Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Heipsans! Ajattelin luoda ketjun jolla promota raskausajan terveellistä ruokavaliota. Hyvin on jo käyty läpi kaikki kielletyt ruoat sekä mieliteot, mutta nyt kun olo helpottaa monella ja toivottavasti pian kaikilla niin olisi kiva jakaa vinkkejä ja inspiraatiota terveellisestä raskausajan ruoasta. Tänne voisi kans tulla ylpeilemään omista hyvistä päivistä tai surkuttelemaan jos ei päivä mennyt ihan putkeen :)
Itse huomaan kallistuvani välipaloissa vielä aika paljon hedelmäsokerin puolelle, jossa onneksi paljon hyviä ravinneaineita mutta päivän aikana ehkä liikaakin sokeria...
Lempi välipalani juuri nyt on banaaniletut jota maustan kanelilla:
2 kananmunaa + 1 banaani + kanelia mausteeksi
Sauvasekoittimella sileäksi ja paista joko useita pieniä tai yhden ison
Päälle pilkottua nektariini ja vadelmia, välillä pikkuloraus vaahterasiirappia. Päälle voi laittaa melkein mitä tahansa
Mitä terveellistä sinulle maistuu juuri nyt?
Ei riipu Roosa. Enemmänkin siitä, että millaisia rapuja ostaa (tuoreita raakoja, pakastettuja raakoja, pakastettuja kypsennettyjä, säilöttyjä kypsennettyjä...) Raa'at tietenkin kypsennetään, mutta kypsiä ei tarvitse kuumentaa. Pakasteiden sulatus riittää. Minä syön purkista myös jokiravunpyrstöjä, joista voi tehdä esim. Skagenin tai uuniperunan täytettä tms. Ja en tosiaan kuumenna tai kypsennä kaikkia pakasteita, esim. pakasteherneitä tai mustikoita! :)
Tässä esim. brittien virallisen terveysviranomaisen ohjeet: Always eat cooked, rather than raw, shellfish – including mussels, lobster, crab, prawns, scallops and clams – when you're pregnant, as they can contain harmful bacteria and viruses that can cause food poisoning. Cold pre-cooked prawns are fine.
Minulla kyllä näkyy Roosa, hmmm... mistäköhän johtuu. No ei mitään, sinun lainauksen kautta näkyy ainakin :) Tässä vielä lisäohjeistusta, jossa mainitaan erikseen, että pakastetut kypsät (katka)ravut ovat OK (nehän muuten kutistuukin ja menee ihan kumimaisiksi ja koviksi, jos niitä alkaa kypsänä keittämään, paistamaan tai muuten kuumentamaan muutoin kuin kuuman kastikkeen joukkoon viimeisenä lisäämällä):
"Crab sticks, frozen cooked prawns, and all types of fish (apart form swordfish, mercury and marlin which are high in mercury) are all fine." Suomessa vältettävien kalojen listalla on lähinnä hauki, mutta ei siinäkään niin paljoa elohopeaa ja muita ympäristömyrkkyjä ole, että yksi kerta olisi automaattisesta katastrofi.
Enkä minäkään ulkomaisia pakastemarjoja mielellään söisi kuumentamatta, olin raskaana tai en. Ja jos (katka)rapuja on jossain valmisruuassa, niin olisin kyllä tarkkana siitä, että niitä on säilytetty oikein, eli koko ajan riittävän kylmässä. Kesällä tämä on toki isompi ongelma ja noissa ruuissa on sitten usein muutakin pilaantuvaa (majoneesi, maitotaloustuotteet ym.) ja tosiaan olisin tarkkana myös ilman raskaana olemista.