vauvaneuvolakäynnit 2

Jahas se oli Unnan 8 kk neuvola ja pikkasen aikataulusta jälessä kun ei saanut aikaa aiemmin .

Suluissa 6kk mitat:

Pituus  70 cm (66,7 cm )

Paino 8195g (7230g  )   

päänymp.45,6 (43,5) 

Normaalisti kasvanut ja kehittynyt terve tyttö :)
Ottaa pinsettiotetta paremmin oikealla kädellä.
Kaikki varoheijasteet toimii.

Omilla hyvillä käyrillään tasaisesti kasvaa ;)
 
Meillä oli viime viikolla neidin 8kk neuvolalääkäri. Lääkäri menikin hujauksessa.
Kaikki kunnossa ja neiti kuulemma kehittyy erinomaisesti kaikin puolin. =)

Pituutta oli viime käynnistä tullut reilusti lisää (6kk neuvolassa 65.8cm ja 7,890kg) ja yt 8kk neuvolassa pituus 69.8cm ja paio 8.290g. Pituus ja paino molemmat 0 käyrillä nyt, sopusuhtainen tyttö!

Seuraava käynti sitten 1v. neuvolassa.
 
"Neuvola"käynti, eli rokotukessa käytiin, ja käsivarteen pistettiin tällä kertaa MMR (tuhkarokko, sikotauti, vihurirokko).
Ikää 9 kk (suluissa 7 kk mitat)

Paino 9kg (8,7kg)
Pituus 71cm (67cm)
Pää 45cm (45cm)

Joo-o. Täällä kun ei sitä neuvolaa edelleenkään ole. Niin taas mie huolehin noista mitoista... aina sama :)  Siis painoa tuli 2 kuukaudessa näköjään vaan 300 g! Vissiin aika vähän?! Vähemmän ja vähemmän aina... 5 kk oli 8 kg., eli 4 kuukaudessa on tullut vaan kilo!
Kyllähän tuo poika liikkuu tosi paljon aina hereillä ollessaan, mutta silti. Onkohan mun pöperöissä jotain puutteita... Ei se kyllä kauheesti malta syödäkään, kun pitäis aina olla menossa. Entä onkohan tällä ilmastolla mitään tekemistä tuon kanssa?

Pituus oli aika kiva "ylläri", koska viime kerralla oli tullut vain sentti kahdessa kuussa lisää.

Ja pää on samankokoinen... täytyykö sen aina kasvaa? 5kk oli 44cm, 7kk 45cm ja 9kk 45cm...

Toki täytyy muistaa se, että minä itte teen nämä mittaukset, ja tyylit saattaa vähän kokemattomalla heitellä, eli en aivan 100 % luota näihin tuloksiin, mutta jotain sinne päin kuitenkin. Paitsi paino nyt on täysin oikein.

Seuraavan kerran oltais menossa vasta 1.2.2012!!! Eli periaatteessa joutuis odottelemaan 9kk, että pääsis seuraavan kerran mittaileen poikaa :DDD Toki voi halutessaan käydä mittaamassa milloin vaan. Sanoin sille nurselle, että ei taideta tulla, toivottavasti ollaan silloin jo Suomessa!
 
Aamu: Mun mielestä sun poitsun mitat kuulostaa ihan normaaleilta. Eikä niissä ole mitään mietittävää. Eemi oli aikoinaan 8kg jo 6kk mut ylitti 9kg:n rajan vasta 11kk. Eli se liikkuminen vähentään sitä painon nousua tosi huimasti. Ja noissa muissa uskoisin mittaajassa olevan vähän vikaa ;). Eli älä turhia huoli.

Ja Suomeen sieltä. XD  (mä en jaksa noita hymiöitä hakea
 
8kk neuvola eilen...

Painoa 8280 ja pituutta 72,5. Hoikanpuoleinen tyttö mutta totesivat että on senverran vilkas ettei ole ihme jos ei painoa ole enempää. Nauroivat neidin omalaatuista etenemistyyliä, neuvola vihkoseen kirjoitettiin: etenee konttauspeppukiitoa :) Kaikki oli muutenkin hyvin.
 
8kk lääkärineuvola oli eilen (ikää 8kk 2vko 5päivää)

Paino 9630g (6kk  8515g)
Pituus 72cm (6kk 69cm)
Pää 44,5cm (6kk 43,2cm)

Muita merkintöjä:
Terve, virkeä poika. Lievä nuha päällä.
Kasvu ja kehitys OK.
Kävelee jo tukia vasten.

Lääkärillä oli opiskelija mukana, sain kuulla kaikki selitykset samalla mitä milloinkin mitataan ja mihin pitää kiinnittää erityisesti  huomioita ja mitkä asiat ovat minkäkin ikäiselle "normaalia".
Meidän poika siis menee kehityksessään vilkkaimpien joukossa, kehittynyt ikäisiään nopeammin. Näin lääkäri kertoi opiskelijalleen.
Kysyin myös liikkumisen ja puheen vaikutuksista toisiinsa. Ei ole  mitään vaikutusta puheen myöhästymisellä siihen jos lähtee aikaisin kävelemään. Joku toinen lääkäri voi kuitenkin olla eri mieltä. Mut tämä lääkäri vakuutti minut kyllä tässä asiassa.
 
