutaan vaikka yritys eteenpäin onkin emoticon
  ja vaikka tuo istuminen ei hotsita niin välillä konttausasennosta punkee käsillä itsensä pyllyleen mutta sitten mennäänkin kyljelleen kun ei jaksa/halua istua.

  Hampaita meillä ei ole vieläkään yhtään. 2kk näkynyt yksi valkoinen ikenen läpi mutta ei vain tule läpiasti. Tulekkohan tuolle hampaita lainkaan vai kaikki sitten yhtäkkiä rykelmänä!? emoticon
 14. recto Aloittelija

  Täällä kuukauden ajan  neiti liikkunu olohuoneessa mittarimato tyylillä, toissa päivänä hoksasi konttaamisen salat ja käsien vuorottaisen liikuttamisen. Nyt sitä tosiaan saa silmät olla selässä ku tyttö mennä pääksöttää huoneesta toiseen.
 15. PojanÄiti Tuttu foorumilla

  Otavallakaan ei ole hampaan hammasta, yksi on meilläkin näkyvillä ollut jo vaikka kuinka kauan, muttei läpi ole tullut (ellei sit just nyt, nimimerkillä: what a night!!!)
  Mut sitten liikkuu jo kovasti, jos ryömimiseen voisi jotenkin yhdistää sanat loikka ja juoksu niin toi poitsun meno olis justiinsa jotain sellaista. menee jokapaikkaan ja vauhdilla.
  (kiljahdusten saattelemaa juoksu-loikka-ryömintää ♥)
  Nyt on alkanut kiipeily, eli sängyn pohja laskee tänään(!!!!).
  Konttaus asentoa ja karhukävelyasentoa meilläkin veivataan, ehkäpä kohta lähtee liikkeelle silläkin tyylillä.

  Vielä ei istuta. Meillä ei ole syöttötuoliakaan kyllä missä istuttaisi, mutta tuossa karhukävely-konttaus-tohinoissa selkeästi myös toisella kankulla istuminenkin sieltä on tuloillaan.
 16. piia84 Ihastunut foorumiin

  Huomenta ! :)

  Täällä kans istutaan syöttötuolissa hyvin mielellään. itse ei nouse istumaan vielä lattialla ollessa mutta kova on yritys pysyä pystyssä ilman tukea jos on. Aika nätisti osaa jo sitten mahalleen laskeutua jos näyttää tosiaan siltä ettei pystyssä pysy. Muuten ei täällä vielä liikuta, kuin että ympyrää pyöritään mahallaan ollessa niin perhanasti. Näkee että oikeen ponnistelee kun yrittää päästä liikenteeseen muttei ole vielä löytänyt siihen keinoa... kuin ei myöskään mahlta selälleen kääntymiseen (siis yöllä sen tekee unissaan kyllä, mutta ei missään nimessä päivällä!).

  Juurikin tänä aamuna nostin toisen kaiteen ylä-asentoon kun eilen huomasin että herra alkaa repimään itseään ylöspäin ottamalla kiinni joko suojuksesta tai kaiteesta (toinen kaide on ollunna matalammalla niin oon saanu tutin laitettua helpommin suuhun jos yöllä on herännyt). Saas nähä meinaako tuo ryömiä ollenkaan, minä en kuulema oo, eikä oo mieskään... Eilen kokeiltiin vähän omin jaloin seisomista sohvaa vasten ja sekös oli hauskaa! sieltä sohvalta kun paisto kaukosäätimet nii nehä ois pitäny saaha heti käyttöön =D

  Sekin on tullu uutena asiana, että on ruvennut tuottamaan erilaisia ääniä esim. käsillä: taputtaa lattiaa, sohvanistuinta, rapsuttelee eri pintoja, jaloilla potkii lattiaa ja katsoo sitten omia jalkojaan..
 17. *uninen* Peruskäyttäjä

  Joonalla ei ole myöskään vielä yhtään hammasta tullu esille mutta eipähän satu kun se aina hyökkää "puremaan" kättä :)

  henuli: meillä harastetaan kanssa tuota kylkiposeeraamista, on kyllä todella huvittavan näköstä

  Laskin sängyn alas tiistaina sillä Joona nous aina polvilleen reunaa vasten. Luojan kiitos laskin sillä 1/2h sen jälkeen kun istuin koneella niin katoin että mitä hittoo siinä se seisoskeli ja huoju meidän olkkarin pöytään vasten... ei se siinä kauaa pystyssä pysyny mutta saman tempun teki pari kertaa viel uudestaan kaatumisen ja itkun jälkeen.

