Toukokuun touhuilut

Keskustelun 'Laskettu aika tammikuussa 2015' aloitti elämän ihmeitä, 30 huhti 2016.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. elämän ihmeitä Ihastunut foorumiin Heinämammat 2016 Heinämammat 2018

  Vanhoja sisaristuimia voi katella kirppiksiltä ainakin just Emmaljungaan. Sain sellaisen käsityksen kärrikaupassa, ettei sisaristuimia enää tehdä uudempiin vaunuihin sopivaksi. Meillä kun toivottavasti molemmat nukkuvat aikanaan päikkyjä myös pihalla ja aika paljon matkaa taitetaan jalkaisin muuallakin kuin cityssä, oli tilanteen ratkaisemiseksi valinta suhteellisen selkeä.
 2. IceQueen Naimisissa foorumin kanssa Marrasmammat 2016 Lokamammat 2018

  Emmaljungaan ei enää ole olemassa vaunukopan päälle asennettavaa sisaristuinta. Poikaa oottaessa vielä tais olla kun olin tietonen et sellasia on mut nyt kun kävin lastetarvikkeesta kysymässä niin ei enää saa niitä. Jostai ehkä käytettynä. Mie en meinannu tuplarattaita hankkia, yritetään pärjätä ilman. Ikäeroa tulee 1v10kk et saa nähä miten käy. Seisomalaudan varmaan hankin kun harvemmin lenkkeillään ni jos sillä pärjäis sen mitä yksin molempien lasten kaa liikun. On niin hyvät yhdistelmät jotka uutena hankittu ni käytetään nyt toisenkii lapsen kaa.
 3. KoBe Naimisissa foorumin kanssa Tammikuunmammat 2015

  Anteeksi kun en ole käynyt pitkään aikaan, niin en huomannut kysymystä.
  Mutta joo, isä saa pitää isyyslomaa 18 päivää yhtäaikaa äitiysloman tai vanhempainvapaan kanssa kun äiti on lomalla. Eli joko 3 viikkoa jos lauantait lasketaan, tai 3 viikkoa ja 3 päivää jos katkaisee ma-pe ja sitten pitää joskus ne 3 päivää.

  Sitten on isäkuukausi, joka on 6 viikkoa ja jota ei voi käyttää kun äiti on vanhempainvapaalla, hoitovapaalla tai äitiysvapaalla. PAITSI jos seuraava lapsi syntyy ennen kuin edellisen syntymästä on kulunut 2 vuotta (missä ajassa isäkuukausi pitää joka tapauksessa pitää) ja viikot ehtii pitää ennen kuin edellinen täyttää sen 2 vuotta. A lapsen isäkuukaudesta saa jättää 4 viikkoa käytettäväksi B lapsen syntymän jälkeen, vaikka äiti olisi äitiys- tm. lomalla. Isäkuukauden saa pitää enintään kahdessa osassa (lauantait lasketaan mukaan).

  Eli jos äiti on töissä tai pitää lomapäiviä töistä, isä voi pitää 1-6 viikkoa isäkuukauden lomaa. Mutta halutessaan voi pitää 2 viikkoa lomaa ja loput 4 viikkoa kun äiti on synnyttänyt, ja hoitaa esikoista (edellistä). Tai pitää 3 viikkoa ja 3 viikkoa tai 4 viikkoa ja 2 viikkoa synnytyksen jälkeen, tai 4 viikkoa ja synnytyksen jälkeen 2 viikkoa tai 5 viikkoa ja synnytyksen jälkeen 1 viikon.
  Ainoat rajoitteet siis ovat, että seuraavan kanssa saa äidin kanssa olla kotona enintään 4 viikkoa ja vapaan saa jakaa vain kahteen osaan. Jos nyt ottaisi 2 viikkoa ja jossain vaiheessa kaksi viikkoa, lomasta jäisi pitämättä 2 viikkoa.

  Jotta menisi mahdollisimman epäselväksi, niin:
  Esikoinen syntyi 21.1.
  Mies piti 4 viikkoa kun toinen syntyi ja esikoinen oli 1 v ja 2-3 kk. Olin äitiyslomalla.
  Vanhempainvapaa toisesta päättyy vuodenvaihteessa 2016-2017. Palaan töihin ja mies pitää esikoisen isäkuukaudesta loput 2 viikkoa (1.1.-14.1. kun viimeinen mahdollinen päivä on 20.1. kun poika täyttää 2 v. 21.1.) ja mahdollisesti toisen lapsen isäkuukauden, 6 viikkoa.
  • Tykkää Tykkää x 2
 4. Emma93 Tuttu foorumilla

