Toukokuun turinat

Keskustelun 'Laskettu aika huhtikuussa 2016' aloitti winks, 2 touko 2016.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. winks Päivystävä dosentti Huhtimammat 2016

  Huhtikuu tuli ja meni - iso osa sai pienen nyytin kainaloonsa, ja osa vielä jännittää milloin pikkunen syntyisi.

  Kevät vauva lämpimissä keleissä, aika kiva.
  • Tykkään Tykkään x 4
 2. Iirai Sukkela juttelija

  Aivan ihanaa, kun voi vauvan kanssa kulkea pihalla. Vaatteiden laittaminen on kyllä oma projektinsa. Niitä kun tulee kokoajan puettua liikaa päälle. Kokopuvun jätin jo eilen pois ja panostin muuten kerrospukeutumiseen. Pysty helposti ottamaan vaatetta pois jos kuuma oli :)
  • Tykkään Tykkään x 2
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 3. winks Päivystävä dosentti Huhtimammat 2016

  Joo. Pukeutuminen. Se +15 ja body+housut +nallepuku ja puuvilla pipo. Äp-makuupussin jätin pois. Taisi olla ihan jees. En viitsi laittaa vielä ilman nallepukua, kun välillä pikkuinen tahtoo syliin. Tämä vaatetus siis rattaissa.

  Toinen kysymys tulee sitten mandukan kanssa mitä vauvalle päälle ja mitä itselle.
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 4. marjo86 Hyväntuulinen höpöttäjä

  ^ Käytiin eilen koirien kans lyhyt mettälenkki niin, että pätkä oli Manducassa. Mulla oli päällä ohkaset collegehousut, t-paita ja verkkatakki, pojalla body + puolipotkarit + ohut vuoreton fleecehaalari ja pipo. Kotia ko päästiin oltiin molemmat ihan hiessä.. :rolleyes: Eilen täällä oli + 15 ja pieni tuulenvire.
  • Tykkään Tykkään x 2
 5. Ruusa# Supliikin supersankari Huhtimammat 2016 Elomammat 2017

  Mitä muuten tarkoitat nallepuvulla? Meillä se on sellainen H&M nallen korvainen karvapuku... Ei siis mikään tuulenpitävä. Tänään oli vielä äp-pussi nallen lisäksi, mutta ei vaunun omaa suojaa enää. Onko sulla ollut vainun jalkasuojus kuitenkin vielä?
  Täytyy vähentä jotain huomenna.
 6. winks Päivystävä dosentti Huhtimammat 2016

  S
  Nallepuku = fleecepuku, ei windstopper. K
  Jallasuoja silleen puoliksi päällä. Joko jalkasuoja tai peitto vois olla jees.
 7. Iltatähti79 Kommentoinnin ninja Huhtimammat 2016

  Meillä likalla on vaunuissa body ja potkari sekä kypärämyssy. Makuupussissa pötköttelee. Hiessä on välillä, vaunutkin on mustat eli keräävät lämpöä, tosin täällä oli eilenkin lämpöä 18 astetta. Voin kuvitella kuinka lämmin vaunuissa on...
 8. winks Päivystävä dosentti Huhtimammat 2016

  Joo, kohta joutuu laittamaan lakanat kärryyn...ja sitten jossain vaiheessa nukkunee pelkässä vaipassa, jos keli jatkuu tällä tavalla kauniisti.
 9. Ruusa# Supliikin supersankari Huhtimammat 2016 Elomammat 2017

  Tänään jätin äp-pussinkin pois. Body+sukkikset + sisähanskat+myssy. Puuvillapeitto ja vaunun oma suojus aluksi. Harso aurinkosuojana.
  Sitten lähti peitto välistä. Sitten hanskat. Sitten vaunusuojakin vaan jalkopäähän... Harson laitoin vielä laajemmalti ylle jotta suojais tuulelta+ auringolta. Toinen harso ajoittain ainoana peittona, jos tuuli.
  Niin ja tyttö itse kiskoi myssynkin välillä pois...
 10. winks Päivystävä dosentti Huhtimammat 2016

  Kivaa, kun voi imettää ulkona. Oltiin kävelyllä ja ajoitus ei mennyt nappiin...mitäs siinä, puistonpenkille ja vauva kohta kylläinen (noh, meni siinä tovin).

