Ristiäiset/nimiäiset

Keskustelun 'Laskettu aika toukokuussa 2015' aloitti Mynmeli, 1 kesä 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. nennaemilia Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Ihania nimiä! Mulla on henkilökohtainen heikkous viel tohon Aino nimeen kun esikoinen on Aino :Heartred Ja tosiaan ihanasti rimmaa, semmonen pehmeä!

  Naurattaa nyt vähän kun tajusin et on noi meidän nimet tuolla pojalla ihan semmosii vanhojen miesten nimiä, mut ihme kyllä ei häiritse mua yhtään :) Sitäpaits tykätään perinteisistä nimistä. Aapo tosin ei ole edes kovin yleinen nimi tällä hetkellä. Ehkä se sieltä joskus nostaa taas päätään. Oli muuten vaikea keksiä A:lla alkavia kivoja poikien nimiä. Meillähän siis on vähän tämmönen "vitsi" näitten lasten kanssa, et kun sukunimi alkaa A:lla ni miehen veljen esikoinen alkaa A:lla ja sitten tämä meidän neiti alkaa A:lla, sitten kun miehen veljenpoika syntyi reilu vuosi sitten ni antoivat A:lla alkavan nimen ja nyt meidänkin oli "pakko" antaa A nimi koska se oli vaan niin hauskaa :D yhtä A.A porukkaa koko suku :'D (paits miehen siskonpoika on poikkeus koska alkaa J:llä)
  • Tykkään Tykkään x 1
 2. loora84 Keskustelun kolmiottelija Toukokuunmammat 2015 Marrasmammat 2017

  Nennaemilia. Hauska kun mun isoveli on Aapo Olavi... Ja mun molemmat mummut on Ainoja...Jotenkin otti silmiin.. :)

  Ihania nimiä ootte antanu pikkuisille.. :Heartred
  • Tykkään Tykkään x 2
 3. Guang Xi Puuhakas puhuja

  Voisikos se Aapon äiti laittaa juustokakun reseptin jakoon? Joskus tehnyt uuniversiota Nigellan ohjeella. Oli ihan paras ja voisi tehdä taas. Komea nimi pojalla kyllä!
 4. nennaemilia Sanaisen arkkunsa ammentaja

 5. Guang Xi Puuhakas puhuja

 6. Jonsku88 Puuhakas puhuja Toukokuunmammat 2015

  Meillä olis huomenna ristiäiset :) ollaan ulkona kun on luvattu niin hyvää keliä :)
  Tarjottavina meillä on:
  Täytekakku,Sitruunajuustokakku,Kummitytölle munaton täytekakku,voileipäkakku +isännälle voileipiä kun ei perusta voikkarikakusta
  Kinkkupiirakka
  Suklaakinuski "mokkapala" ilman kahvia olikohan rikasrakas nimeltään
  Kolmea eri keksiä
  Kahvi,tee ja limsa
  • Tykkään Tykkään x 3
  • Luova Luova x 1
 7. Guang Xi Puuhakas puhuja

  Ristiäiset olivat meillä kotona tänään. Nimet tiesivät kaikki ennakkoon, joten yllätyksiä olivat lähinnä tarjoilut. Pappikriisinkin selätin, koska saatiin kuitenkin haluamamme pappi. Onneksi srk oli söhlinyt jotenkin pappien ajanvaraukset.

  Me ei haluttu mitään perinteisiä lahjoja ja kummit, jopa isovanhemmat kunnioittivat tätä toivetta. Kaikenlaiset perinteiset kummilahjat ovat mielestäni täysin turhakkeita ja useimmiten rumia pölynkerääjiä, joten etenkin sellaisia on pyritty välttelemään myös itse kummilahjoja valitessani muille. Vieraat olivat yhteisesti kustantaneet paikalle valokuvaajan ja saatiin samalla ihania perhepotretteja ristiäiskuvien lisäksi!

  Kahvipöydässä tarjolla oli mansikkatäytekakkua, herrasväen pikkuleipiä, voileipäkakkua ja suolaisia tuulihattuja juomien kera. Simppeliä, vähäinen valikoima mutta sitäkin herkullisempia ja todellakin yllättäen itsetehtyjä! Yleensä olen ottanut vastaaviin juhliin tilaustarjottavat.

  Päivä oli ihana, sääkin suosi. Isommat lapset osallistuivat seremoniaan lukemalla lasten evankeliumin, esittämällä yhden lastenlaulun sekä tietysti yhteisesti kuivaamalla pikkusiskon pään. Mulla kului nenäliinoja!

  ❤️
  • Tykkään Tykkään x 2
 8. suvitus Piirimestaruustason postaaja

  Meillä on nimiäiset huomenna, pidetään äitin luona, kun asutaan itse toisella paikkakunnalla kuin sukulaisvieraat. Aika pienet ja vapaamuotoiset juhlat tiedossa, varmasti menee mukavasti ilman stressiä! Tarjottavana on kahta suolaista piirakkaa, kahta salaattia, ruissipsejä avokadodipillä, juustokakku, toiveiden mukaan tehty Muumi-kakku, brownieseja, pullaa ja keksejä. Juomina alkumaljat, viiniä ja kahvit. Toiveena olisi, että ainakin joku jäisi myös iltaa istumaan. Mummi ja sisko auttaa tarjottavissa, eikä mulle jäänyt lopulta tehtäväksi kuin salaatit ja browniesit! Ja kun on lapsenvahtikin käytössä, on mukava sitten huomenna puuhata :)

  Pojan vaatteet on hankittuna myös vartavasten, mahtaa olla tyylikäs farkkuleggareissa ja kauluspaidassaan :D
  • Tykkään Tykkään x 3
 9. Meridiaani Hyväntuulinen höpöttäjä

