Vauvojen neuvolakuulumiset

Keskustelun 'Laskettu aika lokakuussa 2015' aloitti jemppu, 12 loka 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. jemppu Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Tässä oma ketju vauvojen neuvolakuulumisille :)
  • Tykkää Tykkää x 4
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 2. Hepsuli Ihastunut foorumiin

  Tänään siis 4vkon ikäisen pojan punnituskontrolli. Painoa edellisestä punnituksesta oli tullut 290g ja siitä oli aikaa 10 päivää. Seuraavaksi normaali 6vkon neuvola. Pitäis siihen mennessä paino nousta ainakin tuon saman, Kääk! Kauheasti taas kehui miten hienosti käsittelen lasta ja nyt vasta pojun jalat on alkanut hirveästi vispaa kun vaippaa vaihtaa! :) mitään vinkkejä kiemurtelevan vauvan käsittelyyn?
  • Tykkää Tykkää x 3
 3. omppu15 Rakastunut foorumiin Toukomammat 2018

  Täällä neuvolan eka kotikäynti takana. Neidolla painoa tullut viikossa 200g ja syntymä paino siis ylitetty! Ja viikon sisään kerran antanu pumpattua maitoa ja kerran korviketta. Eli maitoa riittää. D-tippoja suosittelevat antaa, mut sanoin et annan niitä vähän omalla ohjeella, nostan annosta 1 tippa viikossa. Se sopi heille. Käytiin synnytys läpi ja tsekattiin tyttö ja mullakin oli kaikki kunnossa. Tikit vielä näkyvissä vaikka synnytyksestä n. Puoltoista viikkoa.

  Ainiin :D sen verta korvessa vissiin asutaan et oli neuvola täti meinannut eksyä matkalla ja tuli ainaki puolisen tuntia myöhässä :D ollaan ekat jotka asuu tän tien varressa, ni meille perus ensikertalainen kysymyskin kuului: Onko teillä naapureita?:joyful: on, linnuntietä parinsadan metrin päässä.
  • Tykkää Tykkää x 1
 4. Minkki Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Vaavin neuvolassa kaikki ok. Ei tarvinnut kauaa olla kun ei ollut mitään ihmeempiä asioita eikä mullakaan mitään huolenaiheita. Paino on nyt 50g vaille syntymäpainon, mutta ihan käyrillä mennään. Sanoinkin siellä etten nyt toisen kanssa ala stressaamaan sitä painoa ettei imetys kärsi siitä. Korviketta on kotona varalle jos vaavi jää kotiin isin tai mummin kanssa.
 5. Hepsuli Ihastunut foorumiin

  Meilläkin mentiin D-vitamiinia tippa lisää per viikko rytmillä ja nyt jo annan täydet viisi. Meille tämä oli neuvolan suositus.
 6. Sussu83 Peruskäyttäjä Lokakuunmammat 2015

  Tyttö tänään viikon ikäinen ja neuvolan täti kävi moikkaamassa meitä kotona. Paino oli noussut reippaasti yli syntymäpainon. Sen kyllä jo arvasin kun näyttää maito maistuvan ja sitä heruukin reippaasti. Niskaa kannattelee ja tarkkaavaisesti katselee kasvoja. Kilpirauhasen vajaatoimintaa tarkistellaan vielä kolmansilla verikokeilla huomenna. Jospa ne nyt vaan osottautuis vääräksi hälytykseksi.
  • Tykkää Tykkää x 4
 7. Hepsuli Ihastunut foorumiin

  6vkon neuvola meni hyvin. Poju kasvanut 50cm:iin ja paino jo huiput 3290! Pää on aika normi nyt. Parhaiten itse huomaa että lapsi kasvaa kun ed. vaatteet jää pieniksi.
  • Tykkää Tykkää x 7
 8. Sussu83 Peruskäyttäjä Lokakuunmammat 2015

  Joo ne ensimmäiset verikokeet oli virheelliset. Kyssin labrassa kuulemma tullu joku virhe, kun aluksi näytti että olisi todella vakava kilpirauhasen vajaatoiminta. Nyt viimeinen koe osoitti että kaikki arvot onkin erittäin hyviä.. huh! Kyllähän tuommonen säikäyttää, kun näin pienestä kyse. Onneksi kaikki hyvin :)
  • Tykkää Tykkää x 5
 9. Triina Rakastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015 Lokakuunmammat 2014

  Hyvä Sussu, että kaikki kunnossa! Varmasti säikäytti!

  Poika tänään viikon ikäinen ja oli eka neuvola. Tasan 4kg :) eli sairaalasta lähdettäessä kun painoi 3500g niin viikossa tullut 500g. Maito maistuu siis!

