Taaperoarkea :)

Dessan kirjoitusta kun aloin lukemaan, luulin ensin, että tarkoitit tuolla "ukkeli" sanalla sun miestä, etkä lasta. Selvisi vasta vähän myöhemmin, että puhutkin lapsesta :D Miten se mies nyt niin karkailee jne... :D

Meillä myös herätään aamu kuuden jälkeen melkein joka aamu. On niin kirkasta, että! Aamuaurinko paistaa meidän makkariin... Pimennysverho on ostettu, mutta kuka laittais paikoilleen, en tiedä. Ja nukkumaanmenotkin vaihtelee, eilen meni nukkuun 20:30 ja tänään 22:30. Tai siis vein sänkyyn, millon lie nukahtanut.
Isojen sängyssä on nukkunut nyt 4 kuukautta ja hyvin on mennyt. Ite pääsee sinne ja vasta pari kk sitten on päässyt/uskaltanut tulla ite pois. Mutta ei se monestikaan sieltä tuu pois, vaan nukahtaa itekseen. Poika on kyllä ollut syntymästään asti hyvä nukkuja, tai ainakin muutamasta kuukaudesta lähtien (muista niitä pikkuvauva aikoja enää:))

Nyt on tullut pojalta pari kolmesanaistakin lausetta. Eka 3-sanainen lause oli: "Ihana äitin kukka", kun parvekkeelle kukkia laitoin :)
 
Meillä ei edelleenkään puhuta mitään. Tai siis muutama sana tulee, lauseita ei vielä ole kun ei ole sanavarastookaan. Meillä sanoja on auto, äiti, vauva, hauva, appu = lamppu, ei, tiitti = kiitti, agrrrrr = traktori ja karkki, äm = mehu jne... 
Ajattelin 2v-neuvolassa vähän kysellä kun miehellä on lievä lukihäiriö niin tässä voi olla myös osa syy tuohon puheen viivästymiseen. 

Onko muita kenen lapsella puhetta ei vielä tule? 
 
Meidän tyttö puhuu nykyään kolmisanaisia lauseita, joskin hän ei osaa sanoa vielä yhtään verbiä. Lauseet ovat siis tyyliä "ei kenkää jalkaan" "isi mukaan töihin" = isi ottaa jonkun tietyn tavaran mukaan töihin.

En Hemppa sinuna olisi vielä superhuolissani, on niitä sellaisiakin lapsia, jotka sanovat ensimmäisen sanansa vasta lähempänä 2,5 vuoden ikää. On tietty hyvä kysyä, jos mieltä askarruttaa.

Meidän neidilläkin alkoi uhma. Kaikki pitäisi saada valita itse, vaatteet, aamupala, jopa hammastahna. Hammastahnaa pitäisi myös saada laittaa itse harjaan, ja siitäkös sitten suututaan kahdesti päivässä, kun tyhmä äiti ei anna Jossain vaiheessa halusi myös koko leluarsenaalinsa mukaan sänkyyn nukkumaan mennessä, mutta siitä on päästy kahden lelun tilanteeseen, kun minä natsimutsina totesin, ettei lapsi tarvitse niin montaa unilelua. Menee nukahtamisestakin maku, kun sängyssä on kauhea määrä virikkeitä..
 
Täällä on kanssa diktaattori-äiti, jonka kanssa ei kannata alkaa taistelemaan:) Pojalla ei oo vielä varsinainen uhma tainnu alkaa, vaikkakin tosi hyviä kilareita temppuineen hyvin usein veteleekin. Mä en vaan reagoi niihin käytännössä mitenkään, laitan toki jäähylle jos tilanne sitä vaatii. Mutta huutakoon ja maatkoon maassa jos hyvältä tuntuu, se ei tehoo muhun. Keskustellaan asioista sit ku on aikansa riehunu. Se tuntuu toimivan siis meillä. Hemppa, älä tosiaan oo vielä kovin huolissas tosta puhumisasiasta, jokainen kehittyy ajallaan. Yks erittäin viisas lääkärituttu pn sanonu ekat sanansa ollessaan 4 vanha, kun omien sanojensa mukaan ei sitä ennen kokenut tarvetta puhua...
 
Miten musta tuntuu et kaikkien taaperot puhuvat ku toiset jo päästelevät lauseita.

Siina oppi just kaks uutta "sanaa" isi on "Ä" tietyllä äänen sävyllä ja lisää on sellanen poski päristys. Nää on vanhoja mut Eemi on MMMe tai MMMä mut niin on banaanikin. Kaa = ankka, kaatua ja kala. Titaa = tutti ja lintu. On sillä aika monta muutakin "sanaa" mut pääasiassa se hokee päivät pitkät täiti= äiti, tauto= auto ja mummu. Et ei tule kesä juttuja meillä...

Nii ja siis en tosiaan ole käyny tääl taas.... katsoin et yli pari viikkoa sitte. Vai oliko jopa kk. No viime viikoina en ole juurikaan koneella käynyt ollenkaan kun ulkona ollaan niin paljon ja pihahommmia on riittämiin. Mut on tää sit ihan mahtavaa asua omassa talossa, jossa on oma piha. Mä niin nautin! Ja Siina tykkää kans. Ja nyt ollut niin lämmintä, et voi vaan avata oven ja laskea lapsen ulos. Iliman vatteitakin menty jo välillä. meillä on niin suojaisa piha, et ei tuuli pääse juurikaan. Mittari muka näyttää hätinä +19 (varjossa pohjosen puolella) ja kun ulos menee niin ihan helle. Mitäs sit ku ookeesti on se helle ja mittari näyttää yli 24. Tänne paahtuu.

Pottailu on alotettu nyt ja vihdoin alkaa jopa onnistumaan. Eilen ja tänää on saatu pissa pottaan kerran päivässä. Mut ku tuo ei osaa puhua ja todellakin ilmaisee itseään itkemällä niin kauheen huudon kanssa mennään ja siitä tietääkin et pissa on tulossa kun se juoksee ympäriinsä ja yrittää kanniskella vaatteitaan sit kun sen istuttaa potalle (väkisin) huutaa ihan hulluna niin pissa kohta tulee ja se huutaa edelleen ja taputtaa itelleen iha villisti ku se pissa tulee pottaan mut huutaa edelleen koko ajan. Ihan pimee . Ja yrittää kaikkensa et sais pidätettyä sitä pissaa.

Ihana kun niin moni on jo saanut kesä vauvansa onnittelut kaikille. Miu ei vissiinkään vielä ole ehtinyt jakautua.
 
Takaisin
Top