Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Ai että oon niin iloinen, ku mun kroppa alkoi yhtäkkiä muutama päivä sitten hylkimään sen verran kahvia, että tekee mieli juoda enää puoli mukia aamulla ja puoli mukia iltapäivälläTiedän kyllä, ettei kofeiinia suositella raskaana ollessa mielellään yhtään, mutta omassa tilanteessa oon tyytyväinen jo tähänkin muutokseen. Tuntuu, että tarvitsen kuitenkin edes vähän kofeiinia pysyäkseni hereillä päiväsaikaan
![]()
Siis ainakin ennen on ollu vaan vakuumipakattu se ongelmaMiten tulkitsette tuon ohjeistuksen suojakaasuun pakatuista kalatuotteista? Koskeekohan vain raakaa kalaa? Itse söin äsken kirjolohipyöryköitä, jotka oli pakattu suojakaasuun. Ne toki on paistettuna pakattu. Päiväystä oli hyvin jäljellä ja toki ne lämmitettiin pannulla usean minuutin ajan, mutta vaikea sanoa kuumeniko sisältä yli 70 asteeseen. Nyt tietysti huolestuin, onko listeriariski![]()
Näin itsekin jälkeenpäin tulkitsin, että koski raakoja kaloja tuo suojakaasu. Jossain ei virallisessa ohjeistuksessa oli kuitenkin mainittu, että kaikki suojakaasuun pakatut tuotteet, joita ei kunnolla kuumenneta, sisältää listeriariskin.@Hannel_ Mä jouduin kanssa oikein lukea, kun mutu oli, että ei kai tuossa pitäisi olla ongelmaa. Kalapyörykät oli hyvänä vaihtoehtona yleensä kalan kohdalla ja raaka kala, graavisuolattu tai kylmäsavustettu kala oli niitä, mitä piti kuumentaa kauttaaltaan 70 asteeseen.
Ruokaviraston virallisilta sivuilta listeriasta seuraavaa:Näin itsekin jälkeenpäin tulkitsin, että koski raakoja kaloja tuo suojakaasu. Jossain ei virallisessa ohjeistuksessa oli kuitenkin mainittu, että kaikki suojakaasuun pakatut tuotteet, joita ei kunnolla kuumenneta, sisältää listeriariskin.
Homogenoimaton=maidossa nousee rasva pintaan, esim. luomumaito. Ihan turvallista raskaana. Pastörointi on se kuumennus, jossa tuhotaan pöpöt.Osaisko joku antaa mulle selkeän vastauksen kysymykseen; Täytyykö Kotimaista -merkin mannapuuroa ja riisipuuroa kuumentaa kunnolla mikrossa ennen syöntiä, vai voiko ne syödä sellaisenaan suoraan purkista?
Yritin jo jonkin aikaa googlettaa ko. aihetta, mutta en saanut absoluuttista, selkeää vastausta, jota etsin. Mua kävi totaalisesti sekoittamaan tuo 'homogenoimaton maito' -merkintä purkin kyljessä, että mitä se käytännössä tarkoittaa raskaana olevalle![]()
Kiitos vastauksestaHomogenoimaton=maidossa nousee rasva pintaan, esim. luomumaito. Ihan turvallista raskaana. Pastörointi on se kuumennus, jossa tuhotaan pöpöt.
Minä söisin kylmänä jos päiväystä on selvästi jäljellä. Joku tarkempi varmaan varmuudeks kuumentas. Yks selitteistä ohjetta ei varmaan oikein edes ole.
Onneksi mäkkäri löytyy lähes kaikkialta... minne olet menossa?Mää ajattelin, että onpas kiva lähteä vähän reissuun ulkomaille, mutta tää on kyllä super stressaavaa, kun en uskalla syödä mitäänhuoh!!
![]()
Mekin mietitty ulkomaan reissua, kun vielä olis mahdollisuus kahdestaan mennä. Mut just noi ruoka-asiat mietityttää.Mää ajattelin, että onpas kiva lähteä vähän reissuun ulkomaille, mutta tää on kyllä super stressaavaa, kun en uskalla syödä mitäänhuoh!!
![]()
Ollaan RanskassaOnneksi mäkkäri löytyy lähes kaikkialta... minne olet menossa?