Vauvojen päivärytmi

Keskustelun 'Laskettu aika huhtikuussa 2016' aloitti winks, 13 touko 2016.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Nainen 2+2 Silmät suurina ihmettelijä

  Täällä tänään vaunulenkil taisteltiin unta vastaan niin et torkahti ku kotia takas pääsin ja olin tunnin vaunulenkil. Eli aivan järkyttävää miten se itsetahto on että minähän en nuku vaikka silmät ei pysyy enää auki
 2. Pihla Varmaotteinen viestittelijä Marraskuiset 2021 Huhtimammat 2016 Kesäkuunmammat 2014

  Meillä kans lenkkeily vähän aina jännää puuhaa, kun ei selkeää rytmiä ole eikä koskaan tiedä kuinka pitkät unet on luvassa. Ei oo yks eikä kaks kertaa kun oon imettänyt ja työntänyt yhdellä sormella vaunuja. Penkkejä ei lenkin varrella ole. Onneks ei oo satanut ja on kesä. Poika ylihuomenna 8 vko.
  Sitten kun uskaltaa alkaa juosta niin uskaltaa lenkillekin paremmin, kun tarpeen vaatiessa saa vauhditettua kotimatkaa. Esikoinen jopa lopetti huutamisen kun kävelyn vaihtoi juoksuun.

  Eli rytmiä ei meillä vielä juuri ole tai jos luulee olevankin, niin se muuttuu seuraavana päivänä. Yöt kuitenkin nukutaan onneksi. Yöunille käydään klo 21.30-1 ja aamuun herätään klo 8.30-13. Joskus aamulla tunnin verran seurustelua, jonka jälkeen unet jatkuu, joskus pelkkä vaipanvaihto ja takaisin unille.
  Ruokarytmi on aika lailla 1-2,5 h välein ympäri vuorokauden, tosin nyt on alkuyön eka pätkä ollut kolmena yönä 4 h.
  • Tykkään Tykkään x 1
 3. Heidi85 Oman äänensä löytänyt

  Meillä käydään nukkumaan aina klo 20.30-22. Nukahtaa itsekseen pinnasänkyyn. Herää syömään öisin 3-5h välein ja aamuyöllä joskus ilmavaivoihin ( joita nyt rota rokotteen jälkeen on selvästi enemmän). Yleensä siirtyy meidän sänkyyn nukkumaan 6-7 aikaan ja nukkuu vieressämme vielä 2-3h. Päivisin on hereillä 1-3h ka ottaa sit puolen tunnin-2h unet joko omassa tai meidän sängyssä tai vaunuissa. Päivisin syö 3-4h välein,illalla tiuhempaan.
 4. winks Päivystävä dosentti Huhtimammat 2016

  Kahden kuukauden iässä ei vielä selkeätä päivärytmiä mutta

  19.30-20 iltapesut ja unille (nukahdetaan ehkä 21-21.30)
  3.30-4 ruokaa (joskus klo24-1 ja klo 4) jee, tällä kertaa saa nukkua pidemmän alkuyön
  5.30-6 herätään

  Päivät menevät sitten vaihdellen milloin nukutaan ja milloin syödään ja milloin seurustellaan.
 5. winks Päivystävä dosentti Huhtimammat 2016

  Ai muuten, Pihla, aika iso haitari tuo teidän rytmi...aamulla herätään 8.30-13 :) mies täällä toivoisi meidän lapsille kans tuollaista aamu-unisuutta
 6. Pihla Varmaotteinen viestittelijä Marraskuiset 2021 Huhtimammat 2016 Kesäkuunmammat 2014

  Joo, kuten sanoin niin ei vielä oikein rytmiä ole. :D

  Tänään erotin selkeästi vauvan väsymyskitinän ja sain nukutettua päikkäreille ilman tissiä. Tähän mennessä on nukahtanut mukisematta aina ruokailun päätteeksi, jos on ollut sen aika, mutta nyt on selkeää väsymystaistelua alkanut ilmaantua.
  Jospa tästä alkaisi pikkuhiljaa jokin rytmi muodostua.
  • Tykkään Tykkään x 1
 7. Mlee Kommentoinnin ninja Huhtimammat 2016

  Täällä alkanut yöunet piteneen, mutta nukahtaminen venynyt myöhemmälle. Kunpa saisi aikaistettua nukahtamista. Päivärytmi on aika vaihteleva, mutta n. 2-3t välein syö ja sit vaipan vaihto, leikkii, nukkuu ja taas syö. Nukkuu enemmän jos ollaan kaupassa tms. reissussa.