  Meillä on ristiäiset vielä edessä, nimeäkin vielä arvotaan. Vauvaa ollaan kutsuttu lempinimellä, joka on ollut alusta lähtien jonkinlainen vitsi, mutta voihan tässä olla että siihen tottuu niin, että tulee virallisestikin nimeksi ;D

  Nyt on itsellä vaatetusongelmaa, kun aikomani viime kesän juhla-asu ei mahdu päälle, äh. Eli ei ole tilaisuuteen vaatetta ja sen päälle saa vielä tuntea itsensä edelleen raskaaksi mittojen mukaan. Täytyy lähteä kaupoille eli tarkoittaa nettikauppoja, ei tule vaateshoppailusta muuten mitään kahden pienen lapsen kanssa. Uskaltaisikohan ostaa hameen, jossa ei pysty imettämään? Ei ole nimittäin tullut kovin montaa kivaa imetyksen mahdollistavaa riittävän juhlavaa asua vastaan. Sitten vaan kesken ristiäisiä tarpeen mukaan jonnekin nurkkaan ja juhlamekkoa sen verran pois että pääsee ruokkimaan vauvaa... Voi olla, että menee säätämiseksi.
 10. Jonsku88 Puuhakas puhuja Toukokuunmammat 2015

  Meillä meni ristiäiset hyvin ja ilma suosi :) pappi sai kastekeskustelussa nimet niin kertoi nimien taustaa ja nimipäivät :) tarjottavat kelpasivat loistavasti kaikille :)
  ❤ Pojasta tuli Eetu Aulis Tapio ❤ nimet tulivat kaikki suvusta :) Eetu on muunnos ja kutsumanimi pojan edesmenneelle isopappa Edvardille ja Aulis+Tapio on edesmenneiden pappojen toiset nimet :) nimet oli jo laitettu ipanaan odotus aikana ja poika vielä sattui näyttämään nimeltään :)
  • Tykkään Tykkään x 7
 11. Hellis Piirimestaruustason postaaja

  Jonsku, ihana nimi pojalla ja hienosti sointuvat kaikki nimet vieläpä yhteen :):Heartred
 12. kuukiurustakesään Piirimestaruustason postaaja

  Kyllä, hieno nimi Jonskun pojalla! :)
 13. Violet87 Hyväntuulinen höpöttäjä Toukokuunmammat 2015

  Ihania nimiä toukokuisilla :D

  Meillä oli eilen myös ristiäiset. Hyvin meni, poika välillä lauloi kovempaa kuin muut (itki siis masuvaivoja), mutta leppyi kun pääsi äidin syliin.
  Virallinen osuus sujui kivasti, sillä myös läheiset pääsivät ääneen ja tilaisuus ei ollut vain papin yksinpuhelua.
  Tilaamani täytekakku oli ihana! Läheiset auttoivat leipomisessa ja mulle jäi vain allergisten leivonnaiset leivottavaksi. Poika onneksi nukkui lauantai iltana pitkät päikkärit, niin ehdin hyvin leipoa.
  Lahjaksi saimme kaikkea ihanaa ja tarpeellista.
  [IMG]
  • Tykkään Tykkään x 12
 14. Guang Xi Puuhakas puhuja

  Ihana kakku Joelilla! Ja ihana nimi.
  • Tykkään Tykkään x 2
 15. suvitus Piirimestaruustason postaaja

  Meilläkin meni mukavasti ja vieraskorea lapsi oli oikeinkin rauhallinen ja nukkui sylissä kuin sylissä. Kerran kävin välissä imettämässä, ja kun meidän poika on melkoisen tehokas syöjä, en ollut pois kuin kymmenisen minuuttia. Tilattu kakku oli aivan ihana, ei meinattu raaskia syödä!Ja stressiltä vältyttiin, vaikka vähän hoppu valmisteluissa tulikin :D Onneksi ei kummatkaan olla kovasti stressaamiseen taipuvaisia.
  • Tykkään Tykkään x 5
 16. enough Kommentoinnin ninja Tammimammat 2017

  Mun sisko taiteili meille tällaisen kakun. Vauvaa kutsuttiin ennen nimeä siis sammakoksi :)

  Attached Files:

  • Tykkään Tykkään x 7
 17. Hellis Piirimestaruustason postaaja

  Hieno kakku ja hieno nimi Joelilla:):Heartred:Heartred

  Melkosen ihana tuo sammakonkin kakku!
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
  • Tykkään Tykkään x 1
 18. kuukiurustakesään Piirimestaruustason postaaja

  Tässähän tulee kakkunälkä kun noita kuvia katsoo...! :D Onnittelut kaikille nimen saaneille vauvoille!
 19. iltatähti2015 Sanaisen arkkunsa ammentaja

  meilläkin tyttö sai nimen sunnuntaina, neiti nukkui tilaisuuden ajan ja tukankaan kastelu ei haitannut pientä :) juhlat olivat siis oikein onnistuneet ja vieraita oli noin 12 eli sopivasti. kaikkien kanssa kerkesi hyvin seurustelemaan :wink
  • Tykkään Tykkään x 2
 20. Emppuliina Näppärä viestien naputtelija Toukokuunmammat 2015

  Meilläkin oli sunnuntaina ristiäiset. Kivasti meni, tyttö nukkui koko toimituksen ajan tyytyväisenä. Kastemekko kun vaihdettiin pois niin heräsi,10min tankattiin tissiä ja taas nukkui :D Nimeksi tuli Aada :)
  • Tykkään Tykkään x 6