Oireet

Keskustelun 'Maaliskuiset 2018' aloitti PikkuR, 25 kesä 2017.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Iltatähteilijä Tuttu foorumilla Maalismammat 2018

  Alan hiljokseen väsyä näihin yövalvomisiin. Ei kunnon liutoskipuja, mutta niitä kait ne sitten on. Jalkoihin repii, ei asentoa löydä. Helpottaa olo vasta Panadolilla... Ei sitäkään tekis mieli jatkuvasti öisin popsia :/

  Muoks. Eikä todellakaan tämmösiä oo aiemmissa raskauksissa ollu. Mulla Minervan tyyliin tuo 12 vuotra edellisestä raskaudesta.
 2. Viuhti-- Rakastunut foorumiin Maalismammat 2018

  Oon kans nukkunu muutaman viime yön aika huonosti. Jalkoja ja lonkkia pakottaa ja muutenkin menny pyöriessä. Saa nähdä, onko loppuraskaus tällaista vai onko vaan joku väliaikainen ilmiö.
 3. Freechaper Aloittelija

  Tänään istuin töissä kassalla ja alkoi pyörryttää niin paljon että meinas taju lähteä. Tämän jälkeen kauhea puristava tunne ylävatsassa ja kylmä hiki päälle. Tätä muutaman kerran ja sitten lakkas. Olin syönyt noin tunti ennen tota ja vettä juonut reippaasti. Leposyke 120 paikkeilla. Toinen raskaus. Sokerit on normaalit, rasituksessa ja paastoarvoilla. Hemoglobiini 125, verenpainetta en saa mitattua ja neovolahan on kiinni ens vuoden puolelle asti. Äitipolille sitten mentävä vissiin jos jatkuu... Onko muilla kokemusta?
 4. Iltatähteilijä Tuttu foorumilla Maalismammat 2018

  Vaikuttaa verenkierrolliselle oireelle. Sikiön verivoluumin määrä on huikea... Istuma-asento saattaa myös heikentää kohdun/istukan verenkiertoa ja kroppa ilmoittaa tarpeesta asennonvaihtoon. Vastaava tilanne kuin esim selällään maatessa. Jos toistuu, niin ilman muuta päivystävään tahoon yhteys... Meillä se on raskaana olevilla siellä äitiyspolinyhteydessä.
 5. Pippa Tuttu foorumilla Maalismammat 2018

  Pyörrytys lienee syytä jostakin, mutta muut oireet voisi viitata myös, että tuli kevyt paniikkikohtauksen kaltainen siihen päälle kun pelästyit pyörryttämistä. Helposti menee kroppa jännitystilaan kun pelästyy ja alkaa keskittyä siihen, että pyörryttää. Kannattaa varmaa kyllä tietty verenpaine mittauttaa, mutta voihan se pyörrytys olla peruja just jostakin väsymys, nesteytys, asento, ym.
 6. kopikat Ihastunut foorumiin Heinä-äidit 2020 Maalismammat 2018

  Mulla on pyörrytys ja korkea leposyke kuuluneet asiaan jo viimeiset kolme viikkoa. Aamupalan yhteydessä alkaa usein voimakkain heikotus, menee ohi makoilemalla. Toki oon huomannut että joskus öisinkin alkaa sydän tykyttää ilman sen kummempaa syytä. Neuvolassa sanoi ettei ole tilapäisenä vaarallista vaan lievät rytmihäiriöt voi kuulua asiaan.
 7. Viuhti-- Rakastunut foorumiin Maalismammat 2018

  Rytmihäiriöitä täälläkin välillä. Ne on kyllä vaivanneet jo ennen raskautta. Reilu vuosi sitten niitä tutkittiin tarkemminkin, mutta hyvälaatuisiksi onneksi todettiin. :)
 8. Ilona_ Ihastunut foorumiin Maalismammat 2018 Tammikuunmammat 2016

  Edellisessä raskaudessa mullakin oli jotain semmoisia ylimääräisiä lisälyöntejä, tykytyksiä vai miksi niitä sanotaankin just näillä viikoilla (30 jotain). Vissiin tosiaan ihan normaalia ja liittyy kans tohon verenkierron mukautumiseen sikiön tarpeisiin.

  Nyt oireettomuus jatkuu. Mulla kasvoi alkuun maha tosi nopeaan ja olin ihan että hui, tästä tulee aivan valtaisa esikkoon verrattuna mutta nyt tuntuu ettei oo tapahtunu mitään reiluun kuukauteen. Painokaan ei ole pariin viikkoon noussut joulusta huolimatta, vaikka muutoinhan sitä on jo tullu yhtä paljon kuin esikosta kaikkiaan. Ehkä nyt sitten säästää toi mahan kasvun voimakas tasoittuminen siltä viimeisen kolmannen pahimmalta tukaluudelta ja selkäkivuilta, kun selkä on ehtinyt sopeutua kantamaan tätä nykyistä kokoa.
  • Tykkää Tykkää x 1
 9. SyLi Tuttu foorumilla Maalismammat 2018

