Perhevalmennukset

Keskustelun 'Laskettu aika huhtikuussa 2016' aloitti Iirai, 10 marras 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. musamama Näppärä viestien naputtelija

  Meillä kuuluu ainakin kaks kertaa fysioterapeutin luona käyntiä, ensimmäisellä kävin joka oli luentotyyppinen ja käsitteli lantiopohjalihasten harjoittelua ennen ja jälkeen synnytyksen ja raskausajan urheilua noin niinku teoriassa. Toisella kerralla on kuulemma jotain niska-hartiajumppaa ja muuta liikunnallisempaa ihan liikuntasalissa. Lisäksi on synnärille tutustumiskäynti, ihan fyysinen sellainen ja muut kerrat ilmeisesti sitten käsittelee parisuhdetta, imetystä ja vauvanhoitoa.

  Näistä aion nuo fyssarilla käynnit siis tehdä, kaveri kovasti suositteli ja lisäksi mies tulee kans synnärille tutustumaan mukaan. Muutoin voi olla että aikataulusyistä joudutaan ainakin osa lopuista jättämään väliin, muutenkaan en "oman ryhmäni" kanssa kulje kun on niin hankalat aikataulut, vaan hypin muissa porukoissa. :D Noista muista ainakin tuo parisuhde-teemainen tunti on ehkä sellainen mikä skipataan, imetystunnille kuulemma kannattaa mennä ja miehen aattelin viedä tuonne vauvanhoitotunnille jos vaan löydetään sopiva aikataulu..
 2. Ginger Kunnioitettu kommentaattori Toukoäidit 2020 Huhtimammat 2016

  Aika outoa että ihan fysioterapeutillekin pääsee :eek: Mulle ei oo puhuttu muuta ku suuhygienistikäynnistä (kävin jo, jutteli vauvan hampaista, vanhempien hampaidenhoidon esimerkistä ja kurkkas suuhun nopeesti), neuvolan pitämästä perhevalmennuksesta ja sitten synnytysvalmennuksesta. Synnytysvalmennukseen ei vissiin kuulu synnärivierailua, mutta sitä voi halutessaan pyytää pelkopolilta (hmm?)...
 3. Ciciro Hyväntuulinen höpöttäjä

  Synnytysvalmennuksesta on vaan puhuttu et sinne pitäs joskus mennä ja Seinäjoen sairaalan synnärille pääsee tutustuu tiettynä päivänä tiettyyn kellon aikana. Toki oon lukenu niitten sivuilta mitä siellä on yms. :hungry:
 4. Iirai Sukkela juttelija

  Meil ei oo fyssaria ollenkaan.. ois ollu kyl mainio, oon kuitenkin useamman vuoden kärsiny lievistä selkäkivuista..
 5. Iirai Sukkela juttelija

  Nostetaas tätäkin keskustelua kun salaisten puolella aiheesta onkin jo hölisty.

  Meillä perhevalmennukset alkaa ensiviikolla, aihetta en kyllä enää muista. Neuvolassa viimeksi kysyttiin imetyksestä, suunnitellusta lapsiluvusta ja puhuttiin ehkäisystä, mitkä kaikki tulee vielä perhevalmennuksissa.. Voin sanoa ettei uutta asiaa tullut paljoakaan, sillä tämän foorumin kautta saanut tietoa mm. Imetyksestä.

  Ehkä sellainen uusi tieto oli, että jos imetät alle 3tunnin välein, imetys VOI toimia ehkäisykeinona, mutta jos imetät kerran 4tunnin päästä, loppuu ehkäisyteho. Ja että yllättävän usein on jälkitarkastukseen tullut äitejä, joilla ei ole ensimmäisiä kuukautisia ehtinyt tulemaan ja ovat olleet raskaana jo jälkitarkastuksessa.
 6. napiainen Sukkela juttelija