Käytiin tänään punnituksessa ja mittauksessa, suluissa 8 kk mitat

Pituus 74,4 cm (71 cm)
Paino 9285 g (8800 g)
Py 47 cm (46 cm)

Paino oli tippunut keskikäyrän yläpuolelta hieman keskikäyrän alapuolelle. On kuitenkin kuulemma ihan normaalia. Nyt sitten vaan enemmän ruokaa nassuun, vaikka se taitaakin olla helpommin sanottu kuin tehty..
 
Onnin neuvola, ikää 10kk ja 11 päivää:

12700g (8kk 11100g)
77.7cm (73.7cm)
47.7cm (46.7cm)

Suuntakuulokin pelittää loistavasti kun nenän edessä ei ole leluja kiinnittämässä huomiota. (Kuvitteellinen kielennäyttö yli-innokkaille terkkareille). Kaik muutenkin ok, kasvaa ja kehittyy hyvin.
 
Nii käytiinhän mekin 10kk neuvolassa jo aikoja sitten:

Eli silloin 24.5 Siina oli 10kk ja 2pvä

Pituus 73.2cm   (8kk 71cm)

Painoa  9120g   (8kk  8555g)

Pipo   47cm     (8kk 46.3cm)
 
1v-neuvolassa käytiin Eetun kanssa eilen.

-pituus 80.2 cm (10 kk 75.6 cm)
-paino 11 180 g (10 kk 10 400 g)
-py 48.3 (10 kk 47.2 cm)

"Suloinen ja touhukas hymysuu. Kasvussa pituus reilusti nousussa, paino etenee tasaisesti keskikäyrällä. Terveenä ollut. Kävelyä jo vahvasti tapailee, omaa juttelua tulee hyvin. Kotiruoka, tavan maito. Nukkuu hyvin. Pottaharjoitukset hyvin sujuneet. 4+2 hammasta. Täysin iänmukaisesti kehittyy. Molemmat vanhemmat nla:ssa. 1v.-rokotukset pistetty. Kaikki kunnossa!"

Rokotukset sai (n. klo 9 aamulla). Illalla (n. klo 19:30)  lämpöä mitattiin korkeimmillaan 38.9 (kainalosta), johon Panadol-mixtuuraa sai..Yöllä mittasin klo 1 aikaan lämmön, 37.9 oli..annoin lisää lääkettä. Aamulla oli poika tosi väsynyt ja kuuma, mittari näytti sit taas 38.3.

Tosi kurjaa katsella kun pieni ei oo ollenkaan oma ittensä. Ei jaksa juurikaan leikkiä, istuu vain lattialla ja kiukkuaa helposti. Toivottavasti loppuis tuo lämmön nousu :/. Yllättävän kauan kyllä nyt kestää toi lämpö. Tammikuussa kun sai ekat rokotteet, lämpöö oli korkeimmillaankin 37.5 ja vain ekana iltana. Tosin oireethan voimistuu tehosteiden myötä.
 
Nih joo. Käytiinhän mekin 1v neuvolassa jo 25.7. Siina tais saada tälläsia lukemia.

En nyt jaksa tuota korttia hakea mut näin suunnilleen

painoa 9,6kg
pituutta 76cm
pipoa en muista.

Sai kaksi rokotetta ja sit nyt tänään käytiin hakemassa vielä normaalisti 1,5 vuoden iässä tuleva MPR rokote ku kuulemma eteläsuomessa ollut paljon vihurirokkoa liikkeellä. On annettu suositus et pistetään jo tuo MPR tässä vuoden iässä, jotta vältyttäisiin epidemialta. Siina ei näyttäisi saaneen tästä rokotteesta mitään oireita. Vaikka siis MPR on kananmunapohjainen rokote. Ja siinalla silloin aiemmin allergiatestissä ainoa mikä nousu koholle oli kananmuna. Oli saanut kananmunaa jo ruokien yhteudessä ilman oireita niin uskallettiin rokote antaa.
 
Saako kysyä mitä rokotuksia kuuluu 1-v rokotukseen?

Meillä täällä Thaimassa ei rokoteta ollenkaan 1-vuotiaana, vaan seuraava kerta olis 1,5 -vuotiaana. Edellisen kerran rokotettiin 9 kk iässä ja silloin oli tuo Eemin mainitsema MPR. Eli 9 kk iässä jo. Meillä oireet tästä rokotuksesta tuli vasta kolmantena päivänä (?!). Kuume oli ainakin yli 38, ja poika oli surkeana.

