NT-ultra

Pyrstötiainen: Lisään masukuvan pian ja muilta kuvia myös! :)

Viherpantteri: Olisi näkynyt, mutta tiedettiin jo, sillä käytiin yksityisellä NIPT:ssä ja sen tulokset, sukupuoli mukaan luettuna, tulivat jo viikolla 11. Haluttiin tietää, mutta testistäkin sen olisi saanut halutessaan piiloon.

Jemppuli: Doppleri varmasti helpottaisi, mutten ehkä kuitenkaan hanki sellaista. Kai ne liikkeet kohta alkavat! :)
 
Tänään oli meilläkin NT-ultra ja siinä kaikki hyvin :) Itsekin kysyin että eikö sukupuolta pysty edes arvailemaan mutta sanottiin ettei muka pysty. Omaan silmään kyllä kovasti näytti jotain uloketta olevan jalkojen välissä kun pituussuunnassa rullailtiin ylös alas...

Houkuttaisi kyllä kovasti itselläkin tuo NIPT-tutkimus mutta vitsit kun se on kallis...
 
Mikä on nipt-testi?
Perinteisesti sikiön kromosomipoikkeavuuksia seulotaan julkisessa terveydenhuollossa mittaamalla sikiön mahdollinen niskaturvotus ja yhdistämällä sen tulos äidin verinäytteestä analysoituihin valkuais- (PAPP-A ) ja raskaushormoniarvoihin (B-hCG). Parhaimmillaankin tämä perinteinen testi löytää noin 85 prosenttia Downin oireyhtymää sairastavista sikiöistä.

NIPT-testillä (noninvasiivinen prenataalitutkimus) sikiön kromosomipoikkeavuuden tutkimus voidaan tehdä äidin verestä jo 10. raskausviikon jälkeen. Testissä analysoidaan sikiön soluvapaata DNA:ta, josta tutkitaan kolme tavallisinta ja tärkeintä kromosomipoikkeavuutta: 21, 18 ja 13 trisomia. Meidän NIPT (tehty Dextralla) analysoi lisäksi muita poikkeamia ja sukupuolen.

NIPT tunnistaa Downin oireyhtymän 99,9 prosentin todennäköisyydellä ja 18 trisomia yli 97 prosentin todennäköisyydellä. Trisomia 13 löytyy 88 prosentin varmuudella. Ainoastaan istukka- ja lapsivesitutkimuksessa päästään parempaan varmuuteen sikiön terveydestä. Molempiin toimenpiteisiin liittyy noin 0.5 prosentin keskenmenoriski.
 
Takaisin
Top