Vauva-arkea

Keskustelun 'Laskettu aika maaliskuussa 2010' aloitti MKT, 27 helmi 2010.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. MKT Tuttu foorumilla

  Hello ystavaiset  on jotenkin huono omatunto kun en jouda enaa niin lukemaan tanne ja sitten kun tuun tekstia on aivan valtavasti eika ehdi paneutumaan kunnolla kunkin probleemeihin ja muihin. Pahoitteluni siskot !! Aloitin uuden topikin vauva-arjesta... pian on varmasti ruuhkaa taallakin jo!

  Taalla alkaa kylla selkeasti olemaan lahtolaskennat kovassa vauhdissa, toivon etta kuplat alkaisivat poksahdella muillakin! Taalla olo on erittain huojentunut kun masu on tipotiessaan vaikka olihan se ihan hauska toisaalta.. elama ilman mahaa tuntuu oudolta vaikkei se nyt loppujen lopuksi tossa niin kauaa mukana kulkenutkaan mulla jai masu sairaalaan lahes kokonaan. Entinen normi pomppis hieman loysempana versiona on tilalla, istuessa nayttaa aika ikavalta viela mutta jospa se tasta. Nahka myos selasta,reisista ja takapuolesta on loystynyt etta tiukkaa treenia tiedossa heti vaan kun mahdollista!
  Olen siis erittain hyvassa kunnossa synnytyksen jaljilta, oikein ihmettelen itsekin etta tuliko sita synnytettya 6vrk sitten
  Synnytyksesta on jaanyt vahan ihmeelliset ja epatodelliset fiilarit. Synnyttava katilo ei koskaan ehtinyt meidan kanssa juttelemaan aiheesta mika kuulemma kaytanto ja nyt tuntuu etta olisin tarvinnut sita keskustelua. Pitaa ottaa asia neuvolassa puheeksi! Sairaalassa hengaillessa paasi itku jos kuulin jonkun synnyttavan..muistui oma tuska mieleen. Jotenkin vetaa herkaksi nyt kun vaan ajattelen synnytysta, oli se melkoinen koettelemus ja nyt vasta alan ymmartaa sita kivun maaraa kun ei sita kivunlievitystakaan ehtinyt saamaan. Onneksi avautuminen 2cm:sta 8:aan tapahtui tunnissa, sehan se pahin vaihe oli.. sitten tytteli jo syntyikin! Mutta siis pelottaa tuleva...mulle jai ehka jonkin asteinen pelko jos viela pitais joskus synnyttaa. No siihen nyt tulee menemaan aikaa eli turha sita murehtia viela. Taytyy silti jutella neuvolassa! Synnytystarinan on katilo kirjoittanut erittain yksityiskohtaisesti ja sita oli hauska lukea, pisti oikeen naurattamaan kun han pikkutarkasti kirjasi missa kohtaa "kaytin aantani" (eli huusin ), missa kohtaa ilme oli tuskainen (koko ajan ) ja missa kohtaa revin oma-aloitteisesti piuhat veke ja lahdin oksentamaan.... heheh...

  Sitten vahan prinsessan napaa omani seuraksi pikku neiti voi oikein hyvin ja on osoittautunut oikein rauhalliseksi vaaviksi!! Yot on nukkunut ja paivatkin oikeestaan, eilen oli ennatys ajan hereilla mummin kylaillessa, perati 2h. Meilla on syotot 3h valein eli omat unet jaa vahiin mutta on se sen arvoista! Hyvin olen jaksanut paitsi etta ruokahalu on kadonnut... Neidin keltaisuusarvot eivat nousseet sairaalassa mutta paino laski lahes 10% joten ruokailujen kanssa on nyt tarkkaa... tama tapaus kun ei ime tissia hirmu innoissaan! Ei juuri lainkaan ellei ole rintakumi kaytossa. Yritan nyt olla potematta huonoa omaatuntoa siita etta kumin pitaa olla valissa, paa asiahan on etta neiti saa syodakseen! Katiloilla tuntui olevan eriavia mielipiteita asiasta kullakin, en sitten tieda... mun pitaa aina tarjota neidille siis rintaa ja pitaa hanta siina niin kauan kuin tarvis eli mielenkiintoa riittaa. Jaa usein vartin sessioiksi kun tytto nukahtaa eika jaksa samalla imea! Rinnalta suoraan annan pullosta lypsymaitoa 30ml ja senhan neiti hotkii kertalaakista! Kunhan han tassa nyt vahvistuu ja kasvaa niin toivon etta tissikin alkaa maistumaan!! On kylla ollut mukava etta isi on paassyt ruokintapuuhiin mukaan, han tarjoilee neidille aina pullomaidot. Korvikkeita ei ole tarvinnut kayttaa kun mulla riittaa maitoa reilusti! Pumppu piti hankkia tosiaan, enka ehtinyt kaytettya ostaa.. no, ihan sama kun se tuli pikkuisen tarpeisiin! Maanantaina ollaan menossa johonkin imetystuki tapaamiseen Haikaranpesaan, siella ilmeisesti tsekataan missa mennaan imetyksen suhteen. Mukavaa etta he heti takertuivat asiaan kun rinnan imeminen ei ihan suju...siella kaydaan lapi rintakumista ja pullosta vieroitusta. Varmasti saan punnita tyton myos! Meilla ei ole vaakaa kotona niin ei yhtaan tieda missa mennaan painon suhteen, mutta pissaa ja kakkaa tulee kiitettavaa tahtia ja huomasimme tyton poskien jo hieman pyoristyneen eli uskon asioiden olevan sen suhteen paremmin kuin hyvin!

