Nimiehdotuksia

Keskustelun 'Laskettu aika lokakuussa 2015' aloitti unipupu, 9 kesä 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. unipupu Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Kaksi kirkkoon kuuluvaa kummia tarvitaan. Kirkkoherran luvalla riittää yksi. Löytyisikö isovanhemmista kirkkoon kuuluvia, jotka voisi merkata kummeiksi kirkon rekisteriin? Käytännössä sitten kummeina voisi toimia, teidän tavalla, valitsemanne kirkkoon kuulumattomat ystävät tms.

  Meillä oli esikoisella kaksi kummia kirkon rekisterissä ja kolmas, joka ei kuulunut kirkkoon ja jolle tehtiin itse oma kummitodistus.
 2. Ninni88 Peruskäyttäjä

  Ei isovanhemmatkaan kuulu kirkkoon! No, kaipa me jostain pari kumminkaimanserkkua löydetään jotka kuuluu viel kirkkoon. Harmittaa kun menee nii vaikeeks taas mukamas helppo asia :sad001
 3. unipupu Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Seurakunnalta voisi myös kysyä, jos löytyisi jotain vapaaehtoisia, joita voisi käyttää kummeina kasteessa.
 4. Pauveli Naimisissa foorumin kanssa Lokakuunmammat 2015

  Muistelisin, että jos ei ole kummeja omasta takaa (siis kirkkoon kuuluvia, ja btw ortodoksiseen kirkkoon kuuluva kelpuutetaan myös evankelisluterilaisessa kummiksi), niin seurakunta "tarjoo" sellaset. Mutta en tiedä miten se sitten käytönnössä on; onko sitten kuitenkin höhlää jos vieraita ihmisiä on siellä ristiäisissä kastemaljan vieressä...? Kummi voi olla myös poissa, mutta pitääkö kuitenkin jonkun "kirkollisen" kummin olla paikalla.
 5. MamaXfive Peruskäyttäjä

  Meillä ei ole kenenkään lapsen kohdalla nimeä edes kovasti mietitty ennen syntymää. Lapsen synnyttyä on alkanut fiilistely ja neljännen kohdalla istuin pitkään sairaalassa tyttö sylissä ja yritin napata kiinni, että mikä mun alitajunnassa pyörii ja sitten hoksasin. Nimi oli meistä molemmista nappivalinta, mutta liian erikoinen ja neiti sai toisen nimen. Nyt, 9v myöhemminkin, me molemmat vanhemmat ja lapsi itse ollaan sitä mieltä, että se erikoinen nimi olis ollu parempi, vaikka annettu nimikin on loistava.
 6. Snipu Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Meillä yksi tulevista kummeista ei kuulu kirkkoon, mutta liittyy hieman ennen ristiäisiä ja eroaa taas ristiäisten jälkeen.. Se kun nykyään on niin helppoa ja nopeaa netin kautta tehdä.
  • Hauska Hauska x 1
 7. lapitar Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  jos molemmat vanhemmat kuuluu kirkkoon on lapsikin kastettava kirkkoon. Näin sanoo uskonnonvapauslaki. Opin se viime vuonna perhevalmennuksessa ja olin ihan pöyristynyt, että on olemassa moinen "vapaus" joka onkin pakko...
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 8. Anmariih Aloittelija

  Onko totta oikeesti? Tarviikin ruveta etsiin netistä tietoo.. Ollaan kokoajan oltu sitä mieltä että pojua ei kasteta vaan saa itse päättää 15 vuoden iässä haluaako liittyä kirkkoon..
 9. Jaloppi Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030453

  Ei ole pakko kastaa kirkkoon vaikka molemmat vanhemmat kuuluisivat. Vähän sama kuin että lapsen ei tarvitse olla kepulainen vaikka vanhemmat olisi. :)

  Muoks. Maistraattiin on kuitenkin 2kk sisällä tehtävä ilmoitus nimestä.
  • Hauska Hauska x 1
 10. pimmi85 Tuttu foorumilla

