Musta noi ruokakiellot ja rajoitteet on vähän ylivarovaisia. Noi vakuumipakatut graavisuolatut, kylmäsavustetut ym. ymmärrän, mutta esim. inkivääri, sitähän suositeltiin vielä jokunen vuosi sitten helpottamaan raskauspahoinvointia ja tosiaan jossain päin maailmaa sitä käytetään lähes päivittäin. Meillä käytetään satunnaisesti, mutta välillä paljonkin inkivääriä, tärkeämpänä pitäisin esim. inkiväärin alkuperää, kun totaalista kieltäytymistä. En pistä kiinalaista (saastunut maaperä) inkivääriä suuhuni edes ei raskaana ja vielä vähemmän nyt tai että antaisin sitä lapsilleni. Perulaista luomu inkivääriä uskallan käyttää edelleenkin, kunhan kohtuus pysyy.
Mä rakastan juustoja ja oon niiden suuri ystävä. Raskaana vältän pastöroimattomasta maidosta tehtyjä ja lähellä päivästään olevia pehmeitä juustoja, mutta pastöroidusta maidosta valmistettuja pehmeitäkin juustoja syön kyllä, kunhan niissä on kuukauden verran päiväystä eteenpäin. Ennen välttelin raskaana kaikkia pehmeitä juustoja, mutta sitten äippäneuvolan terkka sanoi että huoletta voin syödä niitä, kunhan ovat pastöroituja ja päiväystä on se kuukauden päivät.
Alkon suhteen oon ehdoton, sitä en ota yhtään, eikä kyllä ei raskaanakaan tule pahemmin otettua, kesällä hyvässä seurassa joskus lasi valkkaria ja jouluna lasi punaviiniä ja liraus glögin seassa. Kuopusta odottaessa tein niin että keitin tipan punaviiniä, että siitä hävisi alkoholi ja laitoin vasta sitten glögin sekaan niin sain glögiin "oikean" maun
Laku ja salmiakki, niitäkään kieltoja en oikein ymmärrä. Oon nimittäin itse saanut neuvolasta ohjeen syödä salmiakkia tai lakua apuna matalaan verenpaineeseen.
Musta näistä vouhkastaan vähän liikaa, toki on hyvä varoittaa, mutta tämän hetkisellä vouhottamisella saadaan helposti esim. ensimmäistään odottavat stressaantumaan ja ylivarovaisiksi. Ennemmin kiinnittäisin enemmän huomiota odottavien ruokavalioon ylipäätään, kehotettaisin vähentämään sokeria ja huonoja rasvoja ja syömään puhtaasti, monipuolisesti ja terveellisesti.