Ruoka-aika

Meillä vauva reagoi mun maidon kautta noin 2h ruokailusta aikaisintaan. Vertaistukiryhmästä opin et suolioireinen vauva reagoi jopa 48h viiveellä. Iholla taas voi tulla lehahdus 15min ruokailusta. Jos ei oo mitään herkkyysoireita niin uskaltaahan sitä syöttää, niinku esikoiselle annettiin suht nopeaan ja aikaisin.
Tällä toisella taas... oiskin oireet vaan pari pierua, jännityksellä odotan kiinteitä
 
Me ollaan nyt syöty neljä päivää bataattisosetta ja tänään maistettiin sitten lanttua. Nyt on kumminkin ruuan jälkeen ollut jo monta tuntia käniseväinen. Ei siis huuda mitään kipuitkua, on vaan tällainen vaikeasti viihdytettävä, itkee jos laskee sylistä. Hetken luulin että oli väsymystä, mutta heräsi päiväuniltakin edelleen yhtä itkuisena. Mietin, että voiko tuo nauris olla sitten epäsopiva, ja onko nyt liian aikaista luovuttaa vai kokeilenko vielä huomenna. Nyt iltaa vasten en ainakaan toista annosta uskalla antaa.
 
Neuvolasta sain esikoisen aikaan sellaisen Ensilusikallisia-lehtisen, siinä on hyviä vinkkejä ja tietoa kiinteiden aloituksesta.. Ajattelin viikonloppuna aloittaa maistatukset, tyttö täyttää ens viikolla 4kk.. bataattia, porkkanaa, perunaa, sitten parsakaalit ym pikkuhiljaa.. alkanut tytöllä jo suu nappaseen kun me muut syödään, vissiin haluaa osingoille :)
 
Meillä poika eilen nauroi ku söin. Ei sitä vielä kauhean paljon kiinnosta ja ahdistaa nyt jo toi maistelun aloitus.. En ymmärrä miks on muka pakko nyt jo aloittaa maistelut vaikka poika kasvaa hyvin....
 
Kurjaa, että Fuji teillä aiheuttaa ahdistusta tuo maistelun aloitus:sad001 Jos ei vanhemmat halua eikä vauvakaan ole kiinnostunut niin onko sitä nyt sit oikeesti ihan pakko tehdä? Tai voihan sitä kokeilla, jos poikasi innostuukin ihan täysillä maistelusta, sitten voisi sunkin olo helpottaa.

Meillä ollaan nyt 2,5 viikkoa maisteltu kaikennäköistä: bataatti, porkkana, peruna, luumu, kukkakaali,parsakaali, päärynä, omena, mango, mansikka, palsternakka. Näistä peruna, palsternakka ja mansikka taitaa olla ylivoimaiset suosikit. Nyt saa tyttö 1-2 kertaa päivässä noin 5 jääpalamuotillista eri soseita. Annan ensin sosetta ja sitten maitoa jälkkäriksi. Ollaan myös yritetty harjoitella pulloa, mutta se menee vielä aika heikosti. Olisi ihanaa saada edes yksi ruokailu päivässä menemään niin, ettei mua tarvittaisi ollenkaan. Pääsisi isikin olemaan tytön kanssa pidempään kahdestaan ja minä joskus vaikka esikoisen kanssa jonnekin hassuttelemaan (ja joku kaunis päivä hamassa tulevaisuudessa ihan minä itsekseni vaikka kaljalle kavereiden kanssa:p)
 
Me ollaan nyt syöty neljä päivää bataattisosetta ja tänään maistettiin sitten lanttua. Nyt on kumminkin ruuan jälkeen ollut jo monta tuntia käniseväinen. Ei siis huuda mitään kipuitkua, on vaan tällainen vaikeasti viihdytettävä, itkee jos laskee sylistä. Hetken luulin että oli väsymystä, mutta heräsi päiväuniltakin edelleen yhtä itkuisena. Mietin, että voiko tuo nauris olla sitten epäsopiva, ja onko nyt liian aikaista luovuttaa vai kokeilenko vielä huomenna. Nyt iltaa vasten en ainakaan toista annosta uskalla antaa.