  Kun täällä nyt on näin hiljaista ollut niin kysellään onko ihmisillä kesäsuunnitelmia? :) itse ei ole tarvinnut kesäksi haaveilla mtn suunnitelmia tai reissuja kun 13.6 on lähdettävä Turkuun veitsen alle. :sad001 siinäpä se kesä menee, 2kk keppien kanssa kävellen (varmaan myös enimmäkseen sängyssä makoilen) ja sit vielä väh. 1kk sairaslomalla. Syyskuussa tuleekin jo vuosi oltua työkyvyttömänä, mutta täytyy toivoa että saisivat tuon jalan edes jonkinlaiseen kuntoon.
 5. Solfiza Peruskäyttäjä

  Ei oikein ole kesäsuunnitelmia, mulla on vain viikko lomaa. Mennään ainakin Tukholman risteilylle ja sit muuten ollaan varmaan maalla, säästä riippuen.
 6. Solfiza Peruskäyttäjä

  Pojan päiväkotiryhmällä oli eilen kevätjuhla.. Tippahan siinä tuli linssiin kun noi pienet lauloi ja yritti laulaa. Poika on vielä niin pieni ettei muuta kuin ihmetellyt menoa mutta reippaasti istui muiden kanssa penkillä. Ylpeä äiti. :) :Heartred
  • Tykkää Tykkää x 3
 7. IceQueen Naimisissa foorumin kanssa Marrasmammat 2016 Lokamammat 2018

  Toivotaan Emma onnistunutta leikkausta :)

  Tää äiti lähtee kesäks töihin :grin Hoitovapaa loppuu siis muutaman päivän päästä... Poika saa olla suurimman osan kesästä isänsä kanssa kotona kun mies pitää loput isyysvapaat ja on kesälomalla, kuukauden verran joudutaan sumplimaan mahdollisia päälekkäisiä työvuoroja ettei tarvii poikaa laittaa hoitoon. Eipä tässä tarvii muita suunnitelmia kesälle keksii :grin
 8. elämän ihmeitä Ihastunut foorumiin Heinämammat 2016 Heinämammat 2018

  Kehon viesteistä päätellen täällä mennään ns. 'viimeistä kuukautta' ennen synnytystä jo kovasti, joten eiköhän kesäsuunnitelmat keskity sellaisen pikkuruisen navan ympärille aika kovasti. Vielä on paljon asioita kesken tässä kotosalla, joten täytyy alkaa heti maanantaina niitä työstämään pois päiväjärjestyksestä. Sormet on jo ristissä, että eihän koliikkilottopottia tällä kertaa eihän, eikä tämän nuoremman tarvitsisi myöskään vierastaa kaikkea mahdollista koko puolta vuotta. Aika näyttää, että miten käypi. Olisi meinaan sitä sylintarvetta vielä paljon tuolla esikoisellakin.
  • Tykkää Tykkää x 1
 9. NiBaBa Tuttu foorumilla

  Töitä ja töitä kun jätän kesäloman pitämättä ja mieskin pitää vaan viikon :) käydään kyllä varmaan laivalla ja ensi viikonloppuna ajellasn kauemmas 500km lakkiaisjuhliin ja ollaan siellä reissussa pari päivää. Paljon ulkoilua yms :)
 10. Mariel Rakastunut foorumiin Tammikuunmammat 2015

  Meillä suunnitelmissa olla paljon rannalla omien vanhempien asuntoauton kanssa, siis minä, tyttö ja mun vanhemmat. Mies saa päivystää töitä kotona :grin Pääsee pois kerrostalosta ja on lastenhoitajat lähellä niin saattaa itsekin päästä uimaankin.. :rolleyes: Jos vaan kesästä tulee hyvä sään puolesta..

  Mökillä olisi tarkoitus olla tytön kanssa ainakin viikon verran jossain kohtaa kesää, Juhannukseksi mentäisiin muttei siellä taida olla meille tilaa :sad001 Veli on siellä myös oman poikansa kanssa ja meillä on nyt jollain lailla yhteiskäytössä oleva mökki ja pitänee vuorotella kummat siellä sitten on..

  Mies pitää kesälomaa 5 vkoa putkeen niinkuin tähänkin saakka. Silloin luultavasti ollaan paljon mummulassa, pois kerrostaloelämästä.. Ja Korkeasaareen perinteinen kesäreissu kai tehdään tänäkin kesänä. Josko se tänä kesänä olisi muutakin kuin tytön nukuttamista ja syöttämistä kuten edellinen :grin Aika lomailua siis suunnitelmissa, saa nähdä toteutuuko mikään.. :p
 11. Kotimama Rakastunut foorumiin Joulumammat 2016

  Täälläkin kotona koko kesä, syyskuuksi menen sitten töihin, lokakuu ja osa marraskuuta taas hoitovapailla ja marraskuussa alkaa taasen äitiysloma :) muutamia kesäretkiä tarkoitus tehdä, Muumimaailma ja Korkeasaareen ainakin? Saa nähdä mitä ehtii ja jaksaa :) ei liikaa stressiä. Pieni allas ostettiin tänään terassille niin poika saa läiskyttää siinä menemään :)
 12. Indie Tuttu foorumilla Joulumammat 2016

