Vauvojen päivärytmi

Keskustelun 'Laskettu aika huhtikuussa 2016' aloitti winks, 13 touko 2016.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. winks Päivystävä dosentti Huhtimammat 2016

  Tässä mietin että minkälaista päivärytmiä voisi saada aikaiseksi. Vielä vauvalla ei ole selkeätä rytmiä kun on niin pieni. Tällä hetkellä
  Herätys n klo 4-5 maissa ja syödään jonka jälkeen ollaan hereillä useimmiten.
  Syödään lisää klo 6.30-7.
  Ehkä unille klo 7 ja nukutaan 7.30.
  Hereillä (syödään, 5-10 min tirsat, syödään lisää) kunnes kello lähenee 10.30.
  N klo 11 ulos nukkumaan ja jos tuuri käy, nukutaan klo 14 asti.
  14.30 syödään ja nukutaan lisää n klo 16.30-17 asti.
  Syödään klo 17-18.
  Iltakitinä alkaa siinä 18.30-19.30.
  Klo 19.30-20 iltapesut.
  Klo20-22.30 syödään, nukutaan ja kitistään.
  N klo 2syödään. Ja herätään seuraavaan aamuun..
  Katsotaan mitä tapahtuu kun tulee lisää viikkoja niskan alle :)
  Mites teillä muilla?
 2. Pähkinä80 Keskustelun kolmiottelija Huhtimammat 2016

  Aamuimetys n. 7.30-8
  Unilla 8-10
  Seurustelua 10-12
  Imetys
  Päiväunet lenkillä 12-14
  Unet jatkuu ehkä kotona
  Imetys
  Valveilla seurustelua, torkkuja, ruokailua 15-21
  Iltatoimet
  Hereillä, iltakitinät ja imetys 22-23 (00)
  Unta 23-04
  Imetys 04-05

  Jokseenkin näin. Iltavirkku ja aamun torkku tyttö kuten äitinsä.
 3. napiainen Sukkela juttelija

  Herätään 8-9
  Aamutoimet ja syödään 9-10
  Seurustelua ja syöttö ennen lenkkiä 10-12
  Reipas vaunulenkki 1h ja tytön päiväunet 12-16
  Syödään ja seurustelua 16-18
  Unet 18-20
  Yökkärit ja tankkausta, pienet tirsat 20-22
  Nukahtaa 22-23.30
  Syöttö joskus 03-05 (syö yleensä 10-20min ja nukahtaa)
  Toinen syöttö ekasta syötöstä riippuen 04-06

  Tyttö 1kk
 4. winks Päivystävä dosentti Huhtimammat 2016

  Mistä vois tilata tuollaiset aamu-unilahjat:)
 5. Ruusa# Supliikin supersankari Huhtimammat 2016 Elomammat 2017

  Aika tarkkaan osaatte kuvata teidän rytmit jo! :)
  Meillä 1kk vauvan yöt on kyllä jo aika selkeät. 19-21 yöpukuun. Klo 22-00 välillä vika vaipanvaihto (jos vauva jo unessa niin ei ees syöttöä välttämättä). Herää 01:45-02:45 ja toinen kerta n. 05:30. Toisella kertaa hankalampi saada nukkumaan... Ois aamuvirkku. 07- 09 alkaa aamu syötöllä ja pesuilla. Sitten aamupäivä unet jolloin mamma saa kahvia! Loppupäivä onkin sitten epämääräisissä pätkissä tissittelyä, seurustelua/puklaamista, lyhyitä unipätkiä ja pidemmät unet yleensä vaunuissa. Iltapäivän pitkät unet tainneet siirtyä iltaan/alkuyöhön!
 6. Bola de Nieve Silmät suurina ihmettelijä

  Mä oon ajatellu et meidän pojalla (3vko) on ihan sekava rytmi, mut ihanan tutulle kuulosti teidän päivät! Meillä kans mieluiten aamu alkais jo viimisestä yö-syötöstä klo 5-6, mut välillä onnistun harhauttamaan vielä muutamaks tunniks unille. Samoin iltapäivän päikkärit usein venähtää ja nukkuukin sit vasta esim. 17-20. Selvästi autoiluilla ja kärryillä on ainut mahdollisuus säädellä uniaikoja, koska niissä nukahtaa päivisinkin lähes samantien. Sisällä ei sen sijaan meinaa malttaa päivisin nukkua millään.
  • Tykkään Tykkään x 1
 7. Iirai Sukkela juttelija

