Ultrakuulumiset

Keskustelun 'Lokakuiset 2019' aloitti emsu86, 8 helmi 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Mria Sanaisen arkkunsa ammentaja Lokakuun äidit 2019 Tammimammat 2017

  Me saatiin nähdä esikoinen 4D ultralla viikolla 26 ja silloin oli ainakin kasvonpiirteet näkyvissä. Sitten kun hän syntyi, pystyi sanomaan että näyttää ihan samalta ku ultrassa, mut ultrakuvan perusteella oli vaikea kuvitella silti miltä hän näyttää.
  Eli oli kiva kun saatiin ilmaiseksi nähdä, mut en tiedä maksaisinko siitä itse.
 2. Nasu56 Näppärä viestien naputtelija Lokakuun äidit 2019

  Millä viikolla 4D ultra yleensä kannattaisi tehdä, jos sitten itse haluaisi maksaa siitä? Eli siis 26 viikosta eteen päin?:confused004
 3. Mikki Hyväntuulinen höpöttäjä

  Niin se varmasti riippuu siitä mitä haluat nähdä tai varmistaa 4D ultralla/analyysillä.
  Itse menen rakenneultra mielessä vkolla 20+, että saan toisen mielipiteen ja että ultrauksen tekee asiaan erikoistunut lääkäri (eikä kätilö kuten ainakin pk-seudulla). On varmasti ihan osaava se kätilökin ja jos epävarma niin saahan hän lääkärin paikalle tai varattua uuden ajan, mutta ainakin esikoisen aikaan kun kävin myös yksityisellä ja raskauksien perehtyneeltä lääkärillä, jäi paljon varmempi fiilis, hän selitti juurta jaksoin ja tutki paljon laajemmin kuin julkisella.
  Jos taas haluat nähdä esittävämpää kuvaa vauvasta niin sitten varmasti nuo myöhäisemmät vkot ovat paremmat. Kannattaa googletella, kyllä yksityisten sivuilla tai soittaessa ajanvaraukseen saa vakiotietona mikä on suositeltu ajankohta, sillä myöhemmin se ultraaminen muuttuu myös kokonaiskuvan osalta hankalammaksi (yhteen kuvaan) kun vauva kasvaa isommaksi.
  Kuten aiemminkin kommentoitu, mielestäni se ultrakuva on silti jotenkin vaikeahahmotteinen, ihme möykkyä, joten itselleni on selkeästi tärkeämpää että niillä tutkitaan vauva ja virtaukset kuin se että miltä hän näyttää/näyttäisi. En pysty saamaan siitä kuvasta riittävästi selkoa jotta muodostuisi selkeä mielikuva.
  Tuttavapiirissä on myös valitettavia tapauksia, joissa julkisen rakenneultrassa ei ole havaittu niitä tekijöitä, jotka yksityisen ultrassa on tutkittu tai olisi tutkittu. Eri asia tietysti on onko havainnolla merkitystä tai olisiko se siltikään johtanut päätöksiin raskauden suhteen, mutta hyvin henkilökohtaista millä tasolla kukin haluaa etukäteen tai ylipäätään tietää.
  • Tykkään Tykkään x 2
 4. Nasu56 Näppärä viestien naputtelija Lokakuun äidit 2019

  Suuret Kiitokset kattavasta vastauksestasi, kyllä varmasti harkitaan tuota varhaisempaa käyntiä. Hyvää vappua teille sinne!:greet025
 5. irppu Näppärä viestien naputtelija Lokakuun äidit 2019

  Onko teillä jo rakenneultra ollut tai lähellä? Ketään muuta jännittää? :confused1
  Mä en millään malttaisi odottaa ja toisaalta pelkäänkin ultraa (meillä on vielä yli kolme viikkoa siihen). Toivon vaan, että kaikki olisi hyvin. Ja lisäksi sanon ihan suoraan, että toivon ihan hirveästi tyttöä! Meille ei varmaan tule enää enempää lapsia (poika on jo), ja jotenkin jäisi kauheasti harmittamaan, jos ei voisi kokea myös tytön äitiyttä. Mut mulla on sellainen gut feeling, että toivon sitä jo liikaa ja sen vuoksi ei varmasti olekaan tyttö. Tottuisin kyllä myös ajatukseen toisesta pojasta ja olis tavallaan ihanakin jos olis sitten veljekset, mutta haluisin vaan jo tietää kumpi tulee että voisin alkaa prosessoimaan sitä. :biggrin
  • Tykkään Tykkään x 3
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 6. Mimosamama Näppärä viestien naputtelija Lokakuun äidit 2019

