Ruoka-aika

Keskustelun 'Laskettu aika joulukuussa 2016' aloitti Syksyinen, 26 maalis 2017.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Pyllerö80 Sanaisen arkkunsa ammentaja Joulumammat 2016

  Meil on kovettunu vatta, tulee alkukakka kikkareena ja perässä löysempää. Luumua annan aina sillon tällön. Lihat pitäis alottaa kans ja nekin kuulemma kovettaa vielä.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 2. Hemppa87 Piirimestaruustason postaaja Kesäkuiset 2021 Maaliskuun äidit 2019

  Kakka on muuttunut pökäleeksi. Löysytän mahaa antamalla tilsatun luumun, jota ensin pehmennän vesilasissa jonkun tunnin ja runsaskuituista kaurapuuroa annan kaksi desiä päivään eli desi aamulla ja illalla. Näin kakka tulee kolme tai neljä kertaa päivässä. Toki meillä menee liha-kasvissosetta reilu pilttipurkki päivään. Varovasti nostettu lihan määrää koska saattaa muutoin tulla syömälakko.
  • Tykkään Tykkään x 1
 3. mangustimamma Varmaotteinen viestittelijä Heinä-äidit 2020 Joulumammat 2016 Lokamammat 2018

  Meillä porkkana, banaani ja jossain määrin myös liha tekee kakasta kiinteämpää, ja toisaalta luumu, päärynä ja tavallinen kaurapuuro löystyttää. Ihan hyvin menee niin kauan kuin kovettavat ja pehmittävät on tasapainossa ruokavaliossa. Sen sijaan kun eilen jouduin antamaan aamupuuron vauvapuurona, koska keittiössä oli puuroaikaan remppamiehet hommissa, niin huomasi kyllä illalla että kakka oli kovalla ja vaati ähistelyä. Että aika pienestä tuntuu joskus olevan kiinni.
  • Tykkään Tykkään x 1
 4. Fuji Tietävä tietäjä Heinä-äidit 2020

  Joo meillä oli varmaan 2 viikkoa kiinteiden aloittamisen jälkeen vatta sekaisin pojalla. Siitä sit pikku hiljaa koko ajan paremmin. Nyt kun on aloitettu lihat ja viljat niin en vielä ole huomannut ongelmia..
 5. Winnie Puuhakas puhuja

  Kertokaas nyt, että antaako kukaan muu täällä vain kaupan ruokia? Meillä mennään nyt niillä, luomua ostan kyllä pääasiassa. Ihan hyvin tyttö syö niitä, varsinkin kasvissoseita. Hedelmäsoseet ei oikein laske kuin puurin kanssa.

  Esikoinen sai pääasiassa vain itsetehtyjä mössöjä...ja nyt meillä on huonosti syövä 2,5 v. Reissuille pitää melkein ottaa omat ruoat mukaan, koska ei kelpaa huoltsikoiddn lihapullat vaan vain itsetehdyt. Siksi annan nyt kaupan ruokia. Ollaanko ihan hakoteillä? Antaako muut?
  • Tykkään Tykkään x 1
 6. Pyllerö80 Sanaisen arkkunsa ammentaja Joulumammat 2016

  Meil on kaupanruuat nyt käytössä vaan
  • Tykkään Tykkään x 1
 7. mangustimamma Varmaotteinen viestittelijä Heinä-äidit 2020 Joulumammat 2016 Lokamammat 2018

  Minä tein ensin itse soseita ja pakastin niitä jääpalamuoteissa, mutta menekki on nyt niin iso, että niitä pitäisi olla jatkuvasti tekemässä jos haluaisi pelkästään niitä syöttää. Eli ollaan luisuttu kohti valmisruokia mekin.

  Nyt odotellaan sitä omatoimisen syömisen seuraavaa herkkyyskautta. Soseita aloittaessa kiinnosti kovasti ottaa lusikkaa omaan käteen jne, mutta ei voinut nelikuiselle vielä aloittaa sormiruokia. Nyt on meneillään sellainen kausi, ettei itse syöminen tunnu oikein kiinnostavan. Sitten kun saadaan sormiruuat kehiin niin aletaan tekemään aterioita soveltaen, eli neiti söisi pääsääntöisesti samaa kotiruokaa kuin mekin mutta suolattomana ja sopivan kokoisina paloina. Tällä hetkellä siis kuitenkin pääasiassa kaupan ruokia.
  • Tykkään Tykkään x 1
 8. Marjasas Piirimestaruustason postaaja Kesä-äidit 2020 Heinämammat 2018

  Meillä kans alussa itse tein soseet, mutta kanan/lihan yms alottamisen kans luisuttu valmisruokaan. Joskus laitan sekaan itse pakastamaa sosetta. Meillä kans ajatuksena että heti kun onnistuu niin samaa ruokaa meidän kans, toki suolattomana yms :happy:
  • Tykkään Tykkään x 1
 9. Hemppa87 Piirimestaruustason postaaja Kesäkuiset 2021 Maaliskuun äidit 2019

  Teen kasvissoseet itse ja pakastan pilttipurkkeihin, edellisenä iltana kun ottaa sulamaan jääkaappiin niin ei ole ihan ankkajäässä. Kaupankin soseita ollaan alkuun maisteltu ja silloin meni ihan hyvin alas.
  • Tykkään Tykkään x 1
 10. Vius Sukkela juttelija Joulumammat 2016

