Vaunu-gallup

Keskustelun 'Laskettu aika lokakuussa 2015' aloitti Vickan08, 15 touko 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Eppis. Tuttu foorumilla Joulumammat 2018

  Me aiotaan säilyttää vaunuja sisällä ja ehkä nukuttaa päiväunillekin vaunuissa jos tarve vaatii. Asutaan 4. kerroksen kaksiossa ja eteinen on kapea käytävä. Mieluiten vaunut tulis siis oleilemaan olohuoneessa, mistä niille löytyy luonteva tila ja nukutustilanteissakin vaunuja heijattaisiin olkkarissa.

  Niin mites se kura? Millaisia kokemuksia teillä on rengassuojista, matoista, harjoista, pyyhkeistä...? Mikä toimii parhaiten ja helpoiten arjessa, ettei vaunut kuraa koko asuntoo? Oon ollu niin innoissani vaunuista kaikella mahdollisella tavalla, ja sitten mies huomautti mulle tästä arkisen typerästä asiasta... kokemuksia kehiin!
 2. Pauveli Naimisissa foorumin kanssa Lokakuunmammat 2015

  Meillä oli pieni harja (kuljetin siellä alaritsillä) millä pahimmat kurat/ lumet siivosin pois ja oli oma kynnysmatto minkä päällä säilytettiin rattaita. Toimi meillä. Kurasuojista ei kokemusta, kun pienet eturenkaat rattaissa, niin en löytänyt niihin käyviä.
 3. unipupu Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Me säilytettiin entisessä kodissa vaunuja sisällä kuramaton päällä. Kun muutettiin pois, vähän näytti siltä, että eteisen lautalattiaan olisi pikkasen pinttynyt kurasia renkaanjälkiä.. Ehkä rengasssuojat olisi voinut olla hyvä juttu. Sekin jo auttaa, kun on alakerran aulassa kuramatto, ei tuu suoraan ulkoa siihen omaan kämppään.
 4. M&S Rakastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015

  Mä yritin käyttää rengassuojia, kun vein nukkuvan vauvan olkkarin läpi rattaissa parvekkeelle. Kaippa se jotenkin toimi, mutta vähän epäkätevät ne oli laittaa ja kun likaantuivat sisäpuolelta, niin vähän se lika tuppas koko suojiin levitä. En keksinyt helpompaakaan ratkaisua kuitenkaan ja olohuoneen lattia säilyi kyllä ihan hyvänä.
 5. Eppis. Tuttu foorumilla Joulumammat 2018

  Okei. Tota oonkin miettinyt että pahimmat kurat ehtii rapista pois ennen kun omaan asuntoon asti pääsee, ja rapun eteisessä vois kuramaton päällä vähän harjata tai pyyhkiä renkaita. Kotona sitten ei varmaan pieniltä jäljiltä silloin tällöin voi välttyä, kun ei ovelta olkkariin asti voi matottaa kulkuväylää vaunuja varten. Rengassuojat vaikuttaa musta hankalilta enkä varmaan laiskuuttani niitä kumminkaan käyttäis, kun ei niitä kukaan oo erityisemmin kehunutkaan.
 6. Tiuku86 Tuttu foorumilla

  Meillä ollaan törmätty vaunujen säilytysongelmaan. Ei ole varastoa ulkona, jossa niitä säilyttäisi ja meidän eteinen on toooosi pieni. Lisäksi asuntoon on 6 porrasta, joten nukkuvan lapsen rytyyttäminen portaita ylös asuntoon ei oikein houkuta. Lisäksi vaunut on kovalla kopalla.
  Ehdotin miehelle että tekis jonkun katoksen portaiden alle/viereen, mutta sitten vaunut ehkä kärsisi ulkosäilytyksessä...
  Tuleeko kellään kokeneemmalla mieleen mitään vinkkejä meille?
 7. omppu15 Rakastunut foorumiin Toukomammat 2018

  Tietysti sitä mielellään vaunut sisällä säilyttäis. Ei se 6 porrasta oikeasti paha ole, kokemuksesta tiedän. Mutta jos teillä on esim. Joku ulko varasto jossa vaunut ois ainakin sään suojassa? Ja ottais sitten vauvan kantokopassa sisälle? hissittömässä kerrostalossakin on helpompi jättää vaunut alas ja ottaa nukkuva bebe kopan kera ylös.
  Aika se näyttää mikä on toimivin ratkaisu:wink
  • Tykkää Tykkää x 1
 8. omppu15 Rakastunut foorumiin Toukomammat 2018

  Niin siis sehän laitoitkin et teil ei oo varastoo. Voi Höh. No sitten eikun sisälle vaan ja kuramatto alle? Niinkuin joku jossain jo ehdottikin.
 9. lapitar Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  en tiedä, millasessa asunnossa asutte, mutta jos ne 6 rappusta on vain teidän ovelle, niin kannattaa rakentaa siihen kevyet rampit, niin ei tarvi vaunuja pompotella rappusia pitkin.
  • Tykkää Tykkää x 2
 10. unipupu Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Alkuun ehkä jaksaa kantaa vielä kevyttä vauvaa siinä kovassa kopassa sisälle ja pelkkä ratasosa ehkä kestää säätä paremmin? Vaunujen päälle voi laittaa jonkun pressun? Ja sit vois miettiä ramppia, edes jotain lankkuja tai mikä sitten sopikaan teiän portaisiin.
 11. Tiuku86 Tuttu foorumilla

  Kiitos vinkeistä :) pitääpä mittoa portaita, mahtuisko jonkulainen ramppi.
  Meillä on kyllä autotalli, mutta toistaiseksi se on vähän niinku varastona ollut. Pitää puhella miehellä, josko hän vois hiukan sinne tilaa tehdä :wink
 12. omppu15 Rakastunut foorumiin Toukomammat 2018

  Joo eikun mies ja autotalli järjestykseen:)
  • Tykkää Tykkää x 2

Jaa tämä sivu