Palautetta ja ideoita!

Keskustelun 'Ota yhteyttä ylläpitoon' aloitti Miramaria, 10 loka 2011.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Rosalina Foorumin legenda Kesäkuunmammat 2015

  Just tulin kertomaan, että pitkästä aikaa vaihdoin swift keyboardin päälle ja sillä kirjoittelin ja sit havahduin, että täähän toimii! Loistavaa!! :D
  Gboard sen sijaan heittää usein n-kirjaimen välilyönnin tilalle jms pikkuvikaa.
 2. *Nappi* Puuhakas puhuja Helmikuunmammat 2015

  Hienoa että jollain toimii! Mutta siis mulla ei näytä olevan muita näppäimistöjä luurissa kuin tuo SwiftKey? Eli en osaa kyllä sanoa auttaisiko näppiksen vaihto omalla kohdalla. Mutta on kyllä kumma, kun kirjoittaminen toimii kaikkialla muualla paitsi täällä.
 3. Rosalina Foorumin legenda Kesäkuunmammat 2015

  Mulla tökki kirjoittaminen esim joitain blogeja kommentoidessa, mikä oli outoa. Mutta ei töki enää.

  Tää mun luuri on huawei, ja kirjoittaessa tohon puhelimen alalaitaan oikealle tulee lisänäppäin, josta voi vaihtaa näppiksen gboardiksi. Eiks sulla oo sitä gboardia? :wideyed: tai siis tässä luurissa se on oletusnäppäimistö, swift on pitäny ladata sovelluskaupasta.
 4. Plussapallero Supliikin supersankari Syyskuunmammat 2015

  Mulla saa vaihdettua aetusten kautta gboardiksi, mutta mitään oikoreittiä ei ole. Mutta nyt tosiaan mulla toimii swift myös (apuaaa, en halua sanoa sitä, varmasti heittää toimimasta). Oisko tullu swiftiin tai chromeen joku päivitys...
 5. Vargynja Moderaattori Staff Member Helmikuiset 2021

  Hyvä että nyt ilmeisesti suurimmalla osalla toimii. Voi kurjuus kun sinulla ei toimi vieläkään *Nappi*. Ehkä voisit kokeilla jos puhelimen ja sovellusten päivittäminen auttaa, jos siellä olisi tyrkyllä päivitystä? Jos ei niin raportoin IT-tuelle että nyt toimii Huaweilla, mutta ei Sonylla ja toivon että asialle tehdään jotain.
 6. KIIAMARIA Kommentoinnin ninja Tammikuun äidit 2019 Joulumammat 2016 Tammikuunmammat 2016

  Edit. Sovellus ei ollut päivittynyt. Löytyi nyt
  Last edited: 14 touko 2018
 7. Ihmeissään Vieras

  Pääseekö muut joilla luukku.com sähköposti tunnuksena kirjaantumaan sisään, täällä ei ole toiminut 2 päivään.
 8. Vargynja Moderaattori Staff Member Helmikuiset 2021

  Ainakin yhden viestin olen saanut käyttäjältä jolla on luukun sähköposti eikä pääse kirjautumaan sisään. Tällä otannalla vain vielä vaikea sanoa onko yleinen vika vai sattumaa. Jos se yksi viesti ei ole sinulta laita minulle sähköpostia (paivi.jarvinen@sandviks.com) niin selvitän asiaa. :)
  • Tykkään Tykkään x 1
 9. Marmoritar Tietävä tietäjä Elokuunmammat 2014 Helmikuunmammat 2016

  Mun mielestä tää alkaa menemään vähän jo yli,että jokaiseen uusien odottajien kuukausiketjuun käydään kirjoittelemassa valmiiksi joitain valmiita keskusteluita. Eikö ne nyt vois olla ihan niiden ihmisten päätettävissä mistä haluavat keskustella jotka siellä on? Onko tämäkin joku "ylempää" tuleva määräys? Ihan niin kuin yltiömäiseksi nousseet uudet keskusteluketjut milloin mistäkin aiheesta?
  Ihan jotenki menny pilalle tää touhu täällä..
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 3
  • Tykkään Tykkään x 1
 10. Suski75 Seurustelun sensei Helmikuunmammat 2016 Elokuun äidit 2019

  Niin, yleensä ne, jotka haluavat odottajien julkisella puolella kertoa kotipaikkansa, parisuhteensa laadun, lasten määrän, jne, ovat sen jo esittelyissään tai kuukausiketjuissa kertoneet. Minulle noista erillisistä uteluketjuista tuli mieleen, että Vau on tekemässä juttuja käyttäjiensä tiedoista, ja ottaa tiedot mieluummin omissa ketjuissa kuin kahlaa läpi esittely- tai kuukausiketjuja. Tunnetusti kaikki julkisiin ketjuihin kirjoitetut tiedot ovat vapaata riistaa juttujen tekoon.

