Pullottelijat

Keskustelun 'Laskettu aika lokakuussa 2015' aloitti jnk, 29 joulu 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. jnk Tuttu foorumilla

  Ajattelin, että vois olla kysyntää korvikeruokailijoiden omalle keskustelulle. Ei mene imettäjiltä hermot :D

  Meillä on vieläkin vauvalle rota-rokotteesta ripulia ja ollaan päätelty että on sen takia nälkäisempi. Ihan varmasti joinakin päivinä annosmäärä on ollut yli desin.. Jännä, ettei tästä säännöstä ole mitään tietoa edes siinä pullonpyörittäjän oppaassa
 2. Pipanainen Aloittelija

  Seuraan ja osallistun keskusteluun mieluusti sillon kun joutaa. Meillä ollaan osittaisimetyksellä ja suurin osa ajasta syödään pullosta korviketta jo.

  Mikähän on tuo pullonpyörittäjän opas? me ollaan aika perstuntumalta syötetty pullosta :) poika on nyt 2,5 kk ikäinen ja syö isoja annoksia, aamulla saattaa mennä se 160 ml helpostikin.
 3. Zoe Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  PhotoGrid_1451388295085.jpg
  Tää on MLL:n ensimmäinen ruokavuosioppaasta. Tuon mukaanhan 1200ml on 3kk ikäiselle ihan normaali. Meidän neuvolassa pitävät korvikemäärää liian suurena vasta, kun se alkaa olla jatkuvasti 1500ml/vrk tai yli ja silloin suosittelee vähitellen aloittamaan kiinteitä, jos vauvalla vaan on ikää yli 3kk. Käytännössä melkein kaikki korviketta saavat joutuu aloittelemaan kiinteitä noin 4kk iässä, kun korvikemäärät alkaa olla niin suuria. Onkohan olemassakaan selkeää rajaa sille, mikä se liian suuri korvikemäärä on, mikä alkaa rasittaa vauvan munuaisia tai onko oikeasti jollekin terveelle vauvalle ollut haittaa liian isosta korvikemäärästä.
 4. intsu Peruskäyttäjä Lokakuunmammat 2015

  Meillä ongelma on pulauttelu, jonka vuoksi poika on sitten nälkäinen vähäväliä. Määrällisesti ei kerralla syötetä kuin n. 100ml, tuon pulauttelun vuoksi juurikin. Hän varmasti kyllä söisi enemmänkin. Ilman sakeuttajaa oksentaa kaaressa koko maidon. Poika harjoittelee aktiivisesti liikkeelle lähtöä ja kulutus on noussut huimasti. Viisaan vertaistuen kannustamana aloitettin velli (joka muuten pysyy aika kivasti sisällä ja pitää nälkää) yötävasten ja myös bataattia ollaan nyt maisteltu. Seuraillaan nyt hetken aikaa saadaanko näillä konsteilla poikaa tyytyväisemmäksi ja pulauttelua vähenemään.
  Bataattia ainakin pisteli hymyssäsuin.
  • Tykkää Tykkää x 1
 5. kirpsu Peruskäyttäjä

  Meillä menee joka syötöllä vähintään se 120ml ja aamuisin ja pitkien päikkäreiden jälkeen myös tuo 160ml tai enemmänkin. Yöllä syödään kahdesti, molemmilla kerroilla 200ml.
 6. jnk Tuttu foorumilla

  Tässä on linkki pullonpyörittäjän oppaaseen: http://vaestoliitto-fi-bin.directo....ation/pdf/816691/PULLONPYORITTAJAT-2010-2.pdf

  Alkaa tuntua, että se litra maksimissaan ei ihan voi pitää paikkaansa.. Tai siis jos sellainen rajoite olisi niin kai siitä nyt löytyisi tietoa hieman paremmin. Korvikepurkissa ei lue tästä mitään, eikä tuossa oppaassa eikä neuvolasta sanottu mitään.. Lopetan kyllä tästä stressaamisen. Jos on nälkä niin kyllähän pitää maitoa antaa.

  Miten muuten pesettekö ja desifinoitteko pullot joka syötön jälkeen? Itse olen huuhdellut kuumalla vedellä ja n. kerran viikossa pessyt ja desinfioinut
 7. lapitar Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Meillä menee kans joka syötöllä (pääsääntöisesti) vähintään 160ml. Jonkinverran tyttö pulauttelee, mutta se taitaa olla enemmän hotkivan syömätyylin vuoksi ei niinkään isojen annosten. Syöntikertoja meillä on nykyään noin viisi, pientä varainsinöörin on eri päivien välillä.
 8. Lisamarie Tuttu foorumilla Heinä-äidit 2020 Lokakuunmammat 2015

  Meillä syödään aina 100-120 ml, 2,5kk ikää :)
 9. intsu Peruskäyttäjä Lokakuunmammat 2015

  Mä olen tiskannut ja keittänyt pullot vielä tähän asti kerran päivässä, mutta nyt kun kiinteät tulevat kuvioihin alan harventaa tuota keittämistä.
  • Tykkää Tykkää x 1
 10. jnk Tuttu foorumilla

  Taidan kans alkaa vähän ahkerammin pestä niitä pulloja. Ei olis yhtään kiva että jos niihin pesiytyis joku bakteeri!
 11. lapitar Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Me pestään ja desinfioidaan (mikrossa) kerran päivässä. Pulloja on sen verran monta, että käytännössä pestään joka käyttökerran jälkeen. Parin viikon päästä, kun aloitellaan kiinteitä, ajattelin lopettaa tuon desinfioimisen tai ainakin radikaalisti vähentää. Ja varmaan joskus viiden kuukauden iässä alan laittaa pullot astianpesukoneeseen.
 12. intsu Peruskäyttäjä Lokakuunmammat 2015

  Mä en muuten käyttänyt esikoisen kanssa astaria kertaakaan koko pulloaikana. Ahkerasti vaan tiskiharjaa heiluteltiin. Tosin sitten, kun maitokerrat per päivä vähenevät siihen muutamaan ei se tunnu työläältä enää ollenkaan.
  Ja se miksei astianpesukonetta, niin meillä oli ja on käytössä ne miljoona-osaiset koliikkipullot. Voi kun toivoin, että tämä lokakuinen huolisi jonkin muun mallisen, mutta huonolta näyttää.
 13. kirpsu Peruskäyttäjä

  Meillä on intsu samat pullot käytössä. Muut ei vain onnistu, kun menee hotkimiseksi ja vetää maitoa henkeen.

