Vauvalle hankinnat

Keskustelun 'Laskettu aika joulukuussa 2011' aloitti Henrietta, 8 kesä 2011.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. heiluri Aloittelija

  Onneks tuolta huuto.netistä ja tori.fi löytyy myös "helmiä". Musta paljon kalliimpi paikka on nuo facebookin osta/myy/etc(paikkakunta)-jutut.
  Täällä on kaikki hankittu ensimmäiselle parille kuukaudelle-siis käyttötavara-ja siis vain ne tarpeelliset...no muutama poikkeus. Ja rahaa on palanu jotain 300-400e, mutta mä oonki tämmönen hippi etten mitään halua ostaa uutena.
  Sillä tää koneella istuminen vapaa-aikana on nykysin vähän turhan yleistä ;)
 2. Rouva L. Aloittelija

  Täällä on onnistuttu jopa hankkimaan sitteri, jolle tulikin heti käyttöä kun ystäväpariskunta tuli käymään  2,5 kk tyttönsä kanssa. Oli ihan kiva vähän harjotella sitä vauvan käsittelyä, kun on oikeesti ihan käsi noissa jutuissa. Kirpparilta 2,5 €.

  Harsoja on osteltu kestoilua varten ja lakanoita on kirpparilta löytynyt pari. Mobile ja pari helistintä. Vaatteita alkaa olla siihen malliin ettei varmaan kannata enää mitään hankkia, paitsi noita lämpimiä ulkovaatteita viissiin talveksi tarvitsisi.

  Hoitoalusta pöydälle on, hoitopöytää emme hanki sillä talosta löytyy senvarran hyvät pöytätasot melkein joka lavuaarin vierestä, ettei jaksa ruveta tunkemaan ylimääräsiä pöytiä mihinkään.

  Sänky on viritelmä vanhasta 60-luvun lastensängystä ja siskoni kuopuksen (12 v.) pinnasängyn pinnoista. Hinta siis 0€.

  Vinttimme kätköistä löytyi vanhat 70-luvut vaunut, joissa aion lapsen nukuttaa ainakin talven yli. Anopin varastosta löytyi myös mieheni siskon pojan vanhat matkarattaat, jotka varmaan sitten pääsee reissuille mukaan kantopussilla varustettuna, jos ei sitten ihan kokonaan kantoliinailemaan opita.

  Mitäs muuta sälää sitä on kirppareiltä mukaan tarttunut... En tosiaan ole yhtään tavaraa vielä uutena ostanut, äitini toi eilen kaksi paitaa ja bodyn alennusmyynnistä, kun oli ollut tyyliin -70 %.

  Rintakumit, niistin ja yhdet pienet kestovaippakuoret tosiaan vielä löytyi kaapista. Eiköhän noilla jo alkuun pääse. Paikallisesta "äitiyhdistyksestä" saa vuokrata kestovaippalaatikkoa 5 €/vko, jotta ei tule ostettua turhia kestoilujuttuja, ennekuin tietää mikä sopii ja toimii. Sitä aion heti käyttää ja sitten vasta ostaa tarpeellisen.

  Tällä hetkellä rahaa uponnut max. 100 €, turvakaukalo todennäköisesti ostetaan uutena syksymmällä, kun olis tarkoitus tehdä useampikin lapsi, joten käyttöä toivottavasti löytyy.
 3. SaniO Aloittelija

  Kannattaa kattoo huuto.netistä noita hoitopöytiä! Me löydettiin brion valkonen tosi hieno 50 euroa (oikea hinta 149). Sieltä löytää varmasti kivan!
 4. Jansku82 Peruskäyttäjä