  Tai sitten kyseessä on jokin määrä-korvaa-laadun-tempaus.
 11. Päätoimittaja Hanna Vau.fi sivuston päätoimittaja Staff Member Administrator

  Moikka Marmoritar, ja kiitos kommentistasi! Meille on tullut toivomuksia siitä, että tulisi ylläpidon puolelta helppoja tapoja tutustua sekä toisiin foorumilaisiin että kanssaodottajiin – kysymykset odottajaryhmissä ja aktiiviset keskusteluketjut ovat osa tähän toiveeseen vastaamista. Samalla pyrimme tekemään foorumista helposti lähestyttävän myös uusille käyttäjille. Kaikkia emme tietenkään voi miellyttää, ja ikävää jos sinua tämä uudistunut meno harmittaa. Millaisia asioita sinä foorumilta toivoisit? Otamme mielellämme ideoita vastaan!

  Mihinkään aloittamiimme ketjuihin vastaaminen ei tietenkään ole kenellekään pakollista – ketjut ovat ryhmissä herättelemään ajatuksia ja tarjoamaan helpon alun yhteiselle jutustelulle. Kannustamme edelleen täysillä siihen, että käyttäjämme luovat omia ketjuja ja keskustelevat juuri niistä asioista, jotka kulloinkin mielen päällä ovat – se tekee meidät tosi iloisiksi ja tarjoaa hyvän näkökulman siihen, mitä milloinkin on maailmassa meneillään :)

  Kiitos myös Suski75 ajatuksistasi! Nämä odottajaryhmien juttuketjut on luotu aivan puhtaasti käyttäjien omaa jutustelua varten – niihin kertyneitä tietoja ei käytetä mihinkään. Tavoitteena on luoda foorumista ja odottajaryhmistä paikka, johon aloittelijankin on helppo "päästä sisään", tutustua ja tulla mukaan keskusteluun.

  Yleisen höpinäpuolen juttuketjuista teemme artikkeleita, jotta myös artikkelipuolenmme lukijat hoksaisivat, että meillä on tarjolla mainio foorumi myös ajatusten vaihtamiselle.

  Foorumikeskustelijamme ovat meille todella arvokkaita, sillä aktiivinen foorumi on meidän kaikkien etu. Onko sinulla ideoita sen suhteen, miten toivoisit foorumin toimintaa jatkossa kehitettävän?


  Aurinkoista päivää :)
  • Tykkään Tykkään x 1
 12. Suski75 Seurustelun sensei Helmikuunmammat 2016 Elokuun äidit 2019

  Minä kaipailin aikanaan sellaista ketjua, josta olisi löytynyt tietoja vauvaperheille suunnatuista kampanjoista, laidasta laitaan. Babyboxistakin kuulin vasta kun lapsi oli jo 9 kk, eli siinä vaiheessa suurin osa tavaroista oli jo meille turhia.

  Tuntui, että lasketun ajan ryhmään näistä postattiin, kun joku jostain kuuli, mutta se oli vähän kuin jokainen lasketun ajan ryhmä olisi keksinyt pyörän uudestaan, kun näille ei ollut mitään keskitettyä paikkaa.

  Samoin lasketun ajan ryhmässä ilmoiteltiin välillä aina siitä, että sinä ja sinä päivänä Lidliin tulee vartalotyynyjä tai kuravaatteita, jne. Noista en muuten olisi tiennyt ollenkaan, ja aivan varmasti osa meni ohi, kun ei niistä kukaan postannut.

  Samoin hyödyllisiä olisivat ketjut, joista voisi lukea vaikka vinkkejä lapsille suunnatuista tapahtumista tai konserteista, jo siis hyvissä ajoin, eikä vasta pari päivää ennen itse tapahtumaa, kun siinä vaiheessa omat suunnitelmat on yleensä jo hakattu kiveen.

