Vauva-ajan muistojen kerääminen

Keskustelun 'Laskettu aika heinäkuussa 2015' aloitti Aiarana, 7 kesä 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Aiarana Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Tässä ketjussa voisi jakaa hyviä ideoita vauva-ajan muistojen keräämiseen. Mitä keräätte ja miten?
 2. Windy87 Piirimestaruustason postaaja Joulumammat 2016 Syysmammat 2018

  oon tähän asti täyttänyt tunnollisesti tuota odottajan päiväkirjaa, niin voi siitä sitten siirtää myös vauvakirjaan :) heräsin joitakin kuukausia siihen että minun ja avomieheni kaikki yhteiset kuvat ovat vain digitaalisessa muodossa, joten teetätin kaksi albumillista kuvia jotta voi niitä sitten lapselle näyttää joskus. aion myös teettää mahdollisimman paljon vauvasta kuvia ihan perinteisesti albumiin, jotenkin niitä on mukavampi sieltä katsoa ja ne eivät häviä jos sattuu tietokone menemään rikki tai muistitikku hukkaan.
 3. Aiarana Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Tässä muutamia mieleen tulleita ideoita:

  Minä ja mieheni aloitimme uuden vuoden päivänä muistojen keräämisen koko tältä vuodelta ottamalla kuvan arjesta joka ikinen päivä. Siinä tulee ikuistettua hyvin elämän muutos vuoden ajalta noin puoliksi; puolet ennen vauvaa ja puolet vauvan syntymän jälkeen. Lisäksi kuvissa näkyy masun kasvu mukavasti. Vuoden kuvista teetämme kirjan tarinan kera.

  Kun vauva syntyy, painamme kipsiin vauvan kämmenet ja jalanpohjat. Viereen ehkä meidän omat kädet, jos mahtuu. Tästä saa kivan taulun (:

  Ristiäiskorttiin painamme sormivärillä tms. vauvan jalan tai käden kuvan ja lähetämme nämä kortit sukulaisille. Sormivärin väri tulee kertomaan vauvan sukupuolen, punainen tytölle ja sininen pojalle (sukupuolta emme vielä tiedä). Kutsukorttiin laitamme myös valokuvan vauvasta. Sukulaisille jää mukava muisto kortista.

  Synnytyksen käynnistyttyä teemme oman synnytyskertomuksen, johon kirjoitamme synnytyksen etenemisen ja omat fiilikset hetki hetkeltä. Minä aloitan kirjoittamaan ja mies jatkaa, kun minä en enää pysty. Minulla on työpaikalta saatu hyvännäköinen kirja jonka kannessa lukee "Dream catcher - dare to dream big". Tästä kirjasta teen vauvakirjan itse ja pidän samalla päiväkirjaa vauva-ajasta ja tuntemuksista.
  • Tykkään Tykkään x 2
  • Luova Luova x 1
 4. Elsba Jostain jotain jo tietävä

  Me ollaan kerätty muistoja vauvakirjaan (odotuksesta lähtien juttuja) ja paljon valokuvia albumeihin. Esikoisen ollessa parin viikon ikäinen, mä tein itse taikataikinan, siitä levyn ja painoin siihen vauvan jalan jäljet, sekä kirjoitin päivämäärän. :) Siitä on ihana katsella, miten pieni se jalka olikaan sillon! Tuolla kirjahyllyssä komeilee. Sit äitiyspakkaukseen oon keränny tiettyjä vaatteita, ristiäiskorteista synttäri kortteihin, saman päivän sanomalehti kun syntyi yms.. Aion tehdä kuopukselle samanlaisen pakkauksen, mut täytyy miettiä joku toinen laatikko ja koristella se, koska ei otettu äitiyspakkausta nyt. Musta on ihanaa säilyttää kaikenlaista ja lärätä niitä sit välillä. :Heartred
  • Tykkään Tykkään x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 5. SeToinen Seurustelun sensei Heinäkuunmammat 2015 Toukomammat 2017

  Tahdon jossain muodossa (kipsi tai sormiväri) ikuistaa käden ja jalan jäljet :P
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 6. owen' Sanaisen arkkunsa ammentaja Heinäkuunmammat 2015

