Vauva-arkea <3

Keskustelun 'Laskettu aika tammikuussa 2012' aloitti Riida, 3 tammi 2012.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Riida Tuttu foorumilla

  Jos tänne sit rupeaisi kirjoittelemaan, miten se arki on uuden tulokkaan kanssa lähtenyt käyntiin. Miten imetykset, rytmit ym.!? :)
 2. Riida Tuttu foorumilla

  Myö ollaan vielä pojan kanssa sairaalassa, joten ei olla arkea päästy testailemaan. Pojalla keltaisuutta ja sitä on nyt seurattu verikokein ja koitettu saada kuriin tihein syötöin. Valohoitoa ei vielä ole saanut, mutta tänään selviää onko se tässä vielä edessä.

  Muuten poika voi hyvin ja ruoka maistuu. Imetys on lähtenyt hyvin käyntiin ja maitoa tuntuu riittävän. Rintakumia oon joutunu apuna käyttämään, kun ei tuo meinaa muuten saada rinnasta kiinni. Koitan kyllä aina välillä ilman kumiakin, jotta rupeisi ilman sitäkin homma toimimaan kunnolla.. :)
 3. Riida Tuttu foorumilla

  Jatkelen täällä yksin puhelua. Tulkaahan muutkin jo vauvan saaneet mukaan keskusteluun!!

  Täällä päästiinkin toissapäivänä kotiutumaan tuon pienen kanssa,  koska keltaisuusarvot oli lähteneet laskemaan. Syöttöjä pitää vaan jatkaa tiheään tahtiin, ja eipä sitä muutakaan voi, kun poika syö melkein koko ajan! Nukkuu maks.1,5h unet välissä, mutta yleensä se on sellainen puolisen tuntia ja taas ois nälkä! :D Imetys on muuten lähtenyt paremmin käyntiin mitä esikon kanssa aikoinaan. Ehkä itselläkin enempi luottoa ja kokemusta, niin auttaa asiaa.

  Yöllä Piiperö on nyt nukkunu miun vieressä, koska imetykset on vaan niin paljon helpompi hoitaa näin, etenkin kun poika tosiaan syö vähintään parin tunnin välein. Ehkä sitten siirtyy pinnikseen, kun alkaa nukkumaan pidempiä pätkiä öisin. :) 

  Esikko on ottanut vauvan todella hyvin vastaan. Käy sitä aina ihmettelemässä ja silittelemässä. Huolehtii yleensä siitä missä vauva nukkuu ja heti jos vauva kitisee, alkaa esikkokin matkimaan sitä kitinää. :) Nyt lähtivät mies ja esikko kaupoille niin saadaan Piiperön kanssa olla ihan kaksin kotona. :)

  Kissat eivät oo olleet vauvasta millänsäkään. Esikkoa silloin enempi ihmettelivät, mut nyt tuntuu, etteivät ole tosiaan moksiskaan. :) 
 4. Peikko-12 Aloittelija

  Meillä ensimmäinen kokonainen vauva-arki-päivä takana. Huih, kyllä tää on erilaista kuin mitä odotti mutta niin  kertakaikkisen antavaa ja ihanaa vaikka väsy välillä kova :) 

  Koira otti pikkunyytin vastaan enemmän kuin ihanasti, varovasti nuuskuttelee ja on kovin mukana kaikessa vaipanvaihdosta imetykseen :) Imetys oli sairaalassa muutaman ensimmäine päivän vähän hankalaa kun poika on kova syömään mutta ruoan pitäisi vaan valua suuhun ilman imemistä :D Nyt imetys sujuu ja hyviä asentojakin on löytynyt useampi.

  Mies on vielä tosi epävarma omien vauvanhoitotaitojensa kanssa. Oon vakuutellut että se kuuluu asiaan eikä kukaan voikaan olla taituri näissä jutuissa kun vastasyntynyt ensimmäistä kertaa sylissä. Yhessä ollaan treenattu pepun pesut ja vaipan vaihdot :) Napa on enää pienestä ihosuikaleesta kiinni kun 4 pvän valohoito kuivatti sen ja nopeutti irtoamista.

