Neuvolakuulumiset

Keskustelun 'Maaliskuiset 2018' aloitti Heidimaarit, 20 heinä 2017.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Iltatähteilijä Tuttu foorumilla Maalismammat 2018

  Joko sait ohjeet neuvolasta?Luulishan tuota ettei nyt päivittäiseksi seurannaksi tartteis ryhtyä, kun arvot kunnossa...
 2. JMT Rakastunut foorumiin Toukokuunmammat 2015 Maalismammat 2018

  Mulla ohjeena et 2-3krt/vk koko päivä seurantaa ja muuten siellä täällä tunnin arvo.
  • Tykkää Tykkää x 1
 3. Nautilus Tuttu foorumilla Maalismammat 2018

  Jännää vaihtelua ohjeissa, mulla on kokopäiväseuranta kerran kahteen viikkoon ja siinä välissä 4 aamu arvoa o.O riippuukohan noi jotenkin siitä rasituksesta että mikä arvo menee yli ja miten paljon vai mistä nää erilaiset ohjeet tulee?
 4. JMT Rakastunut foorumiin Toukokuunmammat 2015 Maalismammat 2018

  Voihan se olla. Mulla oli 2h arvo rajalla (kaikki muut alle) ja kysyin torstaina et jos arvot nyt koko ajan hyvät, et pitääkö koko loppu raskaus noin tiheästi seurata ja meinas et joo. Mutta ei toi 2-3krt/vk koko päivä oo paha. Ajattelin kuitenki noita paastoarvoja ihan huvikseen seurata nyt alkuun tiheämpään vaikkei tarvis olisikaan :)
 5. Ilona_ Ihastunut foorumiin Maalismammat 2018 Tammikuunmammat 2016

  Mulla ei ollu koko sokerirasitustestiä nyt tässä raskaudessa lainkaan, kun osui jotenkin ikä ja kaikki semmoiseen "lokeroon" nyt että katsottiin että riskitekijät on minimaaliset. Vissiin jos vaikka 30 ois ehtiny täyttää niin ois joutunu.

  Ihan kunnossa kaikki on vissiin neuvolassa ollu. Mietityttää kyllä kun on niin vähän liikkuva vauva, että onkohan tää enää ihan normaalia... Siis hengissä on, sykkeet kuunneltiin just, ja jotain kuitenkin aina tuntuu, muttei oikeestaan potkuja lainkaan vaan ainoastaan kevyttä "muljuilua" ylhäällä. No, ehkä tää on vaan rauhallinen niinku esikoinenkin oli vauvana, tyyliin nukkui täysiä öitä 1 kk ikäisestä (siis iha absurdia joo tiiän, ei todellakaan siihen millään tavoin "opetettu") ja köllötteli onnellisena leikkimatolla itekseen 2 kk eteenpäin eikä huutoitkenyt lainkaan... Sanoin sitä jo raskausaikana "laiskaksi vauvaksi" ja se korreloitu syntymän jälkeen siis kyllä. No, saapa nähdä, tää on vielä esikoistakin laiskempi liikkumaan..
  Last edited: 23 joulu 2017
 6. Jaffa93 Ihastunut foorumiin Maalismammat 2018

  Mulla meni rasituksessa tunnin raja yli ja kahentunnin oli just siinä rajalla.

  Mittaan kahessa viikossa aina ensin 4 aamua, sit taas 4aamua jonka jälkeen yhtenä päivänä kokopäivän arvot ja sit viel yks aamupaasto. Jos ymmärsitte :D
 7. Pippa Tuttu foorumilla Maalismammat 2018

  Sovittiin, että oma hoitaja soittaa mulle ens viikolla. Mut siis sen verran itse jo tein, etten nyt jaksa mittailla vaan jatkan sitten taas ens viikolla jos tarvis. Ja tosiaan vaikka sitten muutaman kerran viikossa.
  • Tykkää Tykkää x 1
 8. SyLi Tuttu foorumilla Maalismammat 2018

  Eilen neuvola, ei radia :Heartred Onko teillä yleensä paljonkin kysymyksiä neuvolan tädeille ku me ei koskaan osata kysellä mitään? Lähinnä sit menee niin että th kertoo ja me vaan kuunnellaan tai hän joutuu kaivelemaan meistä tietoja.
  • Tykkää Tykkää x 1
 9. Viuhti-- Rakastunut foorumiin Maalismammat 2018

  Välillä kysellään paljonkin, jos on kertynyt mieleen kysymyksiä. Näin loppua kohden tuntuu ensikertalaisen pää täyttyvän kysymyksistä :)
 10. Fiufau Peruskäyttäjä Maalismammat 2018