  Ja siis näillä vinkeillä tarkoitan sellaisia vinkkejä, jotka toinen äiti käytännössä on hyväksi havainnut, ei siis mitään maksettuja mainoksia vaikkapa merkkivaatteista, jotka ylittävät normiperheen budjetin.
  • Tykkään Tykkään x 1
 13. Päätoimittaja Hanna Vau.fi sivuston päätoimittaja Staff Member Administrator


  Hei Suski75, iso kiitos näistä! Erittäin hyviä ajatuksia kaikki – minäpä laittelen näitä ketjuja pystyyn ihan saman tien! Jos tulee lisää vastaavia ajatuksia, niin ilman muuta vinkkaile jatkossakin :) Tavoitteena olisi tehdä tästä foorumista juurikin hyödyllinen ja hauska kohtaamisen paikka äideille. Samalla välittyisi juuri kuvailemaasi "hiljaista tietoa" :)
  • Tykkään Tykkään x 1
 14. Kettutyttö Keskustelun kolmiottelija Marraskuun äidit 2019

  Moi. Olisiko mahdollista saada salaista ryhmää lapsettomuudesta kärsiville ja hoidoissa oleville?
  • Tykkään Tykkään x 1
  Last edited: 29 touko 2018
 15. Vargynja Moderaattori Staff Member Helmikuiset 2021

  Moi! Kiitos ehdotuksesta. :) Aihe taitaa olla sen verran arka monelle että teen salaisen ryhmän lapsettomuudesta kärsiville.
  • Tykkään Tykkään x 2
 16. Kettutyttö Keskustelun kolmiottelija Marraskuun äidit 2019

 17. RuutuSydän Kommentoinnin ninja

  Pakko antaa myös palautetta noista Lasketut ajat -ryhmiin tulevista aloituksista, niitä on kyllä aivan liikaa! Varsinkin nuo viikottaiset raskausviikko-aloitukset vois jättää pois, koska niitä ei oiken voi perustella edes tuolla toisiin tutustumisella. Vain muutaman kohdalla viikot osuu samaan aikaan omien raskausviikkojen kanssa ja ne samat tiedot jokainen saa muualtakin. Ne aloitukset sekoittaa ja sotkee palstaa valtavasti tiputtaen muita aiheita hukkaan.. Tarkoitus on varmasti listätä aktiivisuutta mutta ainaki itellä käy päinvastoin, ne vain laskevat kirjoitusintoa ja ajavat porukkaa niihin salaisiin ryhmiin omaan rauhaan..
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 3
  • Tykkään Tykkään x 1
 18. Päätoimittaja Hanna Vau.fi sivuston päätoimittaja Staff Member Administrator

  Hm, totta tämä, että kun on koko kuukauden odottajat samassa ryhmässä, niin tietty raskausviikko osuu kohdilleen vain 1/4 odottajista. Olemme juuri uudistamassa raskausviikko-tekstejä, joten tämän postailun taustalla on tietysti ollut yritys saada foorumiltakin lukijoita freesatuille teksteillemme, olemme niistä tosi ylpeitä. Ja jotenkin haluaisimme tarjota teille sitä juuri kohdalle osuvaa tietoa kunkin odottajan raskaudesta!

  Mietitään, miten saataisiin tähän ratkaisu – kuulen mielelläni ehdotuksia foorumin käyttäjiltäkin :) Tuleeko sinulle jotain ajatusta mieleen?

  Jokaiseen la-ryhmään on postattu kymmenen kysymystä keskustelun starttipaketiksi. Tämän jälkeen ylläpidon puolelta tulleita viestejä on odottajien laskuketju, sekä tietysti pinnatut: 3x tiedotukset säännöistä (palkolliset, nämä kun tuppaavat usein unohtumaan) ja toki tiedoteketju salaisesta ryhmästä :) En pidä määrää vielä suurena – onko sinulla antaa jotain tiettyjä esimerkkejä, jotka ovat mielestäsi "liikaa"? :)
 19. RuutuSydän Kommentoinnin ninja

  Joo ne raskausviikkotekstit sinänsä ovat kyllä tosi hyviä ja mielenkiintoisia, luen kyllä kaikki aina puhelimella sovelluksen kautta tai muualta :) Samoin tuntuvat tekevän kaikki muutkin eli ne jutut on tosiaan jo luettu muualta ja tuolla ne jokaisesta raskausviikosta tehdyt aiheet sotkevat palstaa valtavasti ja on selvää, ettei yksi viikkoaihe pysy pinnalla kauan vaan aiheet jäävät sitten sinne roikkumaan turhaan, harvaan on kukaan viitsinyt edes lähteä keskustelemaan mitään kun niistä oireista keskustellaan koko ajan omassa yhdessä aiheessaan. Voisin noihin raskausviikkoaiheisiin ehdottaa, että jos ehdottomasti haluatte ne pitää, niin niille tekisi yhden aiheen tyyliin "Raskausviikkokohtaiset jutut" ja sen aiheen alla on alaotsikkoina/aiheina noi viikkojutut, jolloin ne ei niin pahasti sotke ja sekoita varsinaista palstaa.