  Itse oon aina ollut vähäuninen joten nuo yösyötöt ei juurikaan mun rytmejä muuta. Meilläkin syödään parin tunnin välein mutta nyt alkaa näyttämään siltä että tää mun maidon tuotanto on suurempi kuin Valiolla ja poika saa kerralla enempi ruokaa niin unikin maistuu jopa 3,5 tuntia putkeen :) Hankittiin tänään rintapumppu helpottamaan mun oloa.

  Innolla odotan huomista päivää kun taas näkee pienen tekevän jotain uutta ja miehen tulevan itsevarmemmaksi vauvan kanssa. Mein pieni perhe on aivan ihana ihana ihana <3 Helppoa tää ei varmasti tule olemaan mutta miksi sen edes pitäisi :) Elämä on juuri niin vaikeaa kuin itse siitä teet, positiivinen asenne arjessa mukana niin hyvin tää tästä lähtee rullamaan :)
 5. Riida Tuttu foorumilla

  Rauhaisa hetki täällä, kun poika nukkuu ja esikko on miehen kanssa miehen veljen valmistujaisissa. :) Mammalla siis omaa rauhaa hetki!

  Napatynkä meillä irtosi toissapäivänä, eli poika oli 8 päivää vanha. Imetys sujuu tällä hetkellä hyvin, eikä lisämaitoa tarvita. Esikolla oli jo tässä vaiheessa hirveät rintaraivarit menossa, mutta poika on onneksi rauhallisempaa sorttia ja viihtyy hyvin rinnalla. Toivottavasti sama jatkuu jatkossakin, ettei imetyksestä tulisi tällä kertaa samanlaista taistelua mitä se esikon kanssa oli.

  Piiperö nukkuu 2-3 kertaa päivällä pidemmät unet, eli sen 1,5-2h ja muuten torkkuilee n.0,5h pätkissä. Hereillä jaksaa olla aika lyhyitä pätkiä vasta. Ehkä muutamasti jaksaa päivän aikana olla tyytyväisenä hereillä n. tunnin verran. Yöt tuo nukkuu aika hyvin. Heräilee syömään n.2-3h välein. On yhä nukkunut miun vieressä, niin imetykset on helppoja.

  Tulkaahan muutkin vauvansa jo saaneet tänne jakamaan kokemuksia ja arjen hommia! :) Ois kiva kuulla miten kullakin on vauva-arki lähtenyt sujumaan!
 6. mönkijäinen Aloittelija

  Me ollaan harjoiteltua vauva-arkea kotosalla nyt reilu viikko. Vaikka saatiin sairaalalla hyvää opastusta pojan hoitoon ja osallistuttiin hoitoon päivittäin, niin esikoisen kyseessä ollessa kaikki on uutta ja opeteltavissa. 

  Poika vaikuttaa tyytyväiseltä, joten eipä tässä suurempaa valittamista ole. Pojan painon nousua pitää seurata, että kasvaisi koko ajan, ja masun toimintaa pitäisi vilkastuttaa mallasuutteella tai Levolacilla (olisi hyvä, että kakka tulisi kerran päivässä tuon keltaisuuden vähenemisen kannalta). Toivottavasti poika on jatkossakin näin rauhallinen ja hyvä uninen.

  Minulta käynnistyi maidon tulo hyvin, vaikka poika syntyikin reilusti ennen laskettua aikaa. Pullosta syö todella hyvin ja rinnaltakin rintakumin kanssa - on vaan vielä niin pikkuinen, että väsy iskee rinnalla ja sitten nukutaankin tyytyväisenä tissi suussa. Poika saakin sitten osan maidostaan pullosta ja osan "maitobaarista".