Mä kävin myös mittaamassa pojan eilen. Meidän pätkä oli noin 74 cm ja noin 9,6 kg. Pää ei muka ollut kasvanut ollenkaan :(
 
Yhdistelmärokote (muistaakseni DTaP-IPV-Hib) ja Pneumokokkirokote..Meillä tuo ekana mainittu aiheuttaa edelleen oireita..Tänäänkin lämpöä vielä lähemmäs 39.
Meille sanottiin tuosta MPR:stä että oireet tulee normaalisti vasta viikon päästä..saa nähä kuinka korkeen kuumeen se sit nostaa, kun jo tuo yhdistelmäpiikki sai näin kipeeks pienen miehen. Tietty eri myrkythän niissä on.
 
Tuli mieleen noista rokotuksista, että kuinka hyvin neuvolan tädit selittää/selvittää teille, että mitä pistetään, ja miksi?

Meille on selitetty kerran etukäteen, että mitä seuraavalla kerralla annetaan (ja sekin ihan sen takia, että oli eri täti kuin meidän vakitäti). Kun rokotusaika tuli, niin tätsä pisti rokotteet ja alkoi sen jälkeen tenttaamaan minulta, että mitä nyt sitten mahdettiinkaan antaa tytölle emoticon

Tottakai sitä pitää sitten itse avata suu ja kysyä, mutta luulisi ammattilaisen tajuavan, ettei tavalliset tallaajat tiedä asioita välttämättä etukäteen, ja että olisi hyvä kertoa, mitä ja miksi..
 
Meille on kyllä ainakin hyvin selitetty, että mitä pistetään ja miksi ja annettu tilaisuus kieltäytyä.

1-v neuvola 78 cm ja 9,6 kg, tasaiseen omilla käyrillään :) Maininta tuli hyvästä tasapainosta ja taas kehuttiin niin iloiseksi ja seuralliseksi ja taitavaksi tytöksi. Ihanasti nuo tädit kirjoittaa aina niin positiivisia asioita. Kuukauden päästä MPR ja Twinrix.
 
Meillekin on selitetty että mitä laitetaan ja miksi, mut musta ne neuvolatilanteet on jotenki aina niin hektisiä Riian vierastamisen vuoksi, niin multa menee ne jotenki ain ihan ohi. :o Kaipa ne ihan tarpeeseen tulee ;D

Joo elikkäs, mekin käytiin taas neuvolassa, pitkästä aikaa. Piikillä toisinsanoen, mikä on niin sydäntäsärkevää :((

Strategiset mitat oli:
             Paino          Pituus          Pipa
8kk       8370           68,5            44,5
1-vee    10.440        74               45,5

Merkintöjä:
Kulku tukeva. Kasvaa tasaisesti, terve ollut. Ujostelee kovin.

Niin ja ne piikit, ai että miten verisesti Riia loukkaantu, ei kattonu päinkään. Kauheeta paskaa! Ja kuukauden pääst vielä. Olikohan se nyt niin että sitte otetaan se pneumokokki, nyt tuli jo MPR ja joku synflorix, vai mikä lie tossa lukee. Ei tullut kuumetta, et varmaan tossa tiistaina MPR.stä, jos jotain. Saa nähdä. Kasvultaan oli kirinnyt, yhtä aiempaa ylemmälle käyrälle, go Riia :P

Kaikki hyvin valtakunnassa :)
 
Elikkäs iltapäivästä käytiin 1.v. neuvolassa...

Paino 10.045 (oli viimeksi 8 kk 8195 )

Pituus 76,7 (viimeksi 70)

Pipo 47,6 (viimeksi 45,6)

Kehui suloiseksi ja vilkkaaksi tytöksi,kasvu hyvä!

Sai rokoitteet ja itki paljon.... :/
 
Meillä oli 1v neuvola äsken  vaikka pari viikkoo onki viel vuoden ikään. 
Pituus 78cm
paino 11 420g
py 47.5cm

MPR rokotus saadaan kuukauden päästä
 
Tänään käytiin neuvolassa 5 päivää vajaa vuotisena (suluissa 8kk)

Paino 9160g  (8070g)
Pituus 75,5cm  (70cm)
Pipo  45,8cm  (44,3cm)

Rokotteet sai, yhdistelmän ja tuhkarokon ja huusi raivona tätille kun kehtasi pistää. Kuukauden päästä hakemaan pneumo, otettiin tuo rokkorokotus nyt kun ollaan menossa Englantiin syyskuun alussa.

Elsa leikki tätin palloilla ja otti malliksi pari askelta, sai kehuja tasaisesta kasvusta ja kehityksestä Vähän typy vielä snobbaili ja nimesi kellon ja kukan molemmilla kielillä : )

 
1-vuotisneuvola takana :-) Suluissa 8 kk:n mitat

Pituus 77 cm (71 cm)
Paino 10425 g (8800 g)
Py 47,5 cm (46 cm)

Kasvaa hienosti käyrillä. Puheen ja motoriikan kehitys ikäisensä tasolla. Hyvin pidetty vauva.

Saatiin kaks rokotusta tänään, kolmas haetaan kahden viikon päästä. Onneksi käynti on nyt ohi, sitten vaan odottamaan kuumeen nousemista..
 
Takaisin
Top