Vauvan sairastelu ja vaivat

Keskustelun 'Laskettu aika lokakuussa 2015' aloitti minivöö, 17 helmi 2016.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Eppis. Tuttu foorumilla Joulumammat 2018

  Joo apteekkituote on. Ja tosiaan tippoja helpompi. Iso suihkepullo josta tulee paineella iso suihkaus ja vaikuttaa hetkessä.

  Meillä on toi niistäminen iän myötä vähän helpottanut. 2kk vauvan silmissä näkyi kauhu ja rimpuilulta ei meinannut saada niistettyä. Paniikki-itku jatkui pitkään ja rauhoittelu oli työn ja tissin takana. 3kk aika lailla sama homma paitsi tajuttiin ottaa kapalointi käyttöön niin vähän helpotti. 5kk vauva ilmaisi tyytymättömyyttänsä perusitkulla niistämisen ajan mutta rauhottui heti kun se lopetettiin. Lisäks oon huomannut ettei se niistäminen oo niin kurjan tuntuista ilman tota physiomeriä mut silloin ei kyllä lähde räkäkään liikkeelle jos on paksua. Valuvassa nuhassahan suihketta ei tarvi ja silloin niistäminen on vauvastakin ihan jees hommaa. Kurjaltahan se kai tuntuu kun isot klöntit lähtee alipaineesta liikkeelle nenässä...
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 2. Hepsuli Ihastunut foorumiin

  Suolatupat on vissiin kans ilkeen tuntuisia nenään mutta mä annoin niitä alusta asti kun usein oli kuivaa räkää nenässä. Hän huusi kun nenä tukkoinen mutta helpotuksen hymy levisi kasvoille kun friidaa käytin.
 3. Hannah Peruskäyttäjä

  Meillä nyt poika ekaa kertaa kuumeessa ja nuhassa ja mies kävi ostamassa nenäfriidan ja tuon physiomer-suihkeen. Hyviä molemmat näin muutaman testauksen perusteella, vaikka poika huutaakin sydäntä raastavan kovaa käytön yhteydessä. Eka lapsi ja eka tauti, toivottavasti ei kestä kauaa...
  • Sympatiaa Sympatiaa x 4
 4. Jaloppi Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Meilläkin huudetaan sydäntäsärkevästi kun nenää on jouduttu rassailemaan. Yhtä nopeaa se harmitus kuitenkin katoaa kun nenä on auki ja happi taas kulkee paremmin. Toi physiomer on kyllä ihan ykkönen. Tsemppiä äidille jaksamiseen, kyllä se pikkainen kohta paranee.
  • Tykkää Tykkää x 1
 5. Pauveli Naimisissa foorumin kanssa Lokakuunmammat 2015

  Meillä jouduttu laittaan päivittäin keittosuolatippoja vauvalle. Nyt kyllä päässyt vähentämään ilmojen lämmettyä. Pikkumies niin suloinen, kun pullon nähdessään ja tottuneesti kohottaa nenäänsä esille.
  • Tykkää Tykkää x 3
  • Hauska Hauska x 1
 6. Megara Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Poika ripuloi eilen vihreää kakkaa ja nosti hieman lämpöä. Illasta sit ihan rehellisesti oksensi... Ruokakaan ei maistunut. Mutta tänään jo lähes kunnossa, ei lämpöä ja ruokakin maistuu paremmin. Vähän kiukutti illasta enemmän kuin normaalisti. Ihme hommaa. Päivystykseen kun soitin niin pyysivät vaan tarkkailemaan jos vointi huononee ja huolehtia nesteiden saannista.
 7. omppu15 Rakastunut foorumiin Toukomammat 2018

  Hei. Onks kenenkään muun vauvalla sellasta et kun pidätte vauvaa selällään sylissä vauvan oikea kylki omassa vatsassa kiinni niin tuntuuko vauvan vatsassa mitään ns. Kovaa kohtaa? Meillä on typyllä ollu jo jonkun aikaa semmonen/semmoset ja musta tuntuu et se aristaa niitä. Kädellä kun vauvan vatsaa tunnustelee niin ei tunnu mitään mut sit kun on itse vasten ni sitten tuntuu. Ja en nyt ihan tiiä liittyykö toisiinsa, mutta aiemmin tytöllä oli pitkään vatsa kovalla, toimi max 2x vko ja nyt saattaa toimia vaikka 2xpvä ja löysällä. Ei toistaseks ripulia eikä mitään vihreetä mutta mietityttää kuitenkin.
 8. Tuffe Aloittelija