  Koirat otti pikkuisen hyvin vastaan. Ihmettelevät vähän outoja ääniä ja olisivat turhankin innokkaita tekemään lähempää tuttavuutta pikkuisen kanssa.
 7. Mariija Uusi käyttäjä

  Meillä ollut vauva-arkea nyt 5päivää...
  Helppoa on kun on iso vauva, nukkuu pidempiä pätkiä kerrallaan. Syö n.4 tunnin välein, viime yönä nukuttiin 5 tuntia yhteen putkeen. Vauva on tosi rauhallinen, kuuntelee ja ihmettelee kun isosisko touhuaa lähellä.

  Esikoisen kanssa onkin sitten ollut ongelmia...
  Alkupäivinä oli innoissaan pikkusiskosta, mutta nyt on selvästi mustasukkaisuutta ilmassa...
  Päiväkotiin lähdöt aamuisin on vaikeita, joka asiasta pitää kitistä ja sit hermostua, paiskoo ovia mennessään... Haluais äitin kanssa tehdä kaikki asiat, iskä ei kelpaa.. ja varsinkin sillon, kun vauva on tissillä...
  Huomioi kuitenkin vauvan joka asiassa, käy kertomassa aina mitä tekee ja mihin menee ja silittelee poskesta. Mut käytöksestä huomaa et tilanne rassaa...
  Itkeskelee päivisin hoidossa ja on äitiä ikävä, joka päivä kun haen hänet, on hän piirtänyt äitistä ja vauvasta kuvan.

  Yritän kaiken mahdollisen ajan olla hänen kanssaan ja huomioida, vaikkakin olis pakko saada levättyä ja paranneltua repeämää...

  Mutta toivotaan että tilanne tästä vielä helpottuu ajan kanssa!
 8. Riida Tuttu foorumilla

  Täällä yöheräilyt jatkuu samaan tapaan, eli parin tunnin välein heräilee meidän pieni mies. Viime yöstä en oikein tiedä kuinka paljon sain nukuttua, kun jotenkin oli levoton tuo meidän pieni herra. Esikko onneksi päätti nukkua puoleen ysiin asti pitkästä aikaa, joten saatiin sit aamusta hiukan levättyä.

  Ristiäisjärjestelyt on jo aika hyvällä mallilla. Tila varattiin seurakuntakeskuksesta. Sama tila missä pidettiin esikonkin ristiäiset. Pappi on varattu, mutta varmistaa vielä ajan meille soittamalla. Helmikuun toisena viikonloppuna olisi siis tarkoitus ristiäiset meidän pikkuherralle pitää. Harmittaa vaan, kun se pappi kuka esikon kastoi on jäänyt eläkkeelle nyt, eikä saatu samaa siis tälle kakkoselle. :/ oli tosi hyvä pappi. Rento ja mukava! Toivotaan että tää toinen nyt ois ees suurinpiirtein yhtä hyvä.. :)

  Tiistaina kävi neuvolanth tässä meillä ja painoa pojalle on kertynyt jo hyvin. 3100g oli paino nyt, eli 200g yli syntymäpainon. Ikää herralla oli tiistaina se 12päivää. Hyvin siis miun maito riittää! :) Seuraavan kerran neuvola ois sitten ensi torstaina, sit poitsulla ois  3vkoa ikää.

  Viikon kuluttua meillä ois isyyden tunnustuskin eessä, ni saadaan sit pojalle isän sukunimi annettua. 
 9. Susq87 Tuttu foorumilla

  Meillä muutama päivä vasta kotona takana, mutta voin sanoa että vaikka väsy on suuri niin nautin joka hetkestä tuon pienen ihmisen kanssa. <3

  Meillä tosiaan jouduttiin sairaalassa hakemaan vauhtia lastenosastolta, kun mulla ei maitoa tullut ja korviketta ne ei juurikaan suostuneet isojamääriä osastolla antamaan joten sokrut sitte romahti ja pieni joutu tippaan muutamaks päiväks. Niiden muutaman päivän aikana pähkäilin ja mietin itteni kipeeks mitä teen ton imettämisen kanssa ja päätin että en alota sitä, mulle tärkeintä on se että pieni saa sen ravinnon oli se sitte tissistä tai pullosta ja pullosta syöminen neidiltä sujuu todella mallikkasti. Kun se vietiin lastenosastolle itkin hysteerisesti monta tuntia vaikka tiesin että sokerit saadaan kyllä nousemaan mutta säikähin niin kovasti, en halunnut lisää stressiä joten päädyin siihen että jatketaan pulloruualla. Sainkin sitte osastolla jo lääkket mitkä estää kokonaan sen maidon nousun rintoihin.