  Mutta, mä yritän tässä löytää aikaa kakun teille huonolla menestyksellä. Liikaa hyysääjiä ympärillä. Ehkä sitä satsaa ostettuun äitienpäiväkakkuun...
  • Tykkään Tykkään x 2
 11. winks Päivystävä dosentti Huhtimammat 2016

  Miksi meidän muksut ovat aamuvirkkuja? Olisi ihanaa pötkötellä sängyssä - tai siis nukkua aamulla. Ja nuo kaverukset herättelevät toisiaan. Grrr!

  Nojoo, pitäis päästä kauppaan ostamaan vähän kesävaatteita lapsille. En ihan odottanut näin upeita kelejä jo nyt :) vaikka siis loppuviikosta muuttuu.
 12. Iirai Sukkela juttelija

  Meillä yöaika on klo 23-11 jonka aikana poika herää vain syömään. Päiväaikaan sit seurustelee usean tunnin ajan ja nukutaan lyhyitä päikkäreitä. Jos käydään vaunuilemassa niin silloin saattaa nukkua 3h päikkärit.
 13. winks Päivystävä dosentti Huhtimammat 2016

  Luxusta, että yöt ovat ns rauhallisia. Meillä alkaa kitinähuutu 19 kieppeillä ja nukahdetaan kympi yhentoista maissa. Ja herätään viideltä aamulla. (joku yösyöttö välissä). Päivällä nukutaan usein yks pidempi jakso, ehkä n 3h, jos kärrykävely ajoitettu oikein (ja se on vielä arpapeliä). Muuten nukutaan lyhyitä jaksoja pitkin päivää.
 14. Iirai Sukkela juttelija

  Täytyy koputtaa puuta, mutta helpolla ollaan vielä päästy. Täällä kitistään jos seuraa ei ole tai ilmaa kiertää enemmän mahassa, mutta itketään vain ruuan perään.
 15. winks Päivystävä dosentti Huhtimammat 2016

  Kertokaa miten voi vaihtaa vaipan ilman että vauva herää! Olisi niiiiin paljon helpompaa kun voisi itse vaihdon jälkeen jatkaa unia :)
 16. Karolina Hyväntuulinen höpöttäjä Kesämammat 2016

  tämän jos joku tietää niin on NERO! :grin Oma vinkki on että älä vaihda vaippaa yöllä jos ei ole ihan pakko (=kakka tullut tai pissa tullut läpi). Ja silloinkin valot kannattaa pitää minimissään ja välttää seurustelua. Meillä toimi nämä vinkit esikoisen kanssa hyvin :)

  Muoks. nämä vinkit sain siis ihan neuvolasta, sillä meidän pojalla oli vatsakipuja ja yöt olivat vaikeita muutenkin sen vuoksi.
  • Tykkään Tykkään x 2
  Last edited: 17 touko 2016
 17. Nainen 2+2 Silmät suurina ihmettelijä


  mä laitan öisin vaatehuoneen valon päälle, huoneen oven todella vähän auki et nään hoitaa. toki vauva ei oo 4vkn ikäsenäkään vielä yöllä kakannu mut pissannu senki edestä, ensin vaihdan vaipan ja sit lämmin maito. Toki poitsu on ollu synnäriltä asti uniensa perään eli vaikka se herää, niin ei tarvi murehtia etteikö maitopullon avulla nukahtais uudestaa :D

  sit yks pieni kysymys, onko kellään tietoa vatsalihaksien treenauksesta. missä vaiheessa uskaltaa edes harkita ja entäs jälkivuoto, olin kaavinnas 2 viikkoa sit ja tänään tunne et menkat ois alkanu :O ei kai ne nyt vielä voi alkaa..? vai voiko? :)
  • Tykkään Tykkään x 1
 18. winks Päivystävä dosentti Huhtimammat 2016

  Voi noi menkat alkaa :sad001 tai jollekin kiva, jos haluaa heti lisää muksuja...mutta kyllä kaavinnan jälkeenkin voi se jälkivuoto välillä olla vähäisempää ja välillä vähän runsaampaa.
  • Tykkään Tykkään x 1
 19. Nainen 2+2 Silmät suurina ihmettelijä

  taitaa meidän vauvat olla tässä ku on vähän huonoa tuuria tausta, 2 enkelivauvaa jne.. mietin vaan et kuinka kauan voi vielä kaavinnan jälkeen tulla, et missä vaihees tarvii huolestua :O
 20. winks Päivystävä dosentti Huhtimammat 2016

  Tuota noin, eikö kaavinta poista istukkaa yms, eli kohtutulehduksen riski on todella pieni. Mutta se ei poista jälkivuotoa. Neuvola osannee antaa keskimääräarvioita...arvio se kuitenkin on.
  • Tykkään Tykkään x 1