Vauvojen päivärytmi

Keskustelun 'Laskettu aika huhtikuussa 2016' aloitti winks, 13 touko 2016.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Pähkinä80 Keskustelun kolmiottelija Huhtimammat 2016

  Ja lapsen temperamentti vaikuttaa myös. Toisia vauvoja rutiinit auttavat nukahtamaan, toiset nukahtavat helposti muutenkin. Meidän tyttö on ollut aika helppo tähän asti, mutta enää iltatissi ei maistu ja nukkumista ennakoi hirveä huuto. Nyt yritän lanseerata jotkut unirutiinit myös päiväunille (rauhoittuminen, unilaulu/satu ja unilelu tai riepu). Katsotaan helpottuuko yöunille käyminen.
 2. Maatu Sanaisen arkkunsa ammentaja Huhtimammat 2016

  Meillä on iltarutiinina: kylpy, pyjama ja iltatissi hiljaisessa ja pimeässä makkarissa, jonka jälkeen siirrän omaan pinnikseen. Aikoja ei ole, kylpy laitetaan ku näkyy väsymyksen merkkejä (19.30-21)
  Päivisin ainoa "varma" on ekat päikkärit alkaen 10-12(riippuen milloin on herännyt) ja nukkuu 1-3h... Muita päikkäreitä on hankala ennakoida.. Yleensä yhdet päikkärit 18-19 maissa..
  Nyt olen koittanut lisätä lounaan yhteydessä kiinteiden maistelut. Mutta siis ei mitään ajallisia rutiineja... Me ollaan miehen kans aina tehty kolmivuoro töitä ja meillä ei oo ikinä ollut esim ruoka-aikoja.
  Jos mies on töissä esim 9-21, niin silloin ainoat selkeet rutiinit on päivälenkki koiran ja vaunujen kans ekojen päikkäreiden aikaan 1h ja sitten toinen tunnin lenkki 18maissa.
 3. Ruusa# Supliikin supersankari Huhtimammat 2016 Elomammat 2017

  ^ nyt kun mietin niin meillä on Maatu ihan samat päiväunirytmit!
  Ja siis kiva että muitakin joilla ei kellon tarkkoja ruoka-aikoja... Sitten tosin varmaan pakko vähän säännöllistää kun kiinteäruoka alkaa olla pääasiallinen ravinto lapsella.... kun lapselle tuskin on ihan sama syödäänkö klo11 vai 14... ainaki tarvii sitte välipalan. Mutta tässä maisteluvaiheessa ei varmaan niin tarkkaa
 4. Pihla Varmaotteinen viestittelijä Marraskuiset 2021 Huhtimammat 2016 Kesäkuunmammat 2014

  Meillä ei vieläkään syödä koko perhe samaan aikaan kuin satunnaisesti. Ei varsinkaan lämpimiä aterioita. Esikoinen kun on vielä niin autettava noissa syömishommissa, niin siinä jäähtyy vaan oma ruoka jos yrittää samaan aikaan syödä. Välillä kyllä syödään samaan aikaan ruoka, just että aina kun lapsella suu täys ruokaa niin lappaan itselle suuhun. Mutta en todellakaan ota stressiä, että pitäisi koko perheen istua samaan aikaan ruokapöydän ääressä monta kertaa päivässä. Sitten onnistuisi, jos hääräisin keittiössä koko päivän ja laittaisin aina kaikki valmiiksi ruoka-aikoja varten, mutta ei mulla ole aikaa eikä kiinnostusta sellaiseen. Lapsi ruokitaan silloin kun sen on nälkä ja aikuiset syö silloin kun on nälkä. Meille tehdään sen verran isoja satseja ruokaa, että niistä riittää lämmittäväksi seuraavina päivinä.
  • Tykkään Tykkään x 1
 5. Maatu Sanaisen arkkunsa ammentaja Huhtimammat 2016

  Juu pitää sit ruoka-ajat olla.. Tai mä mietin silleen kans et jos aamupalan syö 8 nii lounas vaik 11, mut jos herää vasta 9.30 nii voi lounaan syödä 13.. Mut tietty voi olla et vaavi alkaakin herää samoihin aikoihin joka aamu, sillon on helpompi pitää tietyt ruoka-ajat.
  Mä en nää itseäni herättämässä vauvaa aamulla koska "aamupala on klo xx. "
 6. winks Päivystävä dosentti Huhtimammat 2016

  Meillä tarha on rytmittänyt päivän ja toimii aika hyvin - vauva kulkee siinä mukana omalla tahdilla. Täysin ehdottomia ei olla aikataulun kanssa mutta kyllä suurempi poikkeavuus näkyy päivän/illan aikana...joskus jopa vaikutuksia on seuraavalle päivälle. Esim lounas on hyvä tarjoilla 11-12 välillä, klo 12.30 ollaan jo ylikierroksilla...vaikka siis aamupala oltaisiin syöty klo 9 (mikä on epätodennäköistä kun lapset heräävät kuuden ja seitsemän välillä, huoh).

  Meille on luontevaa tehdä iltapesut suht samaan aikaan kaikille lapsille. Mutta saas nähdä miten päivät tästä lutviutuvat kun aletaan antaa kiinteitä vauvalle...