Toisen odottajia?

Keskustelun 'Kesäkuiset 2018' aloitti maaris, 17 loka 2017.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. maaris Peruskäyttäjä Kesämammat 2018

  Meillä on toinen yhteinen pieni ilmoittanut tulostaan. Oma esikoiseni on nyt 1 v 3 kk ja ikäeroa näille kahdelle olisi tulossa suunnilleen kuukautta vajaa kaksi vuotta.

  Olo raskauden suhteen on vielä hyvin epätodellinen, sillä raskausoireita ei juuri ole ja toisaalta mieli kehottaa toppuuttelemaan. Tuntemukset ovat osin hyvin ristiriitaisiakin, sillä pukkulapsiperheen arkeen liittymättömät asiat kuormittavat meitä juuri nyt suuresti. Voimavarat ovat aika vähissä ja välillä tulee mieleen, että toinenkin lapsi ansaitsisi vähän jaksavammat vanhemmat. Esikoisen kanssa kaikki on mennyt hienosti, ja myös toinen pieni saa kasvaa toivottuna ja iloittuna. Vielä en ole vain uskaltautunut kokea riemua tästä raskaudesta, ja se tuntuu surulliselta.

  Mies murehti tuossa hetken oman jaksamisensa vähyyttä ja pohti ikänsä vuoksi vähän jo korkeampaa riskiä sille, että lapsella voisi olla jotain erityistä tiedossa. Olemme vähän eri linjoilla sen suhteen, millaisia ratkaisuja eri tilanteissa tekisimme.

  Millaisina aatoksin täällä on muita toistaan odottavia?
 2. Fiia Peruskäyttäjä Lokakuunmammat 2015 Kesämammat 2018

  Meille myös toinen tulossa, esikoinen tulee tässä kuussa 2v. Esikoisen vauva-aika oli raskas (oli tosi itkuinen ja suuritarpeinen vauva), ja hän edelleenkin heräilee öisin. Vähän ristiriitaiset fiilikset mullakin, toisaalta esikoisen kanssa helpottaa koko ajan, mutta silti tuntuu että oma jaksaminen on välillä tosi kortilla. Toisaalta olisi ihanaa ettei ikäero kasvaisi liian suureksi ja heistä olisi seuraa toisilleen. Meillä on onneksi tosi hyvät tukiverkostot, jos meitä todella on neljä ensi kesänä niin aion ottaa kaiken tarjotun avun vastaan (mitä en esikoisen kanssa osannut tehdä :rolleyes:).
  • Tykkää Tykkää x 1
 3. maaris Peruskäyttäjä Kesämammat 2018

  Minä samaa mietin. Jos toinen lapsi tulisi vasta sitten, kun meillä olisi elämä vähän tasaantunut ja minä olisin saanut opinnot valmiiksi ja ehkä töitäkin, niin sisarusten ikäero olisi todennäköisesti neljä vuotta tai enemmän.

  Tukiverkostoja meillä ei oikein ole lähellä. Ystäviä kyllä, mutta tässä elämäntilanteessa ehditään pikaiset kuulumiset vaihtaa ja se on siinä. :D
 4. Tintuska Tuttu foorumilla Joulukuun äidit 2019 Lokakuunmammat 2015 Kesämammat 2018

  Fiia me ollaan näköjään oltu yhtäaikaa lokakuisissa 2015! :)

  Meilläkin neiti on todella kova luonteinen ja edellen heräillään öisin ja käydään kovaa vääntöä ihan arkiasioista.. Vauva aikakin oli haastava, neiti oli itkuisuudeltaan ja nukkumattomuudellaan siinnä rajoilla, että neuvola ei kuitenkaan laskenut sitä koliikiksi asti vaikka miehen kanssa valvottiin vuorotellen tytön kansaa aamuyöhön asti itkujen takia..
  Haluttiin kuitenkin lapset suht pienellä ikäerolla, jotta heistä olisi toisilleen seuraa.. :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 5. marjahei Tuttu foorumilla Kesämammat 2018 Helmimammat 2017