  Meilläki on tuo kummi ongelma. Melkein kaikki joita haluaisi kysyä kummiksi, ovatkin eronneet kirkosta. Alkaa ehdokkaat loppua kesken.
 11. Marsi Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Meillä on nyt nimi päätetty. Esikoinen on Akseli Timo Tapani ja pikkuveljestä tulee Artturi Tapani Asser :)
  Tapani on mun miehen ja hänen isänsä toinen nimi ja Asser on mun papan toinen nimi. Se on vähän harvinaisempi niin tykästyttiin siihen :)
  Miltäs kuulostaa? :)
  • Tykkää Tykkää x 10
 12. Ninni88 Peruskäyttäjä

  Meillä töissä porukka koitti veikkailla nimeä ja tuli siellä oikeakin veikkaus mut mä vaan vastasin pokalla naamalla jokaiseen ehdotukseen et "Joo, toiki olis hyvä!" :p

  Mä "puhuin" miehen ympäri kasteasias, eli sanoin et muksu kastetaan ja piste :grin sit viel ku ne kummit löytyis ni olis asia valmis..phuh
  • Tykkää Tykkää x 2
 13. lapitar Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Jaloppi, olipa kiva kun tarkistit. Mua hämäs toi asia, kun sen eräs pappi meille vuosi sitten kertoi. se on siis oikeasti uskonnonvapauslaki :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 14. Hepsuli Ihastunut foorumiin

  Kyllä me ollaan poikaa jo mahassa ollessaan kutsuttu nimellään vaikka sukupuolesta ei ihan varmoja oltukaan. Lopulta kutsumanimi vaihtui ?-Idaksi. Tuo kys.merkki siis poikamme nimi. En halua teillekkään vielä kertoa. :wink Nyt sitten jo kutsumme häntä nimeltä mutta pitää olla varovainen ettei kukaan kuule sitä. Ärsyttää kun eilenkin sitä yritettiin udella vaivihkaa ja vauvansängyn lapusta kysellä että onko siinä ne tiedot..juu on ja nimi. Sen olemme kertoneet että yksi toisesta nimestä on Juhani..se kiertää miehen suvussa. Siinä se saa luvan kelvata. Mitä hauskaa jos kaiken heti paljastaa? Nimiä joita mietimme mutta ei käytetty: Aaron, Arttu.. Saa käyttää mut ei oo pakko! Yritettiin myös vääntää minun isän isän isän nimestä jotain mutta se on niinkin kauhea kuin Albiinus!!! :D
  • Tykkää Tykkää x 3
  • Hauska Hauska x 2
 15. Ameeba Addikti Lokakuunmammat 2015 Huhtikuunmammat 2014 Toukokuunmammat 2014

  Albiinus ois just hauska :grin
  • Hauska Hauska x 1
 16. Hepsuli Ihastunut foorumiin

  Pitäiskin ihan vitsillä alkaa kutsua sillä nimellä..että jos vahingossa sanoo sen jollekkin niin ei haittaa :D
 17. Lulu Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Albin tai Alvin on ihan kiva lyhyempi versio.
 18. jnk Tuttu foorumilla

  Halusin joskus teininä nimetä lapsen Sigismundiksi :D Ehkä vitsinä mutta mietin sitä kauan. Tästä ei kyllä oo tulossa Sigismund, mutta vois olla hyvä jekku uteleville sukulaisille..
  • Tykkää Tykkää x 4
  • Hauska Hauska x 1
 19. kirpsu Peruskäyttäjä

  Mun ja avopuolison paapat ovat molemmat kuolleet ja olivat kumpaisellekkin todella tärkeitä ja rakkaita ihmisiä. Siispä poikamme saa isoisoisiensä nimet. 3 perinteistä suomalaista etunimeä. ❤
  • Tykkää Tykkää x 7
 20. Lulu Tuttu foorumilla Lokakuunmammat 2015

  Meidän pojalle tulee toiseksi nimeksi myös mieheni isän nimi. Olisi kiva myös antaa oman isäni nimi, mutta en halua liikaa nimiä. 2 nimeä on enemmän kun tarpeeksi.

Jaa tämä sivu