  Tällä hetkellä eteenpäin mennään ryömimällä, konttausasento on löytyny jo mutta eteenpäin ei osaa kontata. Tosin ryömimälläkin pääsee aika vikkelää, etenki koiran vesikupille mennään vauhdilla ja salaa.

  Syöttötuolissa istutaan ja istuis muutenkin mutta heijasteita ei oikein ole vielä.
 18. Thilduska Tuttu foorumilla

  Meilläkään ei vielä näy yhtään hammasta, mutta mullekin kuulemma ensimmäiset tuli vasta siinä 1v tienoilla.

  Meillä kanssa kylkiposeerataan :D Mun mielestä neiti tarkista tuolloin, että jalat on mukana matkassa. Ryömitty on nyt reilun kuukauden verran ja lujaa mennään yksin tutkimusmatkalle ympäri kämppää. Välillä tulee hätä ja sitten ollaan vaan sylissä. Konttausasennosta ei oo tietookaan, vaikkaa oon yrittäny neitiä siihen asentoon laittaa ja konttaan nykyään vähän malliksi joka päivä emoticon Eilen isäkin innostui konttaamaanemoticon  Siellä sitten möngittiin koko perhe. Neiti osaa hienosti kiivetä itse sitteriin mahalleen ja sitten sitteristä päästään itse pois. Välillä on sellaisia päiviä, että opetellaan juttelemista enemmän, eikä sitten oikein huvita liikkua. Meillä kanssa laskettiin sänkyä alemmas, kun neiti pari viikkoa sitten kiipes ekan kerran sitteriinsä, vaikka muuten ei vielä pyrikään ylöspäin.

  Meillä mennään salaa tutkimaan johtoja ja nuolemaan imuria tai rikkalapiota. Myös lattiakaivot on ihan ykkösiä, siis kaikki ne paikat, jotka on sen Ei-sanan opettelun kohteita.

  Syöttötuolissa istutaan kanssa ruokailun ajan, itse ei istumaankaan nousta, mutta pysyy jos laittaa lattialla istumaan ja jonkin näköinen heiaste on toisella puolella, toiselle puolelle, jos kellahtaa, niin sitten kaadutaan.
 19. henuli1 Aloittelija

  Nyt lähettiin viimein ryömimään. Hitaasti ja n.1m korkeintaan. Lelujen perään ei niin mennä, mtta heti kun näkee jotain kiellettyä, kuten kännykkä, kaukosäädin, lattiakaivo, niin siitä innostutaan ja kädet ja jalat vispaavat kauheeta vauhtii ja sit vedetään itseä eteenpäin.

  Sit päätä on kiva heilutella edes takasin, sillein ihan ku tarkottais ei:tä, mut se taitaa vaan olla kivaa, eikä tarkoita mitään.
 20. Miimu81 Peruskäyttäjä

  Meillä peruutetaan ja pyöritään kovaa vauhtia, mutta eteenpäin ei neiti hoksaa mennä! Konttausasento olis hallussa, ja karhu-asentoakin treenataan kovin, mutta eteenpäin ei mene. Olen myös näyttänyt konttaamis mallia :D Mutta veikkaan että meillä ei ehkä ryömitä ollenkaan, vaan sitten kun käsivoimat antaa myöden niin konttaamaan aletaan.

  Hampaita on jo 2 alhaalla, eka tuli 2vko sitten ja muutaman päivän päästä toka :) Neiti tänään siis 7kk 1pv.

Jaa tämä sivu