Vauva arki

Keskustelun 'Laskettu aika huhtikuussa 2015' aloitti jaica, 29 maalis 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Tökkönen Asioista perillä oleva Huhtikuunmammat 2015 Huhtimammat 2017

  Juu se puhe voi muutenkin sitten aivan yhtäkkiä tulla yhtä soljuvana kun ikätovereilla, vaikkei aiemmin olisi paljoa sanonutkaan. Tästä kokemusta ihan lähipiiristä. 2-vuotiaana vielä vain pari sanaa kunnes yhtäkkiä alkoi pulputtamaan ja aivan samalla tavalla kuin esim omani joka vajaa 1,5 vuoden iässä kuvaili säätä päiväkodissa tyyliin "ulkona on sumuista" ja lauleskeli yms. Meilläkin on pyritty siihen että tuttia syötäisiin vain unilla.

  Meillä esim leipää työnnetään suuhun niin paljon kuin menee ja sitten ylimääräiset yökitään pihalle... Ja makaronit myös, jos saa enemmän kuin yhden kerrallaan eteensä. Tästä syystä äiti vähän säätelee niiden syöntiä :wink Mutta monesti haukkaa palasia kahdella hampaallaan ja sitten ikenillä möyhentää niitä.
 2. Möttönen Sanaisen arkkunsa ammentaja Huhtikuunmammat 2015

  Onko normaalia, että näin pieni narskuttaa hampaitaan? Nyt on tullut toinen ylähammas (eli meillä on jo kuus legoa!), mutta samalla alkoi narskutus :/ Mieheni narskuttaa unissaan ja se on maailman ärsyttävin ääni. Yritän aina antaa purulelun tai jotain suuhun, että unohtaa ton ennen kuin tulee tavaksi. Vai onko vaan, että kutinan helpottamiseksi narskuttaa..

  Täällä alettiin taputtamaan muutama päivä sitten ja ilman tukea seisoo hienosti, kunnes huomaa seisovansa ilman tukea ja kaatuu turvaan :) Nuo seisomistreenit on älyttömän hauskoja! Mieletön tahti miten oppii uusia taitoja, huhhuh.
  • Hauska Hauska x 1
 3. gartsu Piirimestaruustason postaaja Huhtikuunmammat 2015

  Narskutti muutaman päivän ja lopetti. Samoin teki kaverin poika.
  • Tykkään Tykkään x 1
 4. Newbie2 Asioista perillä oleva Huhtikuunmammat 2015 Helmimammat 2018

  Meillä tyttö teki sitä myös mutta ei kauaa. Mies tekee sitä unissaan ja se tosiaan on ärsyttävää!! :D

  Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
  • Tykkään Tykkään x 1
 5. gartsu Piirimestaruustason postaaja Huhtikuunmammat 2015

  Mun miehellä on se muotti, sitä sitten välillä kalisuttaa kun ei narskuttamaan kykene. :grin
  Möttönen, toimiiko se purulelu siellä miehen suussa? :p
  • Tykkään Tykkään x 1
 6. Ulla88 Puuhakas puhuja Huhtikuunmammat 2015

  Meillä kans poika on narskuttanut hampaita. Nyt kun puheeksi tuli niin eipä ole tainut pariin päivään sitä nyt taas tehdä... toivottavasti ei aloitakaan uudestaan. Harvinaisen raivostuttava ääni.
  • Tykkään Tykkään x 1
 7. Möttönen Sanaisen arkkunsa ammentaja Huhtikuunmammat 2015

  Gartsu ja limppu, kiitti :) Toivottavasti täälläki loppuu äkkiä. En kestäis enää toista narskuttelijaa! Gartsu, hehheh :wink vähän heikosti on toiminut. Vissiin isot ikenet kutiaa enemmän :wink Mutta point taken, respect kun bongasit moisen lipsahduksen :) (ja aion muuten oikeesti ihan piruillessaan kokeilla miehellekin!)
 8. gartsu Piirimestaruustason postaaja Huhtikuunmammat 2015