  Joku hassu vauvatavaran hamstrausinto tuli tässä kuussa :D Nyt on hankittu jo vaatteita sellanen läjä ihan kirppareilta ja osa käyttämättömiäkin, et taitaa olla jo liikaakin niitä ehkä. Äitiysvaatteitakin on löytynyt jo monta käytettynä, mutta hyväkuntoisena. Sitten kaikkea muuta tarpeellista tykötavaraa ja kestovaippoja. Ja paljon ei oo mikään maksanut :) Stokke-tuolikin löytyi ihan tosi halvalla, siihen vaan tartteis siihen sen kaukalon, että vois heti käyttää, jospa raaskis ostaa edes sen uutena. Vaunut löydettii tosi halvalla käytettyinä ja niissäkään ei tunnu olevan mitään moitittavaa, ellei sitten käytössä jotain huomaa. Rintarepun ja hyppykeinun ostin kaverilta ihan edullisesti. Turvakaukalo ja sitteri on vähän jo meille luvattu tutuilta, kun vaan ehtisin mennä katsomaan. Sänkyäkin pitäis mennä työkaverilta katsomaan, mutta aika kallista hintaa pyytävät siitä kun on ollut jo tosi monella lapsella. Hoitipöytä ja amme puuttuu varmaan lähinnä. Ja sitten pitäis vielä remontoida vauvan huone.
 5. sadeyes Aloittelija

  Ajattelin kommentoida keskustelua, vaikka en aijemmin olekaan kuin lueskellut täällä 

  Me ostettiin hoitopöydäksi Ikean Malm-lipasto 3laatikolla, valkoisen värinen, 59e 
  Korkeus on just oikea vaipanvaihdolle ja lipaston syvyys 48cm eli mahtuu oleen poikittain hyvin
  vaavi siinä (ostan silti varmaan vielä irroitettavan hoitotason siihen päälle)

  Aika turhaa olisi ostaa hoitopöytä, koska jotkut ei pysty enää 6kuukautisen vauvan vaippoja vaihtamaan hoitopöydällä kun pyörii jne niin aika nopsaa menis sit hukkaan se pöytä, toi on hyvä sitten normi-lipastonakin  Kuva: http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/30053921#/40214551/
 6. poutis Peruskäyttäjä

  Mukavasti jokaisella on jo kaikenlaista vauvaa varten.
  Itse ostin käytettynä irrallisen hoitotason pinniksen päälle 15e (uutena 29e), oli kuin uusi. Hoitopöytää emme ala ostelemaan, kun on pöytää, sohvaa jos jonkinlaista joka huoneessa.
  Facesta ostin käytettynä kantoliinan 12e ja
  ammeen+telineen 6e.
  Ikeasta ostin pikkuisia pyllypyyhkeitä nipun plus harsoja sekä tyttö- että poikakuosilla. Molemmat paketit tullee varmaan käyttöön tai toinen mennee ystäville (odottajia löytyy! ;) ).

  Turvakaukaloa on jo muutamalla kympillä kaupattu, mutta haluan vielä tuohon asiaan perehtyä lähemmin ennenkuin alan summan mutikassa ostamaan jotakin edullista.
  Vaunut appifaari kuulemma ostaa, joten niitäkin vasta myöhemmin iskän kanssa kattellaan ja mietitään.
  Pinnasänkyäkin olen katsellut, mutta mieheke toppuuttelee hankintojen kanssa. Malttanen odottaa syksymmälle senkin kanssa ellei jotain helmeä hyppää silmille netin tms. kautta.

  Vaatteita en ole pahemmin vieläkään ostellut. Ehdin hömpöttää vaatteiden kanssa vielä useaan useaan otteeseen ja uskon, että kohta sukukin alkaa erinäisiä vaatekappaleita kantamaan meillepäin.

