Vauvojen taidot

Keskustelun 'Laskettu aika syyskuussa 2010' aloitti Thilduska, 12 marras 2010.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Maru^ Peruskäyttäjä

  Jospa sitä itekki päivittelis vähä nuita pikkumiehen opittuja taitoja emoticon

  Täällä liikutaan konttaamalla aina sillon kun ei ole kauhea kiire jonnekkin, kiireessä ryömitään, kun se kuitenkin vielä nopeampi tapa liikkua. Konttaamisen pikkumies oppi tossa viikko sitten :)

  Eilen sitten oppi nousemaan seisomaan tukea vasten! Äiti siitä kauhuissaan, mutta samalla tietty myös onnessaan emoticon emoticon Muttakun tuo tasapaino ei ole vielä oikeen hallussa, niin... Vaaratilanteita siis tiedossa. Pakko vissiin hankkia suojakypärä.

  Syöttötuolissa istutaan ja myös ihan lattiallakin jo osataan istua :)  Kaik muut heijasteet, paitsi taaksepäinheijastus, on vielä vähä "hakusessa". Pietänkin takana tyynyä/jotn pehmeää siltä varalta jos kaatuukin sinnepäin.

  Ite ei ihan vielä päässä istuma-asentoon, vaan silloin istutaan vaan toisella kankulla. Ja tuota kylkiposetusta täälläkin tehdään emoticon

  Hampaita löytyy kaksi alhaalta.  Siinäpä ne tärkeimmät taisikin olla.

  Hienosti kaikkien mussut kehittyy, kaik omaan tahtiinsa! emoticon


 2. Mamma_76 Tuttu foorumilla

  emoticonTänään lähti Lenny ryömimään, ja kas kummaa että oltiin "pahuuden" teillä tuolla elukoitten oven luona menossa raaputtelemaan ja herättelemään toisia. Sanoin naperolle tuimana:"mitäs sinä siellä teet taas?" toinen hymyili heti niin velmusti ja lähti ryömien pois.
  Siinä loksahti mamman suu auki ja isoveljiltä tuli melkein samaan aikaan suusta "OHO! Nyt se ryömii" emoticon  7kk10pv.
  Konttausasennossa ollaan heijailtu jo n.1½kk saas nähdä millon tajutaan tuo vuorotahti. Istuttamisen aloitin syöttötuolissa kuukausi sitten, kun alkoi ristiselkä menemään itsellä. Tuolissa istutaan jo aika hienosti, pientä huojumista saattaa olla, sillon kun toinen on väsy... joten iltapuuron olen nyt syöttänyt sylissä.
  Hampaita "tehdään" kovasti, mutta edelleen on vain nuo 2 riisiä suussa. Ehkäpä nyt on kuitenkin tämän liikunnallisen puolen oppiminen välissä ja sitten taas hampaita vuorostaan.

  Juttelin eilen yhden äidin kanssa, joka oli menossa neuvolaan 1v poikansa kanssa. Tuo napero oli saman kokoinen kuin meijän Lenny, ja ryömi menemään,nousi tukea vasten... no kuitenkin juteltiin niitä näitä, ja sanoin että alkaa jo hirvittämään, jossei tämä meinaakkaan lähteä ryömimään, ja joudutaan fysioterapiaan. Hän kertoi,että oli joutunut käymään poikansa kanssa, kunnei ollut lähtenyt kääntymään eikä liikkumaan "normi"-aikaan, siellä' se täti oli antanut jotain jumppaohjeita ja kun poika oli lähtenyt römimään, oli väittänyt sillä olevan aivan väärä taktiikkia edetä emoticon  Katselin hetken sen pojan ryömimistä, ja musta se oli ihan sen näköistä kuin kuulukin. Outoa!

  niin ja nyt lenny nukkunu ilman syöttöjä 4 yötä, ja enään en meinaa antaa...

  johan tuli tekstiä...jos sitten ulos emoticon
 3. Kirsikka86 Peruskäyttäjä

  Meillä poitsu oppi eilen etenemään kontaten/karhukävely/hyppien eteenpäin...hitaasti mutta varmasti...välillä on ryöminyt mutta ei piittaa siitä vaan tuo temppuilu eteneminen tuntuu olevan kivempaa emoticon

  Jotta jos tossa etenemisessä on joku oikea oppinen tapa niin  meidän poijan liikkuminen on kyllä kaukana siitä emoticon no kuukauden päästä vasta neuvola joten katsotaan mitä ne siellä sitten sanoo! mutta luulisi sen nyt olevan yks ja sama miten menee eteenpäin kunhan menee ja kaikki omaan tahtiin!
 4. recto Aloittelija

  Meillä mennään ja lujaa....emoticon
  Neiti on nyt useamman viikon kontannu ja vauhti vaan kiihtyy. Ryömiminen jäi meiltä välistä. Mieluisia paikkoja mistä neidin löytää on kylppärin lattiakaivon, lemmikkien ruokakipoilta tai olohuoneen peikonlehden ja sen koristekivien kimpusta, jos ei ole löytänyt mukavaa rimpuilemisen kohdetta. Jep, meillä myös noustaan tukea vasten, joka tuli heti viikon sisään konttaamisen oppimisesta. Eikä siinä vielä kaikki, nousee ihan seisomaan asti ja ottaa muutamaa askelta tukea vasten. Makiasti on tyttö lyöny jo päänsä pariin otteeseen, mut nyt tuntuu ote olevan varmempi vaikka välillä pitääkin vouhottaa yhdellä kädellä kiinni pitäen. Ja onneksi on oppinu jo laskeutumisenkin oikea oppisesti, kädellä kurkottaa maaata kohden ja laskeutuu vasta sit ku toinen käsi on tukevasti maan kamaralla. Sais todellakin olla silmät selässä ja pari ylimääräistä käsiparia. Istumista ei olla vielä hokastu. Istuu hetken selkä suorana jos laittaa lattialla istumaan mut ei ite osaa mennä istumaan. Muutaman kerran istunut ns "sammakkoasennossa", eli jalkojen päällä kontallaan. Pitää seurata ettei neiti oppisi siihen asentoon, sillä ei kuulemma oo hyväksi ku isona voi tulla rimppakintut ja jalat kääntyy sisälle päin.Syötön ajan olen istuttanu syöttötuolissa.

  Kaksi nökötitntä on neiti saanu komistamaan suutaan ja luultavasti kolmas tekee tuloaan. Meillä ei hampaiden tekeminen oo muuten vaikuttanu ku et neiti on puhkemista edeltävinä parina päivänä vähän väsyneempi ku yleensä, ruoka ei ei hirveän hyvin mene alas ja sylissä pitää kiukuta eikä muuallakaan oo sen parempaa, ehkä jopa huonompi olla.
 5. Mammaliina Peruskäyttäjä

  Meillä ollaan jo pitemmän aikaa pystytty hinaamaan itseään eteenpäin lattiallaemoticon
  Välillä neiti peruuttaa jalkansa sohvan alle ja sitten kaamee valitus tai sitten peruuttaa itsensä jonnekkin parkkiin, niin sieltä kamala huuto sittenemoticon

Jaa tämä sivu