  Lastenosaston rytmi jäi hyvin neidille päälle, joten meillä syödään 3h.n välein ja sen jälkeen vaipotus ja pieni seurustelee sen minkä jaksaa ja jatkaa unia. Muutaman kerran näiden parin päivän aikana, se on valvoskellut niin pitkään kun ei ole malttanut käydä nukkumaan että on mennyt ihan taisteluksi sen unen tulon kanssa, mutta lopulta sitte aina rauhottunut nukkumaan. Pinniksessä ei ole suostunut vielä yhtiäkään unia nukkumaan, ajateltiin tänänn että koitetaan ekat iltaunet siellä, koitetaan ensin vuorat se pienemmäksi koloksi. :) Muuten tyllerö on nukkunut mun kainalossa ja päivisin sitterissä. Hyvin tyytyväiseltä ja onnelliseltahan tuo vaikuttaa. :) Ja sitä itse olen kanssa. <3
 10. Peikko-12 Aloittelija

  Täällä on nyt oltu pari viikkoa kotona.
  Pikkuherran ehdoilla tietysti päivärytmit mutta melko kivasti jotain rytmiä siitä on kuitenkin havaittavissa. Pari kolme tuntia unta sitten ruokaa (ja sehän mein pikkujätille maistuu) ja seurustelua ja takasin nukkumaan :) Yötkin nukutaan mukavasti parin tunnin pätkissä, yks todella levoton yö takana kun pikkusen maha kamalan sekasin, murina kuulu pitkälle.

  Tavallaan tää on kaikkea sitä mitä kuvitteli mutta ei kuitenkaan yhtään sinne päin :D Toisinaan on vään kiukkunen olo kun ei saa itse nukuttua vauvan kanssa samoilla rytmeillä ja sitten kun väskäis niin herra tahtoo maitobaarille reiluksi tunniksi :) 

  Ikää on torstaina kolme viikkoa ja on ihana huomata jokapäivänen kehitys tuossa pienessä ihmisen alussa <3 Poskea kutittelemalla alkaa saamaan jo hymyn joka ei ole enää vaan tahdoton naamalihaksen nykiminen, pää liikkuu katseen seuratessa kasvoja ja jalkajumppa on päivän kohokohta :)

  Imetys sujuu toistaiseksi ainakin ongelmitta. Maitoa tulee enemmän kuin tarpeeksi, mikä on hyvä koska mein poika luokiteltu isoksi vauvaksi ja syö välillä melko mahottomia määriä :D Muutaman kerran pullosta saanut rintamaitoa kun on oltu poissa kotoota ja se on musta isällekin tärkeetä päästä toisinaan vauvaa syöttämään. Siinä syöttöhetkessä on mulle jotain tosi erikoista, hieno hetki :)

  Nelijalkanen isoveli on tosi tarkkana pikkuveljen kanssa. Vaipanvaihdot seurataan ja jos ollaan olkkarissa ja vauva itkee mein huoneessa pinniksessä niin koira on ensimmäisenä paikalla 'mikä täällä on hätänä' :) Pään laittaa vauvan pepulle ja nukahtaa siihen :) Meillä mopsi joten elkää huolikoo, se ei riko meidän pikkujättiä vaikka päällään pepulle nojaakin.

  Huomenna eka neuvolakäynti, kirjottelen sitten sieltä kuulumisia.

