Tammikuun höpinöitä löpinöitä

Keskustelun 'Laskettu aika helmikuussa 2017' aloitti Runoilijatar89, 1 tammi 2017.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. kotikissa Sanaisen arkkunsa ammentaja Helmimammat 2017

  Mä oon täällä innoissani odotellu vauvauutisia ja ihmetelly että eikö ihmiset jaksa niitä päivittää, kun kaiken järjen mukaan pitäisi olla enemmän kuin kolme kertomusta. Sitten tajusin että niin, ne on varmaan kirjotellu tonne tammikuisten puolelle. Taidan olla vähän hidas :D
 2. piinamiina Hyväntuulinen höpöttäjä Helmimammat 2017

  No eihän helmikuisilla ole vielä edes ensimmäisilläkään lasketut ajat käsillä. :) Eiköhän niitä tarinoita ala putoilemaan, kun päästään helmikuun puolelle.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 3. Möhkö Satasella mukana keskusteluissa

  Onhan tuolla pari lisää putkahdellut viikonlopun aikana :)
 4. edith142 Oman äänensä löytänyt

  Sain äskein itteni kiinni ajattelemasta, että jee tänää on lempiviikonpäiväni sunnuntai, jolloin saa käydä puoliltaöin poksumassa! Maanantaina 38+0.

  Uskomattoman tapahtumarikas tää äitiysloma kun kalenterissa ei lue kun raskausviikot :grin Jotain hämyoireita nyt ees ni ois mitä googletella!
  • Tykkään Tykkään x 1
  • Hauska Hauska x 1
 5. piinamiina Hyväntuulinen höpöttäjä Helmimammat 2017

  Just nuo hämyoireet! Just kun vannoin et nyt odottelen ihan rauhassa torstain sektioon asti, niin johan mie rupesin googlettamaan kun maha otti kerran reilummin kierroksia. Toki vähän supisteleekin, mutta ei mitään kipeitä. 3 vrk:n päästä saan ruveta jo valmistelemaan kroppaa leikkaukseen. :D
  • Tykkään Tykkään x 1
 6. edith142 Oman äänensä löytänyt

  Tiedän! Hyvä kun herää päiväunilta ihan kuumissaan ja alkaa jo etsii netistä onko hikoilu synnytystä ennakoiva oire. Vasta sitten hoksaa, että ehkä tällä paksulla hupparilla ja viltillä on joku loogisempi selitys tähän...
  • Hauska Hauska x 3
  • Tykkään Tykkään x 1
  Last edited: 30 tammi 2017
 7. Möhkö Satasella mukana keskusteluissa

  mä oon palellu eilisestä,kainalot kyl on ollu hiestä märkinä ja naama kuumottanu :hilarious:
  • Tykkään Tykkään x 2
 8. edith142 Oman äänensä löytänyt

  Ihan vielä ei kehtaa mennä tonne synnytystä edeltävät oireet/kun lähtö on lähellä -threadiin missä porukal lentää limatulpat ja lapsivedet ja supistaa 7 minuutin välein niin kirjottelemaa näit omia oireita.

  Tuli kerran hiki peiton alla.
  • Hauska Hauska x 6
  • Tykkään Tykkään x 4
 9. rbck Näppärä viestien naputtelija Helmimammat 2017

  Mäki käyn siellä vielä vaan lueskelemassa ja välillä osallistumassa keskusteluihin mut aika vähän on mitään sen erityisempiä merkkejä synnytyksestä :) 39+0
 10. Gagezzz Piirimestaruustason postaaja Helmimammat 2017

  Auttakaapas te fiksummat vaikkei vauvoihin oikein liitykkään... kun joka sukulaiselta ja kaverilta on nyt kuullut huolestuneita viestejä miten asun yläkerroksessa eikä talossa oo hissiä niin miten kuljen rattaiden kanssa kun ainut säilytyspaikka on silti asunnossa. Niimpä se paniikki on iskenyt muhunkin...
  Koska saan siis irtisanoa asunnon? Sopimuksen olen kirjoittanut 22.4 ja se on toistaiseksi voimassaoleva. Sopimuksessa ei myöskään missään mainita "vähintään 1 vuosi"