 7. hennas Tuttu foorumilla

  Meillä ei ole ihmeemmin hankintoja tehty. Esikoiselta jääneitä käytetään. Sisarusrattaita olen katsellut, kun asutaan vähän syrjemmässä ja olisi mukava päästä edes vaunuilemaan neljän seinän sisältä. Muutaman 50/56 cm vaatteen olen hamstrannut kirpparilta. Mm. talvihaalarin ostin, kun sattui kirpparilla tulemaan vastaan. Esikoisella käytettiin kokoa 62 cm olevaa, joka oli vastasyntyneelle hurjan iso. Muutenkin sellainen pussimallinen "haalari" on kätevämpi, kun ei tarvitse pujotella jalkoja lahkeisiin ja saa helposti vauvan kiinnitettyä kaukaloon. Vielähän tässä ehtii niitä hankintoja tehdä, kun aikaa on useampi kuukausi. Peukkuja pidetään, että esikoinen oppisi nukkumaan lasten sängyssä, kun pinnis otetaan vauvalle. Harjoittelu olisi tarkoitus aloittaa noin kuukauden päästä...
 8. Jonsu84 Aloittelija

  Meillä ei ole paljoa hankittavaa, kun esikoiselta on kaikki vielä tallessa. Mutta koska esikoinen syntyi keväällä niin tälle tulevalle täytyisi etsiä pieni talvihaalari tai sitten olen sellainen kaukalolämpöpussi. Olisiko kenelläkään kokemusta tuollaisesta lämpöpussista ja saa antaa vinkkiä millainen olisi hyvä.
  Ajattelin ensin hommata vaunuihin seisomalaudan esikosita varten, mutta talvellahan voi ottaa esikoisen pulkkaan, kun käy vaunuttelemassa. Mutta saa nyt nähdä mihin sitä sitten päädytään.

 9. hennas Tuttu foorumilla

  Meillä on sellainen Eisbärchenin (jääkarhu) lämpöpussi, se pienempi versio. Siinä on aukot esim. kaukalon kiinnitysvöille, niin pidettiin esikoisella alkuun kaukalossakin. Vaunuillessa oli vakiovaruste. Meillä on se isompikin versio, joka oli tosi hyvä rattaiden kanssa, kun tyttö jo istui rattaissa. Kätevä! Helpottaa myös vaunulenkille lähtöä, kun vauvalle ei tarvitse laittaa kovillakaan pakkasilla kuin esim. villapuku, hatut ja tumput. Ja pysyy pieni aivan taatusti lämpimänä!

  Noita lämpöpussejahan on tosi monilla valmistajilla. Vaunumerkeillä - esim. Brio - omansa ja joillakin vaatemerkeillä - esim. Ticket - omansa.Sieltä vaan valitsemaan! ;-)
 10. Jomppu Uusi käyttäjä

  Meillä hankintainto taisi nyt tarttua mieheenkin: eilen illalla töistä tullessaan hihkaisi että no nyt me mennään ostamaan se turvakaukalo. Siinä sitten peräkanaa paineltiin Selloon Sembaloihin ja tosiaan, sieltähän se Maxi Cosin Pebble tarttui mukaan. Oltiin jo etukäteen kytätty kaukaloiden turvatestejä täältä ja tossa Pebblessä oli kivoja värejä tarjolla.

  Vaunut löytyivät viime viikolla netin kautta. Päädyttiin hyväkuntoisiin Emmaljungan city crosseihin city-kopalla.Ainakin tässä vaiheessa tuntuu vielä hyviltä, heh vaikkei vauvaa vielä olekkaan kärryissä matkustajaksi.

  Hoitopöytä pitäisi vielä hankkia, olen vähän jäänyt jumiin siihen Brion lipastoon, koska sopisi muutenkin hyvin meidän tyyliin sitten pelkkänä lipastona hoitopöytäajan päätyttyä. Mutta hitsi ne on kalliita! Joka paikassa näyttää olevan väh. sen 259 euroa. Vinkkejä?
 11. tuisku81 Aloittelija