  Elsban "lista" kuulosti kovin tutulta :) Kans taikataikinaan painoin poitsun jalan, syntymäpäivän sanomalehti on tallessa, ensikengät, kortit jne.. Kahta vauvakirjaa silloin täytin ja sit tein sellaisen avoimen kirjan hänelle, missä on sit enemmän sellaisia tarinoita hänestä, ja myöskin se toimii hänen juhlissaan vieraskirjana niin, et vieraatkin saa kirjoittaa muutakin kuin nimensä :)
 7. Aiarana Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Tuo avoin kirja on ihana idea! Synnytysvalmennuksessa vinkattiin, että voisi kirjoittaa vauvalle kirjeen nyt ja antaa sen hänelle myöhemmin. Me kirjoitamme huomenna vuosipäivänämme mieheni kanssa vauvalle kirjeen ja annamme kirjeen lapselle hänen täyttäessään 18 vuotta (: Näitä kirjeitä voi kirjoittaa sitten vaikka joka vuosi lapsen kasvaessa ja taltioida kirjeisiin muistoja ja kehitysvaiheita lapsen elämästä.
  • Tykkään Tykkään x 1
 8. Aubrey Asioista perillä oleva Heinäkuunmammat 2015 Marrasmammat 2017

  Noh, mitäs ootte keränneet tähän mennessä :)? Mulla on ihan huono omatunto, niin paljon kaikkea ihanaa olis voinu kerätä.. Tuntuu, ettei edes oikein muista mitään ihan siitä nyytti-iästä.. Syyskuussa tein taikataikinaan jalanjäljet ja kanvakseen käden ja jalanjäljet isänpäivälahjaksi. Piirsin joulun aikaan käden ääriviivat paperille, vielä on projekti kesken, että siirrän sen joulupalloon "vauvan ensimmäinen joulu" :'D

  Kirjettä mietin myös, tai jopa ihan päiväkirjaa. En vain jotenkin sitä ikinä aloittanut.. Olisi ihana antaa, jos tyttö joskus itse odottaa, ehkä vielä ei ole liian myöhäistä?
  • Tykkään Tykkään x 2
 9. SeToinen Seurustelun sensei Heinäkuunmammat 2015 Toukomammat 2017

  Hyvä kun nostit tän ketjun! Oon pähkäilly tätä kans että mitä kerätä talteen, helposti sitä tulee sitten hamstrattua liikaa ja jo ekalta vuodelta on äippälaatikollinen tavaraa :P mulla on ristiäisistä onnittelukortit kerättynä kenkälaatikkoon ja yhden muumibodyn oon jonnekki jemmannu. Jalanjäljet on isinpäiväkortissa, kädenjäljkiä en oo saanu painettua mutta ajattelin että sit ku tyttö tajuaa vähän puhetta ni piirretään yhdessä se vauvakirjaan :) ei kai se haittaa jos se nyt ei ihan vauva-aikainen käsi oo :P
 10. Yomanda Luottohahmo langoilla Heinäkuunmammat 2015

  Meillä on käsi ja jalka ikuistettu semmoseen kipsiin mikä on laatikossa.. Ja jotain vaatteita meinasin säilyttää ja ehkä tehdä niistä sen peiton.. Mutta en sit tiedä onko muu niin tarpeellista tai nuo vaatteetkaa..
  Hirvee läjä on valokuvia koneella ja joka paikassa, osan oon teettäny jo kuviks ja kutsut mm ristiäisiin säästän vauvakirjaan ..
 11. SeToinen Seurustelun sensei Heinäkuunmammat 2015 Toukomammat 2017

  Meillä ristiäiskutsu on liimattu vauvakirjaan :) ja molempien sairaalarannekkeet myös :P
 12. MiisaS Kommentoinnin ninja Heinäkuunmammat 2015