  Saanko siis irtisanoa 22.3 ja lähteä 22.4 vai
  Irtisanoa 22.4 ja lähteä 22.5 vai
  nyt heti kuukauden päästä jos irtisanon koska mitään mainintaa pakollisesta asumisesta ei ole?
 11. Sallamaari Oman äänensä löytänyt

  Mun mielestä sen voi irtisanoa millon vaan, eli jos sanot esim. Tänään asunnon irti niin kuukauden päästä tästä päivästä pitäs olla asunto tyhjänä
  • Tykkään Tykkään x 1
 12. Sonjuska Sanaisen arkkunsa ammentaja Helmimammat 2017

  Gageez, yleensä ehtona on vaan se kuukauden irtisanomisaika, jos muuta ei sopimuksessa lue.
  Mutta joillain voi olla, että jos irtisanoo kesken kuukauden niin seuraava kuukausi on maksettava kokonaisuudessaan, jos vuokralla siis olet. Eli jos irtisanoo 22.3 nii maksettava koko huhtikuu.
  Nämä selviää vuokraajalta kyllä.
  • Tykkään Tykkään x 1
 13. Wadalma Puuhakas puhuja Helmimammat 2017

  Yleisin käytäntö on mun tietääkseni se, että jos irtisanot asunnon tammikuun aikana, muutat pois helmikuun lopussa. Eli irtisanomisaika on aina koko seuraava kuukausi. Tämä varmaan sen takia, että uutta vuokralaista on vaikea saada asuntoon muutoin kuin kuun ekasta päivästä lähtien. Eli jos et halua maksaa myös maaliskuun vuokraa, sun kantsii irtisanoa kämppä viimeistään huomenna!

  Onko asunnossa muita ongelmia kuin se että asut ylimmässä kerroksessa (kuinka monennessa)? Onhan se toki hankalampaa vaunujen kanssa jos ei ole hissiä, mutta jos teillä on talossa jokin yleinen varasto tai pyöräkellari, voi niissä monesti säilyttää vaunuja. Tai jos on kevyet vaunut, niin tiedän että monet tekee myös niin että jättää vauvan vaunukopassa hetkeks kotiin (vaikka itkuhälyttimen kanssa), ja kantaa vaunut alakertaan ja sitten hakee vauvan. Fyysisesti aika rankkaa eikä varmaan tuu montaa kertaa saman päivän aikana käytyä ulkoilemassa, mutta mahdollista tuokin. :rolleyes:
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 14. Kaku15 Sukkela juttelija Maalisäidit 2020 Helmimammat 2017

  Gagezz, voithan sä irtisanoo sen vaikka tänään jos ei ole mitään määräaikaa (esim. Väj se 1v sovittu) ja yleensä on se kk irtisanomisaika tai niin et seuraavan kuun vuokra pitää vielä maksaa eli esim.jos tänään irtisanot niin sun pitää helmikuun lopus muuttaa mut jos irtisanot tyyliin helmikuun 5.pvä ni joudut viel maaliskuun maksaan jos eivät löydä uutta vuokralaista maaliskuuksi. Mut nuo pitäs khl löytyy vuokrasopimuksesta tai jos yleinen vuokranantaja ni sit niiden ohjeista!