  Mitapas muuta meille... laitan kuvaa tulemaan heti vaan kun saan insiraation laittaa kuvia koneelle! Malttakaa tovi...

  Elisabet; ehditko laitella teitin arki kuulumisia jossain vaiheessa, olisi mukava lukea [:D] toivottavasti kaikki hyvin teidankin poppoolla!
 2. Janis77 Tuttu foorumilla Marraskuunmammat 2014

  Tsemppiä maikkimai arjen ja imetyksen opetteluun. Kuulostaa, että ihan hienosti teillä jo menee! Hienoa, että olet jaksanut käydä täällä ilmoittelemassa itsestäsi!
 3. Jaamaria Tuttu foorumilla

  Kiva kun teillä Maikkimai näyttää tuo arki sujuvan neidin kanssa... äläkä ota paniikkia siitä imetyksestä ettei sitten stressin takia maidon tulo tyrehdy. Onneksi noita apuja näyttää neuvolan suunnalta tulevan tuohonkin asiaan joten eiköhän se siitä ala luonnistamaan!
  Kunhan muistat juoda paljon kun eihän se ruoka niin tärkeä ole jollei maistu![:)]
 4. Zeni Naimisissa foorumin kanssa Kesäkuun äidit 2019 Tammimammat 2017

  Iltapäivää :)
  Täälllä sairaalassa ollaan vielä. Ukkelilla oli tänään lääkärintarkastus. Muuten terve, mutta isänsä näkönen [:D] No ei vaiteskaan, terve on kyllä eikä haittaa vaikka on isänsä näkönen. Maailman suloisin veijari (mielipiteeni saattaa olla puolueellinen...). Alkaa perusjutut pikkuhiljaa rullaamaan. Äijällä meinaa vaan mennä aina hermo kun äiskä alkaa vaippaa vaihtamaan kun olen vielä suht hidas tossa touhussa. Kaverilla on yhtä lyhyt pinna kun mullakin :D Rintaa imee reippaasti, jopa niin reippaasti, että on tissit jo melkein verillä. Kaalilla nyt saa sitten haudutella ja kovasti rasvailla. Huomenna meitin pitäs päästä kotiin jos ei ala heppuli kellertää, jolta nyt vähän näyttäs... Sitä nyt tänään seuraillaan.

  Jahas, alkaa taas pieni vaatia omaansa... Lyhyesti siis, lapsi on ihana ja rakkaus on aivan valtava! Hormonit hyrrää ja itkettää. Vauvan ruoka tuntuu olevan hyvää, äitin ei. Ei ole p***apuhetta mitä sairaalaruuasta sanotaan...

  Palailen taas!
 5. MKT Tuttu foorumilla

  Meilla oli kylla onneksi hyvat ruuat Haikaranpesassa! Sellaista hyvatasoista kouluruokaa... [:D]

  Toivottavasti pikkumies ei ala liikaa kelastumaan. Me selvittiin saikahdyksella sen suhteen, toivottavasti tekin! Pikkuinen oli tuo teidankin veijari syntyessaan!!

  Mulla iski aika kova alamasukipu tanaan eika meinaa ottaa hellittaakseen [:(] supistusmaista jota en talla hetkella kesta olleskaan. Musta tuli synnytyksen myota kipukammoinen.....

  Palaan paremmalla ajalla. Onnea AKM74!
 6. MKT Tuttu foorumilla

  Tassa meitin pikku rinsessa! Osaa jo pitaa pulloa itse [;)][;)] heheh!

  Meilla jatkuu imemisharjoitukset ja 3h valein pullosyotot edelleen. Ei ole neiti saavuttanut viela syntymapainoa mutta ei onneksi paljoa puutu [:D] kavimme tanaan siis siella imetyspolilla, ihan jees. Katilo kutsui vauvaa haastavaksi... en itse koe asiaa niin! Han kumminkin syo ja sehan se paa asia on, keinot lienee kaikki sallitut ja omaa maitoa riittaa niin pyh me mistaan haastavista vauveleista!

  Huomenna on tulossa neuvolatati kylailemaan, taytyis listata kysymyksia paperille mita kaikkea haluan tietaa. Ainakin pitaa kysella rela-tipoista, d-tipoista jne jne..


 7. Zeni Naimisissa foorumin kanssa Kesäkuun äidit 2019 Tammimammat 2017

  Aww, miten ihana :) Taidanpa itsekin laittaa kaverin kuvan tähän kun nyt sain kuvat siirrettyä :) Tässä pikkumies on n. vuorokauden ikäinen.

