Painonnousu

Keskustelun 'Laskettu aika helmikuussa 2017' aloitti Lilium, 26 syys 2016.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Lilium Näppärä viestien naputtelija Helmimammat 2017

  Mullekin tullut vasta noin 5kg vaikka lähtöpainoltanikin hoikka/normaalipainoinen. Oon sitä stressannut mutta vauva ultrien mukaan kasvaa käyrillä, siro on kyllä kooltaan. Oon kyllä kasvissyöjä että jonkin verran voi sekin vaikuttaa ettei ihan yhtä energiatiheää ravintoa ole kuin sekaruokavaliossa. Tällä viikolla 30+0.
 2. Sonjuska Sanaisen arkkunsa ammentaja Helmimammat 2017

  Tänään neuvolassa punnittiin, +6kg rv 31+5.
 3. baabuska Näppärä viestien naputtelija Helmimammat 2017

  Mulla eilen neuvola ja painoa on nyt kertynyt tuo hitusen yli 10kg. Kyllä se hirvittää, mutta neuvolassa sanoi, että tosi rauhallinen (???) painonnousu!
 4. Runoilijatar89 Näppärä viestien naputtelija

  Kävin neuvolassa tänään ja viime käynnin jälkeen kaksi viikkoa sitten oli painoa tullut vain 400g lisää eli nyt ollaan 75 kg. Radiruokavalio on pysäyttänyt painonnousun.
  • Tykkään Tykkään x 2
 5. rbck Näppärä viestien naputtelija Helmimammat 2017

  Viimekuussa 2vkoa 950g/vko ja sit vikat kaks viikkoa 350g/vko :) Vähän tasottu onneks.
 6. Jossulla Satasella mukana keskusteluissa Marrasmammat 2018

  Painoa tullu nyt about 9,5kg (33+6)
 7. niemja Luottohahmo langoilla Kesäkuun äidit 2019 Helmimammat 2017

  Mulla on noussu ihan kauheesti kans paino vaikken juuri oo pystyny syömäänkää. Ensi tuli kuukausi 850g/vk ja nyt 3vk tullu 255g/vk. Lähtöpainoon tullu 11kg, nyt 32+3.
 8. MrsBee Kommentoinnin ninja Helmimammat 2017

  Täällä tullut kans ainakin 10 kg, veikkaan enemmänkin 12 kg. Ruoka ja herkut maistunut vähän liian hyvin ja kun en pysty juuri liikkumaan enempiä :/ Rv 33+3
 9. edith142 Oman äänensä löytänyt

  Mulla BMI 19 ja nyt rv33 on paino noussut 5,5 kg. En oo hurjasti liikkunu mut en kyllä oo herkutellukkaa :)
 10. Gagezzz Piirimestaruustason postaaja Helmimammat 2017

  Mulla on paino noussut nyt raskauden aikana 6kg ja siitä sain valitusta tänään... tosin oli ottanut hirveän loikan edelliskerrasta mutta olihan tässä joulupyhätkin välissä.. En ois tollasen ahmimisen jälkeen halunnu mitääm ylläripuntarointia - tuli ihan paha mieli...
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 11. lambi Kunnioitettu kommentaattori Toukokuunmammat 2014

  Äh, inhottavaa moinen valitus painonnoususta! Eiköhän se ole ihan jokaisella mahdollista nousta painossa raskaanaollessa, oli sitten ali-tai ylipainoinen lähtötilanteessa!

  Täällä noussut ab 11kg, mutta tuo oli kaikki ennen rv26? Siinäkohtaa lopetin neljän edestä mässäilyn ja otin järjen käteen syömisessä. On kyllä varsin hyvä fiilis. Nyt vaan loppuun asti tiukalla linjalla!
  • Tykkään Tykkään x 1
 12. piinamiina Hyväntuulinen höpöttäjä Helmimammat 2017

  Millainen siun lähtötilanne sit oli? Miulla on kans just tuo 6 kg, raskauden alussa olin hoikka, ja ei kuulemma haittaa, vaikka vielä pari kiloa tulisi.
 13. Gagezzz Piirimestaruustason postaaja Helmimammat 2017

  Mullahan lähtö tilanne oli ihan sairaalloinen ylipaino, mutta silti tuo on edelleen mun mielestä tosi vähäistä verrattuna mitä joka tutullenikin on tullut. Ja kun paljon painoa tulee lihaksista, kun treenaan kumminkin vaikka läski olenkin
 14. Sonjuska Sanaisen arkkunsa ammentaja Helmimammat 2017