  Ihanaa vauva-arjen jatkoa kaikille ja jaksamista onnen keskellä <3
 11. ammy Peruskäyttäjä

  Nyt ollaan oltu viikko kotona pikkuherran kanssa. Ikää tällä hetkellä 12 päivää.

  Viimeiset 4-5 yötä ovat olleet vähän rikkonaisia, poika ei halua nukkua puolenyön- klo 2 - 3 välillä. Ei ole mitään lohdutonta itkua oneksi, mutta haluaa olla sylissä ja virkeänä katselee. Tästä kun nukahtaa niin sitten syödään 2-3 kertaa ja nukutaan klo 9-11 välille.

  Päivät ovat helppoja, vauva on tyytyväinen ja ihana, ilmeilee, katselee, nukkuu ja syö. Maito riittää päivällä erinomaisesti, mutta illalla vedetään tissit tyhjäksi ja ollaan annettu vielä lisämaitoannos yötä vasten kun selvästi jää nälkä.
 12. Riida Tuttu foorumilla

  Täällä oli viime yö tosi pätkittäinen. Poika söi ihan vähän väliä. Viideltä aamulla viimein nukahti, ja saatiin pari tuntia nukkua, kun kello herätti!! :O Oli nimittäin isyydentunnustukseen varattu aika ysiltä, niin oli pakko herätä! Toivottavasti ensi yönä nukuttaisi paremmin. Tainnut nyt tulla joku tiheän imemisen kausi.. :)

  Eilen oli Piiperön 3viikkois neuvola. Pituutta pojalle oli syntymästä tullut 5senttiä, eli pituus nyt 53cm. Painoakin on nyt tullut tähän mennessä 750g lisää, eli poika painaa nyt 3650g. :) Syntyessään painoi siis 2900g. :) Hyvin siis pieni kasvaa! Alkaa olla jo esikon syntymämitoissa! ;)

  Ammy: Tosta maidon riittämisestä, niin yleensä illalla rinnat saattavat tuntua tyhjemmiltä ja joutuu imettämään tosi usein ja vuoroin molemmista rinnoista, koska illalla maitoa tulee vähemmän ja se on rasvaisempaa. Hyvä tosin että olette lisämaitoa antaneet jos tarvetta on ollut! Enkä sitä halua tuomita millään tavalla :) Halusin vaan tuoda esille, että on myös normaalia, että rinnat tuntuvat illalla tyhjiltä. Kannattaa monesti luottaa siihen, että ne rinnat sitä maitoa tuottaa kyllä. Joutuu vaan tosiaan vaihtamaan rinnalta rinnalle ja imettämään useasti, jotta vauva tulisi kylläiseksi. Itsekin tosin tästä vasta nyt luin tän toisen kohdalla.. :)

  "Lisäksi maitoa erittyy eri määriä ja eri tahtiin riippuen vuorokauden ajasta. On tyypillistä, että alle kolmikuinen vauva harrastaa ns. iltamaratooneja. Samoin on tyypillistä, että nimenomaan iltaisin rinnat tuntuvat erityisen tyhjiltä. "Tyhjä" rinta erittää rasvaisempaa maitoa vaikkakin pienempiä määriä kuin "täysi" rinta. On hyvin loogista, että vauva iltaisin tankkaa hartaasti tätä rasvaisempaa maitoa, jotta jaksaisi nukkua yöllä. Vastaavasti aamuisin maitoa erittyy huomattavasti enemmän, mutta se on silloin myös hieman kevyempää." http://www.babyidea.fi/imetys/ipalsta/rinnat.html
 13. Hemppa Rakastunut foorumiin Helmimammat 2017

  Täällä on nyt oltu kotona 5päivää.. Typykällä ikää viikko <3
  Eilen käytiin neuvolassa puntarilla..  Kotiinlähtöpaino oli 3280g ja nyt oli 3330g eli 50g noussu 4 päivässä. Täti sanoi ettei tarvii olla huolissaan kun on muuten jämäkkä tyttö ja virkeä ja terveen näköinen, voi olla että paino on jatkanut laskua vielä päivän tai pari kun lähdettiin sairaalasta kotiin. Ja pissavaippoja tulee tarpeeksi päivän aikana. Ja pääasia että on nyt nousussa. :) Ens pe mennään uudestaan puntarille. :)