  Täälläkään ei kummempia kesäsuunnitelmia. Mies on töissä koko kesän, joten yhteisiä reissuja ei kovin kauas ole tiedossa.
  Jos säät sallivat, menen varmaan pojan kanssa mökille, jossa mun äitini viettää kesää. Toivottavasti tänä kesänä ne reissut olis vähän mukava,pia, kun viime kesänä... Pari kertaa käytiin yks yö kerrallaan, mutta oli kyllä niin hankalaa, kun oli kylmää, märkää jne. Poika ei osannut vielä istua, joten pakko pitää koko ajan sylissä/kantorepussa. Ei voinut olla ulkona ja mökki on törkeen pieni, joten sisällä kolisee äkkiä päät yhteen. Mutta jospa tänä kesänä olis lämpöiset kelit. Olis kiva olla pojan kanssa saaressa, vaikka vesistön läheisyys tuokin omat haasteensa tuon ikiliikkujan kanssa. :grin Olen itsekin viettänyt lapsuuteni kesät tuolla ja paikka on kovin rakas.
 13. Solfiza Peruskäyttäjä

  Miten te olette edenneet pottaharjoittelun kanssa? Meillä ollut potta kylppärissä pari viikkoa ja poika on onnistunut tekemään sinne pissat pari kertaa. Aika epäjohdonmukaisesti vien potalle, lähinnä aamulla, illalla ennen pyjamaa ja välillä päivällä. Poika tykkää tosin vain leikkiä potalla, on joka päivä siellä näpertämässä pottaa ja laittamassa leluja sinne sisään.. En haluisi et oppii siihen et on leikkikalu vaan et siihen tehdään tarpeet.
 14. IceQueen Naimisissa foorumin kanssa Marrasmammat 2016 Lokamammat 2018

  Miulla ei oo nyt riittäny kärsivällisyyttä pottaharjotteluun. Poika teki jonkun aikaa pissan pottaan aamuisin heti heräämisen jälkeen, mut tää tais olla ennen yhtä ikävuotta. Sit tuli se oma tahto ja into nousta seisomaan... Ei montaa sekuntia edelleenkään suostu potalla istumaan vaikka sitä välillä kokeillaan ilman vaippaa ja välillä housut jalassa. Mies lupas että rupeevat harjottelee pojan kaa potalla käyntiä nyt kun mie lähen töihin ja hän on suurimman osan kesästä kotona, toivon että jotai edistystä siihen tulee niin ei tartteis pitkään vaihella kahen lapsen vaippoja kun tää uusi tulokas syntyy syksyllä. Ja pottahan on ollu meillä kohta vuoden kylpyhyoneen koristeena :grin
 15. Kotimama Rakastunut foorumiin Joulumammat 2016

  Meillä menossa taas ihme kausi. Poika lähes jatkuvasti työntää käsiä vaippaan ja kaivelee mieskalleuksiaan :grin viime yönä herättii 02.30 ja ensin ähkättiin muuten vaan ja sit alkoi vaipankaivelu. Sänky lainehti hetken päästä ja petivaatteet vaihtoon. Sen jälkeen kiukkusi muuta ja ei rauhoittunut ellen pitänyt kättä hänen selän päällä. Unia jatkoimme klo5.30. Taidan lähteä tänään ostamaan jumpsuitteja ja bodeja pojalle nykykokoa. Pitkään käytetty vaan paitaa ja housuja.

  Aamuinen taaperokerho meni ihan pieleen, poika olis vaan halunnut seisoa ja hypätä niiltä kerhon tuoleilta ja kun ei mahtunut haluamalleen tietylle penkille kun siinä istujia jo oli niin järjesti kunnon raivo huudot. Kun yritin vähänkin koskettaa tai pyytää laululeikkeihin mukaan niin vetäytyi heti pois ja kiukkuili :sad001 muut taaperot istui äitiensä syleissä ja katseli meidän touhua. Tuntuu että tämän viikon sisällä ollaan riidelty pojan kanssa aikalailla kaikesta. Pihassa olo vaikeaa kun ei viihdy taloyhtiön puistossa - haluaisi vaan autotielle, ei viihdy rattaissa mutta ei kykene kävelemäänkään ainakaan eteenpäin eli koiralenkit hyvin lyhyitä. Onneksi meillä aidattu jättiterassi niin siellä viihtyy ja itse voi ottaa aurinkoa, tosin sielläkin hetken päästä haluaisi että avataan portti. Kiukkua riittää :grin itse olen kuin Hangon keksi :grin myönnän että itse riitoihin lähdin vähän mukaankin vaiko yleensä kärsivällisyys hyvä. Varmaan nää raskaushormoonit taas..
  • Hauska Hauska x 1
 16. elämän ihmeitä Ihastunut foorumiin Heinämammat 2016 Heinämammat 2018