  Meillä tyttö oli neljä päivää kovassa kuumeessa, eilen viimeisin kuumepäivä. Maanantaina käytiin lääkärilläkin. Tänään nouskin sitten ihottumaa kroppaan -vauvarokkoa siis. Hurjannäköinen on kyllä selkä!
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 9. perho Peruskäyttäjä Joulumammat 2018

  Meille tuli ensimmäinen kunnon räkätauti :confused: Kuumetta ei onneks ainakaan vielä ole ja muutenkin poika on virkeä. Nenä vaan vuotaa koko ajan paksua räkää. Tällä viikolla alkais muskari ja muutkin kerhot, mutta taitaa meidän osalta siirtyä ens viikkoon. Itsekin olin jo flunssassa ja mies on nyt parhaillaan, et joku yhteinen tauti täällä jyllää :facepalm:

  Onko muilla jo flunssakausi alkanu?
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 10. Leina Ihastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015

  Kyllä on flunssasta kärsitty jo viikon verran. Molemmilla lapsilla nenät vaan valuu :sad001
 11. lumileopardi Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Täällä on nyt 10 päivää kestänyt flunssa pikku typyllä. Kauanko uskaltaa vaan katsella kotona tai pitäiskö viedä näytille? Siis järkky räkis alkoi toissa viikonloppuna pe-la yönä. Ensin valui nenä sitä ihan ohutta ns vesinuhaa. Sitten vetikin röörit TÄYSIN tukkoon ja joo, meillä on toi physiomer ja nenäfriida olleet käytössä jo kevään ekan pikkunuhan jäljiltä. Kuumemittari kainalosta näyttänyt max 37 ja peräpäästä 37,6. Eli näitä ei kai miksikään kuumeeksi edes tulkita?
  Pikkuinen vihaa physiomeria ja hirveellä rimpuilulla sen saanut sylissä tuikattua. Selällään pää kenossa ohjeiden mukaan ei onnistunut oikein mitenkään edes huhtikuussa. Parasetamolia annettiin reilu viikko putkeen niin nesteenä kuin suppoina, tyttö oli niin kurjan ja kipeän oloinen välillä. Paksuksi räkä muuttui heti miten ja nenäfriidalla tyhjennelty. Viikon jälkeen valui sitten nielusta keuhkoihin ja nyt on sitten yskää. Pe ja la tuli kerran isot ruoka/limaoksut. Ei suostu syömään lounas/päivällisruokia ollenkaan joissa tietty rakeita ruoan seassa. Puuro ainoa mikä mennyt aamun illoin kutakuinkin hyvin, maito maistunut ja sitten paikattu (jos suostunut) lounaat yms noilla hedelmäsmoothieilla. Pitää olla ihan sileää. Vointi parani lauantaista eteenpäin, mutta yskii välillä limaa kovin, viime yönä piti nostaa pystyyn syliin kun tuntui että happi loppuu ja raasu hoki että äiti-äiti.. :Heartred
  Edelleenkään ei suostun syömään yhtään rakeista ruokaa. Leikkii kyllä virkeästi yms joten lekuriin en ole lähtenyt siksikään. Eli kysymys kauanko tätä voi vaan kotikonstein katsella vai pitäiskö käydä kuuntelee keuhkot, katsoa korvat...tms?

  Itselle tauti tarttui kanssa kuumeettomana viime keskiviikkona, oli aivan järkyttävä olo eiliseen saakka. Edelleen itselläkin nuhaa ja kurkku kipeä välillä. Eilen sitten mies taudin kouriin. Hohhoijaaaa.
 12. lumileopardi Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Niin ja piti vielä sanoa, että minulla itsellä AINA kun tulee nuha siis räkis niin vetää kapeat nenäontelot niin tukkoon ettei elämästä ilman otrivinia tule yhtään mitään. Mulla on tosi kapeat kaikki röörit.. ja tällä kertaa edes otrivin ei aukaissut nenää kuin hetkeksi parina pahimpana hetkenä.
  Vastoin suosituksia, hain meidän reilu 10kk myös lasten otrivinin, meillä ei tullut kyllä elämästä ilman sitä mitään koska tyttö oli niin tukossa. Sen voimin on saanut nukuttua ja hengitettyä. Sitähän ei nykysuositusten mukaan saisi antaa alle 1-v mutta me toimittiin tässä kohtaa nyt näin kumminkin. Tyttö kasvaa plussakäyrillä sen verran hyvin että uskalsin tehdä näin ja jos olis syntynyt laskettuna aikana niin periaatteessa olis jo pian 11 kk...
 13. lumileopardi Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Muutamia vuosia sittenhän Suomessakin sai vielä antaa nasolinia/otrivinia (ihan samoin lääkemäärin) jo 3kk eteenpäin..
 14. M&S Rakastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015