  20-21 syö n. 20min +vaippa
  22 syö 10-40min+ vaippa
  23 syö 30-40min
  23-00 yöunille
  7-9 herää syömään 30min +vaippa, jatkaa unia
  10-12 syö +vaippa ja jää valveille leikkiin

  Vaippa vaihtuu nykyään jokaisen syömisen jälkeen. Sen verta isoja liruja alkanut tulla. Päikkärit kestää 10min-2t.

  Täällä myös etenkin päivisin on paljon väsymyskitinää. Haluaisi leikkiä, mutta väsyttää ja ei malta nukahtaa. Heti, kun antaa tutin ja peiton niin nukahtaa.
 8. winks Päivystävä dosentti Huhtimammat 2016

  Päivärytmi vähän sekaisin kesälomien takia mutta tänään (ja edellinen yö) on tiheän imemisen kausi. Huhhuh!
 9. winks Päivystävä dosentti Huhtimammat 2016

  Kolmen kuukauden rytmi...vielä ei ole kunnon rytmiä koko vuorokaudeksi mutta jotain orastavaa on havaittavissa.

  06-07 herätys
  07-08 syödään nopeasti
  Ennen klo 12 nukutaan ensimmäiset päikkärit n 40min
  Iltapäivä ja ilta menee vielä vähän miten meneekään.
  19.30-20 iltapesut
  20-21 iltapala ja nukkumaan.
  00-06 syödään muutaman kerran jossain vaiheessa.
 10. Mlee Kommentoinnin ninja Huhtimammat 2016

  Täällä on aika pitkään menty samalla rytmillä. Nukkumaan meno ja herääminen vaan vähän aikaistunut.

  06 herää syömään ja puuhaa syömisen jälkeen noin tunnin ja nukkuu vielä 1,5-3t. Sen jälkeen syö noin 2-2.5t välein klo 20 asti. Vähän ennen 21 on iltapesut tehty ja pyjama päällä. 21 syöttö ja sit omaan sänkyyn tutin kans.

  Yleensä on melko virkee vielä tuohon aikaan ja pitää hetken odotella unta. Yleensä puolen tunnin sisään kuitenkin nukahtaa. Nukkuu sitten yhtäsoittoa aamuun asti. Joskus kitissyt tai heräillyt jo viideltä niin oon laittanu tutin suuhun nii on jatkanu viä tunnin unta.
 11. Ruusa# Supliikin supersankari Huhtimammat 2016 Elomammat 2017

  Tuntuu että aika moni vie vauvan nukkuun omaan huoneeseen ja oottelee siellä vauvan nukahtamista. o_OItelle tulee "huono äiti"- fiilis, kun en jaksa kokeilla semmoista...
  On niin kätevää kun tyttö nukahtaa olohuoneessa rinnalle kun itse katselen telkkaria ja sitten vaan kannan vauvan pinnikseen! Joskus havahtuu siirtoon ja silloin silittelen nukahtamaan tai nukahtaa itse. Yöpuvun yritän keretä vaihtaa n.klo20-21 jos ei ole sitä ennen nukahtanu.
  .
  Mutta kai jossain vaiheessa on pakko alkaa viedä lapsi nukkumaan?? Niin hyvä kai jos ois nyt jo samat rutiinit?
  Tuntuu vaan että itsellä hajois pää jos kauan vaan oottais että vauva nukahtaa kun tuskin just silloin nukahtais. :banghead: Kun nukahtaa yleensä 20-23. Useiten 21-22. Niin se on aika pitkä aikaväli ootella nukahtamista... Ja tää meidän käytäntö toimii (toistaiseksi) mahd vähän stressaavana kaikille.
  Onko muita jotka vaan antaa lapsen nukahtaa koska tämä haluaa? Ja ootteko miettiny muuttaa käytäntöjä?
 12. Pähkinä80 Keskustelun kolmiottelija Huhtimammat 2016

  ^ Me tehtiin ennen noin, mutta vauva alkoi saamaan hirveitä iltahuutokohtauksia (meni varmaan yli unien). Nyt vien heti iltapuuhiin, kun alkaa haukotella ysin maissa. Huudot loppuivat siihen.
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 13. Mlee Kommentoinnin ninja Huhtimammat 2016

  Täällä myös menee väsy yli jos antaa valvoa sylissä. Yleensäkin nukahtaa paremmin, kun saa itsekseen olla. Joskus ei uni tuu heti niin typy pulisee toukkalelulle ja hetken päästä alkaa nukkumaan.