  Meillä myös 23.5. aamulla rakenneultra, jolloin 20+0 :)
  Jännittää se, että onko pienellä kaikki kunnossa, ja että saanko raahata hysteerisen ukon sieltä ulos, jos tulokas onkin vastoin miehen toiveita poika... :pale
  • Tykkään Tykkään x 4
 7. Jayy Kommentoinnin ninja Lokakuun äidit 2019 Huhtimammat 2018

  Meillä on maanantaina ultra, meille luvattiin jo ekassa ultrassa tyttöä, mutta haluan varmistuksen vielä ralenne ultrassa, meillä on poika, tyttö ja poika, joten kumpi vaan käy :) koska ajatus että meijän tyttö olis meijön ainoa prinsesaa on kiva, mutta myös ajatus siitä että hän sais pikku siskon on myös yhtä kiva :D tyttö kyllä hiukan enemmän toivon koska kövin viime viikolla kirpparilla ja oli pakko ostaa muutama söpö tyttö vaate :D tosin jos olisikin poika niin noihin meni ehkä max 5e olivat aika hyvön hintasia, joten voisin viedä sitten vaikka jonnekki hyväntekeisyyteen tai antaa tytölle nuken vaatteiksi :)
  • Tykkään Tykkään x 1
 8. Mikki Hyväntuulinen höpöttäjä

  Meillä on myös rakenneultra 23.5. :happy:
  Eniten jännittää onko siellä kaikki kehityksen kannalta ok ja elossa. Nipt-testin mukaan pitäisi molempien olla poikia mutta haluan vielä varmistaa. On ollut hyvä että sukupuolet selvisi jo aiemmin, että voinut tottua ajatukseen.
  • Tykkään Tykkään x 4
 9. Dustis Piirimestaruustason postaaja Lokakuun äidit 2019

  Meillä oli rakenneultra jo torstaina, silloin 20+1. En edes osannut jännittää sitä etukäteen hirveästi kun kuitenkin liikkeet jo tuntuu niin selvästi, ja sitten kun me ei haluttu tietää kumpi tulee niin eipä sitäkään tarvinut stressata. :p Kaikki oli oikein mallillaan, muksu kasvaa hyvin ja roikkui siellä ainakin silloin pää alaspäin, jossain tuolla mun lonkan vieressä pää, ja touhusi kovasti. Saatiin hyvä kuva mukaan missä tyyppi moikkaa. :hello
  • Tykkään Tykkään x 7
 10. irppu Näppärä viestien naputtelija Lokakuun äidit 2019

  Mua kyllä kiinnostaisi, et kuinka usein jo nt-ultrassa voi nähdä sukupuolen. Joidenkin lähteiden mukaan ei vielä voisi, ja joidenkin mukaan vois jos on tosi asiantunteva ultraaja, ehkä teillä sit oli? :) Mut ymmärsin et kaikki vauvat kyllä näyttää pojalta näin maallikon silmiin siinä vaiheessa. Meillä ainakin näkyi kyllä joku melko pitkä uloke jalkojen välissä, mikä ei ollut napanuora. Saa nähdä sitten seuraavassa ultrassa, onko se siellä vielä. :grin

  Mulla on kanssa muutama ns tyttövaate jo ostettu. Mutta tutuille on varmasti tulossa pikkutyttö lähiaikoina, niin voin sitten tarvittaessa antaa ne heille eteenpäin, ja toisaalta voisin niitä hyvin käyttää mielestäni pojallakin vaikka onkin vähän hempeämpää.
  • Tykkään Tykkään x 3
 11. Jayy Kommentoinnin ninja Lokakuun äidit 2019 Huhtimammat 2018

  Mulla oli nt ultrassa viikkoja jo 15+6, oli siis niin täysin yllätys raskaus, en siis ollut osannut aavistaa raskautta, mutta kun miehellä oli synttärit ja hän ehdotti että otettais yhet tai kahet niin halusin pois sulkea raskauden ja no eipä sitä pois suljettukkaan sitten :D meillä on edellinen 1v ja imetin häntä helmikuuhun asti, eikä menkat ollu alkaneet ja muut oireet olivat sellasia, mitkä ois voinu johtua vaikka stressistä niin, en osanmut mistään arvata raskautta + lisäksi söin minipillereitä. Ei mun käsittääksen nt ultrassa saakkaan tietää sukupuolta, jos on niillö viikoilla kun pitäisi tehdä :)
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 12. emsu86 Asioista perillä oleva Lokakuun äidit 2019 Toukokuiset 2022

