Salmiakin glykyritsiinimäärään ei ole mitään yhtä oikeaa vastausta. Jokaisessa tuotteessa on eri määrä glykyritsiinia. Pääsääntöisesti nyrkkisääntönä sanoisin, että salmiakki sisältää keskimäärin kaksi kertaa enemmän glykyritsiinihappoa kuin lakritsi. Eli jos syö salmiakkia lakritsin sijaan niin puolta vähemmän, koska se on puolta vaarallisempaa. Ainoat oikeat glykyritsiinipitoisuudet saa tiedokseen ottamalla valmistajaan sähköpostin kautta yhteyttä. Jos tuotteessa on runsaasti glykyritsiinia eli 4mg/g, se pitää ilmoittaa tekstillä "sisältää lakritsia, kohonneesta verenpaineesta kärsivien on vältettävä tuotteen liiallista nauttimista". Apteekin salmiakki sisältää erityisen paljon glykyritsiinia eli 4.6 mg/g eli yli kaksi kertaa enemmän kuin lakritsi yleensä eli se ei todellakaan ole turvallinen vaihtoehto raskaana olevalle. Kohtuukäytön yläraja on 500 mg glykyritsiinia viikossa eli 108 grammaa apteekin salmiakkia viikossa. Ja tätäkin pienemmillä salmiakkimäärillä herkät yksilöt voivat saada haittavaikutuksia. Jopa 200 mg viikossa annoksella voi tulla haittavaikutuksia joka vastaa siis 43 grammaa apteekin salmiakkia viikossa. Suomessa myytävä salmiakki ei siis ole ammoniumkloridia. Se on erittäin vahvaa lakritsia, jossa on ammoniumkloridia. Mahdollisesti pahin markkinoilla oleva valmiste glykyritsiinin suhteen on Fazer ruutusalmiakkiasti, jonka glykyritsiinipitoisuus on hurja 7.5 mg/g. Jos haluaa syödä turvallista salmiakkia raskausaikana neuvoisin valitsemaan Fazer Xylimax salmiakin. Tässä tuotteessa glykyritsiinia 0 ja on siis pelkkää salmiakkia. Pastillien väri on päältä musta ja sisältä valkoinen. Asian ei saa antaa häiritä. Salmiakin musta väri tulee lääkehiilestä. Kannattaa muistaa, että itse salmiakki on valkoista jauhetta.