  Täällä myös kakkonen tulossa. Meidän esikoinen on vasta 8kk ja tämä tärppäsi heti ensimmäisestä kierrosta (asia yllätti suuresti). Oltiin puhuttu, että mahdollisimman pieni ikäero, ehdottomasti alle 2 vuotta, jos se vaan meille suodaan. Esikoinen on ollut ihana, aktiivinen ja "helppo" lapsi, jos nyt näin voi sanoa. Minä siis vielä imetän. En ole myöskään osannut iloita tästä raskaudesta vielä kovin paljon, koska takaraivossa on koko ajan pelko keskenmenosta. Ehkä siksi, kun tärppäsi ekasta kierrosta synntyksen jälkeen ja koska imetän yms.. En tiedä :) tietysti toivomme pienelle jarrusukkia ja tervettä hyvää kasvua! :Heartred
  On tämä kakkosen odottaminen (vaikka näin alussa vasta onkin) niin erilaista kuin esikoisen. Ihanaa, mutta erilaista. Ja ajatus nelihenkisestä perheestä on ihana myös :)
  Meillä tukiverkkoa ei kauhean lähellä ole. Ja harkinnassa onkin eri paikkakunnalle muutto jossain vaiheessa.
 6. Triina Rakastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015 Lokakuunmammat 2014

  Myös mulla lokakuinen -15 :)
  Ja löytyy myös lokakuinen -14 :D
  • Tykkää Tykkää x 2
 7. KM89 Rakastunut foorumiin Syyskuunmammat 2015 Kesämammat 2018

  Meillä kans toinen tulossa, esikoinen täytti tässä kuussa 2. Oltiin tähän asti aika varmoja ettei riitä voimat toiseen lapseen, sen verran vaativa tapaus esikoinen on ollut. Nyt kuitenki kesän ja syksyn aikana sen verran helpottanu ja meillä on alettu nukkumaan yöt, niin uskallettiin antaa toiselle lupa tulla.

  Mulla on opinnot kesken, ajattelin sitte ens syksynä käydä koulussa vauvan kans ja siirtää vaan työharjottelut myöhempään. Viimenen vuosi alkaa, ja siinä näyttää olevan sen verran vähä teoriaopintoja ja enimmäkseen harkkaa niin uskon että onnistuu oikeen hyvin :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 8. Emir Rakastunut foorumiin Kesämammat 2018

  Meille on myöskin tulossa toinen.
  Esikoinen tässä kuussa 2v. Toista alettiin yrittämään vuosi sitten ja tärppäskin heti. Vaikka ar-ultrassa todettiin kaiken olevan hyvin niin oli pikkunen kuollu 9+3 ja se sitten todettiin 11+0. Eli vaikka tänään ultrassa kaikki näytti hyvältä en vielä luota et kaikki sujuu hyvin ja saataisiin toinen pieni kesällä.
  Esikoinen on ollut helppo lapsi. On syönyt ja nukkunut aina hyvin. Vähän jännittää että millanen tapaus tämä toinen sitten olis.
  Tukiverkkoa on onneksi hyvin kun vanhemmat ja sisarukset asuvat samassa kaupungissa.
 9. Elizza82 Aloittelija

  Me täällä myös toisen odottajia, esikoinen on nyt 1,5v aktiivinen ja touhukas lapsi joka kyllä on aina ollut hyvä nukkuja. Aloitettiin yrittäminen alkuvuodesta kun vielä imetin, eka tärppi tuli toukokuussa. Tämä raskaus meni kesken heinäkuun lopussa, ja nyt on uusi plussa saatu. Lapsille näinollen tulisi 2v 2kk ikäeroa.
 10. Neenuli Aloittelija

  Täällä myös toista odotellaan esikoinen nyt 2v8kk olin ite sitä mieltä että 3vuoden ikäero on hyvä mutta nyt mennään vähän sitten yli että tämä jos loppuun kyydissä pysyy ikäeroksi tulisi noin 3v3kk esikoisen vauva aika oli myös raskas 8kk asti nukku todella huonosti ja itki paljon ei sitä kukaan koliikiksi todennut, mutta jotain sen tapaista varmaan oli nyt kyllä niin touhukas ja puhelias tapaus nukkuu hyvin yöt. Josko nyt voisi alottaa uuden pikkusen kanssa
 11. Tintuska Tuttu foorumilla Joulukuun äidit 2019 Lokakuunmammat 2015 Kesämammat 2018

  Onpas meitä täällä monta kellä on esikoinen 10/15! :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 12. sallahaa Addikti Elomammat 2016 Lokamammat 2018

