Vakuutus

Joo parempi ottaa ennen syntymää - jos sit kaikki ok ja terve, niin sit voi irtisanoa tuon ennen syntymää otetun ja ottaa uuden syntymän jälkeen :) Toi New Life -henkivakuutus on Kyl kiva lisä :) Ilmainen 1. vuoden 10 000e vakuutusmäärällä ja kun muuttuu maksulliseksi 1. vuoden jälkeen, niin voi katsoa jatkaako vai ei. Toi kun siis helppo ottaa, kun kaikki sen saa, kun ei tartte terveysselvitystä täyttää :)
 
Mä otin Pohjolasta myös kuitenkin sen vauvavakuutuksen ja nyt siihen sisältyy kaikki mahdollinen. Tosin mietin että varmaan poistan siitä ainakin hammasvakuutuksen ja ehkä myös jotain muita osioita.. hinta oli vajaa 250 e vuodessa (100e vuodessa omavastuu). Meillä on kaikki vakuutukset siellä muutenkin, että varmaan jonkun verran saatiin alennusta (autot, talo, tapaturma)..
 
Mä otin Pohjolasta myös kuitenkin sen vauvavakuutuksen ja nyt siihen sisältyy kaikki mahdollinen. Tosin mietin että varmaan poistan siitä ainakin hammasvakuutuksen ja ehkä myös jotain muita osioita.. hinta oli vajaa 250 e vuodessa (100e vuodessa omavastuu). Meillä on kaikki vakuutukset siellä muutenkin, että varmaan jonkun verran saatiin alennusta (autot, talo, tapaturma)..

Se hammasturvan osuus vakuutuksen vuosimaksusta (jos vakuutusmäärä 30 000e, sis. tapaturmat ja sairaudet, 0e omavastuulla) on alle 5 euroa / vuosi. Eli siinä ei paljoa säästä. Jos omavastuuta tai pienempää vakuutusmäärää niin vaikutus on vielä pienempi (vaikutus on 2,5-4,9e/vuosi keskimäärin). Eniten vaikutusta on kotisairaanhoidonturvan poistolla - n. 22-25e/vuosi. Eli kysy ensin vaikutus vakuutuksen hintaan ennen poistoa ja tee vasta siten lopullinen päätös :)
 
^ Juu, ne sanoi, että noin 60 euroa on niiden muiden osioiden arvo, että hirveästi eivät laske hintaa.. mutta kun maksaa sinne vuosittain niin hirveästi kuitenkin, niin mistään turhasta ei viitsisi maksaa...
 
^ Ite mietin omat perusteet seuraavasti:

- Tuki- ja liikuntaelinterapian kulut (pidin), koska korvaa esim. fyssarikäyntejä ym.
- Toiminnallisen terapian kulut (pidin), koska korvaa esim. neuropsykologin käyntejä, jos vaikka joskus lyö pään ja joutuu opettelemaan esim. kirjoittamista uudelleen (=itsellä asiasta kokemusta, kun moottoripyörällä kaatuessa löin pääni pahemmin ja joutui neuropsykologin palveluihin turvautumaan)
- Psykoterpia (jätin pois). Tää olis hyvä ja vuodessa sen mitä maksaa ei saman rahan laittamalla säästöön saisi kuin muutaman terapiakäynnin maksettua sitten tulevaisuudessa. Toivon kuitenkin, ettei tätä koskaan tarvittaisi, joten pikkasen tingin tämän kohdalla ja jätin pois (olen siis itse joutunut myös psykoterapiaan turvautumaan ja se olisi hyvä, mutta jostain oli pakko raskia tinkiä)
- Kotisairaanhoito (jätin pois). Asun ns. maaseudulla, joten se, että saisin lääkärin / terveydenhoitajan ylipäätänsä kotona käymään on aika pieni ja ajattelin että pienempi vaiva se on lähteä siellä lääkärissä itse sitten kuitenkin käymään, kun yksityiselle saa helposti ajan hoitoturvan turvin eikä tarvitse jonotella päivystyksessä
- Kotiapukulut (pidin). Tämän ajattelin pitää varmuuden vuoksi kunnes lapsi on kouluiässä, koska tämän turvin voi palkata lapselle kotiin hoitajan sen kolmen päivän omavastuujakson jälkeen (minkä saa töistä olla palkallisena pois lapsen sairauden vuoksi), niin ei sitten tule pidemmässä sairastumisessa taloudellista kulua ja lapsi saa hyvän hoidon kuitenkin kotona
- Erityiskulut (pidin), sieltä korvataan iso litania kaikkea mm. apuvälineitä ym, mitä helposti saattaa tarvita
- Kodin muutostyökulut (pidin), koska sieltä korvataan jos vaikka joutuu hankkimaan jotain erikoislaitteita kotiin, jos vaikka lapsi vammautuu tms.
- Hammasturva (pidin) koska tämän poistiputtaminen ei olisi paljoa vakuutusmaksuun vaikuttanut ja purukalusto on ihan kiva pitää kunnossa eikä hammaslääkäri ole halpaa, niin pidin. Tosin tässä varmaan lasken turvan vain tapaturmien varalle, kun se sairauden korvaaminen on hyvin suppeaa. Mutta olkoot alussa laajempana versiona. Tiedän vain siis tapauksen, jossa lapsen (ikää n. 15v) purukalustoa jouduttiin laajasti uusimaan tapaturman seurauksena (siis todella laajasti toki) ja hinta lappu oli lähempänä 15 000 euroa, joten.. Epätodennäköistä (onneksi), mutta kun hinta on sen 2-3e/vuosi pelkkänä tapaturmalaajuutena, niin eipä se summa tulisi mihkään kuitenkaan säästettyä, joten käytän sen rahan sitten tuohon osuuteen :)