  Eilen oli pyörtyminen lähellä kun niin kiire töissä että unohti katsoa kelloa ja alkoi vakio ruoka-ajasta olemaan 3h viive ja nestehukka... Oma vika, tänään tiukempi ote ruokailun kanssa, asiakkaat onneksi ymmärtää jos hetken joutuvat odottamaan.
  Selän kipuilun huomasi muutama päivä sitten koirien kanssa lenkkeillessä, joten nyt menen suosiolla töihin 20min kävelymatkan autolla :'( (Toki liukkaus on kans hyvä tekosyy)
 10. Antsku Peruskäyttäjä

  Onko muilla ilmaantunut lisääntynyttä virtsaamisen tarvetta? Eilen illalla tunnin aikana kävin varmaan neljä viis kertaa vessassa. Tänään töissä myös rampannu vessassa. Side on housuissa ja välillä tuntuu siltä kuin jotain valuisi niin kuin menkoissa, mutta siteessä ei oo mitään. Sit kun käy pissalla, niin pyyhkiessä voi tulla paperiin valkovuotoa. Pissatulehduksen oireita? Lapsivettä? Rakko ei tyhjene kunnolla?
 11. Viuhti-- Rakastunut foorumiin Maalismammat 2018

  Kyllä vessassa saa rampata aika tiheesti ja parastahan siinä tosiaan on se, että sit lopulta tulee vaan pieni liru, vaikka olevinaan oli just hirvee hätä. :wacky: Jos nyt en ihan väärin ymmärtänyt, niin vastikään luin jostain, ettei rakko ees tyhjene kunnolla raskauden loppupuolella... En muista yhtään, mistä tällaisen luin. Ja valkovuotoa tulee kans normaalia enemmän eikä ainakaan omat pissanäytteet oo kielineet mistään poikkeavasta.
 12. Iltatähteilijä Tuttu foorumilla Maalismammat 2018

  Kannattaa tsekata tuo hiivatulehduksen mahdollisuus.
 13. Minerva81 Peruskäyttäjä

  Täälä kans! Kauhee hätä ja sit tuloo ruokalusikallinen ja vähän painettakin alhaalla.. Ja supistelua ollu,jopa kipeitä ja menkkamaista jomotusta tällä viikolla. Virtsanäytteen vien maanantaina ja katotaan ettei ole oireetonta vti:ta,mutta th epäili supparien olevan rasituksesta. Pari päivää töitä ja alkaakin loma,eli ehkäpä just sopivaan aikaan.
  Last edited: 12 tammi 2018
 14. Antsku Peruskäyttäjä

  Hei mä kävin aamulla työterveyshuollossa antamassa pissanäytteen ja leukkarit oli kahdella plussalla eli virtsiitti siellä oli. Odotan lääkärin soittoa, että saan jonkun lääkekuurin siihen.
 15. Minerva81 Peruskäyttäjä

  Okei,no hyvä että selvisi. Onko sinulla ollut supistuksia?
  Mä heräsin viime yönä alavatsakipuun ja se helpotti kun kävin pissalla,joten alan vahvasti epäillä vti:ta.. Harmi kun on vloppu ettei ole labra auki,mut ma-aamuna sitten
 16. Iltatähteilijä Tuttu foorumilla Maalismammat 2018

  Pystys varmaan päivystyksessä stiksaamaan myös viikonlopun aikaan. Ainakin meillä onnistuu. Kantsii ainakin kysyä.
  • Tykkää Tykkää x 1
 17. Minerva81 Peruskäyttäjä

  Ei ollu vti eikä mitään muutakaan. Seuraillaan tilannetta. Kait se toukka vaan painaa just oikeeseen kohtaan ja viimeisten työpäivien kiire ja stressi aiheuttaa supistuksia. Onneks huomisen jälkeen alkaa loma. :)
  • Tykkää Tykkää x 2
 18. Antsku Peruskäyttäjä

  On ollut jonkin verran supistuksia. Nyt vkl:na yritin sitkeästi litkiä karpalomehua (hyi yök sentään!) ja muutenkin juoda paljon ja kun menen vessaan niin nostan itseäni selkä suoraksi ja nostan vähän vatsaa, että rakko pääsisi tyhjäksi... Supistuksia ei ainakaan ole ollut. Viime yönä kannoin pari kertaa esikoisen omaan sänkyynsä kun tuli meidän makkariin ja siinä vähän alavatsaa nipisteli...
 19. Nipsuliini86 Aloittelija

  Ootteko syöny rautavalmisteita? Ite oon syöny obsidan fe:ta nyt pari kuukkautta ja hb jatkaa tippumista siitä huolimatta. Mietin vaan et onko teillä kokemusta toisista valmisteista et voisko joku toinen toimia paremmin.
 20. Hena82 Naimisissa foorumin kanssa Maalismammat 2018

  Mie syön. Syöny jo pitkään. Mulla on käytössä Ferrodan ja kätilö kaverini suositteli maltoferin tippoja.
  Mie otan tabletin kaks kertaa päivässä kun kerran päivässä otettuna hb tippui. Muissa raskauksissa ole ottanut yöllä appelsiinimehun kanssa kun ei muuten tehonnut.

Jaa tämä sivu