  Kotona on mennyt hyvin, paljon Typykkä vielä nukkuu mutta jaksaa myös olla hereillä ja katsella ympärilleen ja kuunnella isoveljen touhuja. Rintaa syö noin 2-4tunnin välein vaihtelevasti. Yleensä väli on 3 tuntia. Hyvin maito riittää.

  Isoveli on aina mukana vaihtamassa vauvalle vaippaa ja iloisena hihkuu vieressä kun vauva katsoo häntä päin tai ääntelee.
  Muuten jos huomaa että äiti imettää ja ei pääse siitä mihinkään, alkaa ehdä ilkeyksiä.. Tai sitäkin useammin yrittää tuoda äitille jotain isoja autoja joilla täytyis leikkiä ja sitten ei ymmärrä kun äiti sanoo ettei nyt voi leikkiä. Hirveä itku tulee ja niin tulee kyllä äitillekin kun on niin paha mieli toisen puolesta. :( Mut muuten kahden pienen kanssa elo sujuu ihan hyvin.

  Hormonit itsellä jyllää tällä hetkellä aika kovaa, pienetkin asiat itkettää. :( Onko muilla ollut samaa? Ja onko kestänyt pitkään? Toivottavasti tää äkkiä loppuis, inhottavaa jatkuvasti itkeä.

  Jälkivuotoa ihmettelen kyllä.. Se on nyt jo loppu. Eilen on viimeksi tullut. Tiedän kyllä että se voi alkaa uudestaan mutta se on ollut koko kotona olo ajan todella niukkaa ruskeaa vuotoa.. Eikä mua kyllä haittaa vaikka nyt jo loppuisikin. :)

  Tällaista täällä.. Ihana lukea myös muiden arjesta. :)
 14. ammy Peruskäyttäjä

  Riida: En tiedä loppuuko maito vai poitsun kärsivällisyys tissin tyhjentämiseen, mutta tyhjän tuntuisilla tisseillä rähjätään eikä keskitytä imemään. Kun saa lisämaitoa niin jaksaa sitten taas puolen tunnin - tunnin päästä olla tissillä eli ollaan päätelty syyksi nälkä. Tai sitten on ovela poju ja huijaa helppoa iltamaitoa =)

  Kyyneliä riittää täälläkin... Vuodatan onnellisuuskyyneliä ja välillä myös jostain harmista. Sairaalassa mulla oli suuria tunteita kun imetys ei heti lähtenyt sujumaan ja tuntui että näännytän tuon lapsen nälkään.

  Eilen oli pahoja ilmavaivoja lapsella, 19-00 ei rauhoittunut kuin 10-15min kerrallaan. Mahasta tuntui ja kuului tosi selkeetä molinaa kun ilmakuplat menivät.. Röyhtyjä, pukluja ja kakkaa riitti. Söin toissapäivänä paljon sipulista ruokaa ja omenan, epäilen että ne aiheuttivat tämän. Onneksi pienen maha rauhoittui yöksi ja heräiltiin ihan normaaliin tahtiin n. 3h välein syömään.
 15. Riida Tuttu foorumilla

  ammy: Ymmärrän joo! Esikko oli samanlainen, että sai rintaraivareita kesken imemisen ja tuntui ettei maito riitä.. Ja välil ei suostunu rinnalle ollenkaan joten annoin sit silloin pullosta maitoa. Nopeestihan nuo oppii kyl senkin että pullosta saa vähemmällä työllä vatsan täyteen.. :P Mut mie kyl kans esikon kanssa annoin lisämaitoa, kun ei siitä tullu mitään. Silti taistelin imetyksen kanssa sen 5 kk.. :) Koittakaa jaksaa, mut ei sillä imetyksellä kannata itseään tosiaan loppuun palatuttaa! :)

  Täällä jälkivuotoa riittää. Nyt sentään jo rauhoittunut hiukan, mutta aika hyvin on vuodellu tähän asti. Esikosta oli muistaakseni paljon vähemmän. Toivottavasti tuo nyt alkaisi hiljalleen tosiaan rauhoittumaan, ettei tarttis pitkään noita siteitä pidellä.