  Nyt olen alkanut vähän jännittämään kumpi masussa kasvaa ja toivon että selviää tiistain rakenneultrassa. Meillä ennestään kaksi poikaa. Nyt ei ole mitään tuntemuksia eikä toiveita, olen pitänyt itseni "hyvin kasassa" kolmannen odotuksessa, koska kun keskimmäistä odotin, toivoin tosi kovasti tyttöä niin hetken joutui rakenneultrassa nieleskelemään kyyneleitä ja keräämään itsensä koska olin hyvin pettynyt kun toinen poika oli tulossa. Ihana poika on ja kyllä se siitä pienen hetken päästä helpotti, mutta kyllä se kourasi kuitenkin sillä hetkellä :sorry:

  Nyt olen ajatellut että kolmas poika on hyvin tervetullut ja elämä olisi varmasti helpommin järjesteltävissäkin mikäli tulokas poika. (Menevät pidempään keskimmäisen kanssa samassa huoneessa, vaatteet periytyy, seuraa, jne.) Mutta tietysti toivoisin joskus pääseväni ostamaan mekkoja ja hörhelöitäkin, laittamaan hiuksia,jne. :grin mutta fakta on, että tämä on meidänkin viimeinen, mikäli ei vahinkoja käy. :oops:
  • Tykkään Tykkään x 5
 13. lumileopardi Puuhakas puhuja Lokakuunmammat 2015

  Meillä kaksi viikkoa rakenneultraan, silloin 20+1. :) ainahan se vähän jännittää, liikkeitä tuntunut jo reilun parin viikon ajan alkuun toki vähän ja nyt jo enempi. Meillä tyttö ja poika ennestään, veikkaan että on tyttö tulossa mutta poika käy myös vallan mainiosti :) kunhan kaikki on kunnossa niin ollaan onnellisia :)
  • Tykkään Tykkään x 6
 14. Jayy Kommentoinnin ninja Lokakuun äidit 2019 Huhtimammat 2018

  Noniin tänään oli rakenne ultra, kaikkk hyvin vastaa viikkoja ja on tyttö, syntymä painoarvioksi antoi 3408g :Heartpink
  • Tykkään Tykkään x 15
 15. Nappula8 Näppärä viestien naputtelija Joulukuiset 2021 Lokakuun äidit 2019

  Mites se tollasenki jo osas antaa, ei meille vaan sanottu mitään. :wideyed: Mikä oli koko nyt ja mitkä viikot? :)
  • Tykkään Tykkään x 1
 16. Jayy Kommentoinnin ninja Lokakuun äidit 2019 Huhtimammat 2018

  Viikot oli 20+3 ja tän hetkisestä koosta sanoi vaan että vastaa viikkoja, eli sitä en tiedä :D mun käsittääkseni kaikki ei anna paino arvioo, mutta jotkut antaa, mulle on annettu jokasessa raskaudessa painoarvio jossain ultrassa, mutta esikoisen kanssa se oli ylimränen ultra ja oli aika loppu raskaudessa, mutta tokan kanssa annettiin myös rakenneultrassa, kolmannen kanssa en muista ku kävin kaks kertaa seuranta ultrassa, joten siinä on voinut olla myös niistä
  • Tykkään Tykkään x 2
 17. emsuu Oman äänensä löytänyt

  Tänään käytiin rakenneultrassa, 20+1. Kaikki oli hyvin ja painoarvio 346g. Esikoisemme on poika joten pieni toive ja tunne oli tytöstä ja tyttöhän sieltä on tulossakin :) Ollaan niin onnellisia :Heartred
  • Tykkään Tykkään x 19
 18. Nasu56 Näppärä viestien naputtelija Lokakuun äidit 2019

  Eilen rakenneultrassa 20+5. Rakenteet normaalit, n. kolmisen päivää isompi, painoarvio oli tällä hetkellä 433g ja
  poika:Heartblueolisi tulossa.:laughing002
  • Tykkään Tykkään x 14
 19. emsu86 Asioista perillä oleva Lokakuun äidit 2019 Toukokuiset 2022

  Meilläkin oli tänään rakenneultra. Pieni täydellinen poika kasvaa masussa :Heartblue saadaan lisää poikaenergiaa taloon syksyllä :dummy: vauva vastasi kaikinpuolin sitä mitä odotettiinkin näillä viikoilla.
  • Tykkään Tykkään x 14
 20. Mikki Hyväntuulinen höpöttäjä

  Tänään oli rakenneultra, ja vahvistui tai todistettiin myös tällä tavoin päteväksi kaksi poikaa :dummy::dummy:. Siellä ne monotti toisiaan :smiley-angry026. Kaikki oli ok ja kehitys ajantasalla.
  • Tykkään Tykkään x 16