  Möttönen, mietin pari kertaa uskallanko kommentoida, ku ei meist äiteist koskaa tiiä, jaksaako just tänään huumori upota. :grin
  • Tykkään Tykkään x 2
 9. vaa_veli Piirimestaruustason postaaja Elomammat 2016 Huhtikuunmammat 2015

  Minäkin Möttönen huomasin jälkeenpäin tuon mokan(vaikka tiesin tasan tarkkaan, mitä tarkoitat)! Ajatuksena oli kyllä huvittava:joyful: Mun taas pitäis laittaa miehelle jotkut tumput käsiin, kun se kaivelee unissaan aina hampaitaan...:meh:
  • Tykkään Tykkään x 1
 10. pookkana Päivystävä dosentti Huhtikuunmammat 2015 Joulukuun mammat 2017

  Meillä tyttö on nyt narskuttanut jo useamman kuukauden niitä hampaita... :shifty: Mua ei ärsytä se ääni vaan sen on semmoinen niskakarvat pystyyn nostattava ääni. Vähän sama kuin joku vinguttaisi liidulla liitutaulua! :dead: Tyttö myös huutaa sellaisia ''sotahuutoja'' ja laittaa kädet sivuille irvistää ja sillein jännittää käsiään, kaulaansa ja naamaansa että ihan tärisee. En oikeen tiiä mikä juttu se on. Hauskaa hänellä näyttää olevan. Hän myös sillein rypistää nenäänsä ja sillein röhkii/niistukkaa kun on hauskaa. Saattaa sillein röhkiä/niiskuttaa samalla kun konttailee ympäri kämppää. Hän myös joraa musiikin tahdissa :grin Ihan kumma ihmisapina tuo neiti on! :dummy1::rolleyes:
  • Tykkään Tykkään x 2
 11. rondine Kommentoinnin ninja Huhtikuunmammat 2015

  Meilläkin poika niiskuttaa, kun innostuu. Kaikki vieraat ihmettelee aina, että mitä se oikein tarkoittaa. :p
 12. n00bi-mama Jostain jotain jo tietävä

  Narskuttelu ja nenää nyrpistäessä tuhiseminen/niiskutus, tutun kuuloista :joyful:
  Mummiltaan sai taaperokärryn, mutta silti haluaa myös meidän kaikkia kodin tuoleja (oma syöttötuoli mukaanlukien) työnnellä niin pitkälle kun pääsee :dummy::happy090

  Tuosta sormiruokailusta, meilläkin neiti vetäis niin paljon kuin vain saisi, jos antais ruokalautasen eteen vapaasti. Tänää viimeks makaronit ja juurespihvit: kaksin käsin nyrkit täyteen ruokaa ja tungetaan suuhun + vähän leikitään ja puristellaan nyrkissä :wacky:
  • Tykkään Tykkään x 1
  Last edited: 18 helmi 2016
 13. fashionhunny Puuhakas puhuja Huhtikuunmammat 2015

  Lukeeko täällä puolella kukaan enää viestejä? Tuntuu, että aika hiljaista on... Millaista arkea teillä vietetään? Meillä liikkuminen alkanu varsinaisesti nyt ja viikon sisällä on oppinu konttaamaan, nousemaan ylös ja menemään istumaan. Luulen että sairastelu hidasti liikkeelle lähtöä ja jospa nyt alkaisi helpottaa. Otti ainakin kiinni supervauhdilla :Heartred
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 14. Tökkönen Asioista perillä oleva Huhtikuunmammat 2015 Huhtimammat 2017

  Kyllä täälläkin luetaan, enempi tosin tuolla salaisella kirjoitellaan. Meillä on arki nyt täynnä kävelyharjoituksia, poika alkoi viime viikolla ottamaan askelia ilman tukea ja nyt mennään jo huoneesta toiseen. Yritän nyt totuttaa herraa kenkiin, jotta päästään ulkonakin koittamaan kävelyä. Vain yksillä suostuu köpöttelemään, talvikengissä ei halua kävellä ollenkaan... Ostin sellaiset stonzit ipanaisesta mutta ne olikin käytössä huonot, ei pysy jalassa ja hankalat pukea talvipuvun kanssa. Joten hukkaan meni se sijoitus...
 15. fashionhunny Puuhakas puhuja Huhtikuunmammat 2015