Naurista ja lanttua ei suositella alle 1 vuotiaille nitriittipitoisuuksien vuoks. Luin tommosesta prosyyristä tänään, mikä saatiin neuvolasta
 
Lanttu ja nauris nykytiedolla ihan ok, vähemmän nitraattia ku esim porkkanassa
 
Meillä onneksi kelpaa pullo ja pääsen kahdesti viikossa treenaamaan ja pari kertaa olen jo käynyt kavereiden kanssa istumassa iltaa :).

Soseita aletaan maistelemaan pääsiäisen jälkeen.
 
Innostuin eilen tekemään ruuanlaiton yhteydessä pojalle porkkanasosetta pakkaseen, seuraavaksi käsittelen bataarin ja kukkakaalin. Ompahan siellä sitten valmiina jotain. Pääsiäisen jälkee varmaankin aloitellaan jotain maisteleen :)
 
Minä annoin eilen tytölle ensimmäisen perunasoseen, pari lusikallista. Vähän ihmetteli mutta meni sitä mahaankin asti :)
 
Me aloitettiin antamaan kiinteitä kun tyttö on tissillä niin usein, varsinkin öisin. Tyttö tykkää kyllä syödä, että tuntuu ihan oikealta päätökseltä. Meillä on nyt maisteltu maissipuuroa, porkkanaa, perunaa ja päärynäsosetta. Nyt viime yönä oli jopa 4h unipätkä tytöllä, jota ei ole ollut oikeastaan koskaan! En tiedä auttaisiko tuo maistelu sitten asiaa vai mikä.
Olisikin vain saanut nukkua ssn 4h unipätkän mutta esikoinen tarvitsi äitiä kun kurkunpääntulehdus tuli taas ja poika meni ensiapuun sen takia yöllä.
 
meillä myös tulee ensviikolla 4kk täyteen ja kyllä meinattiin heti vaan alkaa maistelemaan, varmaan peruna, porkkana ja bataatti on ne ensimmäiset :)

Saatiin muuten neuvolasta valion 'ensilusikallisia' ja nutrician opasvihko, molemmissa mainitaan että noi lantut ja nauriit vasta vuoden ikäsenä :eek:
 
Meilläkin tulee ensi viikolla 4kk, otettiin siis vähän varaslähtöä noiden kiinteiden kanssa.. tosin määrät on vielä niin pieniä mitä menee alas ettei varmaan ole haitaksi..
Tytöllä on tiistaina 4kk neuvola, aion kysyä terkkarin mielipiteen noista lantun ja nauriin antamisesta.
 
No siis se kun väkisin pakko muka aloittaa jo ja valmiudet ei täyty ja Krääh.. En todellakaan suostu syöttämään lasta takakenossa sitterissä jne.. En syöttäisi edes vanhusta niin joten miks syöttäisin lasta jo ei ole vielä oppinut syömään.. No oli joka tapauksessa tässä pikku hiljaa tarkoitus aloittaa maisteluita kun alkaa noi valmiudet tulla aika hienosti. Viikossa poika tuntuu kehittyvän jo ihan hurjasti :)
 
Meillä kyllä syötetään takakenossa sitterissä (baby björnin, kakkosasento) enkä oo ite pitäny sitä mitenkään ongelmallisena. Eikä tyttökään siitä näytä piittaavan :) Tosin 4 kk neuvolassa mulle vähän lupailtiin, että 5 kk iässä voisi jo laittaa syöttötuoliin tuetusti istumaan ruokailun ajaksi, joten sitä kyllä odotan kovasti. Voitais sitten ihan koko porukkaa syödä saman pöydän ääressä, hih.
 
Tänään neuvolassa terkkari sekä sairaanhoitajaopiskelija sanoivat että nuo lanttu ja nauris ovat tosiaan poistettu siitä kieltolistalta, mutta että voivat aiheuttaa vatsanväänteitä..
Meidän tytölle ei kuulemma tarvi vielä hätäillä kiinteitä, kasvu on sen verran hyvä että terkkari suositteli täysimetystä vielä ainakin kuukauden ajan.. sitä pottuahan on mennyt pari lusikallista jo, ja puhuttiin että jos vauva on kovin halukas maistelemaan niin jotain lusikallisen maistatuksia voi harkita, mutta ei ole mikään kiire..
 
Meillä terkkari vähän jo painosti kiinteisiin, mutta ei vakuuttanut mua perusteluilla. Sosetta testattiin, tyttö sylkee kaiken ulos. Eli ei mitään järkeä. Ei myöskään istu vielä riittävän hyvin, niin sormiruoka saa odottaa.
 
Takaisin
Top