Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Ai että oon niin iloinen, ku mun kroppa alkoi yhtäkkiä muutama päivä sitten hylkimään sen verran kahvia, että tekee mieli juoda enää puoli mukia aamulla ja puoli mukia iltapäivällä Tiedän kyllä, ettei kofeiinia suositella raskaana ollessa mielellään yhtään, mutta omassa tilanteessa oon tyytyväinen jo tähänkin muutokseen. Tuntuu, että tarvitsen kuitenkin edes vähän kofeiinia pysyäkseni hereillä päiväsaikaan
Siis ainakin ennen on ollu vaan vakuumipakattu se ongelma. Pitää vissiin lukea tarkasti et mikä kaikki on muuttunu.Miten tulkitsette tuon ohjeistuksen suojakaasuun pakatuista kalatuotteista? Koskeekohan vain raakaa kalaa? Itse söin äsken kirjolohipyöryköitä, jotka oli pakattu suojakaasuun. Ne toki on paistettuna pakattu. Päiväystä oli hyvin jäljellä ja toki ne lämmitettiin pannulla usean minuutin ajan, mutta vaikea sanoa kuumeniko sisältä yli 70 asteeseen. Nyt tietysti huolestuin, onko listeriariski
Näin itsekin jälkeenpäin tulkitsin, että koski raakoja kaloja tuo suojakaasu. Jossain ei virallisessa ohjeistuksessa oli kuitenkin mainittu, että kaikki suojakaasuun pakatut tuotteet, joita ei kunnolla kuumenneta, sisältää listeriariskin.@Hannel_ Mä jouduin kanssa oikein lukea, kun mutu oli, että ei kai tuossa pitäisi olla ongelmaa. Kalapyörykät oli hyvänä vaihtoehtona yleensä kalan kohdalla ja raaka kala, graavisuolattu tai kylmäsavustettu kala oli niitä, mitä piti kuumentaa kauttaaltaan 70 asteeseen.
Ruokaviraston virallisilta sivuilta listeriasta seuraavaa:Näin itsekin jälkeenpäin tulkitsin, että koski raakoja kaloja tuo suojakaasu. Jossain ei virallisessa ohjeistuksessa oli kuitenkin mainittu, että kaikki suojakaasuun pakatut tuotteet, joita ei kunnolla kuumenneta, sisältää listeriariskin.
Homogenoimaton=maidossa nousee rasva pintaan, esim. luomumaito. Ihan turvallista raskaana. Pastörointi on se kuumennus, jossa tuhotaan pöpöt.Osaisko joku antaa mulle selkeän vastauksen kysymykseen; Täytyykö Kotimaista -merkin mannapuuroa ja riisipuuroa kuumentaa kunnolla mikrossa ennen syöntiä, vai voiko ne syödä sellaisenaan suoraan purkista?
Yritin jo jonkin aikaa googlettaa ko. aihetta, mutta en saanut absoluuttista, selkeää vastausta, jota etsin. Mua kävi totaalisesti sekoittamaan tuo 'homogenoimaton maito' -merkintä purkin kyljessä, että mitä se käytännössä tarkoittaa raskaana olevalle
Kiitos vastauksesta Niin kovasti vain tykkäisin syödä puurot kylmänäHomogenoimaton=maidossa nousee rasva pintaan, esim. luomumaito. Ihan turvallista raskaana. Pastörointi on se kuumennus, jossa tuhotaan pöpöt.
Minä söisin kylmänä jos päiväystä on selvästi jäljellä. Joku tarkempi varmaan varmuudeks kuumentas. Yks selitteistä ohjetta ei varmaan oikein edes ole.
Onneksi mäkkäri löytyy lähes kaikkialta... minne olet menossa?Mää ajattelin, että onpas kiva lähteä vähän reissuun ulkomaille, mutta tää on kyllä super stressaavaa, kun en uskalla syödä mitään huoh!!
Mekin mietitty ulkomaan reissua, kun vielä olis mahdollisuus kahdestaan mennä. Mut just noi ruoka-asiat mietityttää. Mitään en varmaan uskaltaisi reissussa syödä.Mää ajattelin, että onpas kiva lähteä vähän reissuun ulkomaille, mutta tää on kyllä super stressaavaa, kun en uskalla syödä mitään huoh!!
Ollaan Ranskassa Mäkkärissä kyllä käyty pari kertaa ja pizzaa on syöty Mut kaipais jotain raikasta jo pikkuhiljaa..Onneksi mäkkäri löytyy lähes kaikkialta... minne olet menossa?
Toivottavasti selvisit säikähdyksellä, vaikka noin kävikin.Ei hitsi oikeesti. Ei näitä pysty oikee välttää, kun joka puolelta tuputetaan sitä ”kiellettyä”ruokaa..
Kävin eilen syömässä Prisman ihan omassa ravintolassa, ei edes ollut mikään erikoinen vaan ihan suomalainen Prisman omistama ravintola. Tilasin lohikeittoa… Söin sitä muutaman lusikallisen, ja arvaas mitä sielt läytyi… seassa oli raaka lohi paloja!!! Mutta oli myös kypsiä lohipaloja. Niitä mä siis söin. Mut heti ku tuli ne raat pistin ne tarjottimelle, ja toivon et ne listeria bakteerit ei menny siihen lieemeen tai muuhun sekaan. kyl loppui se keiton syöminen siihen.
Itken ja tärisen täällä nyt ku selvisin siitä eilisestä shokista..
Pelkään et tosta tulee nyt listeriaa, koska niitä perunoita ja kypsiä lohipaloja ja lientä söin.. mut en syönyt niitä raakoja.. en voi ymmärtää et miks ne pisti raakaa lohikeittoon??? Mä kuvittelin et lohikeitossa on aina KYPSIÄ lohta… ei ne missää ilmoittanu et sisältää raakaa kalaa!
Missään ei voi olla turvassa raskausaikana!!