Vauvojen neuvolakuulumiset

Keskustelun 'Laskettu aika lokakuussa 2015' aloitti jemppu, 12 loka 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. omppu15 Rakastunut foorumiin Toukomammat 2018

  Pimmi, tän ikäiset lapset leikkii vielä pääsääntöisesti yksin tai korkeintaan yhden tutun kanssa kerrallaan. Eli en olis minäkään huolissani:) ja jos minä lukemalla lukisin tytölle kirjoja niin kyllä se meidänkin likka sylistä pois venkoilis. Meillä tyttö tykkää enemmän katsoa kirjoista kuvia, näyttää asioita sormella ja toistella yksinkertaisia sanoja ja äänteitä. Esim. jos kuvassa on lammas niin kerron että tuossa on lammas ja matkitaan sitten sen ääntä tms. Ja kiinnostusta asiaa kohtaan riittää sen muutaman minuutin ja sitten taas mennään:D

  Meillä oli viime viikolla taas kans yks kasvukontrolli, tyttö oli 1v 4kk iässä 87cm ja olikohan 11.3-13kg:D
  Seuraavaks perus neuvola 1v 5kk iässä. Vai olikohan se lääkäri käynti? No perus käynti kuitenkin.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 2. Pauveli Naimisissa foorumin kanssa Lokakuunmammat 2015

  Meillä esikoinen alkoi leikkiä toisten kanssa 2,5-vuotiaana, mikä ihan normaali ikä vastavuoroisen leikin harjoittamiseen. Sitä ennen leikki toisten vieressä ja samoin teki muutkin saman ikäiset. Ja ei todellakaan tämä meidän lokakuinen kuopuskaan yhteisleikkiä leiki veljensä kanssa. Seuraa vähän aikaa ja sitten vieressä leikkii omiaan. Piilo- ja riehumisleikeissä jonkin verran vuorovaikutteisuutta, mutta niissä onkin "yksinkertaiset" säännöt pienen ihmisen toistaa. Ja ei tosiaan leuttuja tarinoita kuuntele, nimetään vaan kuvia ja useinmiten on "lukuhetki" nopeasti ohi. Välillä kyllä ihmetyttää pimmin terkka... mutta hyvä, jos mitta-asioissa voi huolet unohtaa nyt.

  Meillä oli kasvukontrolli n kk sitten. Ongelmana siis ollu paino-pituus suhde. Oli tullut yllättäen +1kg painoa 2kk:ssa, mutta oli pituuttakin tullut. Oli kuitenkin noussut käyrällä pari pykälää parempaan suuntaan, niin ei tarvii mittailla ennen seuraavaa rutiini-neuvolaa, mikä meillä 1,5-vuotiaana lääkäri-neuvola.
 3. pimmi85 Tuttu foorumilla Maaliskuiset 2021

  Juu, tunnutaan koko ajan heittävän uutta huolenaihetta ku edellisestä päästään eroon. Meän lukuhetket onnistuu parhaiten silloin ku poika on pinnasängyssä ja mie istun omalla sängyllä vieressä. Muuten koettaa vaan repiä sivuja.
 4. M&S Rakastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015

  Ei kai vuorovaikutustaidot tarkoita tän ikäisillä mitään yhteisleikkimistä. Ei kai se terkka sellaista olettanutkaan vielä olevan? Ennemminkin miettisin tarkkailleen kontaktia ja kommunikointia. Meillä ainakin just tässä iässä on suuria harppauksia "vuorovaikutustaidoissa" eli esimerkiksi tyttö tulee sormesta vetämään mua ja vie oikeaan paikkaan, kun haluaa syömään, jonkun lelun tai apua kiipeämiseen johonkin. Seurailee tarkkaan ja matkii kaikkea, yrittää kommunikoida, vaikka puhetta ei vielä paljon olekaan, hermostuu kun ei saa viestiään perille ja oppii esimerkiksi lukemaan isoveljen käytöksestä uhkaavan tilanteen (3v tuppaa olemaan kovakourainen välillä) jne. Ero parin kuukauden taakse on ihan huima ja yksilöllisen vaihtelun piirissä toki tällaista on aikaa odotella vielä kuukausitolkulla. Mutta mietin vaan, että niinköhän terkka nyt oikeasti odotti mitään pitkäkestoista keskittymiskykyä tai yhteisleikkejä alle puoltoistavuotiaalta.. turhaa huolta varmaan silti aiheuttaa, mikä nyt on tosi tylsää.
 5. Ameeba Addikti Lokakuunmammat 2015 Toukokuunmammat 2014 Huhtikuunmammat 2014