  Meidän rytmi menee kutakuinkin näin:
  - N. 11: herää, syö, tehdään aamupesut ja vaihdetaan päivävaatteet. Seurustellaan 1-2h ja otetaan minipäikkäreitä.
  - 13- 18: syö n. 2tunnin välein ja nukahtaa yleensä ruokailun päätteeksi. Vähän seurustellaan välillä.
  - 18- 21: ruokailut 2h:n välein jatkuu, mutta yleensä valveilla ollaan tähän aikaan.
  - 21-22: iltapesut, vaihdetaan yövaatteet päälle ja syödään.
  - 22-10: nukutaan. N. 3h:n välein havahdutaan syömään, mutta jatketaan unia.
 8. I-P Puuhakas puhuja

  Meillä on neidillä ikää 6 vkoa ja rytmistä ei voida kyllä puhua. Välillä nukkuu ja syö koko päivän, välillä taas on pidempiä pätkiä valveilla. Autoilut ja vaunuttelut nukkuu. Aamutkin alkaa hyvin vaihtelevasti klo 5-10 välillä. Joskus neiti jää vielä nukkumaan aamulla kun itse nousen. Illalla simmahtaa yöunille 21-23 välillä vaihtelevasti. Tissittelee päivän mittaan 1-3h välein, yöllä syö pari-kolme kertaa. Meille tällainen rytmittömyys passaa ihan hyvin. Päivää rytmittää enemmänkin esikoisen rytmi ja vauva kulkee siinä ohessa.
 9. Minttu1 Keskustelun kolmiottelija

  Meillä kans ei mitään rytmiä, poika vajaan kuukauden. Jokainen päivä on erilainen! Tänään ei ole päivällä nukkunut puolta tuntia pidempää pätkää kerralla, edes vaunuissa. Joinain päivinä nukkuu 3 h päikkäreitäkin. Yöt myös ihan mitä sattuu. Max. 2 h on nukkunut putkeen missään vaiheessa öisin. Aamulla herää klo 6-9 välillä.
 10. Nessukka Kommentoinnin ninja Lokakuiset 2021 Huhtimammat 2016

  Meilläkään ei vielä mitään rytmiä. Aamuisin herätään useimmiten 9-12 välillä ja illalla nukkumaan 22-02 välillä. Mieluusti menisin itse nukkumaan ja heräisin aiemmin, mutta ei voi mitään. Esikoinen oli ihan samanlainen iltakukkuja. Päivisin saattaa nukkua pidempiä pätkiä sylissä, mutta pääasiassa roikkuu tissillä ja nukkuu pätkissä. Nyt takana muutama parempi yö, jolloin herännyt syömään about kolmen tunnin välein. Yli viikko menikin pyöriessä, tankkaillessa ja välillä huutaessa pitkin yötä. Vaikuttais vähän siltä, että masu on vaivannut unia enemmän.

  Kauanko teillä on vauvat päivisin hereillä noin suurin piirtein? Musta tuntuu, että sellaiset pidemmät pätkät, että on selkeästi kunnolla hereillä, on meillä aika harvinaista herkkua. Pieni on huomenna 5 vkoa nuori.
 11. I-P Puuhakas puhuja

  Ei meilläkään paljoa hereillä olla. Parin tunnin pätkä on pisin mitä neiti jaksaa hereillä, ja silloinkin kitisee loppua kohden väsymystään.. Yleensä on n. tunnin hereillä ja sitten taas nukkuu tunnin, näin mennään koko päivä. Ikää tasan 6vkoa tänään. Kyllä se hereilläolo lisääntyy kun ikää tulee lisää.
 12. winks Päivystävä dosentti Huhtimammat 2016

  Reilun kuukauden kohdalla meillä on nyt parina yönä tapahtunut muutos: pikkuinen ähisee yön aikana mutta sillä ei ole nälkä! Pari yötä menty niin että syö siinä21-22 ja seuraavan kerran 6-7. Ja herää siis edelleen useimmiten viiden maissa aamulla hyväntuulisena. Toivottavasti yöt jatkuvat tällaisina:)
  • Tykkään Tykkään x 1
 13. winks Päivystävä dosentti Huhtimammat 2016