  Viime yönä muuten heräsin kovaääniseen pölinään 01. Typy iloisena pulisi kopassaan 10min ajan. Laitoin tutin suuhun nii jatkoi unia. Huvitti kuunnella sitä, kun ei tullut ollenkaan loppua höpötyksestä. Kai tää on jotain 4kk hulinaa. Päivisin jutellut lähes jatkuvasti jo viikon.
  Muutenkin parku, huuto ja käskyt on loppunut ja tilalle tullut pulina. Kai se yölläkin höpötteli, että antakaa tutti, kun se tippu. :)
  • Tykkään Tykkään x 1
  • Hauska Hauska x 1
 14. Ruusa# Supliikin supersankari Huhtimammat 2016 Elomammat 2017

  Mä kokeilin nyt kun nukahti päikyille taas syliin, siirtää pinnikseen. Heräsi tietty niinku usein päivisin... koetin silitellä otsaa... sitte jätin itsekseen unilelun kanssa... Noh ei kauaa viihtyny kun alkoi huuteluita tulla ja olikin sitten mahallaan, pää pystyssä ja pirteänä siellä pinniksessä. Nyt on taas tissillä kiukkuisena/ nukahtamaisillaan. Onhan se kumma kun äiti ei anna rauhassa nukkua sylissä pitkiä päikkäreitä:hilarious:
  Jooh voi olla että toi pinnikseen nukahtaminen toimis meilläkin iltaisin...jos vaan malttais irrottaa otteen tiissistä ennen ku on täydessä unessa
 15. Bola de Nieve Silmät suurina ihmettelijä

  Meillä on varmaan jo reilu kuukausi jätetty poika iltasin ite nukahtamaan omaan huoneeseen. Viimiset iltamaidot makkarissa, unilaulu, tutti suuhun, unilelu kainaloon ja hyvänyön suukotukset. Jos kuuluu kauheeta ähinää ja jumppailua pitkään, käyn laittamassa tutin uudelleen, silitän päätä ja hyssyttelen ilman puhetta. Joskus joutuu ottaa vielä uuden maitokierroksen, mutta sillon en enää sit puhu, ku "iltarutiinit" on suoritettu. Tää on toiminu ihan loistavasti kunhan pojan vie nukkumaan ensimmäisistä väsymyksen merkeistä, mitkä yleensä on jo 8-puol 9 aikaan. Jos menee yhtään yliväsymyksen puolelle, lopputulos on vaan kauhee huuto eikä rauhotu enää muualle ku kantoreppuun :grin Sen sijaan päiväunet meillä on edelleen ihan hakusessa.. välillä on hyviä päiviä, ja kohtuu pituset unet 3x, mut sit on kans niitä päiviä, ku yhdet unet kestää 20min, ja ku hereillä jaksetaan edelleen kitisemättä olla vaan se n. 2-2,5h, ni noi päivät on sit pelkkää päiväuninukutusta. Päivällä ei nimittäin itsekseen nukahda ku äärimmäisen harvoin :p
  Onks muuten muille tullu 3kk jälkeen totaalisia "kiukkukohtauksia"? Meillä on parin viime viikon aikana saatu yhtäkkisiä huutokohtauksia, jolloin ei rauhota tissi, ei syli ei mikään. Poika huutaa kurkkusuorana silmät kiinni, eikä siihen saa mitään kontaktia. Usein nää ajottuu just väsymykseen, ni oon tulkinnu et ois sit sen aiheuttamaa, mut muutaman kerran on kyl alkanu myös ilman mitään näkyvää syytä sylissäkin.
  • Tykkään Tykkään x 1
 16. Pihla Varmaotteinen viestittelijä Marraskuiset 2021 Huhtimammat 2016 Kesäkuunmammat 2014

  Kyllä ne rutiinit kerkeää muuttumaan vielä moneen kertaan. Teette nyt vaan niinkuin teille parhaiten sopii!
  Meillä esikoinen tankkasi parhaimmillaan pari-kolme tuntia iltaisin, joten olin mieluummin olohuoneessa miehen kanssa katsomassa telkkaria kuin yksin makkarissa.
  Se muuttui useampaan kertaankin ekoina kuukausina, että välillä sängyssä imetys, johon nukahti ja siitä nostin omaan sänkyyn ja välillä taas imetin olkkarissa ja sieltä nukkuvana omaan sänkyyn. Sitten kun alkoi häiriintyä telkkarista, oli pakko lopullisesti siirtyä makkari-imetyksiin. Vasta lähempänä vuoden ikää alettiin jättää tissille nukuttamista pois.