  Mä oon kans säilönyt vauvakirjaan onnittelukortteja, rannekkeet, ekan passikuvan, jalan- ja kädenjäljet ym. Jalanjälki on lisäksi kehyksessä, joka saatiin nimiäislahjaksi. Mitään vaatetta en oo vielä laittanut pois/eteenpäin, niistä sit aikanaan johonkin laatikkoon varmaan kerään tytölle säilytettäväksi. Ainakin nimiäismekko sinne tulee. Vauvakirjaa oon lisäks yrittänyt pitää ajantasalla, ekan vuoden jälkeen se varmaan kyllä jää tai ainakin harvenee, mut jos nyt ees tän ekan vuoden sais sinne säilöttyä. Valokuvista olis vuoden loputtua kiva tehdä kummeille ja itselle kirja, missä olis joka kuukaudelta kuvia ja tapahtumia. Kalenteri-tyyppinen, mut ilman kalenteriosiota :)
 13. Aubrey Asioista perillä oleva Heinäkuunmammat 2015 Marrasmammat 2017

  Mulla tuli tosta mutkan kautta mieleen, et meidän tytyli sai passinsa juuri :Heartred kansalaisuuskohta tosin vähän tuikkas sydämeen, mta kuhn päästään sinne ni sekin asia korjataan :)
 14. hannanna Asioista perillä oleva Heinäkuunmammat 2015 Kesämammat 2017

  Meillä on vauvakirja (tai oikeastaan siinä riittää merkkailtavaa jopa 7-vuotiaaksi asti), jonne kirjoitellaan milloin mitäkin juttuja silloin kun muistetaan ja ehditään. Lisäksi kirjan väliin on keräilty kaikenmaailman lippulappusia. Suunnittelin myös tuota kirjettä pojalle, täytyypä kirjoitella se jonain päivänä. Valokuvia sain vihdoinkin eilen aikaiseksi tilata ison nipun.

  Kaikki vaatteet on vielä tallessa, pitää katsoa, mitä niistä lopulta viitsii säilyttää. Kotiutumisvaatteet nyt ainakin - koon 44 housut! Voi herranjestas että ne on pienet.
  Last edited: 9 helmi 2016
 15. SeToinen Seurustelun sensei Heinäkuunmammat 2015 Toukomammat 2017

  Miten se kansalaisuusjuttu muuten menee? :D tuleeko tytöstä suomalainen koska äiti on vaimitähää onko aubrey sulla austr.kansal. vai whatwhat :D oliko sun mies jostain muualta ku australiasta myös vai muistanko ihan väärin? :D
 16. Naks Asioista perillä oleva Heinäkuunmammat 2015 Tammimammat 2017

  Tallessa on tähän mennessä vauvan syntymäpäivän Hesari, synnärillä ja nimijuhlissa saadut onnittelukortit, joulukortit joissa vauvan nimi oli mukana... Mitäköhän muuta? Vauvakirjaa täytetään. Vaatteista varmaan jotain säästetään, toistaiseksi kaikki pieneksi jääneet on jätesäkissä. Ajattelin myös ainakin yhden vauvalle rakkaan helistimen säästää.
 17. Aubrey Asioista perillä oleva Heinäkuunmammat 2015 Marrasmammat 2017

  Tulee suomalainen sekä australialainen, koska ne on meidän kansalaisuudet :) On isi ihan aussi, mulla ei oo kansalaisuutta virlä piiiiiiiiiiiitkään aikaan :D
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 18. Aubrey Asioista perillä oleva Heinäkuunmammat 2015 Marrasmammat 2017

  Niin tai siis nythän hän on tietysti pelkästään australialainen, virallisesti
 19. SeToinen Seurustelun sensei Heinäkuunmammat 2015 Toukomammat 2017

  Kauanko (sun) pitää asua ausseissa että saa kansalaisuuden? :eek:
 20. Aubrey Asioista perillä oleva Heinäkuunmammat 2015 Marrasmammat 2017

  Onkohan se 5 v ainaki. Pysyvän oleskeluluvan saan 2 v päästä, koska vasta laitetaan siihen tähtäävä viisumihakemus sisään kun tullaan Suomesta. Pitäähän Suomessakin oleskella joku x määrä vuosia, ennenkun saa kansalaisuuden :)
  • Tykkään Tykkään x 2