Vauvakuplassa...

Keskustelun 'Laskettu aika helmikuussa 2017' aloitti Hemppa, 12 helmi 2017.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Makarelli Hyväntuulinen höpöttäjä Tammikuunmammat 2015

  Meillä kans vieressä. Muutaman kerran ollut aluksi äp:n laatikossa sängyn vieressä, mutta siirtynyt nopeesti viereen kun onkin havahtunut siihen, että on yksin :) Vielä jaksan pitää vieressä, kun saan itsekin nukuttua, mutta kyllä välillä jo kaipaa hajurakoa kaikkiin jotka samaan sänkyyn eksyvät.. :hilarious:
 2. -tuike- Satasella mukana keskusteluissa

  Me otettiin viikko sitten pinnasängyn toinen laita pois ja meidän parisängyn viereen. On toiminut hyvin, vauva nukahtaa siihen, kun on maitoa juonut, ja hyvin voi imettää oman sängyn puolelta. Silloin tulee nostettua parisängyn puolelle, kun toiselta rinnalta imetän. Jotenki tuntui että parisängystä loppuu tila ja pinnasänky jää käyttämättä :p. Ja saadaan kans miehen kanssa enempi vieretysten olla, kun vauva ei siinä keskellä oo koko ajan :wink

  Muuten vaavi nukkuu n.3-4 tunnin pätkissä, siinä klo 22-24 rauhoittuu unille, ja nyt lomalla tuli köllöteltyä sängyssä vielä klo 10 aamulla monena päivänä. Nyt kun Isoveli pitää herättää siinä 7 aikaan, niin Vauvakin siinä kohdin herää pariksi tunniks, kunnes taas alkaa väsyttää:rolleyes:
  • Tykkään Tykkään x 2
  Last edited: 14 maalis 2017
 3. Olivia82 Puuhakas puhuja Helmimammat 2017

  Tuikkeen yöt kuulostaa luksukselta! Näin klo 3.40 heränneen äidin horisontista :rolleyes:

  Meillä poju nukahtaa joko viereen tai välillä syliin josta siirrän omaan sänkyyn. Eka syötöllä jää aina viereen, en oo riskeerannut että heräiski siirtoon. Nukkuu 3:een asti 1-2 tunnin syöttövälillä, sit alkaa heräileen. Aamut meillä alkaa 3.30-5 välillä. Jos saan nukkua viiteen niin se on huippua!

  Aamun poju torkkuu 5-30 min pätkissä, yleensä sylissä mistä siirrän sänkyyn ja herää vaihtelevasti muutaman minuutin tai puolen tunnin päästä. Tänään ehdin suihkuun kun menin heti pojan nukahdettua ja se heräs kun tulin pois. Vaunuihin nukutan vasta 9 jälkeen, nukkuu sitten 2-3 tuntia yhtä soittoa. Kahdet pitkät unet nukkuu päivässä, aamulla noita torkahduksia yhteensä 1-1,5 tuntia. Tulisko päivän mittaan unta yhteensä 7-9 tuntia.. Yöunille käy klo 20.30-21.00 ja nukkuu sen noin 7 tuntia heräillen 3-5 kertaa syömään.
 4. Suklaapehmis Näppärä viestien naputtelija Heinä-äidit 2020 Helmimammat 2017

  Onko ollu minkäverran mahavaivoja? Tääl alkaa jo tulla hulluks ku vauvan mahaa kipristelee niin paljon.. yöllä aina herätään siinä 2-3 aikaan ja sen jälkeen ei enää nukutakkaan ku tosi pieniä pätkiä.. D-vitamiinii oon antanut yhden tipan viime lauantaista lähtien joten siitä varmaan johtuu, tänää päätin että en enää vähään aikaan anna niitä.. toivon että vauvan maha rauhottuis siitä. Tissilläkään ei malta olla pitkiä aikoja ku hetken päästä alkaa venkuilu. Pierujumppa on täällä nyt kova sana !
 5. L82day <3 Puuhakas puhuja Helmimammat 2017

  Suklaapehmis - täällä sama juttu, vatsanpuruja heti syntymästä alkaen, kovasti haukkoo ilmaa sisäänsä ja sit kipristelee ja näkee kun ährää sitä kakkaansa. Hyvin toistaiseksi pissat ja kakat tullut, mutta pierujumppa rules täälläkin:)

  Vauvalla ollut kiva rytmi: illalla ennen klo 24 syöttö, seuraava 3-4 välillä, sitten aamu 630-730, 10-11, 14-15, 18-19 ja siinä 21. Päiväsaikaan syöttöjen välillä käytetään hetki seurusteluun ja yöllä nukutaan, poikkeuksena sitten pahat vatsaraivarihetket.
 6. Nanna88 Puuhakas puhuja