  Ilmavaivoja on täälläkin, ja ihme kakomista. Rela-tippoja alettiin tänään antamaan, jospa ne auttaisivat. Ei tuo yöllä vieläkään nuku kovin pitkään. Viime yönä taisi pisimmillään nukkua hiukan päälle 2h. Sama on päivisinkin. Piiperö syökin vähintään melkein parin tunnin välein. Nyt muutamana iltana tosiaan vielä tiheemminkin.. Odotan kovasti et se alkais vähän pitempiäkin pätkiä joskus nukkumaan.. :/
 16. Miu Uusi käyttäjä

  Vauva-arkea kotona takana nyt viisi päivää ja voisinpa minäkin jotain ajatuksia kirjoitella. Aiemmin olen lähinnä seuraillut teidän muiden tekstejä, mutta nyt tuntuu, että voisi jakaa omiakin tuntoja. Viiteen päivään on mahtunut kaikki mahdolliset tunteet. Ensimmäisenä päivänä poika vain söi ja nukkui tyytyväisenä viiden tunnin pätkiä. Tosin itse en osannut nukkua, kun kuuntelin, että hengittääkö vauva.

  Sitten seuraava ilta menikin itkiessä ja kitistäessä, eikä poika tuntunut rauhoittuvan mitenkään. Ja kun itselläkin oli takana uneton yö, niin kaikki tuntui ihan hirveältä. En kyennyt kuin itkemään, vaikka olin todella onnellinen eikä mitään hätää kuitenkaan ollut. Olin varma, että olen huono äiti, eikä maitoa tule tarpeeksi. Synnärillä kaikilla oli niin negatiivinen kanta lisämaidon antamiseen, etten uskaltanut sitä sitten edes harkita, kun ajattelin että imetys ei sitten ikinä enää onnistu. Jossain vaiheessa mies kuitenkin kysyi, että entäs jos annetaan lisää pullolla ja niinhän se vain pojalla oli nälkä. Rauhoittui selkeästi lisämaidolla.

  Sitä seuraava yö menikin sitten tissillä, poika halusi syödä ihan jatkuvasti. Olin aamuyöstä jo aivan epätoivoinen ja turvauduimme taas pieneen määrään lisämaitoa, koska arvelin, ettei oma maito riitä. Niinpä eilen illalla oma olo oli valvottujen öiden jälkeen aika infernaalinen ja itkusta ei meinannut tulla loppua millään. Mutta sitten eilen illalla oikein tunsin, kun rintoja alkoi pakottaa ja maitoa alkoi tulla. Poika söi illalla ahnaasti tissiä ja samalla toisesta tissistä tulvi maitoa. Yö mentiinkin sitten puolesta yöstä seitsemään yhdellä syötöllä ja maitoa tuntuu nytkin hyvin tulevan. Joten ehkä nämä ensimmäisten öiden kamppailut kannattivat ja maitoa alkaisi nyt riittää. Mutta en olisi ikinä uskonut, että imettäminen voisi aiheuttaa näin paljon päänvaivaa.