  Mullakin ylipainoa reilusti, 6kiloo painon nousu rv 33+5, eikä se nousu näy minussa, kyllä kaikki on vauvaa ja mahaa. Kasvot esim vähän kaventunu. Lääkärin ja terkan mukaan erittäin maltillinen painonnousu, koska jo valmiiks ylipainosella kuulema herkästi nousee paljon enemmän.
  Vaikka oon nyt joulunakin syönyt ihan huolella, niin paino ei ollu eilen illalla mitattuna noussu joulunpyhien aikaan kuin 200g...
  Lisäks nyt tullut turvotusta jalkoihin jonkin verran nii varmaan osa kiloista on ihan nestettäkin.
 15. Pimpom Hyväntuulinen höpöttäjä Helmimammat 2017

  Mulla painoindeksin mukaan lähtötilanne oli lievä ylipaino ja kyllä 5-10 kg olikin ylimääräistä. Nyt tullut tasan 16 kg alusta. Toisaalta hirvittää noin suuri painonnousu, mutta en halua liikaa stressata. Sulattelen kiloja sitten pikkuhiljaa. Toivottavasti pääsee pian synnytyksen jälkeen vaunulenkeille, kävelystäkin varmaan nauttii ihan eri tavalla ilman jatkuvaa ähinää ja puhinaa.
 16. Hulina Puuhakas puhuja Helmimammat 2017

  Mulla on aikalailla samanlainen tilanne kuin Pimpomilla. Kiloja tullut noin 15kg ja lähtötilanteessa painoin 5-10kg yli sopivan painon. Välillä vähän stressaa, mutta ennemmin se epäterveellisesti syömimen ja huoli vauvan
  (liiasta) kasvusta kuin varsinaiset lisäkilot.
 17. lambi Kunnioitettu kommentaattori Toukokuunmammat 2014

  No mä oon vähän samalla "huolella" tätä syömistäni /lihoomista rajoittanut. Eihän se oo sanottua että vauvan kokoon voi vaikuttaa omalla sisäänotolla, mutta mulla on ollut isoja vauvoja, viimeisin 4,5kg, eikä sen isommaksi kyllä haluaisi niiden kasvavan-mikäli siihen yhtään voi itse vaikuttaa! Uskon kuitenkin että vaikkei varsinaista diabetesongelmaa olekaan, niin väkisinkin ainakin nää viimeisten viikkojen syömiset /syömättömyydet vaikuttaa. En silti odota mitään pikkuruista vauvaa saavani- kunhan nyt alle sen 5kilon pysyisi:nailbiting:..
  Lisäkilot omassa varressa on tosiaan ihan eri asia kun siinä ulospungerrettavassa:grin!
  • Tykkään Tykkään x 1
 18. baabuska Näppärä viestien naputtelija Helmimammat 2017

  Mä mietin ihan samaa ja sillä koitan rajoittaa vikat 3kk herkutteluja ja liikoja herkkuja. Perus ruokarytmi ja monipuolinen ruoka riittää äidin ja vauvan tarpeisiin.
  • Tykkään Tykkään x 1
 19. Nanna88 Puuhakas puhuja

  Hahah = ) mulla oli lähtöpaino esikoisen kanssa 53kg ja painoa tuli lisää vajaa 25kg koko raskaus aikana ( oli jatkuva himo kaikkeen pullaan,munkiin, leivoksiin ja kakkuihin) Tän yoisen kanssa pääyin jo että en meinaa mässäillä yhyä paljon mutta kappas kappas lähtö paino oli nyt 50kg ja tällä hetkellä rv 34 ja kiloja tullu nyt jo +21kg = ) taitaa mulla olla joku taipumus näihin raskaus kiloihin. Onneks lähti kaikki esikoisen kilot noin 6kk nii eiköhän nää kin lähde. Imetys ja liikuna kyllä hoitaa homman = )
  • Tykkään Tykkään x 2
 20. Töyhtötiainen Puuhakas puhuja Helmimammat 2017

  Puuh, yli 20 kg painonnousu kuullostaa rasittavalta!

  Itse olen syönyt raskausdiabetes ruokavaliota yli 5 kk, ja on vain tullut 4 kg, nyt raskaus viikko 36 menossa. Lähtöpaino oli 71 kg, mikä on minulle lievän ylipainon raja. Vaikka kuinka yritän keksiä terveellisiä mutta energiapitoisia lisukkeita ateriohin ja välipaloihin niin paino ei vaan nousee :grumpy: Onneksi neuvolatäti ja lääkääri eivät valittaa asiasta, mutta itselläni on sellainen olo että kuuluisi lihota hiukan enemmän.