Ruoka-aika

Keskustelun 'Laskettu aika joulukuussa 2016' aloitti Syksyinen, 26 maalis 2017.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Kukkis.mlk Tuttu foorumilla

  Pakasta erikseen. Eli maito vast ennen tarjoamista :)
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 2. ALotta Rakastunut foorumiin Elokuunmammat 2014 Joulumammat 2016

  Meillä vauva reagoi mun maidon kautta noin 2h ruokailusta aikaisintaan. Vertaistukiryhmästä opin et suolioireinen vauva reagoi jopa 48h viiveellä. Iholla taas voi tulla lehahdus 15min ruokailusta. Jos ei oo mitään herkkyysoireita niin uskaltaahan sitä syöttää, niinku esikoiselle annettiin suht nopeaan ja aikaisin.
  Tällä toisella taas... oiskin oireet vaan pari pierua, jännityksellä odotan kiinteitä
  • Tykkää Tykkää x 1
 3. mangustimamma Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020 Joulumammat 2016 Lokamammat 2018

  Me ollaan nyt syöty neljä päivää bataattisosetta ja tänään maistettiin sitten lanttua. Nyt on kumminkin ruuan jälkeen ollut jo monta tuntia käniseväinen. Ei siis huuda mitään kipuitkua, on vaan tällainen vaikeasti viihdytettävä, itkee jos laskee sylistä. Hetken luulin että oli väsymystä, mutta heräsi päiväuniltakin edelleen yhtä itkuisena. Mietin, että voiko tuo nauris olla sitten epäsopiva, ja onko nyt liian aikaista luovuttaa vai kokeilenko vielä huomenna. Nyt iltaa vasten en ainakaan toista annosta uskalla antaa.
  • Tykkää Tykkää x 1
 4. Piika Peruskäyttäjä

  Neuvolasta sain esikoisen aikaan sellaisen Ensilusikallisia-lehtisen, siinä on hyviä vinkkejä ja tietoa kiinteiden aloituksesta.. Ajattelin viikonloppuna aloittaa maistatukset, tyttö täyttää ens viikolla 4kk.. bataattia, porkkanaa, perunaa, sitten parsakaalit ym pikkuhiljaa.. alkanut tytöllä jo suu nappaseen kun me muut syödään, vissiin haluaa osingoille :)
  • Tykkää Tykkää x 2
 5. lumitukka Ihastunut foorumiin Joulumammat 2016

  Meillä kans huomaa, että pikkumies hyvin keskeyttää leikkinsä sitterissä ja jää seurailemaan, kun me syödään!
  • Tykkää Tykkää x 2
 6. Fuji Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020

  Meillä poika eilen nauroi ku söin. Ei sitä vielä kauhean paljon kiinnosta ja ahdistaa nyt jo toi maistelun aloitus.. En ymmärrä miks on muka pakko nyt jo aloittaa maistelut vaikka poika kasvaa hyvin....
  • Tykkää Tykkää x 1
 7. Syksyinen Tuttu foorumilla

  Kurjaa, että Fuji teillä aiheuttaa ahdistusta tuo maistelun aloitus:sad001 Jos ei vanhemmat halua eikä vauvakaan ole kiinnostunut niin onko sitä nyt sit oikeesti ihan pakko tehdä? Tai voihan sitä kokeilla, jos poikasi innostuukin ihan täysillä maistelusta, sitten voisi sunkin olo helpottaa.

  Meillä ollaan nyt 2,5 viikkoa maisteltu kaikennäköistä: bataatti, porkkana, peruna, luumu, kukkakaali,parsakaali, päärynä, omena, mango, mansikka, palsternakka. Näistä peruna, palsternakka ja mansikka taitaa olla ylivoimaiset suosikit. Nyt saa tyttö 1-2 kertaa päivässä noin 5 jääpalamuotillista eri soseita. Annan ensin sosetta ja sitten maitoa jälkkäriksi. Ollaan myös yritetty harjoitella pulloa, mutta se menee vielä aika heikosti. Olisi ihanaa saada edes yksi ruokailu päivässä menemään niin, ettei mua tarvittaisi ollenkaan. Pääsisi isikin olemaan tytön kanssa pidempään kahdestaan ja minä joskus vaikka esikoisen kanssa jonnekin hassuttelemaan (ja joku kaunis päivä hamassa tulevaisuudessa ihan minä itsekseni vaikka kaljalle kavereiden kanssa:p)
  • Tykkää Tykkää x 6
 8. Pyllerö80 Tuttu foorumilla Joulumammat 2016

  Naurista ja lanttua ei suositella alle 1 vuotiaille nitriittipitoisuuksien vuoks. Luin tommosesta prosyyristä tänään, mikä saatiin neuvolasta
  • Tykkää Tykkää x 1
 9. Windy87 Ihastunut foorumiin Joulumammat 2016 Syysmammat 2018

  Lanttu ja nauris nykytiedolla ihan ok, vähemmän nitraattia ku esim porkkanassa
  • Tykkää Tykkää x 1
 10. Pyllerö80 Tuttu foorumilla Joulumammat 2016

  Aijaa :) Miksköhän jaetaan vanhaa tietoo... ompa tyhmää!
  • Tykkää Tykkää x 1
 11. Numea Peruskäyttäjä

  Meillä onneksi kelpaa pullo ja pääsen kahdesti viikossa treenaamaan ja pari kertaa olen jo käynyt kavereiden kanssa istumassa iltaa :).