  Tänään itsellä on ollut paljon parempi mieli, eivätkä tunteet ole heitelleet. Nyt kun vielä ymmärtää nukkua aina vain kun mahdollista niin on valmiiksi "tankannut" unta hankalia öitä varten. Mutta jotenkin pelottaa, että jos tuollaisia tunneheittelyjä tulee vielä silloin, kun mies reilun viikon päästä palaa töihin ja päivät pitää pärjätä pojan kanssa kahdestaan.
 17. Susq87 Tuttu foorumilla

  Täällä kans itku herkässä! :/ Tulee niin avuton olo jos toi pieni itkee edes vähäsen ja en saa sitä heti rauhottumaan.
  Muuten meillä arki alkanut sujumaan hyvin, yöt nukutaan ja 3 tunnin välein tankataan, päivällä sitte ollaan virkeempiä ja tuijotellaan ympärille ja kuunnellaan ääniä. :)
  Omassa sängyssä on muutamat unet jo otettu, mutta ilmeisesti siellä oli vielä pelottaa koska kaikista mieluiten nukkuu sitterissä. :)
  Meillä kävi torstaina nauvola kotona ja likalla painoa 3700g, eli noin 200g tullu jo lisää. Muutenki sai kovasti kehuja ku on niin jämäkkä ja terveen olonen. Ja saatiin jo ulkoilulupa kun painoa tullut niin hyvin lisää. Pitää vaa ootella et kelit sallii. :) Tuli itelle taas parempi mieliki ku kuuli et kaikki on hyvin. :) Onneks toi mies on vielä ensviikon kotona niin ehtii kunnolla saada täst arjesta kiinni ja kerätä voimia siihen ku se lähtee töihin ja jäädään piiperön ja koirien kanssa keskenään.
  Mut tällä hetkellä asiat paremmin ku hyvin. :)

  Ja noista ilmavaivoista ja vattan kiertämisestä, me haettiin apteekista relatippoja ja meillä ainaki auttanut, enää ei juurikaan itkuta vattan kiertämisen takia. :)
 18. Hemppa Rakastunut foorumiin Helmimammat 2017

  Apua, voiko omena tehdä vauvalle masuvaivoja?
  Mä olen surutta syönyt niitä nyt parina päivänä ja viime yönä ja tänään tyttö on tuhissut ja ähissyt kakkaa ulos... Voi kun sitä ei muista esikoisen ajoilta että mikä ruoka on herkempi vauvalle...

  Kiva Miu kun kirjoitit teidän "vaikeasta" alusta kotona.. Minua ainakin helpottaa aina kun saa edes tänne forumille kirjottaa jos joku on mielen päällä. :)

  Susq87, kivasti on tullu painoa jo.. Ja kiva että muutenkin menee hyvin.

  Meillä mies vielä pari viikkoa lomilla joten yksin ei tarvii arkea pyörittää.
 19. Susq87 Tuttu foorumilla

  Meil ois ekat kylvetykset tehty, tyttö ei tosin viel osan päättää et tykkäskö vai ei. :D
  Ristiäisii ollaa ruvettu järkkäilee ja ne ois 12.2. :)
  Ja muuten huomasin kauhukseni tossa että en tosiaankaan ole enää raskaana, koska koirat ei enää seuraa mua, tunsin itteni niin yksinäiseks tuol suihkussa äskein ku ne ei ollu istumas vieres. :D:D:D No ehkä siihenki tottuu taas ajan kans..
 20. Riida Tuttu foorumilla

  Täällä meni viime yö hiukan paremmin mitä edelliset yöt. Poika söi 1 jälkeen joskus ja sit aamulla 7 aikaan havahduin enempi hereille sitä syöttämään. On poika vissiin joskus yön aikanakin syönyt, mutten oikein muista, että missä vaiheessa.. :D Tuntuu siis että on vähän paremmin saanu vaihteeksi levättyä.

  Ollaan nyt koitettu harjoitella tuota syömistä ilman rintakumia. Aika hyvin tuo poika osaa välillä otteen ottaa, mutta varmaan osittain joutuu rintakumeja vielä jonkun aikaa käyttämään.

  Täällä mies on vielä 5 päivää lomalla. Lauantaina se sit palaa töihin ja sit miun pitäiskin pärjätä noiden kahden pienen kanssa. Hiukan jännittää, että mitä siitä sit tulee, mut jospa se siitä.

Jaa tämä sivu