  Täällä ollaan kans ihan innoissaan hankintoja tekemässä, ja toki siitäkin syystä kun on hieman pakko jaksottaa noita menoja, ettei kaikkia sitten yhdestä tilistä tartte repiä ;)
  Viime kuussa tilattiin Teutonian Spirit S3- yhdistelmät kantokoppineen ja siihen samaan Maxi-Cosin Cabriofix systeemit (käy adapterilla vaunuihin).
  Sit ostettiin pinnasänky lastentarvikkeesta, ja ikeasta iso kassillinen kaikkee harsoja, pikkupyyhkeitä, pinnasängyn aluslakanoita. Että ajoissa ollaan :) Mutta eipä siinä, levossa joudun olemaan loppuajan, joten ei tässä ihan jaksaisikaan kaupoissa enää juoksennella. Vaatteita olen jonkin verran ostellut, ainakun on vastaan tullut jotain söpöä :) saan aika paljon vaatteita sukulaisilta, joten täytyy katsoa minne kaiken mahtuu varastoimaan :) IHANAA AIKAA!!!! unohtuu kivut ja säryt kun silittelee masua :)
 12. Henrietta Peruskäyttäjä

  Jomppu: Kantsii kanssa katella ihan tavallisia lipastoja. Tai ite en kyllä maksais hoitopöydästä(vaikka sais lipastoks jälkeenpäin) 260euroa.  Meillä oli kans tarkotus ostaa ikeasta joku lipasto ja siihen laittaa se alusta. Mutta saatiin se ikean 25euron hoitopöytä ilmatteeks. Mutta ei kyllä montaa kk tullut vaihettua vaippaa hoitopöydällä. Nyt aattelin maalata sen pöydän mieleisen väriseks. Onhan niitä ihania hoitopöytiä. mikäs siinä jos on rahaa ;) Mutta monet on kyllä sanoneet että on harmittanut jälkeenpäin että ovat ostaneet hoitopöydän.  Ja en kiellä sitä että ols kiva että hoitis sopis kodin sisustukseen ;))  Itse vihaan puun värisiä juttuja. Toi hoitopöytä on meijän asunnossa ainut joka on puunvärinen. (sekin aina ollut nurkassa) Hyi yökötys. Mä tulisin niin hulluks jos joutuisin asumaan asunnossa jossa jotkut puunväriset seinät ja katot xDD 

  ihanaa kun olette ostellut kaikkea ;) Meillä vielä Phil&Tedsit hankkimatta.. Ne pitää tilata (Englannista) No nyt oon ihastunut merkkiin mamas&papas ;) On tullut niiden leikkimatto ja toi sitteri/tuudittaja ostettua ;) no eipä tässä paljoa tarviikkaan ostaa kun kaikki on valmiina! Haluisin kyllä tolle meijän tulevalle vaaville myös sen brio sleep sängyn ku on niin kätevä :)) mutta se menee tossa pikku pinniksessä ekaks ja sit voi ostaa sillekkin brio sleep sängyn. :))
 13. taikatutti Peruskäyttäjä Lokakuun äidit 2019

  Meillä tultiin siihen tulokseen, että hoitopöytää ei meille tule. Ostamme vain hoitoalusta pesukoneen päälle, joka on juuri hyvällä korkeudella vaippaa vaihdettaessa. Täällä rupeaa lähes kaikki tarpeellinen ja ei ehkä niin tarpeellinen hankittuna. Huomenna olisi tarkoitus mennä katsomaan yhdestä kaupasta turvakaukaloa(brio primo) sekä käydä samalla yhdessä ihanassa lapselta lapselle kirpparilla tekemässä löytöjä. Viimeisin kirpputori löytö on tricot slen harmaa melerattu kantoliina 7€. :) 
 14. Jomppu Uusi käyttäjä

  Me ollaan päätymässä siksi hoitopöytään, että korkeus on siinä oikea. Ollaan mieheni kanssa aika pitkiä molemmat ja vaikka alkuksi aateltiin että tehdään Ikean lipastosta hoitopöytä, huomattiin että selkähän siinä väsyy kumarrellessa. Tuo Brion lipasto tuntui sopivan korkuiselta ja siinä voi puuhastella selkä suorassa. Täytyypä nyt vaan katsoa löytyisikö jostain vähän edukkaammin esim. käytettynä. Käyttöaika on tosiaan lopulta hirmuisen lyhyt.