Psykoterapia ja kotisairaanhoito oli myös kalleimpia palasia, joten siksi jätin ne pois. Laski hintaa n. 35 euroa, joten ihan riittävä alennus ja kuitenkin koin, että pidin ne (itselle) tärkeämmät osaset mukana. Syntymän jälkeen vakuutukseen tosin sitten lisätään invaliditeettiturva (tapaturmainen vammautuminen), joka vakuutusmaksua korottava vaikutus on n. 6-12 euroa vuodessa, mutta en halua sitä jättää pois. Varmuuden vuoksi.
 
Muokattu viimeksi:
röllykkä kesäkuun kuulumisissa mietti lapsivakuutusasioita ja sitä, saisiko jostain yhtä kattavan kuin Pohjola, mutta edullisemman. Itse en muista osaa sanoa, mut itse olen tyytyväinen, kun on toi Pohjolan vakuutus. Vaikka tuo tehohoito itsessään ei meille tule maksamaan kuin n. 240e, niin se on ihan kiva, kun saa takaisin vakuutuksesta. Ja tulee ihan varmasti kontrollikäyntejä, niin heti jo ekana vuonna "pääsee" plussalle. Harmittavasti matkakulut siinä on rajattu korvauspiirin ulkopuolelle, mutta tuohonkin olen jo tyytyväinen, että hoitokulut (ja mahd. lääkekulut) korvataan :) Omavastuuksi me oltiin valittu 50e (vuosiomavastuu, ei prosentuaalisia osuuksia).

Ja vinkkinä, jos jollain ei vielä ole ja alkaa nyt miettimään pitäisikö ottaa, niin Pohjolan vakuutuksessa ei ollut aikarajoja - kunhan se kuitenkin on otettu ennen syntymää. Vakuutuksen toki saa myös syntymän jälkeen, mutta vasta 2kk syntymästä ja jos siihen mennessä jotain ilmennyt, tulee niiden osalta mitä todennäköisemmin rajoitusehto, että ko. asiasta aiheutuvia kuluja ei korvata.
 
Muokattu viimeksi:
Joo meillä on myös pohjolasta ja siinä on vielä kaikki pykälät, onhan se aika suolasen hintanen mutta mielestäni korvaa kattavasti ja sehän oli voimassa vaikka 100v asti jos sitä haluaa ylläpitää. Mielestäni kovin monella muulla yhtiöllä ei ollut mahdollista jatkaa tuota vakuutusta kuin ehkä 15-18vuotiaaksi asti, saatan olla myös väärässä? Ja tosiaan myöhemmin voidaan poistaa jotain kohtia siitä jos halutaan, lisättyä ei ilmeisesti enää saa jos jotain on alussa jättänyt pois.
 