  Ja mitä noihin muihin aiheisiin tulee, niin ne 3 kiinnitettyä sääntöaihetta ovat aivan okei ja ymmärrän täysin, ei häiritse :)Uusimpana tullut "Odottajien lasku" on myös mielestäni kiva, kun muuta tapaa ei oikeen ole ollut ryhmäkoon laskuun ja sitä on monesti itsekin miettinyt, että ois kiva tietää ryhmäkokoja aina. Sitten taas liikaa ja todella turhia ovat mielestäni ainakin gallup-tyyliset "Minkä ikäinen olet?" ja "Monettako lasta odotat" -keskustelut, kun jokaisen odottajan ikä ja lapsimäärä on niin helposti nähtävillä siellä laskettujen aikojen listassa, mistä tietyn keskutelijan ikäkin on paljon nopeampaa tarkistaa kuin että alkaa selaamaan tuollaista ketjua läpi kokonaan. Tietyt keskustenavaukset toimivat varmasti hyvänä keskustelupohjina tuleville uusille ryhmille, mutta se että noita laitettiin tyyliin "Heinäkuiset 2018" -ryhmään, niin tuntui vähän tyhmältä, eiköhän he ole käyneet ikäkeskustelut yms pinnallisuudet jo puoli vuotta sitten..
  • Tykkään Tykkään x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
  • Voittaja Voittaja x 1
 20. Päätoimittaja Hanna Vau.fi sivuston päätoimittaja Staff Member Administrator

  Erinomainen ehdotus tuo, että olisi jotenkin koostetusti ne raskausviikot laitettuina vaikkapa yhden threadin alle. Laitamme tämän pohdintaan ja kehittelyn alle – niin kuin olet varmaan huomannut, niin yritämme toden teolla saada foorumia käyttäjäystävällisemmäksi ja sitä kautta aktiivisemmaksi väyläksi. Tämä ei ole mikään valmis prosessi, eikä meillä ole siihen viisastenkiveä, joten yrityksen ja erehdyksen kautta mennään. Kaikki ideat tätä kohti ovat tosi tervetulleita, ja parhaita asiantuntijoita olette juurikin te käyttäjät :)

  Uskon tosiaan, että monelle foorumikonkarille nuo meidän raskausviikko-artikkelit ovat tuttu juttu, mutta on myös monia vasta-alkajia, joille tätä tietoa ei ole vielä ehtinyt kertyä. Yritämme tasapuolisesti palvella molempia päätyjä! :D

  Kymmenen kysymyksen starttipaketti on ratkaisu pyyntöön, jota meiltä on paljon toivottu – nimittäin uusien ryhmien aloittaessa taivaltaan on vähän vaikeaa jutella, kun ei vielä tiedä, onko ryhmässä muita ja mistä puhuisi. Samalla se helpottaa uusien pääsyä salaiseen ryhmään ja yhteisen viestimäärän täyttymistä, jotta salaiseen ryhmään vaadittavat viestit saadaan kasaan :) Pääsääntöisesti uudistus on onneksi ollut tykätty, ja saanut aikaan juurikin sitä toivottua keskustelua ja ryhmäytymistä.

  Ideoimme nämä kymmenen kysymystä tähän kokeiluversioon, mutta olet siinä oikeassa, että niidenkin sisältöä pitää vielä miettiä. Siihen taas ei valitettavasti riittänyt resurssit, että olisimme tässä kohdassa lähteneet räätälöimään kysymyspakettia eri porukoille – ja totesimme, että rajanveto odottajaryhmien kesken on tosi hankalaa. Onneksi, jos kysymys ei "osu maaliin", se kyllä nopeasti hautautuu uudempien threadien alle ja kokee luonnollisen poistuman :D

  Mutta olemme ilman muuta avoimia parannusehdotuksille – itse asiassa toivomme niitä hartaasti! Eli, millaiset kysymykset mielestäsi/(mielestänne, saavat muutkin heitellä ideoita!) olisivat kiinnostavampia "aloituskyssäreitä"?