Raskausajan ravinto (vitamiinit ym)

Keskustelun 'Elokuiset 2021' aloitti Sylvikki, 22 joulu 2020.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Melinda91 Jostain jotain jo tietävä Elokuiset 2021

  Pakko muuten todeta vielä tuohon, että rautalisä tosiaan vaikuttaa myös itselläni vatsan "sekaisuuteen". Olen sen vuoksi suosinut rautalisän ottamista aina ennen nukkumaanmenoa ja muiden vitamiinien ottamista sitten aamupäivällä. :angelic:
  • Tykkään Tykkään x 1
 2. Tuikutti Satasella mukana keskusteluissa Elokuiset 2021

  Itse kanssa otan monivitamiinin juuri raudan vuoksi iltaisin, muuten tulee herkemmin pahoinvointia ja vatsaoireita.
 3. fruktgodis Näppärä viestien naputtelija Elokuiset 2021

  Foolia oon syönyt vajaan neljä vuotta enemmän tai vähemmän säännöllisesti, eli yrittäessä jo. Rautaa söin lääkärin määräyksestä aluraskauden ja nyt syön sitä joka toinen päivä neuvolantädin kehoituksesta. Lisäksi jo yritysaikana meni d-vitamiini, joka menee edelleen. Se tarvis vaihtaa siihen raskausajan monivitamiiniksi, mutta sain luvan syödä vanhan purkin ensin tyhjäksi :p
 4. Neretle Hyväntuulinen höpöttäjä Elokuiset 2021

  Mä olen syönyt alusta asti multivita raskaus monivitamiinia ja nyt olen syönyt rautalisää kolmisen viikkoa.
 5. Enya Hyväntuulinen höpöttäjä Elokuiset 2021

  Minun pitäisi syödä rautalisää, mutta vatsa ei oikein kestä sitä. Infuusioonkaan ei helposti pääse, niin on kyllä kurjaa, kun on huoli ettei vauva saa tarpeeksi rautaa.
 6. Neretle Hyväntuulinen höpöttäjä Elokuiset 2021

  Mä oon käyttäny ferrodan 100mg, mut oon ottanu vaan puolikkaan. Mä oon sietänyt sitä kohtalaisen hyvin, ei oo tullu mitään pahoja haittavaikutuksia.
 7. Srii Seurustelun sensei Elokuiset 2021

  Mulla on maltofer-rautatipat käytössä, otan suunnilleen joka toinen päivä. Nää on sopinut mulle, ei mee masu sekasin. Apteekissa suosittelivat.
  • Tykkään Tykkään x 1
 8. Repo Luottohahmo langoilla Elokuiset 2021 Joulumammat 2018 Maalismammat 2017

  Eikös maltoferia ole purutbl myös? Onko se neste jotenkin parempi?

  Mä olen myös vaihtanut irtopillerit nyt solgarin prenataliin, tästä on hyvät kokemukset itsellä toisen raskauden ajalta. Sen lisäksi otan 100mg obsidanin ja 50ug D-vitamiinin. Ainiin ja magnesiumia iltaisin.
 9. Srii Seurustelun sensei Elokuiset 2021

  On sitä kai myös purutablettina, mut itse päädyin noihin tippoihin. En tiedä onko sen parempia kun purutabletitkaan, mutta toimii mulla :)
  • Tykkään Tykkään x 1
 10. Sylvikki Puuhakas puhuja Elokuiset 2021

  Oletko kokeillut eri valmisteita? Toki yksilöllistä, mutta mulla Ferrodan Fe++ 100 mg ei ole aiheuttanut vaivoja ja ainakin tuotteessa maininta, ettei pitäisi ärsyttää vatsaa. Haluaisin päästä mittauttamaan ferritiinin, jotta tietäisi, imeytyykö tuo valmiste. Työterveydestä tänään kysyin, mutta kehotti kysymään neuvolasta. Huomenna neuvolalääkäri, saa nähdä.
 11. kie-lo Näppärä viestien naputtelija Elokuiset 2021

  Rautalisissä tuntuu olevan kyllä melkoiset erot. Siedän itse hyvin Retaferia, mutta neuvolassa ei meinattu uskoa tätä, vaan sanottiin ettei se sovi useimmille. Siitä huolimatta että tuota tulee 100 mg vedettyä, on jonkinmoinen huoli omasta ja vauvan raudan saannista :nailbiting: oli raudanpuute ennen plussaa jo. Nelisen kuukautta varmaan ehdin syömään rautaa ennen sitä.
 12. Enya Hyväntuulinen höpöttäjä Elokuiset 2021

  Olen kokeillut eri valmisteita. Mutta minulla on siis taustalla sekä refluksitauta että ummetusta ja rautalisä pahentaa niitä molempia. Närästys on äitynyt ihan ruokatorven tulehdukseksi pari kertaa, niin pakko aina lopettaa raudan syönti.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
 13. Repo Luottohahmo langoilla Elokuiset 2021 Joulumammat 2018 Maalismammat 2017

  Raudanpuute saattaa aiheuttaa refluksivaivoja, ehkä sen jo tiesitkin. Ihan ”kiva” ristiriita. Itselläkin tulee helposti refluksioireita, ja varsinkin palan tunne on karsea. Mutta kun saa tuon ferritiinin nostettua tietyn tason yli, niin oireet helpottaa. Ja sitten happosalpaajat myös aiheuttaa sen että rauta ei imeydy optimaalisesti.

  Ainiin, olen tätä mainostanut ennenkin. Ummetukseen tepsii hyvin magnesium! Nimim. En koskaan unohda ottaa magnesiumia illalla :wink
  • Tykkään Tykkään x 1
 14. Nuppis90 Satasella mukana keskusteluissa

  Moniko käyttää magnesiumia lisäksi?
  Mulla on MAMA, d vitamiini, kalaöljy ja maitohappo käytössä, joista Maman otan illalla.

  Nyt on ollut jalkakramppeja niin ajattelin että voinko ottaa kuurin. Lueskelin että vois ehkä ottaa, mutta ajattelin vielä kysellä että moniko täällä käyttää säännöllisemmin sitä.
 15. Srii Seurustelun sensei Elokuiset 2021

  Mulla magnesium käytössä ympäri vuoden. Illalla otan sen.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
  • Tykkään Tykkään x 1
 16. Nipanderi Luottohahmo langoilla Elokuiset 2021 Joulukuun mammat 2017

  Mullakin magnesium käytössä iltaisin. Nyt uutena aloitin myös raudan neuvolan suosituksesta. Muuten menee mamma vitskut.
 17. Agnés Sukkela juttelija Elokuiset 2021

  Käytän lisämagnesiumia mamavitan lisäksi, myös rautaa silloin tällöin kun muistan ottaa illalla.
 18. Enya Hyväntuulinen höpöttäjä Elokuiset 2021

  Sepä se. Minulle on tehty tähystys ja siellä ei ollut mitään erityistä. Ei palleatyrää, ei falskaavaa läppää, jotka selittäisivät närästystä. Siksi olen jo pitkään miettinyt, että johtuisiko oireet raudanpuutteesta. Mutta kun sitä rautaa ei vain pysty syömään, vaikka se varmaan auttaisi. Tein kummin päin vain, niin kurjia oireita riittää. Mutta infuusioon ei pääse ja yksityiseen ei ole varaa. Pitää siis vain kärsiä :sad001 Syön puhdistamon triplamagneusiumia ja tuntuu auttavan ummetukseen. Tosin syön lisäksi kuitulisää ja magnesiamaitoa sekä juon runsaasti vettä. Ummetus siis hyvin hallinnassa, närästys vaihtelevasti.