Ja tosiaan hyvä oli tuo ettei tarvinnut ottaa sitä 3kk ennen laskettua aikaa vaan riitti että ottaa ennen syntymää :)
 
Ja tosiaan myöhemmin voidaan poistaa jotain kohtia siitä jos halutaan, lisättyä ei ilmeisesti enää saa jos jotain on alussa jättänyt pois.

Saa lisättyä kaikkia lisäturvia ja alennettua omavastuuta, MUTTA vaatii aina uuden terveysselvityksen täyttämisen = ei 100% varmaa, että saako lisäystä tai tuleeko lisäykseen jotain rajoitusehtoa. Joten helpompi ottaa ns. kaiken kattavana vaikka ensimmäiseksi vuodeksi ja sit karsia tilanteen mukaan, jos tuntuu, et hinta on liian kova :) Ja tokihan karsintaa saa tehdä vaikka kesken vakuutuskauden - maksat vakuutuksesta (kokonaisuus, lisäturva jne) vain siltä ajalta, kun se on sinulla voimassa.
 
Mistä keilläkin nyt on vauvoilleen vakuutukset ja mihinkä hintaan? Onko joitakin keillä ei oo vakuutusta (vielä) ollenkaan? Silmään kyl sattu tästä ketjusta muutama ketkä oli raskausaikana vakuutusta ottanu, mut herätellään gallupinlailla keskustelu uudelleen :wink
 
Meillä oli Pohjolan vakuutus. Siitä jätettiin ainakin kotisairaanhoidonkulut ja psykoterapiakulut pois. Omavastuu perusosassa 50e ja muissa 100e. Hammashoidossa 0e. Hintaa en nyt muista, mutta hieman reilu 200e/vuosi.
 
Aloin samasta aiheesta puhumaan äsken ystävän kanssa, niin en oo tiennykkä et pohjolalla on nykysin joku edullisempi ja kattavampi terveysvakuutus kuin mikä esim esikoisella meillä on hoitokuluvakuutus tällä hetkellä 266e/vuosi!!!
 
Joo toi uus on parempi ha halvempi. Jos ei kauheesti oo korvauksia tullu haettua (esim. kotvatukehduskierre) niin kannattaa tehdä hakemus uudesta - ja irtisanoa vanha jos ei uuteen tuu mitään rajoitysehtoja :) Toi Pohjolan vakuutus uudistui toukokuussa 2013.

Reps... Kotvatukehduskierre = korvatulehduskierre

rajoitysehtoja = rajoitusehtoja

ha=ja
 
Muokattu viimeksi:
^^

vaan tässäpä nähään, et ihminen lukee kyllä oikein kun alitajuissaan tietää sanan. en ees huomannu noita virheitä :grin
 
meillä on ifissä.. hintaa en muista,mutta haeetiin korvausta jo ekasta viikosta sairaalassa olosta tuli takaisin noin 70%
 
^ Omavastuuko vähensi korvauksen määrää vai onko IFIllä joku muu vähentävä tekijä (tyyliin päivämaksusta korvataan just 70% tms.)?
 
Meillä oli Pohjolan vakuutus. Siitä jätettiin ainakin kotisairaanhoidonkulut ja psykoterapiakulut pois. Omavastuu perusosassa 50e ja muissa 100e. Hammashoidossa 0e. Hintaa en nyt muista, mutta hieman reilu 200e/vuosi.

Otin nyt molemmille tytöille terveysvakuutuksen..tai siis terveysselvitykset pistin menemään, niin pitäis kai ne tarjoukset tulla kirjallisena seuraavaks. Hinnaks sano puhelimessa isommalle 183e ja pienemmälle 208e. Kai niistä pystyy hiel jättämään joitain niitä osia pois -ja hinta pienenis...? Just tuo pyskoterapia pisti silmään, esimerkiks et tuskin tarviis...
 
^ Aina voi muokata. Voit nostaa omavastuuta tai jättää jotain turvan osia pois. Takaisin saaminen, vakuutusmäärän korotus ja omavastuun alentaminen hankalampia, kun vaatii aina terveysselvityksen.
 
Takaisin
Top