vauvojen kasvu ja kehitys

Keskustelun 'Laskettu aika marraskuussa 2014' aloitti Ronja89, 16 joulu 2014.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Ronja89 Tuttu foorumilla

  Äääää! Meillä kävellään :Heartred Samaan aikaan mulla kauhea ylpeys sekä innostus ja toisaalta haikeus. Missä mun vauva ? Oppi muuten vihdoista viimein taputtamaankin :D Ja eilen nappasi lelu auton käteen, työnsi sitä lattialla ja pärisi :eek: Sen se on kyllä oppinut isommilta päiväkodista ! Olin aivan ihmeissäni.
  • Tykkää Tykkää x 7
 2. Mar-Mil Tuttu foorumilla

  Vautsi! Sama fiilis, vaikka täällä ei vielä kävelläkkään. On kuitenkin jo iso poika, ei mikään vauva enää. Toisaalta pikkusen haikeaa. Toisaalta innolla odottaa mitä kaikkea keksii kun kasvaa lisää. Ihania pikkutaaperoita :Heartred
 3. riSa Peruskäyttäjä

  Typy on kävelly jo muutamia askeleita kerrallaan parisen viikkoa, mutta tänään ei oo meinannut kävelystä tulla loppua. Pitkiä matkoja tallustaa oikein ylpeänä. Taisi saada kävelyinnostuksen tämänpäiväisestä perhekahvilasta kun oli monta muuta pientä siellä mallia näyttämässä. Kauhea jutustelu päällä myös joka päivä. :Heartred
  Leikkii jo vähän ihan yksikseenkin, mikä välillä vähän helpottaa kun ei tartte viihdyttää koko ajan. Vaipanvaihdosta ei tykkää vaan lähtee karkuun melkeinpä aina kun saan vaipan otettua pois (josta on pari kertaa seurannut lattiapissit). Koittaa myös "salaa" ottaa juttuja joihin ei saa koskea, esim tänään oikeen viekkain ilmein koitti ottaa mummolassa koristekiviä kukkaruukusta vaikka moneen kertaan ollaan kielletty. :D
  • Tykkää Tykkää x 3
 4. Lilliputtis Tuttu foorumilla

  13.10. tytöllä tuli 11 kk täyteen ja silloin hän myös otti ensimmäiset kunnon askeleensa (niin, että niitä oli kokonaista 7 eikä tyyliin pari). Nyt sitten kävellyt pieniä matkoja tepastellen mutta jos kiireellä pitää päästä, lähtee karhunkävelyllä etenemään. Seisomaan on noussut jo jonkin aikaa ihan missä vaan sänkyä myöten, siis ilman tukea.
  • Tykkää Tykkää x 4
 5. velvetia Peruskäyttäjä Marraskuunmammat 2014

  Kylläpäs marraskuisissa on vauhdikkaita vekaroita! Meilläkin jo ryömitään :D Fysioterapiassa edelleen käydään ja kotiharjoitteilla yritetään liikkumista edesauttaa. Ei tyttö vaan oikein niistä tykkää! :/ Pakko vaan aina edes yrittää. Ei ole tytöllä vielä kiire :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 6. Jonsku87 Tuttu foorumilla

  Voi mun sydänparkaani! Muutama lyönti jäänyt viimepäivinä väliin. Meillä kun on opittu kiipeämään. Kävely menee edelleen tukea vasten, mutta isoisällä portaat vinttiin mennään ihan tuosta vaan. Ja tänään kun vein aamupalatavaroita pöydästä jääkaapiin ni löysin pojan seisomasta syöttötuolin jalkalaudalta. Että enää ei vois puoleksi sekunniksikaan silmiään kääntää, mutta kuinkas se sitten onnistuu? :)
 7. Ronja89 Tuttu foorumilla

  Meillä kans opittu nousemaan syöttötuolissa seisomaan :eek: Tarkkana tosiaan saa olla. Poika kävelee jo pitkiä matkoja ja ihan hilkulla ettei nouse ilman tukea itse seisomaan :)
 8. Yxvaan Ihastunut foorumiin Elomammat 2016 Marraskuunmammat 2014

  Ja meillä noustaan kanssa, turvavaljaat on kyllä, mutta eipä niistä paljon apua ole. Onko jollain kokemusta Tripp Trapp -tuolista tai vastaavasta? Pääseekö siinä nousemaan? Meinaa järki lähteä, kun tyttö könyää tuolissaan koko ajan ja syöminen on vähiten mielessä :D.
 9. Mar-Mil Tuttu foorumilla

  Tripp Trapista en tiedä, mutta meillä on Brion lähes vastaava. Siinä onneks istuin sen mallinen, että vaikka yrittäis nousta seisoon, ei oikein onnaa, on vaan semmonen asento ettei oikein pysty :) Ja piuhat löytyy, niillä sitten kiinni jos ei muuten :)
 10. I-P Tuttu foorumilla

