vauvojen kasvu ja kehitys

Keskustelun 'Laskettu aika marraskuussa 2014' aloitti Ronja89, 16 joulu 2014.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Ronja89 Tuttu foorumilla

  Ajattelin että olis kiva tällänen ketju johon vois kertoa vauvojen kasvuun ja kehitykseen liittyviä asioita...

  Meillä vauva nyt 6vko vanha. Ensimmäiset hymyilyt koettu viikko sitten ja voi kuinka mamman sydän suli :Heartred kovin jäntevästi kannatellaan päätä ja katseella seurataan tiiviisti. Leikkimatolla on alkanut viihtymään ja katselemaan leluja. Ei tosin kovin pitkiä aikoja jaksa tuijotella.

  On se ihanaa seurailla tuota pietä ja kuinka päivä päivältä muuttuu sosiaalisemmaksi ja jaksaa seurailla suurta maailmaa ! :)
  • Tykkää Tykkää x 5
 2. röpelö Tuttu foorumilla

  Täällä kanssa hymyillään joka päivä enemmän ja enemmän. Juttua neidillä piisaa ja on aina äänessä hereillä ollessaan. Etenkin isille on kiva jutella ja hymyillä, se kun on ihan hassu.
  Selkeästi neiti kiinnittää katsettaan ja näkee kauemmaksi kuin aikaisemmin. Enään ei imetys vieraassa paikassa onnistu yhtä helposti kuin aikaisemmin kun keskittyminen herpaantuu helpommin. Mutta ihanaa kun pieni viihtyy leikkimatollakin pidempään ja mamma saa muutaman minuutin aikaa hoitaa kotihommia.
  Typy kuuntelee meidän ääniä tarkkaavaisesti ja joskus on saanut päänsäkin käännettyä äänen suuntaan, tosin sitä vielä harkkaillaan.
  • Tykkää Tykkää x 3
 3. Justiina89 Ihastunut foorumiin

  Meillä ukkeli on ollut tosi tarkkaavainen jo lähes heti synnyttyään ja joka viikko vaan enemmän alkaa tutkia ympäristöä. Katsoo äänen suuntaan ja seuraa liikettä, kääntää joskus päätä äänen suuntaan, noin neljän viikon iässä alkoi jo kovasti niskaa kannatella. Ei halua pötköttää vauva-asennossa, vaan pitäisi olla mahdollisimman pystyssä koko ajan. Hymyjä tullut 3-4 viikon iästä eteenpäin, välillä vähän niin kuin nauraa. :) huomenna ikää siis kuusi viikkoa. Juttelee myös jonkin verran. :) niin ja ryömii! Siis tavallaan... Ikään kuin kiipeää eteenpäin mahallaan ollessa, välillä puskee takapuolta pystyyn ja päätä ylös, hurjan näköistä... Ei siis oikeasti ryömi, mutta kova on touhottamaan joka suuntaan. Mikä kiire näillä nykyajan vauvoilla on kasvaa? :D
  • Tykkää Tykkää x 5
 4. Ronja89 Tuttu foorumilla

  Juu meilläkää poika ei meinaa enään viihtyä vauva-asennossa :D kokoajan pitäis olla pystyssä niin voi katsella paremmin ympärilleen !
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 3
 5. Sintsi Tuttu foorumilla Tammikuiset 2021 Marraskuunmammat 2014

  Onkos muilla ollut ongelmia saada painoa nousemaan? Meidän neiti on nyt 2vkoa, osaimetyksellä mennään. Meillä oli rankka alku, neiti syntyi vihreästä vedestä ja joutui virvotteluun heti syntymän jälkeen kun ei itse hengittänyt, sen jälkeen vointi on ollut kuitenkin hyvä. Oma maitoni on noussut huonosti, ja sen lisäksi neiti on edelleen ilmeisesti alun takia hieman väsynyt, joten usein alottaa syömisen hyvin, mutta väsähtää nopeasti ja nukahtaa. Näin ollen maidon saanti jää vähäiseksi ja lisämaitoja on jouduttu nyt antamaan. Näistä huolimatta ei paino tahdo nousta, viikossa oli tullut vaivaiset 40g ja syntymäpainoon on vielä reilusti matkaa. Terkka ei kovin huolissaan ollut, neiti näyttäisi muuten voivan niin hyvin ja pissaa tulee tarpeeksi. Itseä luonnollisesti huolettaa ja mietityttää miten imetyksen kanssa oikein käy..
 6. Ronja89 Tuttu foorumilla

