Ultra- ja neuvolakuulumiset

Keskustelun 'Laskettu aika toukokuussa 2013' aloitti Vesimeloni, 20 syys 2012.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Mukkis Tuttu foorumilla

  Tänään oli neuvola (saas nähä oliko viimenen) Kaikki ihan ok, sf käyrä laskenu ja vittaa sihen että vauva laskeutunut ja pää olikin kiinttynyt alas. Pikkasen oli ajaminen jo tuskaa, no mä päätin että lakkaan murehtimisen ja pystyn synnytykseen vaikka yksinkin. Paino oli taas laskenu, ruokahalu ollutkin huono...
 2. Bean Aloittelija

  Taalla tanaan gynevierailu taasen ja kuten 3 ja puol viikkoa sitten niin nytkin tuli lepokasky eli liiallinen ja turha kavely, nostaminen, seksi yms kiellettya edelleen mutta toissa saan olla viela viikon. Paikat on pehmeet, puolisormea auki ja lapsi on laskeutunut. Vahan on viela liian aikaista pikkuisen syntya kun la on vasta toukokuun lopussa. Talla menolla lapsi kuulemma syntyy kaksi viikkoa ennen LAta. Mulle kavis viikko ennen joten pitaa ottaa nyt iiiiiihan rauhallisesti. Siis niin rauhallisesti kuin tuon 20kk vanhan esikoisen kanssa vaan voi :) Liitoskipuja on ollut myos pari sukkapuikko supparia jotka varmaan ovat tuon avautumisen aiheuttaneet. Turvotusta ja huimausta myoskin mutta siis kaikki aivan normaaleita oireita eli ei mitaan hataa :) Painoa on tullut lisaa karvan alle 9kg ja toivottavasti ei nyt kamalasti enaa nouse loppuviikkoina :) Jannaa odottaa kuka jakautuu ensimmaisena! Tsemppia kaikille loppuviikoille!
 3. VipAngel Aloittelija

  mikä on tuo teidän kuvaamanne sukkapuikko suppari?? (nevö höörd..)
 4. Rigsu Peruskäyttäjä

  Sukkapuikkosupistus on sellainen inhottava sohimisen tunne kohdunsuulla, vähän kun papanäytettä otettais, jotkut kuvaa että "puukonisku" ja toiset sanoo että kun virkkuukoukulla kaiveltais... monella niihin ei ihan suoraan liity välttämättä supistusta (esim. itselläni), mutta supistusten määrän lisääntyessä ainakin mulla on myös vihlova kipu kohdunsuulla lisääntynyt. Eli siis vihlova kipu kohdunsuulla, joka tuntuu just siltä että jotain tuolla alakerrassa tapahtuu.
 5. VipAngel Aloittelija

  noita juttuja mulla tuntuu enemminkin kun olen liikkunu paljon jut siel häpyluun kohdilla mutta ei kyllä kohdistu jotenki millään supistuksen ympärille..(liitoskipuja kun lapsen pää painaa siel??) noh, mutta kaiken näkösii nimityksii noillekkin "pistoille" keksitään :)
 6. Bean Aloittelija

  Just niinkuin Rigsu selitti :) Eli siis ei ole kyse hapyluun kivustelusta (liitoskivuista) vaan just kohdunsuusta ja se on ihan kuin puukolla torkkittais alakautta. Mulla ei naita ollut ollenkaan esikoisen kohdalla joten aivan uusi kokemus. Ja tosiaan se on kai jonkinlainen suppari kohdunsuulla joka saattaa johtaa paikkojen aukeamiseen.
 7. Kuiskaus Aloittelija

  Tänään oli viimeinen lääkärikäynti jossa piti päättää synnytystapa. Periaatteessa mahdollisuudet alakautta synnyttämiseen on. Mutta koska mun onnettomuudesta johtuvat vammat tulisi haittaamaan ponnistusvaiheessa päätin kuitenkin sektion puolesta. Varsinkin kun pienestä olisi näillä näkymin tulossa reilu nelikiloinen. Leikkaus on viikon päästä. Ja lääkärin mielestä sitä on turha jännittää..
 8. meg* Aloittelija

  37+2 neuvolassa käyty ja kaikki edelleen hyvin. sf-mitta pudonnu ja rinsessan pää alkaa olee jumissa, joten onpahan ainakin oikea suunta löytyny. Tuntuu että ois jo ikuisuuden harjotussupistellu ja vaikka nä kivuttomat harjotussupistukset niin kivoja onki, ni kyllä jo sais rupee sattuu et alkais loppuki sit lähestyy.