  Meillekin olisi toinen tulossa, esikoinen nyt 1v 2kk eli mallia elokuinen'16 :) Tärppäsi neljännestä kierrosta tyhjennysvuodon jälkeen (kkm, se raskaus alko yk 1). Nyt tärppäsi myöskin yk 1 kuparikierukan poiston jälkeen... Kovasti siks jännittää ja pelottaa meneekö kaikki hyvin nytkään, kun niin pian saatiin plussa...
 13. KM89 Rakastunut foorumiin Syyskuunmammat 2015 Kesämammat 2018

  Mulla oli esikoisesta laskettu aika syyskuun puolella, synty sitte "myöhässä" vasta lokakuun puolella, niin olin syyskuisten ryhmässä silloin mukana. :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 14. Emir Rakastunut foorumiin Kesämammat 2018

  Meillä taas la oli marraskuussa, mut poika päättikin syntyä kuukauden etuajassa.
  • Tykkää Tykkää x 1
 15. kadonnut Peruskäyttäjä

  Täällä myös toisen odottaja, tosin esikoinen on syntynyt 09/15 mut aika samoissa kuitenkin :grin

  Me toivottiin pienempää ikäeroa. Hedelmöityshoidot aloitettiin tän vuoden tammikuussa, yks tuulimuna tossa kesällä ja nyt tää pikkuinen toivottavasti pysyy kyydissä:Heartred

  Esikoinen oli helppo vauva ja on myös suht helppo taapero, välillä tietty kiukkuaa mut pääasiassa reipas pikkuinen. Imetän häntä edelleen päivin ja öin. Se paikotellen kiristää omaa hermoa, mut oon liian laiska vierottamaan. Nautin liikaa yöunistani., jos taapero herää ni tissi suuhu ja uni jatkuu :laughing001
  • Tykkää Tykkää x 2
 16. vastavirrassa Rakastunut foorumiin

  kadonnut ootteko olleet yksityisellä hoidoissa? Onpa hienoa että olette päässeet hoitoihin vaikka vielä imetät esikoista!

  Onpa tosiaan paljon 9-10/2015 lapsukaisia täällä! :D

  Meillä on 9/2014 esikoinen, pientä ikäeroa haluttiin mekin. Ei menny niinku elokuvissa..ja meneekö vieläkään..
  • Tykkää Tykkää x 2
 17. savonemäntä Ihastunut foorumiin Kesämammat 2016 Kesämammat 2018

  Esikoinen 1v 4kk ja viimeinkin nukkuu melkein aina koko yön. Raskaus oli helppo ja vaivaton kuten myös itse lapsi. Tämä raskaus on vielä oireettomampi kuin edellinen, joten hyvältä vaikuttaa. Haluttiin lapsille pieni ikäero, mutta heinäkuussa pidetyt häät vähän hidasti sitä. En halunnut olla raskaana häissä. Mutta 2 vuoden ero kuulostaa varsin hyvältä :)

  Meillä on kaikki asiat kunnossa ja tukiverkkoa löytyy. Ainut ongelma on se, että pitäisi valmistua agronomiksi ennen syntymää. Ollut vähän sellainen ikuisuusprojekti :D
  • Tykkää Tykkää x 1
 18. kadonnut Peruskäyttäjä

  Yksityisellä oltiin, kun naispari ollaan. Kyllähän se lääkäri imetyksestä vähän mourusi, mutta kun jo kolmas inssi tärppäsi niin lopetti valittamisen :p
  • Tykkää Tykkää x 1
 19. Suski75 Addikti Helmikuunmammat 2016 Elokuun äidit 2019

  Imetys kielletään myös siksi, että moni tarvitsee lääkitykseksi sellaisia hormoneja, jotka siirtyvät sitten imevään lapseen rintamaidon kautta, ja osittain suurentuneen keskenmenoriskinkin vuoksi. Mutta jos kierto on kunnossa eikä hoitoihin tarvita lääkkeitä, ja on valmis ottamaan hieman suurentuneen keskenmenoriskin, niin mikäs siinä.
 20. marjahei Tuttu foorumilla Kesämammat 2018 Helmimammat 2017

  Onko kukaan muu ehtinyt miettiin sitä, kuinka huomio, läheisyys , rakkaus ja kaikki jaetaan sitten kahden lapsen kesken? :) Toki esim rakkauden määrä varmasti tuplaantuu mutta onhan se erilaista jakaa huomio kahdelle yhden sijaan..

Jaa tämä sivu