  Hiljaiseen ketjuun vähän juttua. Neidin 1,5v neuvolassa tänään, pituutta tasan 80cm ja painoa 9550g. Siro, kaikki riittävät taidot omaava. Paljoa ei puhu vielä, omaan hiljaiseen tyyliinsä tutkailee maailmaa.
  • Tykkää Tykkää x 3
 6. Leina Ihastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015

  Meillä tänään 1,5v. neuvola. Hieman myöhässä, koska vaihdoimme paikkakuntaa ja muutimme kaksi viikkoa sitten. Pituutta neidillä oli 81 cm ja painoa 9400 g. Pienikokoinen, kehitys normaalia. Puhetta ei juurikaan kuulla, koska hänellä on aina tutti suussa. Sitä pitäisi nyt alkaa päivisin rajoittamaan, mutta muuton takia en ole vielä raaskinut.

  Viikonloppuna vietämme esikoisen 3v. synttäreitä. Hänestä ja pikkusiskosta on tullut "parhaat kaverit", ovat todella läheisiä, juuri kuten toivoimmekin heidän olevan. Menoa ja vilskettä riittää, eikä riidoiltakaan voi välttyä.

  Lomamatkallakin oltiin Espanjassa, puolessa välissä iski vaan mahatauti koko perheeseen. Hyvät muistot silti jäivät matkasta. Syksyllä alkaa uudenlainen arki, kun palaan töihin ja molemmat aloittavat päiväkodissa. Nyt kuitenkin yritän nauttia tästä viimeisestä kesästä lasten kanssa kotona, kunhan tuo kesä vain tulisi ja pian. :flower
  • Tykkää Tykkää x 2
 7. Megara Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  84cm, 12kg. Vauvasta on kasvanut mainio pieni mies. Alkanut kiinnostumaan leikkimisestä (mm. Legoista ja leikkikeittiöstä) ja menee vauhdilla paikasta toiseen joko lähes juosten tai potkuautolla. ei puhu mutta yrittää ilmaista itseään kaikin muun tavoin. Elokuussa alkaa sitten työt ja kotikupla puhkeaa.
  • Tykkää Tykkää x 2
 8. pimmi85 Tuttu foorumilla Maaliskuiset 2021

  Meillä 1.5v neuvola ollut jo maaliskuussa. Mitat oli 76.5cm ja 9.7kg. Vähäisen puhumisen/puhumattomuuden (ja lääkärin mielestä ymmärtämisenkin) takia saatiin lähete puheterapeutille. Toukokuun lopulle saatiin aika. Hermot olleet kireällä ja raunioina sen takia. Oppi tää sentään kävelemään maaliskuun alkupuolella.
  • Tykkää Tykkää x 1
 9. Tuffe Aloittelija

  Meillä 1,5v neuvolassa mitat 82cm ja 10,7kg. Tasaisesti kasvaa tyttö omalla käyrällään. Puhelias on, nyt uskalsi jo neuvolassakin jutella, leikkiä leluilla ja naureskella. Aiemmin aina ollut aika hissukseen ja jännittynyt, niin oli ihan kiva kun nyt uskalsi olla samanlainen touhottaja kuin kotonakin. :-D
  • Tykkää Tykkää x 2
 10. Ameeba Addikti Lokakuunmammat 2015 Toukokuunmammat 2014 Huhtikuunmammat 2014

  Aika varhain laittoi puheterapeutille mielestäni. Nooh, teillä on aika nyt ja katsotte mitä sanotaan. Musta siinä 2-3v iässä jos ei tule sanoja eikä vaikuta ymmärtävän, olisi järkeä pistää toi lähete. Kaikki aikanaan :)
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 11. jemppu Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Mun kaverin poika on 2,5v ja puhuu vähemmän kun tää meidän 1,5v. Lapsissa on valtavasti eroa. Outoa minustakin, että noin nopeasti laittoi lähetteen...
 12. Ameeba Addikti Lokakuunmammat 2015 Toukokuunmammat 2014 Huhtikuunmammat 2014