  Alkuun vauva nukku vieressä kun tuntu niin hankalata nousta/mennä makuuleen tän sectio haavan kanssa. Nyt kun parantunu suht hyvin nii yrittäny nukuttaa omaan sänkyyn mahdollisimman paljon. Öisin istun sängyssä ja imetän niin että nojaan sängyn päätyä vasten (pehmeä pääty) ja sit kun syöny/nukahtanu nii siirän omaan sänkyyn.. Aamu yöstä kun alkaa olee levoton ja kitisee enemmän nii sit otan viereen siinä 5-6 aikaa.. Sit noustaan kin jo 7 aikaa kun vien esikoisen joka toinen päivä hoitoon 8.00.
 7. KultaHippu Hyväntuulinen höpöttäjä Helmimammat 2017

  Täällä kanssa mahanpuruja ollu heti syntymästä, D-tipat pitäis alottaa mut hirvittää mikskä maha sit menee. Ja edelleen vieressä nukkuu, välillä onnistun vaunuihin saaha nukkuun ja sillo on voittaja fiilis. Mut monesti nukkuu vieressä helppo imetyksen kannalta mut ennemmin mä nousisin ja syöttäsin jos nukkus omassa kun mies nukkuu sit sohvalla ja se syö mua kun ei muutenkaan oo aikaa olla niin et vielä nukkuu eri huoneessa, enkä osaa ilman miestä enää nukkua vaikka kuulen kun kuorsaa silti tuntuu et on maailman toisella puolen. Poika tuntuu kyttäävän et oon vieressä, epäonnistuneen siirtoyrityksen jälkeen ottaa kauan ennenkun suostuu nukahtaan, ja tuntuu et tarraa tissiin kiinni (halailee) etten vaan karkaa. :grin
  Säpsyykö muitten vauvat paljon? Tuo tuntuu et säpsyy ihan kaikkea, sitäkin kun nukahtaa ja tissi irtoo suusta.
  • Tykkään Tykkään x 2
 8. Lakka Satasella mukana keskusteluissa Helmimammat 2017

  ^ Kultahippu, meillä ihan sama tilanne. Mahanpurut, mies nukkuu eri huoneessa ja vauva säpsyy.
 9. L82day <3 Puuhakas puhuja Helmimammat 2017

  Meillä kans sama juttu... ja pitäis alottaa d-vitskut, mut vähän mietityttää ettei se vähäinenkin rytmi mene.
 10. Nanna88 Puuhakas puhuja

  Miten teijän vauvat nukkuu päivisin? Eilen vauva nukku vaan 2 kunnon unet ja oli tosi kiukkunen. Muutenki ollu nyt pari päivää huonolla tuulella ja mikään ei oo ollu hyvin. Huomaa selväsit että on väsyny. Tänään laitoin heti aamusta 8.30 ulos rattaisiin nukkuu kun alko taas kiukuttaa. (Esikoinen 2v tänään myös kotona) onko normaalii että pitää nukuttamalla nukuttaa jos ei vauva ite saa unenpäästä kiinni?
 11. Sonjuska Sanaisen arkkunsa ammentaja Helmimammat 2017

  Yleensä noin kaks tuntia valvoo yöunilta herättyään, sit vaunussa unet 3-4h, valvoo 1,5-2h, nukkuu pikkutirsat vajaa 1h, valvoo vaihtelevasti 1-5h, yöunille kuitenkin noin 21.30-23.00, yritän siis illasta saada pienet päiväunet ottaa viel, kun muuten valvoo vielä pidempään.
  Vauva 4viikkoa huomenna.
  • Tykkään Tykkään x 2
 12. kotikissa Sanaisen arkkunsa ammentaja Helmimammat 2017

  Meillä yöunien jälkeen valvotaan n. 2 tuntia ja sitten nukutaan n. 2 h. Sitten valvotaan 1-5 tuntia ja loppuilta n. klo 18 asti nukutaan ja valvotaan epämääräisissä pätkissä. Sitten alkaa vuorokauden infernaalisin osuus, jossa vauvaa pitää hytkyttää ja liekuttaa ettei se itke. Vauva nukkuu aina sen 20 minuuttia eli sen ajan kun nukkuu hytkytellessä, ja herää heti kun liike loppuu. Pysyy rauhallisena n. 10 min. jolloin imetän hänet ja sitten alkaa taas itku jos ei hytkytellä. Tämä pahenee mitä pidemmälle ilta menee niin, että n. klo 22-23 huutoitkua on vaikea saada loppumaan. Tämän jälkeen, luojan kiitos, vaipuukin uneen ja nukkuu klo 7 asti! Toi noin 6 tunnin pätkä on todella uuvuttava ja käsivoimat meinaa loppua kun vauvaa pitää koko ajan kantaa. Onneksi mies osallistuu nukutusseremonioihin, muuten en jaksais/kestäis. Muuten helppo ja tyytyväinen vauva :)
 13. Hemppa Kommentoinnin ninja Helmimammat 2017