  Juu ei, edellinen yö olikin sitten herätyksiä täynnä.
 14. Nainen 2+2 Silmät suurina ihmettelijä

  meillä 6 vkn ikäsenä jo todella kiva rytmi, oikeestaan synnäriltä asti kyl tiedetty et nukkuminen on kivaa öisin. eli eli öisin herätään kerran, 3-5 välillä syömään. nukutaan 7-8 asti. ollaan hereillä tunnin verran ja sitten nukutaan n.3h päiväunet jolloin tulee taas nälkä ja palloillaan 3 tuntia kuunnellen ja katseskellaan mitä tapahtuu ympärillä. sit nukutaan taas pitkät iltapäivä päikkärit ja ilta ollaan hereillä, hoidetaan 21-22 aikaan yökkäri ja suoritetaan iltapesut. ja sitten yöunille :) jotkut mini tirsat saatetaan viel ennen yöunia ottaa mut harvoin :)
  • Tykkään Tykkään x 2
 15. Nessukka Kommentoinnin ninja Lokakuiset 2021 Huhtimammat 2016

  Kelpais meillekin tuollainen rytmi! :D Just tuonne salaiselle puolelle kirjoittelin, ettei oikeastaan mitään rytmiä vielä meillä ja tyttö huomenna 7 vkoa. Öisin tosin nukutaan ja syödään n. 3 tunnin välein, mutta nukkumaan mennään ihan miten sattuu. Päivät taas on ihan arpapeliä. Päikkärit 5-10 min. pätkiä ja niitä otetaan silloin kun huvittaa.

  Nyt en kyllä tiedä mikä on, kun yöunille kävi jo 18.30 ja nukkuu edelleen (10.20). Syönyt on 3 tunnin välein ja töräytellyt parit vaipat vaihtokuntoon tässä välissä. Nukkui tosin koko viikonlopun niin surkeasti noita päikkäreitä ja oli vähän kiukkuinen, kun ei yhtään pitempää pätkä torkkunut, että ottaa nyt varmaan takaisin sitten. Ja sopii kyllä mulle! :D Sai rota-rokotuksen perjantaina, joten ehkä tämä kaikki johtuu siitä. :)
  • Tykkään Tykkään x 1
 16. Nainen 2+2 Silmät suurina ihmettelijä

  no me ollaan vaan törkeesti herätetty poistsua jos meinannu et menee liian aijoos yöunille. ite henkisesti vielä rikki ku mulla vieläkin materiaalia kohdus, kesviikkona leikkurii toivottavasti tokan ja viimeisen kerran nyt. mut tuolla se tuhisija nukkuu vaan isänsä kanssa :)
  • Tykkään Tykkään x 1
 17. Nessukka Kommentoinnin ninja Lokakuiset 2021 Huhtimammat 2016

  Me koitettiin illalla kyllä vähän herätellä vaipanvaihdolla ja yöpuvun laitolla, mutta neiti sippas heti, kun otettiin takaisin syliin. Pelkäsin, että herää sitten aamuyöstä puuhastelemaan, kun niin aikaisin ryhtyi unille, mutta onneksi olin väärässä. Nyt siis nukkuu jo 17:ttä tuntia. On varmaan raukka pieni viikonlopun riekkumisista niin väsynyt, että pakko vaan nukkua.

  Toivottavasti toimenpide sujuu hyvin ja saavat kaikki ylimääräiset matskut tällä kertaa pois. Kurjaa, kun on tuollainen alku ollut. Paljon tsemppiä!
 18. Tillintallin Oman äänensä löytänyt

  Meillä 2kk pojan kans ei tunnu olevan mitään kunnon päivärytmiä, muuta kuin aamuisin ja iltaisin, itse päiväsajat on aina erilaisia :D
  En osaa sanoa oikein muita aikoja kuin "aamulla" 11 herätään kunnolla syömään ja pesulle ja illalla 11 syö ku norsu ja samahtaa unilleen 12 ja puoli 1 välissä, herää syömään 6-7tunnin päästä (näin nukkunut viimisimmät päälle 2vk). Syö sitten pitkien unien jälkeen kerran tai kaksi 11 mennessä pienet välipalat :)
 19. Iirai Sukkela juttelija

  Meillä on paljon unitaisteluita. Poika ei siis millään tahtoisi nukahtaa vaan ähisee, vatkaa käsiään ja heilauttaa tutin käsillään pois. Välillä saattaa kyllä nukahtaa "vahingossa" ilman taistelua, mut silloin ollaan usein liikenteessä.

  Päivällä torkutaan kerrallaan 5min-2h ja yöllä menee jo 7h putkeen. Päivällä ruokaa syödään 2-3h:n välein.
 20. winks Päivystävä dosentti Huhtimammat 2016

  Mukavat pitkät unet teillä on :)