  Lapsissa on hurjasti eroa. Oma esikoinen puhui jo 1v3kk iässä monia sanoja ja pari kahden sanan lausetta. Tämä pienempi ymmärtää hyvin, mutta mielummin nyökkää tai pudistaa päätään kun kysyy jotain, puhetta ei juuri montakaan sanaa tule.
 13. Pauveli Naimisissa foorumin kanssa Lokakuunmammat 2015

  Eipä meilläkään 1,5vuotias puhu muutamaa sanaa enempää eikä neuvolassa "ymmärtäny" lääkäriä eli ei suostunut tekemään kehotusten mukaan. Mutta onhan se parempi käydä liian aikaseen puheterapeutilla kuin liian myöhään. Onko sulla pimmi itselläs huolta asiasta ollu ennenku lääkäri asian toi esille?
 14. omppu15 Rakastunut foorumiin Toukomammat 2018

  Morjens pitkästä aikaa :)
  Meillä on jo tovi neidin 1.5v neuvolasta jossa mitat oli 89.7cm ja 12.1 kg. Kasvaa tasaisesti omalla käyrällään ja päänympäryskin meni tasan keskikäyrää :) tehtävät se teki pienen houkuttelun jälkeen ihan ok. Tää neitokainen on pikku papukaija :joyful: toistaa lähes kaikista lauseista viimeisen sanan! Hoidossakin huomanneet saman asian. Vuoden vaihteesta lähtien likalla ollu kolme korvatulehdusta+silätulehduksia. Eli muutoman kerran valkotakin nähnyt ja myönnettäköön että kun valkotakki vastaan tulee on parkuminen taattu! :arghh: viimeviikolla jouduin käyttämään tytön hammaskontrollissa kun kaksi viikkoa aiemmin isoveikka oli tyrkänny tytön puusohvalta kasvot edeltä alas, niin että toisesta yläetuhampaasta lähti 1/3 osaa pois. Sillon isäntä käytti likan näytillä ja nyt mä. Aluks hammashoitolassa oli kaikki ihan ok mut sitten kun tämä tietty hammashoitaja valkoisine takkeineen tuli näkyviin ni jo alko parkuminen! Aikamoinen muisti näinkin pienellä ihmisellä :rolleyes: onneks hampaasta ei ollu menny muuta kuin kiillettä, jos ois tullu ydintä näkyviin ois hampaan poisto ollu edessä. huhhuh!
  Meidän neidin tasapaino ei oo aina ihan parhaimmistoa. Nytten kun askellaji alkaa vaihtua juoksemiseen ja muuhun hyppelemiseen kumpsuja tulee vähänväliä. Hoidossakin jo miettivät asiaa. Tosin on likalle pituutta siunaantunut niin sekin voi asiaan vaikuttaa. Noh. Katsotaan ensisyksynä tarviaako vielä fys.terapiaan lähetettä. Ps. Täällä on muuten aloitettu kolmannen tjottailu!:grin tää kaks on ihan passeli mut.. kyllä tähän saattais kolmaskin mennä :rolleyes: ihan vielä ei toisaalta tarviais tärpätä kun alkusyksylle on vaikka mitä suunnitelmia mutta mutta :happy:
  • Tykkää Tykkää x 1
 15. pimmi85 Tuttu foorumilla Maaliskuiset 2021