  Mullakaan ei ole oikeastaan koskaan mitään kysymyksiä vaikka oon ensikertalainen. Otan itse yleensä selvää kaikesta samantien mitä mieleen juolahtaa, kun muuten unohtaisin sit kysyä neuvolassa niistä. Joskus oon saattanut kysyä neuvolassa uudestaan jostain mistä oon jo itte lukenu mut harvemmin
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 11. SyLi Tuttu foorumilla Maalismammat 2018

  Juuri näin meilläkin! :D Pääasia että kuunnellaan sydänäänet ja todetaan kaiken olevan ok.
 12. Jaffa93 Ihastunut foorumiin Maalismammat 2018

  Tosi harvoin kysytään mitään. Oon sanonukki miehelle että välillä ihan hävettää jotenkin kun koskaan ei oo mitään kysyttävää, eikä ollu esikoisen aikaankaan :D
 13. Ilona_ Ihastunut foorumiin Maalismammat 2018 Tammikuunmammat 2016

  Enpä muuten muista et ois tullu mitään nyt äitiysneuvolassa kysyttyä. Se on semmosta tuttavallista jutustelua yleisesti kuulumisista kun on ollut sama terkka koko esikoisen äitiys- ja lastenneuvolan ajan. Et ei silleen hiljaa tuu oltua kun tulee taukoomatta höpötettyä kaikkea työkiireistä koiriin ja esikon pottailuihin. :D
 14. Rabsu Tuttu foorumilla

  Tänään neuvolalääkäri meni sitten paljastamaan ihan tuosta vaan vauvan sukupuolen.. sitten oli silleen, että "tiesittehän te..?" Mä olin, että "ei kyllä tiedetty.." Ei olla haluttu kenestäkään tietää. Ärsyttävää ajattelemattomuutta häneltä! No, ei voi mitään.

  Kohdussa kaikki on hyvin ja kuulemma paikat vielä siinä kunnossa, että lääkärin mielestä ei tule syntymään ainakaan etuajassa.. no, sama lääkäri sanoi edellisessä raskaudessa, että paikat on jo sellaiset, että varmasti syntyy etuajassa.. ja 12 päiväähän se raskaus sitten meni yli.

  Ihottuma ja älytön kutina vaivaa. Toivottavasti lääkärin määräämät lääkkeet auttaa. Labrassa käyty taas.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 15. Iltatähteilijä Tuttu foorumilla Maalismammat 2018

  Voi kurjuus, miten ajattelematonta lekurilta :sad001
 16. toupie Rakastunut foorumiin Maalismammat 2018

  No joo, olipa ikävä moka lääkärillä. :sad001
  Mutta hyvä että kaikki ollut kunnossa ultrassa.
 17. Freechaper Aloittelija

  Laskin huvikseni kun odotin 2014 esikoista niin neuvola käntejä oli yhteensä 16, josta 3 lääkäri käyntejä. Nyt tämän toisen kanssa oli tänään tokavika neuvola ennen synnytystä ja kertoja on 6 joista 1 lääkäri käynti alku raskaudesta. Loppuraskauden lääkäriä en saanut omasta neuvolasta joten terveyden hoitaja oli sitä mieltä että kun raskaus on normaalisti edennyt en tarvitsekkaan sitä. Seuraavalla kerralla 3 päivää ennen laskettua aikaa voidaan tarkistaa ultralla vielä että onko pää kiinnittynyt. Eli tässä odotuksessa käyntejä tulee 7. Onko tämä ihan normaalia?
 18. Viuhti-- Rakastunut foorumiin Maalismammat 2018

  Täällä esikoinen tulossa ja laskin, että sellaisia rutiinikäyntejä neuvolassa on ollut 5 kpl, lääkärikäyntejä 2 kpl + niskaturvotus- ja rakenneultrat. Lisäksi varattiin tämän päivän käynnillä lasketulle päivälle neuvola - saa nähdä, jääkö käymättä. Eli ei täälläkään kovin montaa kertaa käydä neuvolassa. Kuitenkin koen, että ihan riittävästi on tilannetta seurattu ja lääkäriin/terkkarille on päässyt, jos on jotain vaivaa ollut.
  • Tykkää Tykkää x 1
 19. Hena82 Naimisissa foorumin kanssa Maalismammat 2018

  Meillä on kai 9 käyntiä (jos laskin oikein) joista kaksi lääkärikäyntejä.
  • Tykkää Tykkää x 1
 20. Freechaper Aloittelija

  Esikoisen kanssa ei ollut kuin 1 ylimääräinen käynti, tarkistus raskausmyrkytyksen varalta. Oli onneksi väärä hälyytys. Yhtään ei kyllä haittaa että käyntejä on ollut näin paljon vähemmän nyt. Mietin vain että miten paljon vaihtelee rutiini käynnit neuvola kohtaisesti.

Jaa tämä sivu