Vauva arki

Keskustelun 'Laskettu aika heinäkuussa 2017' aloitti womn, 13 heinä 2017.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Balacenia Seurustelun sensei Helmikuunmammat 2016 Heinämammat 2017

  Meillä ei oo vielä otettu edes 56cm vaatteita käyttöön. :D pojat 2,5kk.
 2. haahe Jostain jotain jo tietävä

  Meilläkin 50cm vaatteet edelleen ne sopivimmat, vaikka tytöllä pituutta kaksi viikkoa sitten jo 55cm. 56cm vaatteet vielä hieman isoja, osa toki jo käytössä.
 3. Soppe1 Hyväntuulinen höpöttäjä

  Oho no se on kasvanu vauhdilla, riippuen tietty lähtöpituudesta :)
 4. Tasse83 Näppärä viestien naputtelija

  Juu, pitkä oli jo syntyessä, kun mitta loppui kesken ja kätilö heitti vaan arvion. Nyt 62-senttiset vaatteet käytössä ja ikää neljä viikkoa. Seuraava neuvola ensi viikolla. Ihan kiva nähdä, miten on kasvanut.
  • Tykkään Tykkään x 1
 5. Esper Näppärä viestien naputtelija

  Hups heijaa, ulkomaan reissu varattu marraskuulle!
  Vois olla uhka, mutta koettiin mahdollisuutena.
  • Tykkään Tykkään x 1
 6. Helvira Jostain jotain jo tietävä

  Eilen oli pojan kastejuhla :Heartblue Pienellä porukalla juhlittiin, 10 aikuista ja 10 lasta.
  • Tykkään Tykkään x 1
 7. Pilvilinna Kunnioitettu kommentaattori

  Meillä on :D Ja jopa muutama 62cm, mutta 56 sopivia :)
 8. Balacenia Seurustelun sensei Helmikuunmammat 2016 Heinämammat 2017

  Meidän pojat onkin pieniä. :D tai no kyl toi isompi varmaan kohta on 5kg ja nyt pienimmät 50cm on pieniä. Tosin esim Tutan 50cm on ihan sopivia. :) nyt oon ihan muutamia 56cm vaatteita ottanut käyttöön.
  Pienemmälle sopii isoimmat 44cm ja pienimmät 50cm. :)
  Ylihuomenna on neuvola, sit kuulee et mitä pojat painaa. Jos samaan tahtiin ovat kasvaneet, niin nyt painavat n. 3,7kg ja 4,7kg. :)
 9. Pilvilinna Kunnioitettu kommentaattori

  Meillä tytön pituus oli 10.8. Vajaa 54cm :)
 10. haahe Jostain jotain jo tietävä

  Meillä oli eilen tytöllä 6vk lääkärintarkastus, vaikka ikää onkin jo yli 7 viikkoa. Sydämen sivuääntä ei tämä lääkäri enää kuullut! Kaikki oli muutenkin hienosti ja painoa 4655g
  • Tykkään Tykkään x 1
 11. Talvenlapsi Piirimestaruustason postaaja Heinämammat 2017

  Neiti tulee perjantaina 7 viikkoa, otin käyttöön 62/68 cm vaatteet, testailen miten ne menee, koska 56 alkaa olla pientä :D Torstaina neuvolassa selviää pituus :)
 12. SusuPala Sanavalmis juttuseppä Huhtiäidit 2020 Heinämammat 2017

  Huoh..lonkkahoito jatkuu vielä ainakin kolme viikkoa, nyt vaan vaihtui lasta Pavlikin valjaisiin. Vähän on pehmoisempi paketti nyt, mutta paketti kuitenkin.. Oli niin ihanaa hetken tissittää ja kylvettää ihan tavallista pientä vauvaa! Vaikka vika onkin pieni eikä uhkaa esim. henkeä, niin ilman tätäkin ylimääräistä olis ollu kiva! Noh, nyt asetetaan taas uusi aamukampa kolmen viikon päähän!
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 13. Tasse83 Näppärä viestien naputtelija

  Jaksamista SusuPala ja voimia muillekin. Ei tämä ainakaan itselle ole helppoa. Mies ollut neljä viikkoa lomalla ja palaa ensi viikolla töihin. Hirvittää pelkkä ajatus. Meidän pikkumies on ihan sylivauva ja siskon uhma on huipussaan. Ei mitään tietoa, miten saan yhtään mitään. tehtyä. Meillä Stokken reppu esikoisen jäljiltä, täytynee ottaa se käyttöön, jos vaikka tämä suostuisi olemaan siinä. Kantoliinaa en ole vieläkään hommannut, kun en tiedä, millainen olisi sopiva.

  Mä olen ihan hirviöäiti, kun meillä vauvantahtisuus on ihan historiaa. Syötän tietyin väliajoin ja yritän iltaisin valvottaa vähän, että nukkuisi edes yhden kerran vuorokaudessa pidempään kuin sen vajaa kaksi tuntia... Vauva söisi siis kahden tunnin välein läpi yön, jos en yhtään rytmittäisi. Siinä ei kitinöiden, vaipanvaihtojen, syöttöjen ja röyhtäytysten välillä itse ehdi aina nukahtaakaan...