  Se ikean halpa ja ruma muovituoli on tosi hyvä! Siinä jalat roikkuu ilmassa eikä ole mahista nousta seisomaan. Me hankittiin se tälleen alkuun ihan käytännöllisyyssyistä. Siihen saa kiinni myös tarjottimen mikä on ehdoton sormiruokaillessa. On helppo puhdistaa ja vaikka kasata mukaan reissuun. Ruma se on ku synti kyllä :D
  • Tykkää Tykkää x 3
 11. Yxvaan Ihastunut foorumiin Elomammat 2016 Marraskuunmammat 2014

  Ehkä me sit kirjoitetaan joulupukille toivetta uudesta syöttötuolista :). Meillä on nyt sellainen vanha ja perinteinen, eikä ole yhtään hyvä..
 12. Jonsku87 Tuttu foorumilla

  Meillä on tripp trapp ja siintä kyllä ainaki meidän kiemurtelija vääntää itsensä seisomaan. Toki siihen saa ne valjaat, mutta vielä en ole kokenut tarpeelliseksi. Muuten kyllä tykkään tuosta tuolista kovasti, kun pystyy säätämään ja on tukeva.
 13. Yxvaan Ihastunut foorumiin Elomammat 2016 Marraskuunmammat 2014

  Minä teinkin nopean päätöksen ja käskin sukulaisen tuoda tänään Ikeasta siellä käydessään tuon I-P:n suositteleman ruman tuolin :D. Vaikutti netin perusteella hyvältä, eikä oo iso panostus. Jos ei ookaan sopiva meille, niin menköön mummolaan :).
  • Tykkää Tykkää x 1
 14. JN89 Ihastunut foorumiin Marraskuunmammat 2014

  Meillä on tripp trapp eikä tyttö enää yritä siinä nousta seisomaan, kun laskettiin jalkataso riittävän matalalle, ettei jalat osu siihen.
 15. riSa Peruskäyttäjä

  Se ikean tuoli on kyllä hyvä. Meillä oli sellanen aluks mutta ukki antoi lahjaksi sellasen perinteisen puisen mikä on kyllä hieno mutta typy koittaa karata siitä ihan jatkuvasti. Siitä ikea tuolista ei kertaakaan ja tuntui kyllä ihan tukevalta ja helppohoitoselta muutenki. Taidetaan kyllä vaihtaa kohta takasin vaikka rumahan se on.
 16. MaMaMehiläinen Ihastunut foorumiin Marraskuunmammat 2014

  Mäkin meinasin sanoo että eiks siit Tripp Trappista voi vaan laskee san jalkatason riittävän matalalle et jalat ei yllä siihen. Just niinku JN89 sanoi.

  Mä tykkään kans Tripp Trappista kun sitä vauva ei jaksa potkaista kumoon vaikka ottas vauhtia pöydänreunasta. Eräissäkin kahviloissa ollessamme perinteiset syöttötuolit on meinannu lentää kumoon kun meidän neiti on päässy vauhtiin.

  Myös toi täällä jo pari kertaa mainittu Ikean antilop on loistava. Ja siihen kandee ostaa se tarjotin mukaan. Aivan huippu yhdistelmä. Ollaan hankittu sellaiset molempiin mummoloihin.
 17. Mar-Mil Tuttu foorumilla

  Meilläkin Ikean syöttis mummolassa. Tosi hyvä on, hintakin kohdillaan :)
 18. Lilliputtis Tuttu foorumilla

  Siis se valkonen muovinen missä jalat leviää? Oli kerran toisessa mummolassa lainassa, törmäiltiin niihin jalkoihin jatkuvasti ja kaiken huippu oli, kun koirakin törmäs niihin ja katto et mikäs hitto nyt muhun osui :D
 19. Mar-Mil Tuttu foorumilla

  Varmaan just se :D Hinta jotain 12,90€. Pitäis varmaan hakea vielä yks siskon luokse, sielläkin syödään harva se viikko :)
 20. Lilliputtis Tuttu foorumilla

  Meillä on semmoinen perinteinen puinen (saatiin ilmaiseksi), josta saa tuolin ja pöydän, mummoloihin on ostettu puiset myös kirpparilta (15 ja 10 euroa). Toi Ikean mörskä on varmaan hyvä jos sen saa jonnekin niin ettei sen ohi tarvi kävellä :D

  Meillä tuo tyttö nousee kyl syöttötuolissa seisoon ja pöydälle hamuilemaan juttuja, mutta kyllä sen nyt hallitseen pystyy, ei oo tuolissa juurikaan valvomatta. Vähän sama ku ei meil oo pinnasänkyäkään laskettu siltä ylimmältä tasolta, koska likka ei rymyä siellä koskaan täysin valvomatta. Meillä kun on perhepeti niin on aina kivempi et ollaan samassa tasossa kaikki :D

Jaa tämä sivu