  Pidemmän flunssan kanssa käyn mielelläni korvat tutkituttamassa lääkärillä.
  • Tykkää Tykkää x 1
 15. Helga11 Aloittelija

  Outoa, etta vaikka ollaan tuhansien kilometrien paassa Suomesta, niin ihan sama flunssa-aalto taalla... Meilla sairastui ensin lapsi (kun oltiin kayty kaksi kertaa muskarissa), ja sitten mies ja lopuksi mina.
  Vauvan flunssa kesti noin viikon, mutta yska on vielakin, reilu 10 paivaa sairastumisesta. Tukkoinen nena hairitsi yo unia onneksi vain noin 3-4 yota, ja kuumetta en kauheasti mittaillut kun ei ollut kovin voipunut, vaan kohtalaisen virkea. Mietin laakariin menoa viikon jalkeen, mutta jatin sen toistaiseksi, koska olo kohenemaan pain paivittain. En millaan haluaisi antibioottikuuria hanelle, jos on toivoa parantua ilman. Korvatulehdukseen tai keuhkoputkentulehdulseen tms tietenkin, mutta muuten haluaisin valttaa kuureja, jotka maarataan vaan varmuudenvuoksi
 16. lumileopardi Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Meillä kesti tytöllä tuo nuha reilun viikon, yskä toisen. Nyt alkanut olla muutaman päivän terve, mitä nyt vieläkin välillä vähän yskii jos hengästyy peuhatessa. Kuumetta ei ole ollut, niin ei viety lekuriin. Ja tässä kävi vielä niin, että jouduin tämän meneillään olevan raskauden vuoksi olemaan neuvolaan yhteyksissä, niin samassa puhelussa käytiin läpin tytön tilanne. Jos nyt sitten kuume nousisi vielä yhtään niin kuulemma sitten heti näytille, koska todennäköisesti olisi tullut bakteeri viruksen rinnalle.
 17. lumileopardi Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Ja tuota flunssaa sekä influenssaa on siis jo monessa paikassa Suomessa liikkeellä ja neuvolastakin sanoivat, että ihan älyttömästi ollut. Apteekissa farmaseuttikin päivitteli, että käsikauppalääkkeet koko ajan lopussa (lasten osalta). Että rajusti alkoi tämä syksy monilla..
 18. kirpsu Peruskäyttäjä

  Voi yäk ja kammotus! Pojalla oli tänään minimaalinen punkki korvanlehdessä kiinni. Ei kunnolla ilmeisesti kiinnittynyt, kun lähti sormella pyyhkäisten. Kun mä idiootti luulin roskaksi! Yäääääk! Nyt mä olen sitten ihan hysteerinen ja pelkään borrelioosia ja kaikkea muuta. :/
 19. omppu15 Rakastunut foorumiin Toukomammat 2018

  Täällä ollaan onneksi saatu olla vielä terveinä:) Joku aika sitten erään sienestys retken päätteeksi huomasin esikoisen kaulalla jotain pientä ja liikkuvaa, aluks aattelin et oliskohan hirvikärpänen, mutta sehän oli punkki! Onneks ei ollu kiinnittyny vielä mihinkään! Saapi kyllä olla tarkkana niitten kanssa.
 20. Lulu Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Meille tuli eilen pojan elämän ensimmäinen kuume. Nousi yhdessä vaiheessa lähes 40-asteeseen, mutta yö on mennyt kuitenkin aika hyvin. Outoa on ettei pojalla muuten ole mitään flunssan oireita. Hampaita on kyllä tulossa, mutta voiko niistä nousta niin kova kuume?

Jaa tämä sivu