  Pitkästä aikaa kirjoittelen. Omassa elämässä on tapahtunu vaikkamitä(ei kovin kivoja juttuja) ja kiirettä on ollut. Stressiä siis pukkaa joka suunnasta.
  Itsellä ei ole ollut isompaa huolta ennen ku muut on alkaneet huolestua. Puheterapeutilla käytiin pari viikkoa sitten ja puheen viivästymää on, kehoitettiin vaan toistaa asioiden nimiä ja osoitella asioita ja nimetä niitä. Poika tykkää katsella suoraan kasvoihin ja mun suuta ku laulan. Se kiipeää mun syliin hajareisin ja tapittaa mua suloisesti. Ymmärtää mun "tuletko syliin" kutsun eli ojennan käsiä aivan ku olisin ottamassa syliin. Lauluja laulelen selkeillä suun liikkeillä. Syksyllä mahdollisesti tutkimusjakso. Fyssari käynnin jälkeen (3.5) ostin pojalle ekat kengät ja nyt osaa niilläkin kävellä, kunhan ollaan sisätiloissa. Kävelee melkein kokoajan, vähän enää konttaa. Vielä ku alkais kävelemään ulkona.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 16. Tiuku86 Tuttu foorumilla

  Miten ne näin aikaisin jo huolestuvat puheentuotosta? :0 kummilapseni 3,5 v:stä huolestuttiin vasta 3-vuotiaana ja oli nyt keväällä tutkimuksissa.
 17. lumileopardi Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Pitkästä aikaa täällä, TERVE Pojun syntymän jälkeen ollut sitä sun tätä ja tota. Mutta joo, 1,5v neuvola aika päiviä sitten jossa oli 87,7 ja 15kg. Ollaan 3kk välein käyty kasvukontrollissa kun tyttö venynyt pituutta välillä kiihtyen välillä vähän tasaisemmin. Kesäkuun lopulla oli 90,2 (1v 8kk) ja nyt odotellaan sitte 2v neuvolaa. Meillä tyttö ollut aina sosiaalinen ja äänekäs, nyt puhua pajattanut kovasti pari kk. Meillä tullut sanoja pitkät litaniat jo 1,5v neuvolassa, tänään viimeksi sanoi jo 5 sanaisen lauseen ja niitä 3-4 sanaista tulee koko ajan. Meidän tyttö vaikuttaa muutenkin ikäistään vanhemmalta kun on kokoa ja juossutkin jo paikasta toiseen puoli vuotta. Potkupyörällä menee myös jo aika hyvin :) touhukas tyttö jolla aina kiire joka paikkaan lapset ovat niin erilaisia, tiedän myös useamman 2,5 veen jotka eivät vielä kovin juttele, joten malttia vaan
 18. lumileopardi Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Ihanaa tjottailua ️ meillä oli yhdessä vaiheessa tuota kompurointia kanssa ja luulen että johtui kans juuri tuosta että pituuskasvu hurjaa niin kuin näkyy teilläkin olleen. Ei pysynyt motoriikka mukana ja meillä yhdessä vaiheessa juostiin koko ajan paikasta toiseen niin jalat meni solmuun välillä :)
 19. omppu15 Rakastunut foorumiin Toukomammat 2018

  Nyt olis likan 2v neuvolakin käytynä :) painoa oli jotain 13,5kg?? Ja pituutta oli taas hurahtanut lisää eli nyt n.96cm! Olis taas puolen vuoden kuluttua neuvolassa pituus kontrolli. Edelleen hiukan kömpelö liikkeissään mutta seuranta linjalla mennään. Puhua pälpättää ja lauluja rallattelee menemään :joyful: varsin mainio ikä :Heartred
  Omaa tahtoakin jo rupeaa löytymään neidiltä pikkuhiljaa, lähinnä pukeutumis tilanteissa.

  Meillä on muuten kolmas kyytiläinen matkassa :love017 laskettu aika olis 5/2018
  Käytiin jo np-ultrassakin ja pienellä näytti olevan kaikki hyvin :)
  • Tykkää Tykkää x 5
 20. pimmi85 Tuttu foorumilla Maaliskuiset 2021

  Meillä oli tänään puheterapeuttiaika ja oma stressi vaan lisääntyi. Ehkä turhaan mutta minkä minä sille voin. Selkeää puheenviivästymää vieläkin, vaikka ääntely on kehittynyt jonkinverran sitten viime käynnin. Joulukuussa lasten neurologianpoliklinikalle aika ja saa nähä mitä sanovat. Viikon kuluttua 2v mittaukset nlassa, veikkaan kuiten ett ihan hyvin ois kasvanut. Nyt ikää 2v1kk.

Jaa tämä sivu