  Meillä noustiin seisomaan viikonloppuna ja askelletaan tuettuna. Siitä se lähtee! Ja antibioottien voimalla mulla on taas niin iloinen poika! Se on varmaan mennyt jo ihan pilalle koko lapsi...
 16. gartsu Piirimestaruustason postaaja Huhtikuunmammat 2015

  Älä Fashion noin sano, ei sun lapsi pilalla ole! :Heartred
 17. Vimpa Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Meilläkin on poika joutunut syömään 3 abkuuria 2kk sisään. 8kk lääkärissä huomattiin korvassa märkää, itsestään oli puhjennut. Se imettiin puhtaaksi, viikon ab kuuri ja 3vkon päästä kontrolli, korva oli parantumassa mutta sairastuttiin kaikki influenssaan ja korva alkoi vuotaa uudelleen ja taas uusi kuuri ja kontrolli 2vkon päähän. Korva oli parantumassa jälleen, mutta taas tuli uusi räkätauti ja molemmat korvat tulehtuneet, ei kerennyt alkaa onneksi märkää vuotaa. Uusi kuuri ja lähete korvapolille. 2vkoa sitten oli terveet korvat ja nyt on lapsi ollut terve, ilman flunssaa yms. Poika ei ole itkenyt korviaan joten tosi vaikea arvuutella milloin on tulehdus menossa. Polilla on onneksi vielä aika. Jospa nämä tulehdukset olisi nyt selätetty. Meilläkin eilen noustiin tukea vasten seisomaan. Pää on kuhmuilla koko ajan kun joka paikkaan koittaa kiivetä. Imetystä olen lopettelemassa, että jäisi nuo yö syönnit pois. Kerran yössä on rintaa vielä vailla, pikku imut ottaa ja jatkaa unia. Meilläkin on sairastelut vaatineet veronsa,että ei ole kovin aktiivisesti tullut lukemassa täällä..
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 18. vaa_veli Piirimestaruustason postaaja Elomammat 2016 Huhtikuunmammat 2015

  No höh, Vimpa! Kurjaa tuollainen. Meidän poika 9,5kk on nyt kanssa kovasti alkanut nousta seisomaan, siis ihan viikon sisällä. Välillä kun poika tutkii jotain, niin saattaa seistä tönöttää paikallaan 15min. Tänään hän sai myös äidin luvalla ja valvonnassa kiivetä portaita, että tulisi jalkoihin lisää voimaa.
 19. Tökkönen Asioista perillä oleva Huhtikuunmammat 2015 Huhtimammat 2017

  Sairastelu on niin kurjaa! Toivottavasti teidän pikkuset ovat jo parantuneet. Meidän poju on säästynyt vielä kuureilta, saas nähdä kauan kestään. Siskonsa oli tässä vaiheessa syönyt jo useamman ja saanut suonensisäisestikin pari, että huomattavasti paremmin menee nyt :)
 20. Ulla88 Puuhakas puhuja Huhtikuunmammat 2015

  Meilläkin on onneksi säästytty lääkekuureilta ja muutenkin pahemmilta sairasteluilta. Pari pientä räkätautia on pojalla ollut ja yks vatsatauti tän vajaan vuoden aikana.

  Meillä tällä hetkellä ilman tukea kävely on suurin hitti. Tämän hetken "ennätys" pojalla taitaa olla n. 5m! :D aivan huippua on myös se, että mennään miehen kanssa parin metrin päähän toisistamme lattialle istumaan ja poika kävelee sitä väliä toisen luota toiselle. Eilenkin jaksoi tehdä tätä varmaan vartin. Ja olisi varmaan enemmänkin jaksanut mutta alkoi innostumaan siinä määrin että meno meni jo ihan holtittomaksi niin vihellettiin peli poikki ennen kuin sattui pahemmin.