  Esikoisen 3vee synttärit saatiin eilen juhlittua, joten nyt sit vaa hengataan rauhaksiin ja hääritään jaksamisen mukaan :)
 9. Rosytar Peruskäyttäjä

  huomenna neuvolaan ja maanantaina ehkä tayssiin, kyllä noilla lähtteillä kestää. tässä jo mietin pitääkö tayssin aikaa muuttaa oisi tälläinen pyhitetty hammaslääkäri aika ja lapsilla suuhygienisti ajat ja ei ole lapsilla hoitaja.
 10. CMT Tuttu foorumilla

  Terveiset synnytystapa arviosta täällä on jo 3cm kohdunsuu auki ja kaula pehmee ja 1cm jäljel:O kävin mangneettikuvaukses kun on epäilys mahtuuko syntymään alateitse. Nyt siis viikkoi 37+1:) huomenna soittaa lääkäri että miten tehään:) hui, jänskättää:)))
 11. Rosytar Peruskäyttäjä

  40cm fundus mitta eli 5cm viikossa, kyllä nyt pelottaa. paino ei ollut noussut.
 12. Millla Aloittelija

  Eilen tuli taas käytyä Jorvissa kun tuli tosi paljon verta. No ne ohjas totttakai suoraan sinne. Otettiin hetki käyrää ja supistuksia tuli säännöllisesti, mutta mää en tuntenu mitään. Kohdunsuulla oli taas tapahtunu muutoksia ja kätilö sanoikin, että voi olla,että synnytys on nyt käynnissä, ihan alkuvaiheessa. Menin kotiin, ja vatsan kovettumisia tuli paljon, mutta ei niinkään kipuja. Ja yö meni ihan hyvin, pieniä supistuksia tuli joihin heräsin, mutta ei säännöllisiä. Koska tuo poika tulee pois :D??
 13. Annis79 Peruskäyttäjä

  Oi iiiks Milla tsemppiä! :) Eikö ne sitten olleet yhtään huolissaan verentulosta, kun muuten oli kaikki hyvin? Ei varmaan mee enää kauaa, kun saat pienen syliin :binkybaby Malttia vielä loppuodotukseen! Täälläkin loppu lähenee, mutta ei vielä mitään selviä tuntemuksia, että tulisi yhtään etuajassa. Mutta, kunhan tulee. MalttaaMalttaa :)
 14. Millla Aloittelija

  Päästivät kotiin, kun ei enää silloin verta tullut, mutta käskivät heti takaisin, jos vielä tulee verta! :) Nyt ei oo tullu mitään!
 15. Annis79 Peruskäyttäjä

  No hyvä ettei tuu! Tai siis että, pojanhan sieltä pitäis tulla, mutta jotta ei mitään ylimääräisiä :dance018
 16. Rigsu Peruskäyttäjä

  noniin... viime tostaina neuvolassa oli verenpaineet 140/80, protskut yhdellä plussalla (pissatesti otettu viikkoa aiemmin, täysin puhdas silloin), turvotusta, painoa tullu reippaasti viime aikoina, jostain syystä viimeisen viikon ajan on hengästyttänyt myös, vähän etova olo, nyt tyypin liikkeet vähän laiskoja, tyyliin siirtää jalkaa jos mä käännän kylkeä sängyssä ja siinä se.