  Henrietta: mistä olet ostanut Mamasin & Papasin tuotteita? Jumituin heidän nettisivuilleen ihan täysin tässä yksi ilta ja mietin keitä ovat suomalaiset jälleenmyyjät. Brittityyliin kun tulee varmaan sairaalloisen kalliiksi eri pankkien maksut jos tilaa nettisivuilta suoraan Suomeen...
 15. Jansku82 Peruskäyttäjä

  Itse ihastuin jotenkin kauheesti stokken kalusteisiin, mutta ovat niin kalliita etten ajatellut kuitenkaan hankkia. Nyt sitten löytyi Tori-sivustolta niin edullisesti sekä hoitopöytä, että sänky stokkea, enpä voinut sitten olla ostamatta. Meiltä puuttuu kai enää turvakaukalo jos tärkeitä tavaroita ajatellaan. Kaikkea turhaakin on varmasti tullut hankittua kun käytettynä saa kaikkea tosi edullisesti :) Turvakaukaloa ollaan mietitty kamalasti, ostaisko uuden vai tosi vähän käytetyn, kaikenlaisia on jo tarjottu, mutta ihan mitä tahansa kun ei oikeen viitsis ostaa. Käytetyissä on kuitenkin aina omat riskinsä kun ei tarkkaan taustoja voi tietää.
 16. taikatutti Peruskäyttäjä Lokakuun äidit 2019

  Meidän perheessä oltiin sitä mieltä, että uusi kaukalo ostetaan, koska aika paljon autolla liikutaan. Käytetty kaukalo oltaisiin voitu hyväksyä, jos se olisi saatu joltain sukulaiselta, kun silloin voi olla varma että on kolaroimaton sekä tietää kuinka kaukaloa on kohdeltu.
 17. Maajo Rakastunut foorumiin Tammikuunmammat 2016

  Meillä alkaa olemaan kaikki hankinnat tehtynä vauvalle, osa jäi esikoiselta ja osa on hommattu uutena, kuten pinnis ja turvakaukalo, kaukaloksi ostettiin telakallinen Acta Gracon Logico-S kaukalo, mikä oli eskollakin ja totesin sen hyväki. Äippäpakkauskin tuli niin loput tarvikkeet tuli sieltä sitten.
 18. Henrietta Peruskäyttäjä


   Jomppu: Mä ooon nyt ostanut ihan huutonetistä. mutta oon kyllä joskus ostanut ihan jostain lastentarvikeliikkeestäkin. Keravalta? Kannattaa googlettaa niin löytyy suomalaisiakin kauppoja jotka myy :)) 

   niin onhan niitä korkeampia lipastoja. Me oltais vissiin ostettu hemnes lipasto ikeasta ja sen päälle se alusta. Mut saatiin ilmatteeks se hoitopöytä.. :)

   
 19. Henrietta Peruskäyttäjä

  Jansku82: 

   Ei välttis kannata ostaa stokke syöttötuolia. Me ostettin ja meijän poitsu meni johonkin 8kk asti siihen :D Ja ei oo mikään isommasta päästä kuitenkaan.. Nyt painaa sen 10kiloa. Ostettiin "feikki" tripp trapp ja johan on parempi. Se uus istuinkaari mikä lie on niin pieni :((
 20. hennas Tuttu foorumilla

  Meillä on Brion tripptrapp-tyylinen syöttötuoli. Erittäin hyvä! Kaaressa on reilu säätövara, joten voi käyttää pienestä isoon. Menisi hyvin vieläkin, vaikka tyttö jo 1 v 9 kk, mutta neiti kiipeää itse tuoliin, joten vähän turhan riskaabelia tuon kaaren kanssa.

Jaa tämä sivu