  Meillä kiukuttiin tänään kaupassa. Olis pitänyt saada hyllyistä ja kärryistä yhtä sun toista sekä olla äiskän sylissä, kärryssä ja kävellä samaan aikaan. Voi pientä, ei se oo noiden elämä helppoo kun pitäis samaan aikaan olla ihan vauva ja iso taapero. Eikä sanoja oo vielä riittävästi. Onneksi kiukku sentään yleensä ainakin laantuu hetkeksi kun selittää et 'äiti kyllä ymmärtää, että sä haluaisit, mutta...'

  Omaa oloa tietysti helpottaa sekaisin olevat hormonit, jotka itkettää, kiukuttaa, naurattaa ja vaikka mitä lähes samaan aikaan.
 17. Kotimama Rakastunut foorumiin Joulumammat 2016

  Lisäks tuntuu että jotain poika tekee esim ihan tahallaan. Annoin tänään maitomukin käteen ja poika meni omaan huoneeseen ja kaatoi maitoa työtuolille mitä olen laittamassa myyntiin :grin kun kielsin niin vilkaisi mua ja alkoi oikein urakalla kaatamaan sitä maitoa siihen tuoliin. Huhhuh. Kohta pitäis vielä lähteä kaupungille ja kauppaan, saa nähdä tulee :D jospa nyt unilta heräisi kohta mukavampi pikku-ukkeli :)
 18. IceQueen Naimisissa foorumin kanssa Marrasmammat 2016 Lokamammat 2018

  Se on ihana tuo oma tahto, ja se kun ei tiiä mitä tahtoo :grin Kovin tutulta kuulostaa... Jotain haluaa ja sit haluaa jotain päinvastasta yhtä aikaa, mikään ei oo hyvä... Jotenkii tuntuu et poika kiukkua nykysin paljon enemmän kun ei taidot riitä kaikkeen mitä haluaa, ja sit kun kaikki kiva on kielletty. Onneks tää äiti lähtee parin päivän päästä kesäks töihin lepäämään :grin
 19. DT Rakastunut foorumiin Tammikuunmammat 2015

  Meillä kans kiukutellaan. Jotenki tuntuu, että osittain myös siksi, ku ei oo oikein sanoja eli ei tule ymmärretyksi. Edelleen tulee lähinnä vain "äitä, äkkiä (=jätskiä) ja ihi (=isi) ja joitain sinne päin jotain muistuttavia sanoja). Kesäloma alkoi ja nyt jo kauhistuttaa, kun jatkuvaa tappelua (lue: isosisko kiusaa ja pikkuveli kitisee/loukkaantuu pienestäkin). Pitäis muuten varata 1,5-vuotis neuvola. :)
 20. Kotimama Rakastunut foorumiin Joulumammat 2016

  Meillä ollaan kipeinä. Pojalla nousi 38 asteen kuume perjantaina ja lauantaina kävimme päivystyksessä kun kuume melkein 39. Lääkäri katsoi korvat vain pyynnöstäni ja niissä näkyi lievästi nestettä joka viittaa alkavaan korvatulehdukseen. Käski jatkaa samalla mallilla että panadol x3 ja pronaxen x2 päivässä. Eilen oli pojalla jo vähän parempi vointi, levätty sisätiloissa kumminkin nyt vielä tänäänkin. Viime yönä poika heräsi neljän jälkeen huutamaan ja oli tosi väsyneen oloinen mutta ei vaan voinut nukahtaa. Sain pojan nukkumaan vaunuihin ysin maissa ja vetäisi kunnon päiväunetkin normisikaan. Eli hyvin väsynyt on. Nyt iltaa kohden itkuisuus lisääntyi ihan räjähdysmäisesti eikä rauhoittunut kuin lopulta minun syliini. Oli sellaista ihan hysteeristä parkumista eikä isän avut kelvanneet laisinkaan, poika edes "nähnyt" isäänsä :S jännittää jo nyt tuleva yö, meidän kaupungissa ei päivystyksestä näinä kellonaikoina auteta kun kipulääkkeiden verran eikä mahdollista antibioottilitkua pääse hakemaan kun vasta huomenna apteekkien auettua. kuumetta ei ole mutta tuskin pääsee nousemaankaan näiden lääkesatsien mennessä taustalla. jos huomenna vielä jatkuu näin niin yksityiselle mennään. Alkaa äiti olla myös vähän sippi :'(

  miten muilla korvatulehdukset oireilleet ja onko monestikin kiusanneet?
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1

Jaa tämä sivu