 8. Janis77 Tuttu foorumilla Marraskuunmammat 2014

  Voi kuin suloinen tyttö Maikkimai! Paksu tukka pienokaisella!

  Hyvä asenne sulla ja hienoa, että maitoa tulee ja tyttö syö kumminkin hyvin! Se haastavuus saattaapi olla asennekysymys tässä tapauksessa. [:)]
   
  Suloinen pienokainen myös teillä Zeni!
 9. viimeinen Tuttu foorumilla

  Ihania kuvia... Saispa oman jo syliin...

  Maikkimai: Semmoinen tuli mieleen et jos vähän pumppaat ennen kun annat rintaa vauvalle, sieltä saattais tulla nopeammin maitoa ja vauva jaksais sitten ahneemmin imeä. Ehkä hän on vaan vähän kärsimätön. Sillai rinnanpää myös venyy ja helpottaa paremman imuotteen saamiseksi. -Ja tosiaan, ei stressiä mistään kumeista tms. Pääasia että vauva saa ravintoa.
 10. undulaatti Ihastunut foorumiin

  Voi kun suloisia pikkuisia!! [:)]
 11. Minttumaaria Vieras

  Aivan ihania pikkuvauvoja! Omaa odotellessa...
 12. Jaamaria Tuttu foorumilla

  Ihania pikkuisia...tulee niin hellyttävä olo!!
  Haluu oman jo syliin!![:D]
 13. Nemia Peruskäyttäjä

  Voi, miten suloisia pikkuisia! Huoh.. Omaa tosiaan odotellessa.
 14. Amelie Aloittelija

  Voi kun kauniit ja suloiset vauvat teillä! <3 On se vaan aika jännää nähdä kuka tuolta omasta masusta plumpsahtaa :)
 15. embu83 Tuttu foorumilla

  Tänne tunkeudun taas tuolta huhtikuisista..ihania vauvankuvia täällä...:) menispä aika äkkiä ja sais oman syliin..:)
 16. 2raskaus Peruskäyttäjä

  Iiihania vauvakuvia!!
 17. MKT Tuttu foorumilla

  Viimeinen: oonkin pumppaillut ennen imetysta, hyva niksi! Nyt tuntuu etta pikkuinen on alkanut saamaan maitoa rinnasta enemman, aina maitoviikset kun lopetellaan [:D] kumin kanssa, ei paineita!

  Tanaan kylvetin neitia ekan kerran, apua mita sahlaysta.... tai silta musta ainakin tuntui [;)] hehe! Isilta se naytti sujuvan sairaalassa niin ammattilaisen ottein! Noh, neiti onneksi naytti nautiskelevan lilluttelusta, tukankin antoi hienosti pesta! Tytteli nauttii ihan suunnattomasti hiustensa harjaamisesta!! Kaytan sita aitiyspakkauksen pehmeaa harjaa.

  Ihana kun pikkuinen alkaa olemaan hivenen pidempia aikoja hereilla, ei nyt mitaan tosi pitkaa mutta tunti kaksikin saattaa menna simmut auki. Tuijotellaan ja hymistaan ja naureskellaan miehen kanssa vaavin ilmeille ja naaman rypistyksille!! On aivan kertakaikkisen ihanaa katsottavaa [:D] Tekisi mieli nuuskia vauvaa koko ajan ja rutistella kun on niin suloinen. Alkaa ravinnon samainen nakymaan poskissa jo [:)] taitaa tulla tytolle aitinsa palloposket! Omistin aika valtaisat vauvana itse..... [;)]

  Toivon etta kaikkien kuplat poksahtaisivat jo pian niin paastaan kunnolla jauhamaan vauvan hoitojutuista!!! Malttamattomana oottelen seuraa tanne... [;)] Tietenkaan sita ei heti jaksa ja halua eika ehdikaan eli take your time! Ihmeen usein itse oonkin nyt ehtinyt. Yleensa vauva on tassa mukana tississa tai pullossa kiinni!
 18. AKM74 Peruskäyttäjä

  koitetaas onnistuuko kuvan laitto,eli tassa meija kaaryle 3 paivan ikaisena, jos kuva tulee [;)]

 19. AKM74 Peruskäyttäjä

  Maikkimai aivan ihana letti sun prinsessalla[:D][:D][:D][:D] Kerros nyt narastiko sua raskausaikana paljon... kattokaas haluan edelleen tutkia sita narastys=paljon tukkaa sanontaa[;)]

  Zenillakin aivan ihana pikkuinen[:)]

  on naa kaikki vaan niin sairaan suloisia pötkaleita[:D] ja Omeliakin liittynyt poksahtaneiden seuraan. Onnittelut viela taallakin [:D]
 20. Jaamaria Tuttu foorumilla

  Suloinen poika AKM74!

  Jännityksellä täss ootellaan että sais omankin kääryleen tuolta pian paijattavaksi! [:D]

Jaa tämä sivu