  Kättärille käyrille käy tie... saas nähdä.
 17. Rigsu Peruskäyttäjä

  Käyrillä käyty ja tulihan niitä liikkeitä :) Nauratti kun kaverin pulssi kiihtyi ties kuinka nopeeksi ja sitten alko kädet ja jalat veuhtoa mielipuolisesti :D en sitten tiedä mitä hepuleita se siellä veteli...

  Stix oli puhdas, verenpainekin ok, kätilö tykkäs että ei kaikki vauvat mihinkään kylkiluihin potki kun siitä olen stressannut, että jalat liikkuu ihan normaalisti ja kaveri mahtuu kyllä olemaan, kokoarvioksi heitti 2800-2900g tällä hetkellä. Eli suunnilleen saman kokoinen vesseli sieltä on tulossa kun mammakin on ollut.

  Supistuksia tuli viimeisen puolen tunnin aikana 3 jotka piirtyi käyrälle, ja on niitä kipeitä tullut sitten senkin jälkeen. Kaveri ei ole laskeutunut eikä kiinnittynyt, ja kätilö veikkaili että laskeutuu vasta synnytyksen aikana. Tästä johtuen ambulanssi pitää soittaa paikalle jos vedet menee. Muuten on kuulemma niin valmista että saa ja pitää touhuta: siivota, kävellä, saunoa, harrastaa seksiä yms. :)
 18. Annis79 Peruskäyttäjä

  Hei ihana Rigsu, että kaikki kunnossa!! :) Toi on kyllä niin totta, että vauvat liikkuu ihan eri lailla. Ois kiva päästä tutkaileen sinne sisälle tässä vaiheessa, että miten siellä oikein hyöritään; on sen verta vauhdikasta välillä toi meno tähän vattan päälle :)
 19. VipAngel Aloittelija

  noniin neuvolassa käyty. RR120/82, Hb 132, paino noussut 20kg :excited001 :smiley-ashamed008
  Pelkäsin jo hieman ettei tuleva poju hevillä ulos tule, mutta kuulemma voi huokasta helpotuksesta kun pää on kiinnittyny paikoilleen ja on valmis ulostuloon joka on siis tapahtunut. Häpyluu oli niin kipee että kun oltiin ottamassa SF-mittaa niin tää nainen hieman hihkas kun häpyluun reunaa kokeiltiin, mutta mitta on tullut roimasti alas 35 laskenut 33cm eli poju on laskeutunu ja kiinnittyny. Nelikiloista täältä on tulossa, plus/miinus sitten ne virhemarginaalit jotka on kuulemma aina mahdollisia.
  Eilen tuli muutama kova supistus jotka kesti sen 15sec mutta sit kun limatulppa kuulemma irtoo ni sit kannattaa alkaa oleen kassit pakattuina ja sen kuulemma huomaa kun se irtoaa.. tulee supistus ehkä hieman vihlova ja limatulppa irtoaa ja siinä saattaa verisuoni juovia olla, silloin kohtu alkaa avautumaan :) vaude.. joko olis aika vaik ens viikol??? tänää pitää peiton alla vähän avitella tota kohtua :D :D
  Nyt siis jos syntyy niin saa syntyy ja supistaa, vauva on kaikin puolin syntymä valmis, jee!! :love7 :talk017

  Attached Files:

 20. Nona88 Aloittelija

  Mulla taas eilen neuvolassa oli sf-mitta kasvanu, viimeks viikko sit oli 30,5 ja nyt sit 34... La. 9.5 eli ylihuomenna. Sano kyllä th että ihan normaalia tuo että voi kasvaa, jos vaikka peppua tökänny siinä mittausvaiheessa vähän ulospäin. Kiinnittyny ja laskeutunu on kuitenki jo ja kunnolla, ettei kuulemma enempää vissiin oikeen voiskaan laskeutua, tai liikkua. Limatulppaa tosin ei oo näkyny eikä kuulunu. Ja alan pitää tota hemmetin purppuraviivaa kyllä nyt jo ihan p*skapuheena.... :D Muutoinhan tässä oilis tosiaan sen 10 cm ollu auki jo semmoset pari kolme päivää ainaskin, eikä vauvaa vieläkään missään :D

Jaa tämä sivu