  En luottais siltikään imetykseen ehkäisykeinona, vaikka imettäis tunnin välein. Tämä siis jos haluaa välttyä heti uudelleen raskautumiselta :)
  Meillä valmennukset vasta maaliskuun loppupuolella.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 7. Ruusa# Supliikin supersankari Huhtimammat 2016 Elomammat 2017

  Siis toi ehkäisy kannattaa tosiaan huomioida vaikka imettäis! Vasta synnyttäneet on tosi suuri ryhmä raskaudenkeskeytyksen hakijoissa, mikä on aika surullista :/
 8. Iirai Sukkela juttelija

  Tosi myöhään.. Osahan ehtii synnyttää jo ennen valmennusta
 9. Iirai Sukkela juttelija

  Joo en mäkään luottais virallisena ehkäsynä.. Jotkuthan luottaa "varmoihin päiviinkin".. Kyl se on tuurista kiinni millon nappaa ja millon ei..
 10. napiainen Sukkela juttelija

  Oltaisiin päästy aikaisemminkin jos oltais haluttu. Asutaan kuitenkin pienellä paikkakunnalla ja terkka kysyi, että pidetäänkö toisen ensisynnyttäjän kanssa samaan aikaan jolla la myöhemmin kuin mulla. Tämä kävi ja en koe jääväni mistään paitsi jos vauva syntyykin aikaisemmin. Tuttuja asioita loppupeleissä.
 11. SatuMom2016 Oman äänensä löytänyt

  Me käytiin kaikissa kolmessa perhevalmennuksessa. on ihan hyvä mun mielestä käydä ainakin enwisynnyttäjien, vaikkei itelleni hirveesti uutta tietoa tullutkaan vaikka olen ensisynnyttäjä :)
 12. marjo86 Hyväntuulinen höpöttäjä

  Kävin tänään synnytysvalmennuksessa ja sain sieltä juuri sen mitä kaipailinkin; tiedot oman synnytyssairaalan käytännöistä. Ja sen verran hyvältä kuulosti kaikki, että eipä oikeastaan tarvi tehdä edes sen kummosempia synnytystoiveita. :) Sosiaalitilat on hyvät ja puolisot/tukihenkilöt otettu hyvin huomioon, ei-lääkkeellisiä kivunhoitoja oli useampia vaihtoehtoja, episiotomia tehdään ensisynnyttäjillekin vain jos ihan oikeasti on tarve, vauvan saa heti ihokontaktiin syntymän jälkeen (eli pesut ja mittaukset tehdään myöhemmin) ja perhehuoneitakin on peräti kuusi.

  Hirmu positiivinen kuva jäi kaiken kaikkiaan eli oikein hyvillä mielin jään odottelemaan synnärille lähtöä kun sen aika on. :happy:
  • Tykkään Tykkään x 2
 13. Ginger Kunnioitettu kommentaattori Toukoäidit 2020 Huhtimammat 2016

  Nyt on käyty sekä perhevalmennukset (2krt) että synnytysvalmennus (1krt). Perhevalmennukset tosiaan neuvolan järjestämiä ja ei oikein mistään kotosin. Ensimmäinen kerta oli täysin turha ja jätti oikeastaan vähän ikävän maun suuhun, toinen kerta oli vähän inforikkaampi, mutta ilmankin olisi pärjännyt. Mies kehui "isiryhmää" ihan mukavaksi ja tarpeelliseksikin, mutta äideille ei juuri ollut mitään uutta. Ei ainakaan mulle. Synnytysvalmennus sairaalalla oli kattava ja oikein mukava, oon tyytyväinen että menin, sai paljon tarpeellista infoa ja mielenrauhaa! Oli ihanaa kuulla mm. että perhehuoneen saa aina halutessaan, joskus aniharvoin voi tulla tungosta, kivunlievityksen suhteen on kaikki äidin päätettävissä (neuvolassa yritettiin vihjata toisin) ja esim. synnytysasennon valinta on myös sellainen minkä voi tehdä itse, ellei ole ehdotonta pakkoa johonkin.
  • Tykkään Tykkään x 3