  Voooiii! Pojalla alkanut tulemaan kyyneleitä silloin kun oikein itkettää... :rolleyes: Ja hyvin huomaa kasvun, kun joutuu jo laittamaan pienimpiä vaatteita sivuun kun niistä kasvetaan ulos... Nyt käytössä 56 vaatteet.
  • Tykkää Tykkää x 2
 7. Autumn Ihastunut foorumiin Marraskuunmammat 2014

  Täällä on käytössä pääosin jo 62 cm vaatteet, eilen neuvolassa oli pituutta jo 59,5 cm ja sunnuntaina kaveri on 8 viikkoa. :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 8. Lilliputtis Tuttu foorumilla

  Joo-o, meidän viisiviikkoinen tyttö käyttää jo 62 vaatetta.... :D Kuukauden vanhana 58 cm.
  • Tykkää Tykkää x 2
 9. tttiuhti Tuttu foorumilla Marraskuunmammat 2014

  Te joilla on koiria niin joko on vauvan suuntakuulo kehittynyt? Meillä lääkäri sanoi että neiti on kuulon kehittymisessä hurjasti edellä ja omaa jo suuntakuulon. Mietittiin tuossa miehen kanssa oisko koiran haukkumisella vaikutusta kun ärsykettä tulee usein.
 10. Ronja89 Tuttu foorumilla

  Voi kädet ! Ne tuntuu olevan kokoajan nyt suussa. Myös syömisen jälkeen eli ei ole nälkä hamuamista. Onks tää nyt sitä että kädet on löytynyt?! Ei niitä kyllä mitenkään tuijotella tai muuta. Näyttää vaan maistuvan hyvältä :D
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 11. Catjus Peruskäyttäjä Marraskuunmammat 2014

  Meijän typy on nyt viisiviikkoinen ja parina päivänä on tullut hymyjä. Kyllä ne vaan joka kerta sulattaa sydämen.
  Leikkialustalla on ollu jo jonkin verran ja pari päivää sitten käänty selältä kylelleen sillä.
  Typy ei vielä jokeltele, mut sillon tällön selkeesti yrittää.
  • Tykkää Tykkää x 3
 12. Justiina89 Ihastunut foorumiin

  Minä oon alkanu epäillä ns silent refluksia meidän pojalla... :sad001 ainakin kaikki oireet on ja sitä itkun määrää... Välillä itkee lähes koko valveillaoloajan. Päiväunet on katkonaisia. Oireita on siis itkuisuuden lisäksi nieleskely, ihme vinkuva ääntely ruokailun aikana, jälkeen, aivastelu, yskiminen, yökkäily ja välillä puklaaminen. Pyrkii mahdollisimman seisaalleen eikä nuku vaunuissa, jos ne ei liiku. Äänikin kuulostaa jo vähän käheältä, mutta voi johtua paljosta itkemisestä.

