Tee-se-itse

Keskustelun 'Laskettu aika lokakuussa 2017' aloitti Tiiiu, 6 touko 2017.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. HoosiAnna Tuttu foorumilla

  Nyt kun kelit kylmeni ja talvikin tekee tuloaan, niin innostuin villapipoja kutomaan tai diis vadta suunnittelemaan. Kovasti tekis mieli niitä aviatrix-myssyjä pyöräytellä. Mulla ei ole siihen ohjetta, mutta olen yrittänyt kuvista päätellä miten se tehdään. En kyl tekis tolla solmimisnauhalla vaan pelkällä resorilla.
  Onko muilla puikot jo ruvennu heilumaan?
 2. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Kypärämyssyn neuloin pojalle tuossa, isomman koon kuin edellinen, joka menee vielä kiikunkaakun pojan päähän. Villasukat pojalle on työn alla. Kai jotain muutakin vois tässä pikku hiljaa tehdä.
 3. Aneska Tuttu foorumilla Marraskuunmammat 2015

  Mulla ois hirvee innostus tehä kaikkee, mut lapset oikee Anna tehä mitää. Kumpa ois joku joka hoitais lapset ja talon ni sais tehä mitä ite haluaa :D
 4. HoosiAnna Tuttu foorumilla

  Mulla jää talo hoitamatta ja lapsetkin on vähän niin ja näin kun inspiraatio iskee :happy:

  Millasella ohjeella Kaari olet tehnyt myssysi tai siis pojan myssyn?
 5. Miitu Addikti Jouluäidit 2020 Marraskuunmammat 2015 Lokamammat 2017

  Mullakin ois innostusta opetella!
  Esimerkiksi haluaisin osata kutoa villasukkia ja lapasia, niin että voisin tehdä vaikka itelleni jotkuu nätit :grin
  Ja lapsille vaikka joka vuos pukuihin sopivat :rolleyes:

  Mutta, miten se aloittaminen on niin vaikeaa. Oon vähän sellainen heti tänne nyt -tyyppi. Ja puikot lentää suurin piirtein romukoppaan jos ei heti onnistu. :grin

  Täytyis kehitellä sitä sellaista malttia ja pitkä jänteisyyttä, jota muutenkin lasten kanssa tarvitsee.
  Ehkä aloitan tässä projektin ja tuun ilmoittamaan kun se ensimmäinen sukka on valmis :hilarious:
  • Tykkää Tykkää x 1
 6. HoosiAnna Tuttu foorumilla

  Mulla on monta työtä kesken odottamaasa oikeaa mielentilaa, että ne saisi valmiiksi. Sitten kun on tarpeeksi kaikkea keskeneräistä ja johonkin uuteen kivaan tarvisee puikkoja niin vedän vaan jostain tekeleestä irti. Yleensä jostain sellaisesta josta en edes muista mitä siitä oli tulossa.
 7. Aneska Tuttu foorumilla Marraskuunmammat 2015

  Mä jo viikkoja sit rupesin intoilee tehä, lankoja tuli ostettua useampi kerä vaikka ennestäänki on. Mutta vasta tänää sit rupesin tekee Itelle villasukkia, yhet saanu aikasemmi loppuu asti vuosia vuosia sitte. Monessa asiassa sama et hulluna hommaa tarvikkeita mut ei välttis ikinä alota tai tekeminen kestää 2pv-2vk ja sit onki tauolla monta kk.
  Mutta jos nyt sais pidettyä intoa päällä :)
  Poikaki tuntuu et on pikku hiljaa ruennu nukkuu paremmin päikkäreitä ni saa suht rauhassa tehä.
  • Tykkää Tykkää x 1
 8. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Nyt alkoi polttelemaan lankojen hankinta, kun pitäisi pojalle neuloa villahaalari, tai siis tekisi mieli neuloa sellainen, jonka saisi sitten vaikkapa softshell-haalarin alle laittaa. Löysin kivoja ohjeitakin, mutta lankoihin menisi kyllä rahaa useampi kymppi. Täytyy nyt koittaa katsoa, josko olisi varaa hankkia uusia lankoja, kotona on pilvin pimein lankaa, mutta ei tietenkään sellaista, josta saisi tehtyä ko. haalarin :facepalm:
 9. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Hupsista, jäänyt vastaamatta kokonaan :) Ihan Novitan perusohjeella olen nuo myssyt neulonut, tuntuu sopivan malliltaan pojan päähän hyvin. Olen tehnyt ihan eri langoista kuin Novitan ohjeet, ja eri kokoisilla puikoilla, joten niistä nyt tulee aina vähän mitä sattuu, jotenkin sen myssyn muoto muuttuu vähän kun tekee erilaisesta langasta.
  • Tykkää Tykkää x 1
 10. Aneska Tuttu foorumilla Marraskuunmammat 2015

  [IMG]
  Poitsulle 1v. Kamppeet.
  • Tykkää Tykkää x 4
 11. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Oi kuinka ihanat vaatteet Aneska!

  Itsekin olen tässä ruvennut miettimään, pitäisikö kaivaa saumuri ja ompelukone naftaliinista ja edes yrittää ommella jotakin pojalle, mutta toistaiseksi olen tyytynyt neulomaan ja virkkaamaan vaan, mikä tietysti on hurjan paljon hitaampaa kuin ompelu.
  • Tykkää Tykkää x 1
  Last edited: 24 loka 2018
 12. Aneska Tuttu foorumilla Marraskuunmammat 2015

  Kiitos :) itelläki ollu kyl nii vähässä ompelu ku ei toi poitsu oikee anna tehä mitää, mutta nyt ku mies vihdoin kotona ni saan minäki tehä joskus sitä mitä tykkään. Lisää pitäs pojalle ommella ku ei oikee kaupasta halua osaa ni nyt oikeestaa vaa pieniä vaatteita :D kutomaanki innostuin, se vaa itellä hidasta ku innostukset aina vähä lopahtaa.. nytki kummallekki lapselle pipot kesken, kauan jo kutonu mut vieläkää oo valmista.
  • Tykkää Tykkää x 2
 13. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Käsityöinnostus on vaan kasvanut tässä viime aikoina. Löysin lankavarastoistani vanhaa Bambino-lankaa ja neulon siitä kauluria pojalle. En jaksanut ruveta kaivamaan netistä sopivaa ohjetta, jossa olisi ollut sama puikkokoko ja langanpaksuus, joten ihan sitten omasta päästä rupesin hommaan. Saa nähdä, minkälainen siitä tulee. Lanka on kyllä ihanan pehmeää :)
  • Tykkää Tykkää x 2
 14. HoosiAnna Tuttu foorumilla

  Mä oon tehny kasan pipoja. Niitä on jo tarpeettoman paljon :)
  • Tykkää Tykkää x 1

Jaa tämä sivu