Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Mäkään en kyllä mätiä uskaltais vaikka olis pakastettu. Jos sitä tekis kauheesti mieli niin se caviarthan on ihan mätin makusta. Sitäkin toki pienissä määrissä ku on merilevätuote.Söisittekö mätiä?
Suomessa metwurstit ja muut vastaavat raa'at tönkkösuolatut lihat ovat kiellettyjen listalla toksoplasmoosiriskin takia.Mitenhän salamipizza joka kuitenkin kuumennetaan uunissa? Olen lukenut että salamit ja meetwurstit olis kiellettyjä..
Mäkään en kyllä mätiä uskaltais vaikka olis pakastettu. Jos sitä tekis kauheesti mieli niin se caviarthan on ihan mätin makusta. Sitäkin toki pienissä määrissä ku on merilevätuote.
En usko että tuo pitää paikkansa!Siis rupesin ekaa kertaa elämässäni käyttämään pinaattia, ja kun googlettelin sen terveellisyyttä, tuli vastaan että ei saisi syödä raskaana?? Eikai se nyt pidä paikkaansa x) Hyvin huuhdeltuna olen syönyt kuitenkin..
Suomessa metwurstit ja muut vastaavat raa'at tönkkösuolatut lihat ovat kiellettyjen listalla toksoplasmoosiriskin takia.
Mun ystävä, joka asuu ja odotti vauvaa Ruotsissa kertoi, että heille neuvotaan että tuon voi ohittaa siten, että metwurstin voi pakastaa kolmeksi vuorokaudeksi, jolloin toksoplasmoosi kuolee. En tiedä sitten miten tämä toimii käytännössä jos on kyseessä esimerkiksi pakastepizza, jonka lämmittää uunissa
Kurkkasin juuri Livsmedelsverketin ruotsalaiset suositukset raskaana oleville, ja tuolla tosiaan mainitaan tuo pakastaminen. Myös näköjään se, että ne kuumentaa 65-asteiseksi tappaa toksoplasman, eikä niitä siten tarvitse pakastaa ennen käyttöä. Naapurimaan odottajat taitavat sitten syödä noita makkaroita
Nämä eri maiden suositukset ovat mielenkiintoisia. Ymmärrettävästi on paikkoja, joissa esimerkiksi toksoplasmaa on helpompi seuloa, koska monilla odottajilla on tavallaan immuniteetti sitä kohtaan, kerran sen on jo saanut.Mä opin viime raskaudessa, että Espanjassa kaikilta odottavilta äideiltä testataan tuo toksoplasmoosi, että onko jo sairastettu. Kaverit siis asuu siellä ja on myös saaneet lapsen siellä. Koska sitä ei ilmeisesti voi saada uudestaan ja sit voi rauhassa jatkaa kinkun syömistä, mikä on siellä tietysti aikamoisen iso osa ruokavaliota ja kulttuuria. Suurella osalla se siellä nimittäin on jo saatu. Suomessa varmaan tulokset näyttäisi aika erilaisilta, joten ei olisi järkeä testaillakaan.
Mä en ylipäätään juuri onneksi syö leikkeleitä, mutta ajattelisin, että pakastettuna ja uunissa kuumennettuna kunnolla niitä on kyllä turvallista syödä. Kylmänä en sen sijaan söisi.
Huomaan, että ainakin itse osaa nyt toisessa raskaudessa ottaa vähän rennommin. Viimeksi vahtasin noita kaiken maailman siemeniä salaateissa ihan hysteerisesti, mutta nyt oon kyllä todennut, että jos on pieni määrä siemeniä jossain tms. niin ei sillä ole isossa kuvassa mitään väliä. Samoin nuo muut, mistä on vain suositus, koska esim. tutkimustietoa ei ole riittävästi.
Tarkka olen sen sijaan just raa'asta kalasta ja lihasta, pehmeistä juustoista jne. ja siitä, että elintarvikkeet on kunnossa ja päiväykset jäljellä. Toki esim. Ruotsissa sushiakin saa syödä, mutta oon silti todennut, että sen jätän itse välistä, vaikka olis kuinka tuoretta. Mätiä en myöskään söisi.
Kahvi olis muuten varmaan itselle vaikein, varsinkin kun on tuo taapero, joka edelleen välillä valvottaa, mutta pahoinvointi on onneksi hoitanut sen :D Ei ole juuri kahvi yksittäisiä kuppeja lukuun ottamatta maistunut enää moneen viikkoon. Sama kävi viimeksikin.
Tuli tässä muuten mieleen, että mites makeutusaineet vs. sokeri? Onko jotkut tietyt makeutusaineet, kuten esim. aspartaami pahempi, kuin joku toinen? Tällä hetkellä itellä on se fiilis, että mieluumin valitsen sokerillisen, kuin makeutusaineellisen version tässä kävin just ruokakaappejakin läpi ja mun protskujauheissa osassa on just se aspartaami ja mua ahdistaa any help?
Ite söin eikä edes tullu mieleen et saisko niitä syödä.Vappugrillaukset: söisittekö tyhjiöpakattuja maisseja hyvin grillattuna?
Kävin kauheeta kamppailua mutta himo voitti ja oli wörtti!Ite söin eikä edes tullu mieleen et saisko niitä syödä.
Söisin! ...mullakaan ei tulis mieleenkään, ettenkö söisVappugrillaukset: söisittekö tyhjiöpakattuja maisseja hyvin grillattuna?
Tämä ruokahalun palautuminen on ollut kyllä ihanaa, ruokanautinnot on ehdottomasti yksi parhaista hemmottelukeinoistaAi että on tää vaan mahtavuutta, kun ruokahalu palautunut normaaliksi ja tekee mieli syödä! Käytiin eilen miehen kans oikein ravintolassa syömässä kunnon hampurilaisannokset ja en muista mikä ois pitkään aikaan maistunut niiiiin hyvälle!!!!
Ei ole tullut testattua, 1-2 kuppia ihan tavallista kahvia tulee yleensä juotua päivässä. Mutta mietin että jonkunlaista jääkahvia voisi kokeilla kofeiinittomasta, jos maistuisi tulevina toivottavasti lämpiminä kesäpäivinä. Uhka vai mahdollisuus, en tiedä.Mites ootteko kaffin juojat tesannu kofeiinitonta kahvia? Mä oon testannut, ihan on maku