  Kotikissa, tuo teidän ilta kuulostaa meidän illalta. Mutta mä laitan tytön yöunille kun alkaa tuota kiukkua pitää ettei tee muuta kun itkee sylissä. Voisitko kokeilla laittaa yöunille aiemmin jos rauhottuis sillä?
  Meillä onneksi tuo aika alkaa vasta 20 jälkeen ja ysiltä mennään sänkyyn.
 14. kotikissa Sanaisen arkkunsa ammentaja Helmimammat 2017

  Oon kerran jo aikaistanut niin, että aikasemmin iltatoimet alkoi klo 22 ja huutoa klo 02 asti. Nyt iltatoimet klo 20 ja huutoa klo 00 asti. Voishan toki vielä aikaistaa iltatoimet klo 18, mutta ongelma ei ehkä niinkään ole ajankohta, vaan huutotuntien lukumäärä joka näyttäisi pysyvän vakiona :D Tosin kiukkuaminen alkaa paljon ennen iltatoimia, eli lapsi on yliväsynyt. Sillä perusteella vois kyllä kokeilla alottaa iltatoimet aikasemmin niin ehkä huudon määrä vois vähentyä. Tällä logiikalla aamuherääminen aikaistuisi klo 7:stä, mikä ei sitten olis niin kiva. Toisaalta, jos se on vauvan rytmi jolla se pysyy tyytyväisenä... En tiedä että onko näissä mun pohdinnoissa järjen häivääkään :D
 15. Nanna88 Puuhakas puhuja

  Meillä ei tunnu oikeen olevan vielä mitään päivä rytmii.. (Kun esikoinen hoidossa jokatoinen päivä) välillä valvoo aamulla ja välillä nukkuu aamulla.. Yö unille menee 19-23 jälillä josta en siitä kään siitä kään aina selkoo ota. Öisin onneks nukkuu 3h sit syö, taas 3h ja syö. Sit 2h ja 1h koko loppu yö kunnes 6.00 aikaan on aika levoton.

  Nukku se sit tänään 1.20 rattaissa ulkona ja kun se heräs nii oli ylläti kiukkunen. Nukutin sen uudestaan ja nukku taas tunnin lisää.. Ollu kyllä huonolla tuulella koko aanun vaikka nyt nukkunu kin jonki verran. Esikoinen meni 12.00 päikkäreille ja samoin minä ja vauva.. Vauva nukkuu vielä = ) joten kohta nukkunu 3 tuntii josko se sit olis hyvällä tuulella sen jälkeen = )
 16. Hemppa Kommentoinnin ninja Helmimammat 2017

  Kotikissa; järkeviä noi sun pohdinnat. Eli jos se on yliväsymyskiukkua niin voisi auttaa mennä aiemmin unille!
  • Tykkään Tykkään x 1
 17. Sonjuska Sanaisen arkkunsa ammentaja Helmimammat 2017

  Meilläkin toi, että jos ei ota illalla niitä lyhyitä unia, nii venyy yöunille menokin, yliväsyy, tissittelee.
 18. Nanna88 Puuhakas puhuja

  Nyt ollaan päästy iltaan asti ja tänään kyllä nukkunu tosi paljon esim eilis päivään verrattuna. Nukku parit pikku nokoset 15-18 välillä ilalla ja 18 aikaan lähetiin vielä tunnin vaunu lenkille jossa nukku koko matkan. Kotiin kun takas tultiin nii hörppäs vähän maitoo ja nyt nukkunu nukkunu noin 19.15 tähän asti ja nukkuu vielä kin. Aatelin kohta varovasti herätellä että olis jokusen hetken vielä hereillä ennen yö unia.. Tää päivä on kyllä ollu kovin sekava päivä ja tuntunu ihan ikuisuudelta. Tää mamma nii odottaa ite unille pääsyä!
 19. L82day <3 Puuhakas puhuja Helmimammat 2017

  Täällä suunnilleen ympäri vuorokauden ruokkimista 3h välein. Päivällä syönnin jälkeen voi olla tunnin hereillä seurustelemassa, mutta ruokinta-aika säilyy tuona 3h välein. Kiltisti nukahtaa omaan sänkyynsä hyssyttelyä ja sylinukuttamista tarvitaan kun on vatsanväänteitä.
 20. Hemppa Kommentoinnin ninja Helmimammat 2017

  Meillä nykyään syöntiväli 2-3 tuntia, illalla syö useammin ja yöljy saattaa olla neljäkin tuntia. Ja jos syötän vain yhden rinnan, syö tunnin päästä toisen. Aikaisemmin tuntui että vauvalla ei ole hereillä muu mielessä kuin tissi mutta nyt on selkeästi kasvanut siitä vaiheesta.
  LapsentahtisestI täälläkin.
  • Tykkään Tykkään x 1