  Arkea hakaloittaa myös esikoisen heräily. Koskaan ei ole tehnyt tällaista, mutta nyt itkee joka yö eikä rauhoitu ainakaan tuntiin. Saisipa joskus nukkua ja antaisipa joku mulle kärsivällisyyttä ja virtaa päiviin.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 14. Gemini82 Hyväntuulinen höpöttäjä

  Voimia kaikille ja Tasse83, et ole hirviöäiti :Heartred Tiedän tunteen ja koska pitäähän äidinkin syödä, juoda ja käydä vessassa ainakin, niin ei todellakaan välillä ehdi muuta kuin palvella pienintä itsensä huoltamisen lisäksi. Ole armollinen itsellesi. Kannattaa kuunnella myös itseään, jos pää meinaa levitä univajeesta, pistä mies syöttämään jos vain pullista ottaa ja jos ei niin laitat tekemään kaiken muun ja tuo lapsen rinnalle kun tarve. Edes yhden päivän ajan olisit kuin et olisikaan siellä, mutta rinnat olis imettämistä varten paikalla.

  Meillä ollaan nyt 3vk oltu kotioloissa ja viime yönä jäbä päätti pitkän iltakukkuilun ja maha kipuilun päätteeksi nukkua 23-06. Hiukka rinnat huusi hoosiannaa ja toinen vieläkin kunhan pumppaan. Aika vaativa hemmo kyllä, ei välttämättä ruokaa aina tarve mut silti pitää vähän kitistä :D hyvin omapäinen ja halunsa ilmaiseva tyyppi :Heartred isommat olivat ensimmäisen viikon mustiksia, mutta nyt ovat niin ihania ja auttavaisia pikkuveljen kanssa että. Unta ei välttämättä tarpeeksi tule itselle päivän aikana, mutta eiköhän kohta helpota.
  • Tykkään Tykkään x 1
 15. Kisu2 Piirimestaruustason postaaja Heinämammat 2017

  Meillä tytsy 7vk tänään. Isoveli 6,5v edelleen rakastaa ja hoitaa vauvaa innoissaan
  Oikeasti auttanut arkea. Kyllä nyt kun 5v toivottiin tätä vauvaa niin osaa arvostaa odotuksen ja tää ikäero on mahtava kun esikoinen aloitti just koulunkin

  Tytsy syö 16-22lähes koko ajan..kun yritän antaa korviketta vain kun ihan pakko. Yleensä ennen päikkäreitä ja ennen yöunia ainakin, silloin meinaan nukkuukin sit päiväunilla yli 3h ja yöllä on nukkunut 7h putkeenkin.
 16. Herkkutrio Silmät suurina ihmettelijä

  Meilläkin lonkkalasta. Poika nyt 7 viikkoinen ja lasta ollut reilut 5 viikkoa. Ensi viikolla saadaan onneks pois kun 3 viikon kontrollissa ei enää mennyt paikaltaan. Miten teillä on arki lastan kanssa sujunut? Aluksi koettiin hankalana, nyt menee omalla painollaan. Odotan kuitenkin innolla että saadaan lasta pois ja vauvan kanssa helpottuu imetykset ja saa kantoliinaan. Tosin käsittely varmaan vaikeutuu kun nyt ollut niin tiivis paketti :D
 17. SusuPala Sanavalmis juttuseppä Huhtiäidit 2020 Heinämammat 2017

  Meillä alotettiin hoito tosiaan meidän omasta toiveesta heti. Olihan se lasta aluksi järkytys ja itkin sitä pari päivää, mut arki lastan kanssa lähti nopeesti sujumaan. Imetysasento löyty hyvä ja onhan lapsi lastassaan helppo käsitellä! Hoitopöydällä varsinkin, kun vaan lastasta nostaa ja sujauttaa vaipan alle :D Vaikka rajoittaa olemista, just kaikki liinailut ja masu masua vasten pesimiset... Nää valjaat on hiukan pehmeempi muoto, oma opettelu toki näissäkin. Mut nyt tytön saa jotenkin lähemmäs ja hän voi potkia ja liikkua enemmän. Meillä on vasemman lonkan sub-luksaatio eli ei tipu edes painettaessa. Hoito oltais voitu kontrollissa myös lopettaa, mutta koska emme koe hoitoa hirveän pahana, päätettiin jatkaa varmuuden vuoksi valjailla kolme viikkoa eli yhteensä 5 ja puoli viikkoa.. Lyhyt aika, jos tällä saa tyttö kunnon lonkat!:)
  • Tykkään Tykkään x 3
 18. womn Hyväntuulinen höpöttäjä

  Ootteko käyttänyt korvikkeita? Jos niin mitä merkkiä, onko ollut ummetusta tai muita masuoireita?
 19. Soppe1 Hyväntuulinen höpöttäjä

  En oo käyttäny ja jos tarvetta ilmaantuis muulle ku imetykselle, pakkanen on täynnä omaa maitoa :) esikoisella ei käytetty ollenkaan korviketta myöskään:) kylläkin matkamaitona oli korviketta kun pysyy lämpimässä hyvänä , tuuti kävi parhaiten:)
 20. Pilvilinna Kunnioitettu kommentaattori