  Ja ei se hissittömyys ole ongelma jos on muuten kiva asunto :) hyvin on pärjätty.. mie vaan ryskyttelin lapsi kyytis portaita ylös ja alas.. tai niin et kannoin eka rungon/vaunukopan nyt tuo taapero kävelee portaat ite mut vauvan kans taas ryskytellään rappusia ja mie tykkään kyl kantaa manducassa varsinki keväällä kesällä sitte!
 15. Gagezzz Piirimestaruustason postaaja Helmimammat 2017

  Asun tavallaan kolmannessa kerroksessa, eikä tosiaan ole mitään yhteisiä säilytystiloja ellei suoraan rappukäytävään jätä ...joilloin elämäntapajuoppo naapurini oksennusta saattaisi löytyä harva se päivä rattaista.
  Asunto on ihana mikäli ulkolämpötilat pysyvät siedettävänä, mutta viimekesänäkin sisälämpötila kävi 30 ja nyt talvella kun oli ne muutamat pakkaspäivät niin se 14 astetta sisällä oli jo todella kylmä.
 16. Gagezzz Piirimestaruustason postaaja Helmimammat 2017

  Kyseessä siis todella vanha "liikehuoneisto" eikä mikään perus kerrostalo niin naapureina ainoastaan kaksi elämäntapajuoppoa mikä kyllä tuo vähän sitä ajatusta etten tahtoisi lapseni kasvavan heidän läheisyydessään.
 17. Nanna88 Puuhakas puhuja

  Huhei mitä viiko/viikonloppu.. En oo ehtiny edes täällä käymään kun on ollu nii paljon kaikkee koko viikon ja viikonloppu oli se huipenus kun vietettiin pois alka esikoisen 2v syntyärit ja omat 29v kakku kahvit. Kirjaimellisesti seissy koko viikonlopun keittiössä ja eilen oli kyllä jalat todella kipeet. Onneks sain viime yönä nukuttuu hyvät yöunet ja tänään aamulla kun vein esikoisen hoitoon nii otin vielä 3h päikkärit = ) nyt sitä taas jaksaa kun uus ihminen tulevaan viikkoon = ) mukavaa maanantaita kaikille :Heartred
  • Tykkään Tykkään x 1
 18. edith142 Oman äänensä löytänyt

  Gagezz, En tietenkään tiiä mitä oot suunnitellut, mutta ehkä en itse irtisanoutuis tänään tai huomenna. Varsinkaan jos ei ole varmaa, että on uusi koti maaliskuun alussa.

  Turhia paineita lataa sun omalle toipumiselle ja uuteen arkeen tottumiselle, jos muutaman viikon ikäsen vauvan kanssa pitäis tehä asunnon loppusiivousta ja muuttaa :eek:
  • Tykkään Tykkään x 1
 19. Kaku15 Sukkela juttelija Maalisäidit 2020 Helmimammat 2017

  Joo, kyl mäki jättäsin muuton vähän myöhemmäksi keväällä.. loppukeväästä kuitenkin vapautuu usein opiskelijoiltaki asuntoja (tietty riippuu paikkakunnasta..) ni voi olla enemmän valinnanvaraa :) tietty jos on joku kiva asunto kiikarissa ja tukijoukkoja muuttohärdelliin käytettävissä.. mut synnytyksen läheisyydessä ei mitään ylimäärästä stressiä kannata hommata.
  Meillä tää 60neliötä natisee kohta neljän kans liitoksistaan mut inhoon muuttamista yli kaiken joten eiköhän täs pari vuotta vielä pärjää :facepalm:
 20. niemja Luottohahmo langoilla Kesäkuun äidit 2019 Helmimammat 2017

  Kannatan kans sitä uuden asunnon ettimistä ja kaiken sumplimista valmiiksi ennen irtisanomista, tosiaan vauva-arjes muutto voi olla tosi raskasta.
  Meillä tuntuu kans käyvän tila ahtaaksi vaikka onki neliö, keväällä tulee 2 vuotta ku tuo kämppä ostettiin että aletaan varmaan varovasti kattella uutta taloa sitte. Tai koko ajan ollaan kyllä katteltu mutta ei oo viä tullu sopivaa vastaan.. Mä haluaisin rakentaa, mies ei tiedä, mutta meidän tilantees pankki on se mikä määrittää :D veikkaampa että se ei vihreää valoa rakentamiselle näytä.. Ja olis se aika raskasta kahden pienen kans.