  Meillä ois neuvolalääkäri 5.1., mietin, että jaksaako odottaa siihen asti... Yötkin on katkonaisia.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 13. MaMaMehiläinen Ihastunut foorumiin Marraskuunmammat 2014

  Justiina: Meillä ihan sama homma ja oireetkin samat!! Oon epäilly tuota nyt reilun viikon ja torstaina siitä neuvolalääkärille puhuinkin. Hän ei ottanut kuuleviin korviinsakaan koko asiaa vaan sanoi että kaikilla vauvoilla on masuvaivoja ja teillä niitä aiheuttaa se rautalisä. Vähän jäi harmitusfiilis! Ostin sit kuitenkin maidonsakeuttajaa, mutta käsittääkseni auttaa paremmin puklailuun ja meillähän ei puklailla.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 14. Justiina89 Ihastunut foorumiin

  Mama, voi hyvinkin olla silent refluksi, jossa maito virtaa edestakaisin ruokatorvessa. Jos vaiva jatkuu ja on taloudellisesti mahdollista niin menkää yksityiselle. Tk lääkärit eivät usein ota todesta /eivät ole erikoistuneet. Käsittääkseni sen refluksin voi todeta melko yksinkertaisella testillä. Voihan se rauta aiheuttaa MYÖS mahakipuja, mutta se ei minusta poissulje muita syitä, mikä tekee vauvan itkuiseksi. Tänään oon laittanut ukkelin nukkumaan siten, että on ylävartalo koholla, paaaaljon vähemmän itkua kuin pitkään aikaan!
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 15. MaMaMehiläinen Ihastunut foorumiin Marraskuunmammat 2014

  Meillä kans vaunujen patja, pinnasänky ja hoitopöytä pääpuolelta koholla. Mahallaan nukuttaminen meillä myös auttanu.
 16. Autumn Ihastunut foorumiin Marraskuunmammat 2014

  Meillä myös on lieviä refluksin oireita, käsittääkseni se on aika yleistä vauvoilla. Säännölliset ruokailuajat (ruokailuväli väh. 2h jos mahdollista), sängynpäädyn kohottaminen, hyvät röyhtäytykset ja pystyssä pitäminen ainakin vartin ajan ruokailun jälkeen ovat meillä lieventäneet oireilua, enää ei ole niin paha kuin eka viikkoina. Tosin ruokatorven sulkijaläppäkin vahvistuu kun vauva kasvaa, joten aika auttaa onneksi myös.
  • Tykkää Tykkää x 2
 17. Ronja89 Tuttu foorumilla

  Meille sanoi kans neuvolalääkäri viimeks että refluksi tosi yleistä vauvoilla ja paras lääke aika. Johtuu tosiaan ruokatorven sulkijaläpän kehittämättömyydestä. Mun mielestä kyllä kannattaa asia tutkituttaa kunnolla jos kotikonstit ei helpotusta tuo. Varmasti kivulias ja ikävä vaiva vauvalle rajuoireisena. Mäkin kerroin lääkärille oireista ja sano heti että varmaan refluksia ja lääkehoitoa mietitään jos ei lähde itsestään helpottamaan.
 18. Ronja89 Tuttu foorumilla

  Meillä muuten poika eilen rinnan päällä maatessa kun itse olin puoli-istuvassa asennossa nosti päätään ekan kerran käsien varaan ! Ja voi sitä ihmetyksen ja hymyilyn määrää jonka se sai aikaiseksi hänessä :D vatsalla ollessa lattialla taas jaksaa ihan vähän nostaa päätänsä lattiasta ja kääntää kummallekin sivulle... Onks muilla näin et olis helmpompaa rinnan päällä nostaa päätänsä ?!
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 19. Justiina89 Ihastunut foorumiin

  Meidän ukkeli on niin mahdoton pään kannattelija että saa olla varovainen :D juurikin monesti jos pidän häntä rintaani vasten pystyssä, alkaa pää nousta ja huojuu kuin.... Sellaisella lumotulla käärmeellä, jos tajuatte. :D
  • Tykkää Tykkää x 4
 20. MaMaMehiläinen Ihastunut foorumiin Marraskuunmammat 2014

  Meidän neiti 5,5vko kääntyi eilen masulta selälleen ja kannattaa päätään masulla ollessaan jo 10 minuuttia yhtäjaksoisesti. Etevä ja jäntevä likka :)
  • Tykkää Tykkää x 6

Jaa tämä sivu