  Meillä aloitettiin nyt kiinteet! Hyvin maistuu ja mussuttaa menemään tosi hienosti. Vähän lusikalla litistelin perunaa, en sen kummemmin jaksanut teelusikan kärjellistä soseuttaa :D Tästä se syömätaival lähtee :Heartred Miten nopeesti ootte siirtyny lihoihin/viljoihin kiinteiden aloituspäivästä?
  • Tykkään Tykkään x 3
 11. Piika Hyväntuulinen höpöttäjä

  Meillä tyttö oli paria viikkoa vaille 5kk kun kiinteät aloitettiin ja lihat ja viljat aloitettiin heti kun tuli 5kk täyteen. Nyt on syönyt naudanlihaa, seuraavaksi teen kanaa.. ja kaurapuuro mustikoiden kera on herkkua.
  Nyt on bataatti, parsakaali, porkkana, naudanliha, herneet, paprika, kaurapuuro, neljänviljanpuuro, mustikat, ainakin ruokavaliossa jo.. ja tyttö syö hyvällä ruokahalulla.
  • Tykkään Tykkään x 2
 12. Vius Sukkela juttelija Joulumammat 2016

  Meilläkin tää availee suutaan ihan onnessaan :D sit höpisee jotain samalla kun maiskuttaa ruokaa.
  • Tykkään Tykkään x 2
 13. Winnie Puuhakas puhuja

  Meillä kyllä tytöllä pitää olla kaikki asiat kunnossa, että hän syö hyvin. Esim. ei saa olla yhtään väsynyt (ei siis minä vaan vauva, äiti on väsyny aina), ei saa olla liian tissinnälkä, pitää keskittyä syöttämiseen ja käsillä pitää olla tekemistä...jos nämä kaikki edellä mainitut asiat ok niin sitten sitä ruokaa menee alas. Tänään olen epäonnistunut, tissimaitoa vain tänään syönyt. Sitä menee kyllä aina, ei kieltäytynyt vielä koskaan siitä. :p:D
  • Tykkään Tykkään x 3
 14. Musicro Sanaisen arkkunsa ammentaja Huhtikuun äidit 2019

  Meilläkin nyt sitten alotettiin tänään maistelut. Poika sai pari lusikankärjellistä äidinmaidolla laimennettua porkkanaa. Osan kolas ulos suusta ja osaa maiskutteli vähän enemmän. Seuraavaks sitten jokusen päivän päästä bataattia tai avocadoa.
  Toivotaan, ettei kovasti tulis mahakipuja näistä nokareista.
  • Tykkään Tykkään x 4
 15. lumitukka Piirimestaruustason postaaja Joulumammat 2016

  Onko täällä ahkeria sormiruokailijoita? Mitä ootte antanu syötäväksi? Meidän pitäisi pian saada syöttötuoli ja sitä myöten antaa ruokia eteen maisteltavaksi.
 16. ALotta Kommentoinnin ninja Elokuunmammat 2014 Joulumammat 2016

  Meillä tyttö sekasyö. Täytetyn lusikan vie itse suuhun, eli puurot. Mut myös syötetään soseita ja osa puuroista. Keitettyjä porkkana- ja bataattitikkuja, kaikkia pehmeitä hedelmiä (banaani, mango, persikka) kurkkutikkuja, maissinaksuja, leipää, vesimelonia; noita nyt ainakin on itse mutustanut. Tosin on myös hampaita niin on annettu kovenpiakin juttuja. Mitä vaan voi tarjota, kunhan vauva saa sen itse hienonnettua. Onko simppeli sormiruoka blogi tuttu?
 17. lumitukka Piirimestaruustason postaaja Joulumammat 2016

  Piipahtamassa oon käyny, täytyy lukee lisää!
 18. Vius Sukkela juttelija Joulumammat 2016

  Meillä maistettiin tänään viljoja ekan kerran nallen pikapuurolla ja hyvin meni alas. Kohta sitä voidaan mussuttaa yhteiset aamu ja iltapuurot :Heartred omenasosettakin tein, pitää laittaa pakkaseen jääpalamuotissa.
  Ostin mannapuuroa valmiiks mut en kyllä tiedä onko mitään syytä antaa. Voihan hää jossain vaiheessa tutustua vehnään vaikka neljän viljan puuron muodossa. Myöhemmin voidaan herkutella mannapuurolla
 19. lumitukka Piirimestaruustason postaaja Joulumammat 2016

  Onko joku syy miksi ei vielä kannattaisi mannapuuroa antaa?

  Tykkäsin niin tuosta blogista kuin Samasta padasta kirjasta. Sitä tosin ihmettelen, että miksi kirjaan pitää ottaa esim. Hauki resepti, kun sen syömistä ei kovin suositella. Monesti näkee myös reseptejä kookosmaidosta, jossa rasvakoostumus ei ole kauhean mairitteleva ja chian siemen (öljykasvit kai kerää raskasmetalleja) puuroja. Mikään näistä ei tietty ole pieninä määrinä huono juttu. Tosin voi olla, että ideana on juuri se koko perheen yhteinen syöminen ja kyllä meilläkin kookosmaidosta tehdään ruokaa silloin tällöin. Kukaan ei ole vielä uskaltanut voita laittaa resepteihin :D
  Last edited: 20 kesä 2017
 20. Vius Sukkela juttelija Joulumammat 2016

  Saahan sitä mannapuuroa antaa mut eikö se oo tehty vehnän ytimestä, joka sinänsä on sitä syntistä valkeaa viljaa :D Minä oon siis vaan käsittänyt että mannapuuro ei olisi ravintoarvoiltaa juuri mistään kotoisin. Tummat mannasuurimot taitaa olla kuitupitoisempia.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1