  Rutiinit muotoutuu ja muuttuu ajan kuluessa, ainakin meidän perheessä. Välillä on ollut kausi, että on täytynyt illalla pitää esikoista kainalossa hetki ennen omaan sänkyyn laittamista ja sitten taas on palattu normaaliin, eli nukahtaa itsekseen omaan pölinäänsä.
  Välillä on ollut kausi, että on tullut yöllä viereen nukkumaan, kunnes taas onkin alkanut viihtyä omassa sängyssä.

  Meillä ei lueta iltasatua vieläkään, koska ei vaan ole tullut sellaista tunnetta, että esikoinen haluaisi. Vaikka onkin huono omatunto, kun "kaikilla muilla" luetaan iltasatu, mutta ei olla sellaiselle rutiinille vielä saatu raivattua paikkaa meidän päivärytmiin. Ehkä sitten kun tämä pikkuveli on vähän isompi niin luetaan molemmille.

  Tämä meni nyt vähän ohi ketjun aiheen, mutta pointtina oli, että ei niitä rutiineja tarvitse jo pikkuvauva-ajasta lähtien suunnitella ja toteuttaa tulevaisuutta varten, vaan kyllä ne ehtii myöhemminkin kun tarve tulee tilanteiden muuttuessa.

  Aina kannattaa mennä helpoimman kautta. :wink
  • Tykkään Tykkään x 1
  • Optimistinen Optimistinen x 1
 17. winks Päivystävä dosentti Huhtimammat 2016

  Rinnalle nukahtaa iltaisin, joskus tutin kanssa Ja siirretään sitten omaan sänkyyn.
 18. I-P Puuhakas puhuja

  Pihla kirjoitti hyvin. Samaa mieltä oon monesta asiasta. Ekan vuoden ajan ne rutiinit hakee paikkaansa ja kerkeevät muuttua monta kertaa. Ite oon huomannu ettei mitään kannata kirjoittaa kiveen, vaan aina pitää olla valmis kokeilemaan jotain uutta. Uusia vaiheita ja "herkkyyskausia" tulee jatkuvasti. Esikoisen vauva-aikana huomasin, että osa rutiineista oli vaan mun päässäni. Kuvittelin asioista ettei joku asia meillä tulis toimimaan. Kuitenkin vahinkojen kautta jouduin perumaan puheeni. Tällasia asioita olivat esimerkiksi vaunuissa nukkuminen parvekkeella, yksin nukkumaan käyminen illalla, imetyksen lopettaminen yms yms yms.

  Meillä huhtikuinen nukahti pitkään tissille olohuoneessa telkkaria katsellessa, olkkarista kannoin sitten kopassa makkariin kun itse kävin nukkumaan. Nykyään kun huomaan illalla että silmät alkavat lupsua tissitellessä, menen jatkamaan tissittelyä makkariin ja siirrän pinnikseen kun nukahtaa. Näin voin poistua huoneesta ja saan hetken omaa aikaa niin ettei vauva ole jatkuvasti kahden metrin päässä minusta. Olen myös huomannut viimeaikoina, että rytmi alkaa hakea paikkaansa ja väsymyksen tulon voi ennustaa kellosta katsoen. En anna vauvan enää torkahtaa illalla kuuden jälkeen, jotta saan hänet nukkumaan yöunille yhdeksän maissa tai aikaisemmin. Mikäli torkahdus tapahtuu, niin nukkumaanmeno siirtyy myöhemmäksi.
  • Tykkään Tykkään x 2
 19. Ruusa# Supliikin supersankari Huhtimammat 2016 Elomammat 2017

  Hyvä kuulla muiltakin ettei ole niin tarkkaa tuo samojen rutiinien ylläpito!
  Kun joskus vauva-lehtiä lukiessa tuntuu että ne rutiinit on niin tärkeitä, että kohdusta saakka yläasteelle ois lapsen nukahdettava siihen samaan bolakorun helinään, iltasatuun ja iltalauluun... Ja aina täsmälleen samaan aikaan, heti oikein ajoitetun iltakylvyn, iltapalan ja vaipanvaihdon jälkeen! (Näitä viimeisimpiä kolmea ei ihan kohdussa vielä ja vaippaa ei enää ala-asteella. Mutta muuten näin):wacky:
  Toki joku tolkku päivässä oltava mutta jos ei itsekään ole niin säntillinen...
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 20. Pihla Varmaotteinen viestittelijä Marraskuiset 2021 Huhtimammat 2016 Kesäkuunmammat 2014

  Meillä kun ei tarvi herätä vielä hoitoon aamulla, niin ei olla jaksettu stressata aikatauluista, vaikka joku roti yritetäänkin pitää nukkumaanmenoista ja päikkäreistä. Nyt varsinkin vauva-aikana mennään esikoisen kanssa sieltä mistä aita on matalin.