  Soseita aletaan maistelemaan pääsiäisen jälkeen.
  • Tykkää Tykkää x 2
 12. Mirri Tuttu foorumilla Toukokuiset 2021

  Innostuin eilen tekemään ruuanlaiton yhteydessä pojalle porkkanasosetta pakkaseen, seuraavaksi käsittelen bataarin ja kukkakaalin. Ompahan siellä sitten valmiina jotain. Pääsiäisen jälkee varmaankin aloitellaan jotain maisteleen :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 13. Piika Peruskäyttäjä

  Minä annoin eilen tytölle ensimmäisen perunasoseen, pari lusikallista. Vähän ihmetteli mutta meni sitä mahaankin asti :)
  • Tykkää Tykkää x 2
 14. Winnie Tuttu foorumilla

  Me aloitettiin antamaan kiinteitä kun tyttö on tissillä niin usein, varsinkin öisin. Tyttö tykkää kyllä syödä, että tuntuu ihan oikealta päätökseltä. Meillä on nyt maisteltu maissipuuroa, porkkanaa, perunaa ja päärynäsosetta. Nyt viime yönä oli jopa 4h unipätkä tytöllä, jota ei ole ollut oikeastaan koskaan! En tiedä auttaisiko tuo maistelu sitten asiaa vai mikä.
  Olisikin vain saanut nukkua ssn 4h unipätkän mutta esikoinen tarvitsi äitiä kun kurkunpääntulehdus tuli taas ja poika meni ensiapuun sen takia yöllä.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 15. viikku Tuttu foorumilla Lokaäidit 2020

  meillä myös tulee ensviikolla 4kk täyteen ja kyllä meinattiin heti vaan alkaa maistelemaan, varmaan peruna, porkkana ja bataatti on ne ensimmäiset :)

  Saatiin muuten neuvolasta valion 'ensilusikallisia' ja nutrician opasvihko, molemmissa mainitaan että noi lantut ja nauriit vasta vuoden ikäsenä :eek:
  • Tykkää Tykkää x 2
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 16. Piika Peruskäyttäjä

  Meilläkin tulee ensi viikolla 4kk, otettiin siis vähän varaslähtöä noiden kiinteiden kanssa.. tosin määrät on vielä niin pieniä mitä menee alas ettei varmaan ole haitaksi..
  Tytöllä on tiistaina 4kk neuvola, aion kysyä terkkarin mielipiteen noista lantun ja nauriin antamisesta.
  • Tykkää Tykkää x 1
 17. Fuji Naimisissa foorumin kanssa Heinä-äidit 2020

  No siis se kun väkisin pakko muka aloittaa jo ja valmiudet ei täyty ja Krääh.. En todellakaan suostu syöttämään lasta takakenossa sitterissä jne.. En syöttäisi edes vanhusta niin joten miks syöttäisin lasta jo ei ole vielä oppinut syömään.. No oli joka tapauksessa tässä pikku hiljaa tarkoitus aloittaa maisteluita kun alkaa noi valmiudet tulla aika hienosti. Viikossa poika tuntuu kehittyvän jo ihan hurjasti :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 18. Syksyinen Tuttu foorumilla

  Meillä kyllä syötetään takakenossa sitterissä (baby björnin, kakkosasento) enkä oo ite pitäny sitä mitenkään ongelmallisena. Eikä tyttökään siitä näytä piittaavan :) Tosin 4 kk neuvolassa mulle vähän lupailtiin, että 5 kk iässä voisi jo laittaa syöttötuoliin tuetusti istumaan ruokailun ajaksi, joten sitä kyllä odotan kovasti. Voitais sitten ihan koko porukkaa syödä saman pöydän ääressä, hih.
 19. Piika Peruskäyttäjä

  Tänään neuvolassa terkkari sekä sairaanhoitajaopiskelija sanoivat että nuo lanttu ja nauris ovat tosiaan poistettu siitä kieltolistalta, mutta että voivat aiheuttaa vatsanväänteitä..
  Meidän tytölle ei kuulemma tarvi vielä hätäillä kiinteitä, kasvu on sen verran hyvä että terkkari suositteli täysimetystä vielä ainakin kuukauden ajan.. sitä pottuahan on mennyt pari lusikallista jo, ja puhuttiin että jos vauva on kovin halukas maistelemaan niin jotain lusikallisen maistatuksia voi harkita, mutta ei ole mikään kiire..
  • Tykkää Tykkää x 1
 20. ALotta Rakastunut foorumiin Elokuunmammat 2014 Joulumammat 2016

  Meillä terkkari vähän jo painosti kiinteisiin, mutta ei vakuuttanut mua perusteluilla. Sosetta testattiin, tyttö sylkee kaiken ulos. Eli ei mitään järkeä. Ei myöskään istu vielä riittävän hyvin, niin sormiruoka saa odottaa.
  • En tykkää En tykkää x 1

Jaa tämä sivu