  Muutenkin kaikki oli kunnossa. Kovat hepulit poika veti terkan käsittelystä, mutta ymmärtäähän sen kun yhtäkkiä joku alkaa napaa räpläämään niin ei se kivaa ole.
  • Tykkää Tykkää x 3
 10. omppu15 Rakastunut foorumiin Toukomammat 2018

  Typyllä paino noussu 9 päivässä n. 80g ja pituutta tullu syntymän jälkeen 3cm. Neuvola täti vain tuumasi että tää typy keskittyy nyt Ensiks pituus kasvuun ja sitten vasta painon nostoon.

  Typyn suuhun oli tullu sammas ja neuvo et imetyksen jälkeen huuhtelee suun vedellä ja penslaa survottujen sokeroimattomien puolukoiden nesteellä koko suun ja huulet. Toinen vaihtoehto olis kuohuttaa suu pienellä määrällä Vichy vettä. Vichy tosin sisältää suoloja, joten sen määrän kanssa pitäis olla aika tarkka.
  Mulla rinnan päät on ollu ehjät eikä niissä onneks merkkiä sammaksesta, mutta niihin suositteli tarvittaessa laittamaan sitruunan mehua. Tutit ym. Steriloitava 2xvko.
  Muuten neuvolassa kaikki ok!
 11. Mitla Peruskäyttäjä

  Jäipä kirjoittamatta meidän tytön neuvolakuulumiset vaikka kahdesti ollaan jo käyty. :) Paino oli keskiviikon neuvolassa 3200g (sairaalasta lähtöpaino 2804g), pituus 50cm (49cm) ja py 34cm (33cm). Ja ikää oli neuvolakäynnin aikaan 13pv :)

  Kaikki muuten tosi hyvin mutta napasieni huomattiin jo ekan viikon käynnillä ja hoidettiin laappaamalla pois.
  • Tykkää Tykkää x 1
 12. Hepsuli Ihastunut foorumiin

  Miten vauvan suu huihdotaan? ..öö.. o_O
 13. omppu15 Rakastunut foorumiin Toukomammat 2018

  Jos vauvan kieli on puhdas, eli siinä näkyy vaan pikkusen maitoa, niin se ei tarttee erikseen mitään hoitoa.

  Jos jotain tulee vauvan suuhun niin se on yleensä sammas ja en kyllä itse sitä huomannut, vaan neuvolassa kukistivat typyn suuhun ja kattovat että kielellä on normia paksumpi kerros maitoa/valkoista katetta ja kitalaessa oli katetta myös.

  Ja Jos jotain haluaa tehdä vauvan suulle, niin sen voi puhdistaa pienellä määrällä vettä ruokailun jälkeen.
 14. Minkki Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Vauva tänään aikalailla 3 viikkoa vanha. Neuvolassa käytiin ja kehuja sai virkeydestään ja kasvusta. Syntymästä pituutta 3cm ja päänympärystä 2cm. Painoa kahteen viikkoon tullut 570g!! Tuntuu hurjalta! Ja kyllä vauvan kasvun näkeekin kun alkaa sellainen pömppis kasvaa ja vararenkaita tulla. Ei enää muistuta vastasyntynyttä :)
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Hauska Hauska x 1
 15. Calmari Aloittelija

  Mä oon ollu niin ahdistunut ton vauvan painonnoususta, että väkisin raahauduin eilen neuvolaan punnitukseen. Ja vauvan paino on vihdoinkin lähtenyt ylöspäin. Kuulemma missään vaiheessa ei olis tarvinnu huolehtia, mutta minkäs sitä ihminen itselleen mahtaa. Otin kuitenkin pikaisen punnitusajan vielä ens viikolle. Vaikka oon jo sitä mieltä, että maito riittää.
  • Tykkää Tykkää x 1
 16. Hepsuli Ihastunut foorumiin

  Jällkitarkastus olo ja kaikki hyvin. Vauva oli painoa saanut 500g 10:ssä päivässä! Pituutta sentti lisää ja pää taisi olla kasvanut myös.

  Ensimmäisen korvikevastaisen neuvola tädin tapasin. Oli sitä mieltä että nyt heti lopetat sen. :)
 17. Leina Ihastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015

  Hepsuli, jos painoa kerran tulee noin hyvin niin voithan harkita vähentää pikkuhiljaa korvikkeen määrää?
 18. Megara Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Mut eikös hepsuli anna korviketta nimenomaan korvaamaan yhden syötön, ei lisäksi?

  Senkun annat vaan jos olet sen hyväksi havainnut oman arjen kannalta.
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 19. Hepsuli Ihastunut foorumiin

  Joo en ymmärrä mitä 70milliä iltaisin ketään haittaa. En sano että teen niin aina mutta nyt se ainakin tuntuu hyvältä lisältä meidän arkeen. :)
 20. Triina Rakastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015 Lokakuunmammat 2014

  Mitä se terveydenhoitaja siitä sanoi? Tai miksi siis pitäisi lopettaa?

Jaa tämä sivu