  Niin ja tuosta pesusta. Tiskaan pulloharjalla joka kerta käytön jälkeen mutta steriloin vain kerran viikossa. Noi miljoonan osan -pullot on käteviä, kun voi mikrossa puhdistaa.
 14. M&S Rakastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015

  Meillä on 8 pulloa käytössä ja joka käytön jälkeen pestään ja desinfioidaan keittämällä. Kerran päivässä riittää, kun noita pulloja on noin paljon..ja jos heti antaa lisää, jos on yllättävän kova nälkä, niin sit sama pullo pelkällä huuhtelulla. Koliikkipulloista annan aina öisin, mutta juo kyllä muistakin..tuppaa vaan maidot valumaan suupielistä kaulaan muilla pulloilla.. Keittämisen lopetan 4kk ikään, kun sosehommat alkaa. Ja sekä käsin että astianpesukoneessa pestään.
  Syöntimäärä on pidempään ollut noin 100-120ml kerralla ja 2-3h välein. Nukkuessa pidemmät välit. Joskus harvoin jää nälkäiseksi siitä 120ml, jota pulloon laitetaan, ja silloin on mennyt suht heti perään 60ml lisää. Aika siro tyttö meillä.
 15. SikaKissa Peruskäyttäjä

  Meillä syödään pullosta vain osittain. Kerralla tuo pikkupullollinen 120ml ja joskus vähemmän ja joskus enemmän. Yritän sillointällöin pelkkää imetystä mutta tällaiset päivät on yhtä helvettiä ja öisin ei nukuta. Päivisin voi jättää pullon antamatta ja vain imettää jos hermot kestää mutta iltapulloa ei voi. Tuleehan tuota maitoa mutta niin hitaasti että koko yön saa imettää että laps pysyy kylläisenä. Pullot pesen käsin tai koneessa aina käytön jälkeen ja vielä keitän kun pestyjä pulloja tulee kattilallinen. Käsinpesun jälkeen pullot tuntuu aina tuoksuvan pesuaineelle vaikka miten huuhtelisi. Vasta meillä on kaks kuukautta täynnä mutta jo mietitään että miten paljon pitää antaa mitäkin sitten kun aletaan uutta maistelemaan. Poika ei ole juur pulauttelua harrastanu joten ravintoa on ilmeisesti saanu juurikin tarpeeksi. Kohta pitää hankkia isompia pulloja :)
 16. kirpsu Peruskäyttäjä

  Onko muilla korvikevauvoilla ollut ummetusta? Nyt on jo kolmas päivä kakkaamatta. Mallasuute vain pahentaa enkä mielellään lääkelinjalle lähde ellei ole pakko. Keitettyä vettä olen nyt antanut vähän, hieronut masua, kylvettänyt jne.

  Korvikkeen vaihdoin tänään Tuutista Nanniin. Saa nähdä mikä huutomyrsky kohta alkaa. Mieluummin tuota suomalaista syöttäisin mutta pakko se kai on muita kokeilla.
  • Tykkää Tykkää x 1
 17. Triina Rakastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015 Lokakuunmammat 2014

  Kirpsu, meidän esikoisella Tuuti ummetti hirveästi alkuun. Omneo oli aivan mahtavaa tavaraa sitten! Tuuti alkoi toimimaan vasta 6kk kohdalla. Mutta jos jauhekorvikkeet ei ahdista niin Omneota suosittelen lämpimästi.

  Voit antaa luumusosetta esimerkiksi teelusikallisen tai luumuvettä vähän.
 18. kirpsu Peruskäyttäjä

  Meillä se Omneo oli käytössä alussa ja sama juttu. Tokikin aloitin maitohappobakteerit vasta sen lopettamisen jälkeen.

  Taas mennä p...e edellä puuhun.
 19. Hepsuli Ihastunut foorumiin

  Syö itse luumuja ja rusinoita. Jos maistuu. Mä en nyt muista ihan sitä nimeä mutta Nutrilion? korvike sininen muovipullo on ollut myös hyvä. Saman merkin jauhekorvike aiheutti meidän ummetuksen.
 20. M&S Rakastunut foorumiin Lokakuunmammat 2015

  Meillä ummettaa myös. 4-5 päivää menee kakkaamatta ja sitten yleensä kolmisen päivää kakkaa kerran päivässä. Kakka tahmaista ja tulee huudon kera..mallasuutetta kokeiltu, mutta ei sanottavasti taida auttaa. Nan1 käytössä ja kun muuten vauva on tyytyväinen ja nukkuu hyvin,niin en ole uskaltanut muuta kokeilla.. Jos olis itkuinen, niin kokeilisin vaihtaa..nyt sinnitellään 4kk soseisiin. Ei mikään ihan järkky ongelma ole, ainoastaan ikävää, että kakka tulee sitten itkun kanssa. Päärynä ja luumu taitaa lähteä ekana kokeiluun, kun soseita aloitetaan.

Jaa tämä sivu